НОЕМВРИ идва, наближава, коремчето на мама расте, а тя все повече надебелява!

• 13 821
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
А така Simple Smile а с мастичката сигурно и зелена салатка? Wink
В интерес на истината да чукна на дърво, до сега никакви проблеми като гадене или тем подобни...само кръста от време на време ме боли и от жегата краката започнаха да ми се подуват, но като ги полея със студена вода и ги вдигна се оправят бързо Wink

# 61
  • София
Момичета, забравих да ви кажа, че днес си взех изследванията - много са ми добри Grinning.
За раждането и аз предпочитам естественото, но все пак докторите ще решат Simple Smile. За коластрата и на мен 1-2 пъти ми потече по 1 капка, но само толкова Crossing Arms. Досега  wash 1ironing hang newsm71 1dishes newsm75 и сега мисля да  smile3524.

# 62
  • София
И сода за хляб става и не е вредно стига от малко да се оправиш.Разбира се че не трябва да прекаляваш.
Содата изтънява червата и изобщо не е полезна!
И на мен док ми каза, че ако имам проблем със стомаха или киселини- Талцид, но до момента не съм стигнала до него, т.е нямам стомашни неразположения, но никога не се знае...

Тинка, браво за добрите резултати! Няма от какво да се притесняваш! Hug

Да се включа и аз по темата с начина на раждане, щом това ще коментираме Flutter При мен ще е секцио, заради висок диоптър. Още не съм ходила на консултация с офталмолог, но и с 2-те ми лекарки го обсъждахме и няма друг вариант. Все пак при раждането съм чувала, че напъните са големи, което от своя страна е вредно за очите, може да се отлепи ретината, а аз, живот и здраве, смятам да си гледам детето с очите, затова няма да рискувам Crossing Arms
По всяка вероятност ще си платя за избор на специалист, т.е моята си лекарка, която ме наблюдава в ТК и при която съм си платила абонамент за ЖК. Без плащане май няма да мине, т.к тя е доста заета и няма как да стане. Освен това доколкото съм запозната в операционната имат график и надали ще стане да ме вмъкне "ей така" newsm78. Другият вариант е да се уговоря да й платя на ръка определена сума, но още не сме стигнали до този момент. Живи и здрави Praynig

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 15:49 от Мишле_

# 63
Потвърждавам и аз за Талцид - има страхотен и бърз ефект, и на мен ми го предписа лекарката при миналата ми бременност, тогава имах киселини от четвъртия месец, сега до момента съм без тях, за щастие Laughing

Тинка, аз не сънувам особено много. Сънувам починалия си дядо често, но то е защото почина скоро и защото ми липсва много, не е от бременността.
Иначе паранои не ме гонят, но аз по принцип в това отношение имам нездраво спокойствие Laughing

# 64
Тинка не се притеснявай и мен едни страхове и паранои само ме гонят, та и сънищата ми са такива-никакви.Ама за бременни то това състояние е май нормално, дано тези мисли само в главите ни останат и всичко да е на хубавата страна. Praynig

# 65
Привет и от мен на мамите ноемврийки....
И аз сънувам доста глупости, чак се стряскам на моменти, но и с първата ми бременност беше така.
За напъните при раждане, доста са силни. Аз получих кръвоизливи в очите, но не се и напъвах правилно, та е права майката, която не иска да рискува очите си...

# 66
Здравейте  Grinning

Лия, успех с резултатите от амниото!

Руми, искам да те питам нещо - имаш ли информация възможно ли е да имаш гестационен диабет дори ако при нормално изследване кръвната захар е нормална? Нашето бебе от самото начало върви по-голямо (а пък датата на зачеването я знаем, защото сме с икси) - от друга страна пък гестационният диабет сигурно се появява по-късно, а нашето бебе върви по-голямо от самото начало?

Мацки, според вас има ли значение двамата родители колко кг са се родили, има ли такава наследственост?

На мен ми отичаха краката, като ходих на работа (и повечо седях), откакто съм вкъщи и повече лежа или се разхождам, не съм имала проблеми - така че избягвайте по възможност седенето. Срещу стрии аз се мажа с Мустела, ама съвсем от дъжд на вятър.
За раждането ми се ще да е нормално, но има някои доводи и за секцио при мен - та ще видим, може би някакъв вариант нормално с готовност на екипа за секцио, знам ли... newsm78

# 67
на мене докторът ми каза, че околоплодната течност ми е с една "идея" към горна граница, не било нищо притеснително, но да не следя да не развия гестационнен диабет. Я дайте идея за превенция Embarassed

# 68
Здравейте и от мен момичета!
Да се включа по въпроса за начина на раждане. Аз още от преди да забременея съм решила че ще раждам секцио. Голямо съм шубе, даже ме е страх от епидоралната упойка и ще съм с пълна. Колкото до изборът на болница съм избрала правителствена болница, а пък и доктора, който ми следи бременеенето е от там.

За сънищата и аз сънувам много глупости и да си призная доста често и двамата ми дядовци, които починаха тази година, единия малко преди да забременея а другия малко след това. Може би затова ги сънувам и двамата са с мен и бебо.

Ох момичета кажете с какво да се мажа за стрии. Нправо не понасям нищо в тази жега. Чувствам се ужасно като се намажа. Имам на Мустела и едно бабино мазило, ама ужас ви казвам. Кажете нещо което да попива бързо. Нямам още стрии, само целулит, ама това незнамчи че няма да се появат.

# 69
  • София
Здравейте!

Днес от сутринта не ми се ще да се разписвам, че не ми беше особено весело  Confused ей-така без конкретна причина. Сега - след като последователно уважих мексиканската, китайската и здравословната кухня за обяд и се наревах 2 часа в киното /в салона бяхме аз и една група тинейджърки, които много въпросително ме гледаха на излизане... гледах "Сексът и градът" - определено нямаше нищо във филма, което да е повод за рев  Crazy / съм в час  Wink

За раждането - казвах и преди, че се наложи секцио първия път и че сега ще направя каквото мога да не се стига пак до под ножа. Веоятността да раждам в МД е огромна, заради гестационния диабет и защото моята докторка работи там. Макар че като се сетя за условията и отношението в следродилното на 7-я етаж - хич не ми става драго  Sick
Съвсем добронамерено и без да искам с никого да влизам в конфликт, а просто да споделя, ви казвам, че не мога да проумея логиката на хората, които се страхуват от нормалното раждане и предпочитат 10 см. или повече разрез на корема и матката     33uu но в крайна сметка - всеки си решава и аз уважавам всеки обмислен и информиран избор. Това, което ме вбесява, е недобросъвестните доктори, които подвеждат бременните да изберат секцио, само защото на тях им е по-удобно и изгодно  #2gunfire

За сънищата - миналата вечер сънувах, че раждам. По-точно бях на работа с Щурчо, изткоха ми водите и беж с него в болництата. Родих за 0 време, чак и до работата успях да се върна преди да ми донесат бебето за кърмене  Crazy луда работа  hahaha но Дай Боже всеки му такова раждане!

FreshBreeze, при мен първия път кр. захар си беше в норми, но като пуснаха обременяване с глюкоза, се разбра, че е гестационен диабет. Но това беше 13-та седмица. С уговорката, че не съм доктор и е най-добре с такъв да се допиташ, смятам, че на този етап - по средата на бременноста и при нормално хранене, ако имаше проблем с обмяната на въглехидратите, може би щеше вече да се прояви и при изследването на кр. захар.

Утре съм на ЖК, ще докладвам като се върна.

# 70
Vita въобще не се притеснявай за размерите напълно съм съгласна с  Fairye и  Lija .На мен до последно ми казваха че ще имам малко бебе 2 кг и нещо,а накрая 3.400.Така че това най малко да те притеснява.
Lija да те питам колко см. ти беше разкритието като ти сложиха еп.упойка?
Мила мисли положително и всичко ще е о.к.,всички месеци са рискови ,но това не трябва да ни притеснява по опасната част сме я минали.И най важното е че не кървиш постоя но ,което означава че е било нещо моментно и е отминало.Не веднъж съм го казвала че предната бременност кървях до 7 месец и родих здраво дете,сега пак имах проблеми но слава богу нещата се оправиха.Така че ти стискаме палци! Peace

# 71
  • Бургас
Здравейте! Днес ми е супер щастлив ден  най-после имам постоянен трудов договор с добра осигуровка newsm44 smile3508 newsm44! До сега договора ми беше временен (до завръщане на титуляра) и не се знаеше дали ще ми открият бройка и висях да взимам само 1 година майчинство smile3518 да да - ама не! smile3535 smile3535 smile3535
Hot Lady, поздравления за преговорите!  bouquet
Lija - стискам палци, но да знаеш всичко с резултата ще е ОК
За содата, ако мога да изразя мнение - ако ми се наложи бих я използвала еднократно, но системно смятам, че повече ще навреди от колкото да помогне. Бих потърсила някакъв лекарствен препарат!

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 18:38 от DeeDee76

# 72
Лия какво стана с амниото?Готови ли са резултатите?

# 73
Здравейте сладурки!
Лия стискам палцирезултатите да са ОК.
Ели и моето бебе е така - едни дни много активно, други по-кротко.
За стиите ползвам един крем на Дева оранжев, но от дъжд на вятър. Аз имам стрии от предишни отслабвания и напълнявания и ми е ясно, че и сега ще стане същото. Според мен това си е до кожа, а не до мазило...
За коластрата - нямам такива признаци за сега.
За раждането - смятам да постъпя както каже докторът. Все пак затова съм му се доверила, смятам, че не съм компетентна да определям кое е добре и зле. Ще раждам в Тина Киркова при Методий Генов. Той ми следи бремеността от самото начало и му имам доверие, при друг лекар не съм ходила. За цената ще говорим като наближи момента.

# 74
  • София
DeeDee76, честит ти договор! С кеф да си ползваш и двете години майчинство!

Общи условия

Активация на акаунт