"Огън служба" не остана! През СЕПТЕМВРИ ще съм мама!

• 13 549
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Момичета ,днес научих ,че до 7-ия и 30 -ия ден след раждането трябвало личният ни лекар да дойде на посещание в дома ни и да ни прегледа лохиите ,гърдите ,как се справяме с кърменето и всякаки такива неща...На някоя от раждалите вече мами подобно нещо да и се е случвало?? #Crazy
[/quote]

аз знам че преди е било така...няколко дена след като ви изпишат с бебето идва сестра която наблюдава процеса на кърмене и доколкото знам прави преглед и на гърдите... ако вече има проблем изпращат майката към специалист...
но никой досега не ми е казал че ще дойде вкъщи след като родя...не съм се сетила и да питам акушерката  newsm78..тя трябва да е наясно с тези неща  Wink

# 76
Ето мееее Whistling
Добре  сте ни дошли, момичета   bouquet  bouquet
cydonia, много добре си се справила, всичко е много красиво
В нашето жилище сме обзавели всичко, остана само стаята за бебо на шпакловка и паркет още, тя се водеше работна, за майсторите, дано ни стигне времето и нея да я привредем във вид, поне тапет ще сложим. Но нали бебочко ще е при нас в началото сега съм се заела да изграждаме нов гардроб и този от спалния ни комплект ще отиде именно в тази стая. Ще правим вграден от стена до стена- тип сая с плъзгащи врати, защото сегашния ни е пред спукване Crazy Wink. Майстора започва от края на месеца и му трябвали 10-15 дни да го направи

# 77
Ето мееее Whistling
Добре  сте ни дошли, момичета  bouquet  bouquet
cydonia, много добре си се справила, всичко е много красиво
В нашето жилище сме обзавели всичко, остана само стаята за бебо на шпакловка и паркет още, тя се водеше работна, за майсторите, дано ни стигне времето и нея да я привредем във вид, поне тапет ще сложим. Но нали бебочко ще е при нас в началото сега съм се заела да изграждаме нов гардроб и този от спалния ни комплект ще отиде именно в тази стая. Ще правим вграден от стена до стена- тип сая с плъзгащи врати, защото сегашния ни е пред спукване Crazy Wink. Майстора започва от края на месеца и му трябвали 10-15 дни да го направи
дано тези майстори да го направят за толкова време  Wink..че ние все на проблемни попадаме...а уж познати...но винаги поне имат някакви  оправдания  Shocked

# 78
Red Sonya от все сърце ви пожелавам дълъг и безоблачен семеен живот, много семейни юбилеи да отпразнувате в компанията на мъничето което сега е в теб, че и на други душевадци.  Hug
jojo&vik добре дошла в групата на септемвриийките, така като гледам за 15 септември доста стабилна агитка се събираме, ще земем да заформим един цял клас.
Сид, да ти е честито името , стаята на бебка е като от приказките, а покупките ти са много сладки.
Мирка, не се коси за телефона, яд ме хвана че който го е намерил не се е обадил а се е направил на приятно разсеян и си го  е прибрал.  Както е казал Цицерон " Не наказвай себе си за грешките на другите ". Здраве да е.
Момичета, утре имам час за преглед. Би трябвало да ме гледат на ехограф и нам си още кво. Този път е в болницата а не при Джи Пи-то, така че надявам се да се похваля и аз с конкретни размери на бебка след прегледа.
Аз изпрах и изгладих всичко, което съм купила до този момент. Докато не видях покупките на Сид си мислех че съм взела много неща, но май не мога да стигна и половината, освен че оплакнах окото, се подсетих за неща които бях забравила. Демек мисията продължава.

# 79
cydonia браво момиче HugПрекрасна стая и всичко всичко в нея е чудесно!!!Еххх кога ли и аз ще видя че всичко за малкия фъстък е готово и ще ми остава само да чакам да се появи Heart Eyes
И аз съм чувала че идва някой в дома на майката да види бебето след изписването но мислех че това е педиатъра newsm78Чувала съм пък и друго-че до 40ден след раждането за бебето и майката отговаря лекаря който е изродил бебето newsm78Но дали е истина това не зная!!
Люска като спомена кога влизаш в 9я и се стъписах!!!Аз имам 3 седмици!!!И ми припари под дупето!!!Момичета не остана  #CrazyКак неусетно минаха тези месеци!!!И още по-бързо ще дойде момента да си говорим за бебешки неща!!  bouquet
Имам въпрос за дрешките!Забелязвам че всички имате такива "умален размер на дрешки за големи"Демек якенца разни,панталончета,ризки,гащеризончета....не е ли малко рано да купуваме на бебетата такива дрешки???Казаха ми "Абе ти колко мислиш че ще го извеждаш това дете та да купуваш такъв тип дрешки!Купувай само "бебешки" тези остави за на пролет"И сега вие какво бихте ме посъветвали???

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 17:33 от Mirkata_21

# 80
Момичета и аз съм се зачудила за педиатър и незнам какво ще правя.  Още нямам идея. Никой не познавам в поликлиниката в района, тъй като съвсем от скоро сме там. А това се и важно решение. Ако запиша при някаква дето после да се чудя как да я сменям и хич няма да ми е до това.  ooooh!
Мирка, така е, душа. Още помня как видях теста - с ейййййййййй такива  Shocked очи. И не повярвах.

# 81
cydonia браво момиче HugПрекрасна стая и всичко всичко в нея е чудесно!!!Еххх кога ли и аз ще видя че всичко за малкия фъстък е готово и ще ми остава само да чакам да се появи Heart Eyes
И аз съм чувала че идва някой в дома на майката да види бебето след изписването но мислех че това е педиатъра newsm78Чувала съм пък и друго-че до 40ден след раждането за бебето и майката отговаря лекаря който е изродил бебето newsm78Но дали е истина това не зная!!
Люска като спомена кога влизаш в 9я и се стъписах!!!Аз имам 3 седмици!!!И ми припари под дупето!!!Момичета не остана  #CrazyКак неусетно минаха тези месеци!!!И още по-бързо ще дойде момента да си говорим за бебешки неща!!  bouquet

дано това което си чувала за 40 ден не е вярно защото аз ще раждам в София, и не смятам да стоя там толкова време... искам да си се прибирам във Варна и да сме си само тримата с таткото...

# 82
  • Свиленград
Благодаря на всички момичета за пожеланията!   bouquet
Мирка, на теб също ти благодаря!
Лелелелелелеле, внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 11 нови отговора.
Ама вие наистина не си поплювате. Едвам смогвам да ви прочета. Лека и спокойна вечер от мен.

# 83
  • София
Момичета, да ви попита....понеже до сега не съм имала никакви контракции и чудесии, та се чудя какво става с корема ми.
Може би от пътя дето го навъртях за 2 дни, вчера ми се втвърди корема от пъпа надолу. Днес сутринта пак така беше и аз реших че днес ще пазя леглото. Обаче като стана и корема ми пак е твърд от пъпа надолу, а от горе мек. Когато си лежа е мек целия, има ли основание да се притеснявам или не? Моля мамите с "опит" да споделят.  Rolling Eyes Confused newsm17 smile3506

# 84
Дидка, най-вероятно са си контракции, ама то вече им е време Hug Ако не те боли - няма старшно. Полежи си и не се безпокой. Нормално е от претоварването. Ще мине за ден-два. Нормално е и като ти се пишка или имаш газове пак така да се получава. Ти си лежи и не се безпокой, ако нищичко не ет боли, усещаш само стягане и лека тежест Grinning
Миренце, ами виж сега какво - тези дрешки "като за големи" са страшно сладурски в бебешки вариант. И аз лично се кефя на такива Peace ЗА дребния съм купила риза и гащеризон за 3 месечно бебе Grinning
А коментарите за излизането... казвала съм го 100 пъти - ние със Сияна бяхме по 6-8 часа навън. И зимата на  -20 градуса поне по 3 часа навън Peace Така че кой както го разбира. Аз не мога да си представя как ще се затворя вкъщи с бебето - ми ще изкукам. Аз съм контактен и социален човек и обичам да общувам. А като млада майка имах нужда от общуване със себеподобни - т.е. като си говорим за повръщаното и цвета на акото да не се тревожа, че за другите темата е непозната. И колкото и да се опитват да ме убедят някои мои дружки, че това било тъпо, еми не се чувствах тъпа. Честно казано някак ми е по-приятно да си говорим за бебетата и пренареждането на живота не около тях, отколкото 1 месец след раждането да тръгна да приказвам за диети, влизане във форма, нови парцалки, гримове и т.н. В крайна сметка в началото цялото ти същество е насочено към бебето. И тези мигове са скъпоценни Heart Eyes

# 85
Момичета, да ви попита....понеже до сега не съм имала никакви контракции и чудесии, та се чудя какво става с корема ми.
Може би от пътя дето го навъртях за 2 дни, вчера ми се втвърди корема от пъпа надолу. Днес сутринта пак така беше и аз реших че днес ще пазя леглото. Обаче като стана и корема ми пак е твърд от пъпа надолу, а от горе мек. Когато си лежа е мек целия, има ли основание да се притеснявам или не? Моля мамите с "опит" да споделят.  Rolling Eyes Confused newsm17 smile3506

На мен преди два дена ми беше ужасно твърд от сутринта ...но нищо не стана  Praynig общо взето не се притеснявах много..а и бебето постоянно риташе което допълнително ме успокояваше че поне то е добре.....  на следващия ден вече си беше нормален.
Дано и при теб да е така. Hug

# 86
  • София
Благодаря ви милички!
И аз си усещам Теди нормално-ритка си момчето. Нищо не ме боли, но просто ако не съм легнала коремчо е твърд (от пъпа надолу). Благодаря за успокоението! Отивам обратно в леглото. В четвъртък сме на преглед, дано всичко е наред!

# 87
Дидке, аз както съм казала си имам подготвителни контракции от рано рано, но аз хич не им обръщам внимание, камо ли да пазя леглото. Така като се шматках из света някои дни направо се опитваха да ме спират в разходката, но аз си продължавах. Но аз май съм една от малкото които не я притесняват тези контракции.

Веч, то така най добре като става дума за въшки, ако ме питаш. Каква е тази коректност тука, не знам. Дано да не се завърнат бързо бързо, че хич не ми се минава през цялата процедура пак.

Ирина, и на мене главата щеше да ми изпуши ако така искаха да ми проверяват чантите! Леле наглостта! Поне струваше ли си?

Cydonia, направо ни разби всичките с тези покупки. На моя дребния дрешките му стоят в едно пликче и чакат някакво внимание от моя страна, но не им е време още.

Късно е тука, ще отида да направя обяда за училищната щерка и след това ще си лягам.

# 88
Диде,съвсем си си наред,време ти е вече  Wink .Скоро си в 8мия,нали?Или вече си?И аz ги имам вече всеки ден по малко..Ама какво искаме,ще раждаме скоро.Виж другите zа болеzнени говорят вече,та дай ние да си траем,да не ни почнат и такива  Mr. Green
Момичета,днес времето тука пак е трагедия и половината ден прекарах пред компютъра.И като се zачекнах в една тема от Майките..да не ви раzправям,ама истински се впрегнах.Така е,човек като си няма работа  Joy .Става дума zа тема,дето майката пита малко ли е детето ,да му сложат гривничка.И направо са я иzяли с парцалите  #Crazy .Селско било,не zнам к´во било.Ясно,че е опасно да не я глътне примерно,ама те ич не наблягат(някои)на това,а направиха майчето на 2стотинки.Та полудях аz и се включих,та даже zабавно ми стана.Но наистина много мраzя ей това,да не те питат,а да се обаждаш.И да поучаваш чак с  Naughty ,ей така.Особено в случая,това е въпрос на вкус.Че на мен може да не ми харесва,ок.,но не мога да кажа на някой "прави като мен"  .

# 89
Шейли, имам темичка за теб в Чужбинския

Общи условия

Активация на акаунт