ОКТОМВРИЙЧЕТО не спи лудува, да подритва мама то не се срамува

• 11 445
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Ох, момичета, не мога за пореден път да не се похваля от шефа си, просто е невероятен човек. Та, помолих днес счетоводителката ни да ми изчислят колко пари трябва да си довнясям и преди мако ме извика шефа заедно с главната счетоводителка да ми каже, че аз ще си платя само 1/2 от горницата, а другата 1/2 ще ми я поеме фирмата. Т.е фирмата поема основата + 1/2 от мойте задължения. Много съм щастлива, сега ще имам много малко пари да давам.

# 121
Поздравления Simple Smile Хубаво е, че има и свестни работодатели. Моите настоящи са сметкаджии на дребно, но здраве да е Simple Smile

# 122
  • Велико Търново
Леле, Severinka, мног се радвам за теб! Доказваш ни, че все пак има и свястни работодатели  Peace Аз не мога да се похваля с такъв, ама нищо, само бебка да е добре Simple Smile

# 123
Е това се казва добър работодател,дай боже всекиму! Направо не мога да повярвам че има такива хора ,които сами,без да си искаш се сещат да те облекчат.Да ти е жив и здрав шефа и дано му се връщат всичките добрини които прави за теб ,а предполагам и за другите служители.ЕЕ,направо ми се оправи настроението,колко малко добрина му трябва на човек за да бъде щастлив!  bouquet

# 124
Северинка ще взимаш точно 548лв ако имаш 6 месеца назад на 700лв и аз съм така Hug Моя шеф е същия Hug Ние отдавна сме ги уточнили тези неща и така...Вие защо чак сега?До сега нищо ли не си давала?

Ето и за другите да си въведат сумите и да се ориентират:

http://pariteni.bg/Calcs/5/c4ca4238a0b923821.html

# 125
А, бе, готин е човекът и не е стиснат за пари, ама въобще. Главната ни счетоводителка се оплакала, че има много работа и е ужасно напрегнато и той й предложил да я изпрати на почивка  Shocked Тя отказала,де, ама все пак.
Виж, предишният ми шеф беше егати сметкаджията, даже не искаше да назначава скоро оженили се момичета, защото ще забременеят и няма да ги има 2г., а той напразно ще ги е обучавал  #Cussing out
Криси, мерси за инфото, мила  Hug Радвам се, че и твоя шеф е толкова готин, явно има и такива. Иначе никой не ми е искам пари досега, не са се сещали и да ме търсят, а са си ги внасяли. На няколко пъти ги питах, ама никой нищо не ми каза кога и колко да внасям, та сега ще си ги внеса на куп, ама аз си ги бях заделила и без това.

# 126
  • София
Сев, страхотен работодател имаш! Но очевидно, че човека те е оценил като служител. Дано има повече такива хора.

Аз както бях споменала преди съм самоосигуряващо се лице и си направих сметката, че за периода на майчинството не биха ми възвърнали всички осигуровки внесени през годините, затова се осигурявам на минималната. По-добре с парите да купя нещо на детето.
Иначе освен декларацията за банковата сметка, на мен ми искаха и документ от банката (договора за откритата сметка).

Ако ви кажа как се обезкосмих днес  #Crazy Имаше отмъщението на бръснаря  Joy
По някое време ще се оправям, че часът ми е в 18,00ч. Така ми трепери под лъжичката....

# 127
  • Варна
Чакайте малко-не се смятат така болничните
Докато си в болничен по майчинство не се начислява данък,пенсии,и др..., а се плащат само здравните осигуровки.
Не може върху нетната ти заплата да се изплащат 90% болничен,защото това е още по-голямо ощетяване
Т.е в случая на Северинка-548.1*90%=493.29лв-според мен не е това вярната сума
МОже и да греша,не съм ТРЗ,но ми се струва съмнителен този начин

# 128
Госпожице, аз мисля, че е така, т.е. нетната заплата от 700 лв. е 548 лв. Както каза и нашата счетоводителка 90 % от брутната, но не повече от нетната. Ама не съм 100 % сигурна, де. Rolling Eyes

# 129
Чакайте малко-не се смятат така болничните
Докато си в болничен по майчинство не се начислява данък,пенсии,и др..., а се плащат само здравните осигуровки.
Не може върху нетната ти заплата да се изплащат 90% болничен,защото това е още по-голямо ощетяване
Т.е в случая на Северинка-548.1*90%=493.29лв-според мен не е това вярната сума
МОже и да греша,не съм ТРЗ,но ми се струва съмнителен този начин

Тони истина е Peace И не ми го е смятала само една счетоводителка.Данъците са ми 300лв като се осигурявам на 700.Едната ми колежка вече ги получава и е вярно.Просто намерих калокулатура и ви го дадох ако няма кой да ви ги сметне. HugЗащо умножаваш не те разбрах newsm78

Редакция: тук не смятаме болнични, а майчинството.Това е на база внесените осигуровки докато сме работили Peace

# 130
  • Варна
   Редакция: тук не смятаме болнични, а майчинството.Това е на база внесените осигуровки докато сме работили Peace[/color][/b]
Не съм наясно с материята, но...вероятно греша и все пак
В случая говорим за болничен за раждане и отглеждане на дете, майчинството е след изтичане на 315 дни
Който е запознат да обяснява
А умножих нетната заплата по 90%,защото нали толкова се изплащат болничния за раждане, а не както е при болничния за общо заболяване,който е 80%
Сега ще питам една експертка и по-късно ще пиша,отивам да и звънна Wink

# 131
  Добре де и аз не знам как се води точно, но е факт че две мои приятелки получават тази сума, като са внасяли като моите осигуровки.Мен това ми стига.Отделно и другата информация.... Ще следя какво инфо ще дадеш, но на мен това което имам ми стига.Хайде чакаме те да кажеш Hug

# 132
  • на Земята
Покжей и аз съм разпитала и да знаеш,че ако те осигуряват на различен доход през 6-те месеца ако взимаш болничен ти пада майчинството.Виж за неплатената не знам.И аз съм в чуденка.
Не, осигуряват ме на един и същ доход от година и нещо насам. По време на болничен осигуровката е на същия доход,през който си и на работа. То ако беше така никой нямаше да излиза в болничен.

# 133
  • Варна
   Редакция: тук не смятаме болнични, а майчинството.Това е на база внесените осигуровки докато сме работили Peace[/color][/b]
Не съм наясно с материята, но...вероятно греша и все пак
В случая говорим за болничен за раждане и отглеждане на дете, майчинството е след изтичане на 315 дни
Който е запознат да обяснява
А умножих нетната заплата по 90%,защото нали толкова се изплащат болничния за раждане, а не както е при болничния за общо заболяване,който е 80%
Сега ще питам една експертка и по-късно ще пиша,отивам да и звънна Wink
Ето, редактирам се след консултацията

Първо-месеца,в който излизате в болничния за раждане-45дневния не участва в 6-месечната база за изчисляване на 315те дни.

Второ-Криси,тук си права-взема се среднодневно нетното възнаграждение по дни, което прави горе-долу,колкото ти е нетната заплата

# 134
Покжей и аз съм разпитала и да знаеш,че ако те осигуряват на различен доход през 6-те месеца ако взимаш болничен ти пада майчинството.Виж за неплатената не знам.И аз съм в чуденка.
Не, осигуряват ме на един и същ доход от година и нещо насам. По време на болничен осигуровката е на същия доход,през който си и на работа. То ако беше така никой нямаше да излиза в болничен.

Да ти кажа честно на колегата ми жена му си пати в момента от същото разсъждение като твоето.

Окей- да ви кажа честно нека всеки се спасява.То накрая ще си покаже.Голям спор стана по тоя въпрос.

Аз повече не се наемам да обяснявам каквото и да било.После кой каквото получава ще си кара с него. И без това е вече късно някой да си смени осигуровките или да си въне болничния.Приятна вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт