ОКТОМВРИЙЧЕТО не спи лудува, да подритва мама то не се срамува

• 11 431
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Напълно подкрепям ,за болничните който има нужда те нали са затова в крайна сметка,а и с 20-30лв повече няма да забогатеем.
И мойт егърди сякаш сега са в покой,не растат вече ,ама се белят  и сърбят зърната ,и коластричка си пускат още от 5-ти месец,та съм решила скоро да си взема някакъв крем за зърна ,може би този на Авент,да започна да ги мажа и да ги подготвям за голямото дъвкане baby_neutral

# 106
manana това не го разбрах "Имайте предвид, че ако сте излезли в непрекъснат болничен до 45-дневния за бременност и раждане, това не ви се отразява в последствие върху болничния."  newsm78 Ако от днес изляза в непрекъснат болничен до 8.09 , когато трябва да ми стартира 45-дневния, това ще ми се отрази ли по-нататък върху болничния  newsm78 или друго искаш да кажеш  newsm78

# 107
Тони, наистина ако трябва да избираш между здравето и парите, място за чудене няма. Но и на всеки от нас обстоятелствата са различни.

Точно така е!Хич не се чудете ако сте с контракции например или не ви е добре.Спокойствието и здравето са по-важни.

EkaterinaM, по казаното то Манана би трябвало да не ти се отрази Peace но аз не съм убедена, а и съм намерила начина за себе си.Нека тя да каже все пак за да си сигурна Hug

# 108
  Kpuccu,благодаря ти за отговора!Подозирах аз че така ще се попрецакам малко с половин вноска отгоре,ама нищо де,здраве да е.

# 109
  Kpuccu,благодаря ти за отговора!Подозирах аз че така ще се попрецакам малко с половин вноска отгоре,ама нищо де,здраве да е.

Мен ме хвана яд като разбрах..но си заслужава де.Толкова време сме се осигурявали..

# 110
При непрекъснатост на болничните се ползва вече изчислената днвена база за първия болничен и при втория. При прекъсване дори и с един ден, днвената база за временна нетрудоспособност трябва да се преизчисли.

# 111
  • Велико Търново
И аз имам въпросче, че шефа изведнъж се сети да бърза. Кога точно наблюдаващия ме гинеколог трябва да ми даде документите, които трябва да предоставя на счетоводителката ни? Аз имам време до болничния, ама да питам, че шефът пак се е ошашкал и иска утре да ходя при счетоводителката да и ги нося... луда работа  Laughing

# 112
Здравейте, мамчета

Като сме на тема болнични и счетоводство и т.н искам да попитам (ако някой знае де) -
трябва ли да си откривам нова банкова сметка или мога да предоставя данните на вече открита ?
И задължителна ли е тази декларация за наличието на сметката ?

Ина, гащи за еднократна употреба има в аптеката до Шейново

# 113
Syconium,  не е необходимо да откриваш нова банкова сметка.  С болничните листове се подава декларация за изплащане на обезщетение по образец - приложение 7. Това е декларация за личната банкова сметка, по която НОИ ще превежда полагащото се обезщетение. Веднъж подадена такава декларация, няма нужда да се преподава, освен ако нямаш промени в банковата ти сметка. 

# 114
  • Варна
Всъщност, аз си патя от моята безкрайна толерантност към работодателите ми

Смея да твърдя,че карам лека бременост, на крак, и то доста на крак-тичам по банки и институции точно в най-голямото слънце, в офиса търпя нервите на всички,защото във всяка работа има неуредици и проблеми,но когато отсреща никой не прояви разбиране,че вече не мога да продължавам по стария начин и допринасят допълнително за влошаването ми-еееее в такъв случай е време да стана егоист и да мисля за себе си Crossing Arms
Контракциите ги получавам точно от изнервяне и търчане всичко да се свърши на секундата-е, тежи ми вече

Да не говорим,че още нямам заместничка, всички се изреждат да излизат в оптуска(разбирам ги,нормално е)и аз замествам-ама имам ли сили за толкова работа.....?

Някоя мама беше ,писала, за нейните колежки,дето и казали нещо от рода...ти сега в каква дълга отпуска излизаш...., вероятно и моите си мислят това и сакън да не се  напочивам тооооолкова много

PeaceЗа банковата сметка-може и с вече съществуваща сметка, не е задължително да си откривате нова

# 115
Здравейте. Аз леко луднах пак по една игра  ooooh! Предния път едва не ме изгниха от нас, за сега не знам дали ще ме изтърпят вече  Mr. Green
Отговарям по ред
Съни трябва да си я внесеш. Може и да си промениш договора и да се осигуриш на по-малка сума, но става много съмнително. По добре не рискувай  Peace
Криси ти си знаеш за теб как стоят нещата, но е хубаво другите майчета да знаят, че неплатен отпуск е по-лошия вариант от болничен без прекъсване. вСъщност предполагам, че няма да ти се отрази неплатения от гледна точка на това, че ще си го взела през септември и няма да влезе в базата ти за изчисляване, а от друга страна ще спестиш част от високите осигуровки  Wink
Екатерина няма да се отрази на болничния. След излизането в непрекъснат болничен базата, от която изчисляват 90 % е същата, от която до сега са изчислявали обикновения болничен. Сумата, която ще вземате не може да е повече от средно дневното нетно възнаграждение, което сте вземали преди това.
Наде гинеколога ще ти издаде болничния от датата, когато започваш 45-те дни преди термина, т.е. ти преди това не можеш нищо да носиш на счетоводителя.
Сикониум няма нужда да разкриваш нова банкова сметка. При представянето на болничния попълваш и декларация за наличието на банковата сметка, която прилагаш към него. Ако досега си ползвала болничен, значи би трябвало вече веднъж да си я представила и не е необходимо отново.
Мразя киселините  Sick

# 116

Някоя мама беше ,писала, за нейните колежки,дето и казали нещо от рода...ти сега в каква дълга отпуска излизаш...., вероятно и моите си мислят това и сакън да не се  напочивам тооооолкова много

Joy ами аз съм тази дето го беше писала.А даже имаше и период в който ми даваха двойно повече работа,а имаше и 2 месеца в които работих и събота и неделя без прекъсване.Простооооо немога да ти опиша как изглеждах после.А и сега в събота пак ме викнаха да дойда да им помагам.Така че ако имаш как гледай си здравето,ама аз съм голяма смотла и немога да отказвам и затова си изкарах цялата бременност в офиса,на адска жега и на гаден цигарен дим  Cry.Но остават само две седмици още и после ще си почивам и ще си гледам детенце и мене си.

# 117
mylili, успех на прегледа днес и да пишеш после!
manana и аз от сега съм се пазарила за антицелулитни процедури и лазер, ако ми се появят по-страшни стрии  Laughing
Nadejda:))), аз знам само, че болничния за майчинство се дава в 34 г.с., друго не мога да ти помогна.
syconium, аз си направих нова сметка, но по други съображения, та момчето тогава направо ми даде такава декларация, а аз даже не знаех, че ми трябва  Blush

Имам и аз няколко питания ( за пореден път Embarassed):
1. Като подаваме документи в НОИ за майчински какво трябва да носим, т.е. какво ще ни искат?
2. Мойта счетоводителка ми каза, че по закон майчинските са 90 % от брутната работна заплата, но не повече от нетната. Което във всички случаи е по-малко от 90 % от брутната. Действително ли е така? Аз успях да се преборя да ме осигуряват на 700 лв и се чудя колко пари ще взимам сега  newsm78 . Освен това ме осигуряват на тази заплата от март до средата на август (т.е. 5,5 месеца), което ще рече че ще вземат за база и февруари. А бе голяма бъркотия  Crazy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

Отивам да чета.

# 118
Lauren - и при нас е така - с пъпна връв около вратлето. И на мен ми обясниха, че доста от бебетата се раждат така. Доктора ми ще прецени „на място”, когато е време за раждане, дали да е секцио, за да няма проблеми бебето, или да е по нормален път. Само да няма проблеми до самото раждане. Както беше писала ina.gg  Hug– мъниците се въртят на всички посоки като „пумпалчета”, и шанс да се „отмотае” винаги има! Мисли за хубави неща и не се давай на притеснението. Само така може да помогнем на бебоците.

А, и нещо към sisilia, която е пуснала темата - ssissi беше дала предложения за заглавия в предната ни темичка, нека ги добавим на първа страница:

1. ОКТОМВРИЙЧЕ ще съм аз, мама чака ме в захлас!
2. Октомврийчето любимо е на мама най-неповторимо!
3. Ей, любов голяма има между ОКТОМВРИЙЧЕТО и мама!

Бъдете здрави, момичета!

# 119
  • София

А, и нещо към sisilia, която е пуснала темата - ssissi беше дала предложения за заглавия в предната ни темичка, нека ги добавим на първа страница:

1. ОКТОМВРИЙЧЕ ще съм аз, мама чака ме в захлас!
2. Октомврийчето любимо е на мама най-неповторимо!
3. Ей, любов голяма има между ОКТОМВРИЙЧЕТО и мама!

Бъдете здрави, момичета!

ooooh!, че съм забляна  Laughing Веднага ги добавям  Hug

Общи условия

Активация на акаунт