Гоблени-27

• 59 980
  • 488
  •   1
Отговори
# 315
  • в зоната на здрача
Ketri скъпа помагай да го изтрием че не мога да го изтрия.
Joy Joy,ще ме скъсаш от смях..
не можеш го изтри,можеш само да го редактираш,махни картинките и ни напиши някоя усмивка ..муцунка..
Абе да не ти пука,и така да си остане дреме ти.. Wink

# 316
ketri, аз имам кракове (пиратски копия) за Pattern Maker и PCStitch7. мога да ти ги пратя, само трябва да се разберем.

vvvitality, за вече поуших доста от лилипуската къща, обаче мъжа ми така е окупирал фотоапарата, че не мога да се домогна...

desik, .rtf е формат на word - не е необходимо да се коригира на .doc, защото rtf е доста стар формат и се отваря автоматично с word (в краен случай с Wordpad или Notepad). ако не можеш да го отвориш, опитай с десен бутон да избереш "отвори с" Word. схемата е във формат на картинка. може да се отвори с всяка програма за разглеждане на снимки - microsoft photo editor, paint, photoshop, irfanview, в момента не се сещам за други.

miangelova, страхотна къщичка си си харесала.

sissak, ти няма ли да покажеш най-накрая това, което криеш  Thinking

BubolecheMeche, пожелавам ти успех с шиенето и после да показваш.

сега се върнах и аз от пазаруване. купих си липсващите конци за къщичката и ще я продължавам като спра компютъра. купих си и розова панама, обаче съжалявам, че взех тази, а не съседната, която имаше някакъв брокат. мисля да ушия розовия еднорог. ама като стигна до него ще ви кажа. между другото баба ми има рожден ден скоро (няма да успея да ушия нещо), но именния й ден е малко по-далече. бих искала да й подаря свети архангел михаил, но не нещо голямо, нещо по-мъничко. абе дори и снимка на някоя икона, ако имате, пак ще помогне, защото не съм виждала досега гоблени с архангел михаил. благодаря ви!

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 14:29 от tarzanka

# 317
Тарзанка  , архангел михаил го имат солария,но техните са с много цветове и са по-скъпички , ако искаш поразпитай.
http://www.solaria.online.bg/gobleni/index.html

В началото на темата някой търсеше бой в кръчмата -него го имат  "Златен гоблен " ,но е доста скъп и той :
http://www.zlaten-goblen.com/catalogue.php?id=7

А някой търсеше Св.Стефан, пак не помня кой
може да се купи от милена стил

http://www.milenastyle.com/religion.htm

Днес ни е много бавен интернета, ядосвам се .

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 14:45 от ina221

# 318
Eто го Архангел Михаил, но мисля, че не е много лесен. Може пък да ти хареса Simple Smile

http://www.mediafire.com/?chitlvfmmnn

# 319
Tarzanka,ще покажа.Все снимам и после ушивам още малко и викам новото ще покажа и така се проточва.Иначе шия "Коне на водопой".Споменавала съм и друг път.И да знаете,наистина не им е сполучлива специално тази комплектовка.

BubolecheMeche ,голям гоблен е конете.Вярно не е труден,но като за първи.......малко досаден.Можеше да си избереш някое от малките пейзажчета,от тази серия:   
Моят първи гоблен беше този:

# 320
Сисак, аз не съм много съгласна ,щом Буболече мече това си е харесало , ще го ушие някой ден... Laughing

Например моят първи беше един Христос на кръст разпънат , доста сложен ,но малък по размер. Само дето го ших много  стегнато , та прозираше  панамата .Вторият ми беше пак икона. Трябва да снимам и гоблените , които останаха при майка и татко ,тези първите ...

Не е лошо заралийки и другите от района  да си направите и вие среща да обсъдите бодовете  Thinking

Вижте в и-бей какви са цени на дименшъни , но не знам как става пазаруването и дали доставят до България

http://global.ebay.com/gbh/search?Query=dimensions+cross+stitch& … r=3&SortBy=11

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 17:02 от ina221

# 321
Vivitaliti  това е мисля оригинална схема на тази къщичка където търсите. , мога да ти я пратя. на e-mail нещо не можах да ги кача както трябва. newsm78

miangelova - тази къщичка която търся много прилича на тази, която си показала, но нея я имам вече. Затова търся и другата - да станат като серийка двете  Wink А тази, която ти си харесала наистина е много хубава, ама е и по-големичка - 32 на 31 см. Имам вече и нейната схема  Laughing
Ето тези всъщност още търся, но в .jpg формат  Embarassed :
http://radikal.ru/F/s45.radikal.ru/i110/0807/4b/4222689790af.jpg.html http://radikal.ru/F/s44.radikal.ru/i104/0807/f7/d646b1958d7c.jpg.html

Ей, моля ви, не се сърдете, че напълнихме тази тема с къщички  smile3515, пусто сега ни е дошла музата  Crazy и моля да ни извините  Praynig

Добре дошли на новичките BubolecheMeche и niata  Hug

BubolecheMeche - почни малкия гоблен, че с тия "Коне на водопой" да не вземе да ти мине мерака  Crazy  - много го харесвам, ама доста голям ми се струва  Wink  И аз така се изхвърлих в началото да шия "Триръката мадона" на Вилер - не стига че беше много шарен, ами и се шиеше едно в едно, че после колко години след това не бях и помислила за друг гоблен... докато не ме запалиха пак в този форум   Joy Хайде успех и да покажеш как върви процеса  newsm10

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 16:48 от vvvitality

# 322
Оххх момичетаааа процеса върви та... се къса... буквално  Joy Колко възли бяха и колко късане... шиене - разшиване... и така подред Wink
И какви ги говорите, голям бил?!.... не ми се струва голям... струва ми се огромен... ще го шия  hahaha сигурно с години, но здраве да е! Като ми омръзне този ще си почна малкия, че той пък все трябва да е готов до 8ми октомври  Mr. Green Обещавам след няколко дни (да запълня поне 1-2 квадратчета) да снимам и лицето и опакото, че да ви го покажа!   bouquet

Колкото до срещичката на заралийския район, стига да има желаещи аз съм на среща, защото пък съм и безработна и освен гоблена нямам друго занимание.  Hug

# 323
Момичета, аз съм нова във форума, а за пръв път влизам в тази тема. Ушила съм доста гоблени и с интерес се записвам при вас.BubolecheMeche, за каква сбирка става въпрос на заралийски регион и аз съм от него, а що се отнася до двуумението ти за голям и малък според няма значение, ако си начинаеща гледай да е нещо с по-малко цветове и да е на по-големи петна.

# 324
Ina221 предложи да се съберем заралийския район да обсъдим бодовете и аз подкрепям идеята  Peace А колкото до мен хич не се двуумя вече шия си конете и си трайкам пък каквото стане. НЕ само, че съм начинаеща ами и 1 ниво по-долу Wink Ама с всичко се свиква и на всичко се учи човек. А да ви питам вас... някой показа ли ви как се шие? Учил ли ви е някой? Защото мен трябваше да ме учи сестрата на приятеля ми ама тя днеска е болничка и не искам да я занимавам и от нетърпение, започнах сама като първо четох от нета основните неща, а вашата колежка Роси ми помогна много на ЛС Simple Smile

# 325
Аз затова и ви предложих , хубаво е в началото някой да ти покаже най-важните неща ,то ги има и на видео ,но на живо по-добре. Нали не се сърдите ?
Мен ме научи една комшийка и от нея знам много неща за гоблените .
Сега кръстчетата ги видях тук на първа страница на видео и не ги правя както трябва,ама нема нищо ...

# 326
Благодаря ви момичета за схемичката на часовника.... Hug
на мен ми се отвори веднага без проблем,но незнам с коя програма защото хич незнам какви имам...  Mr. Green

# 327
И моя първи гоблен беше Коне на водопой-ших го точно 8 мес.Не е труден -има големи полета от един цвят.Успех,БуболечеМече!
Аз да ви се оплача днес обиколих сумати магазинчета в Пловдив  и не мога да си намеря черна панама за този гоблен
http://loradom.mylivepage.ru/image/1584/11524_Golden_Ice.jpgНаправо от нерви #2gunfire smile3511 smile3514

# 328
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
между другото баба ми има рожден ден скоро (няма да успея да ушия нещо), но именния й ден е малко по-далече. бих искала да й подаря свети архангел михаил, но не нещо голямо, нещо по-мъничко. абе дори и снимка на някоя икона, ако имате, пак ще помогне, защото не съм виждала досега гоблени с архангел михаил. благодаря ви!

пoкрай моята Мишка имам малкия и големия на солария и още един по православния канон  Peace ще се опитам да ги кача на сайта довечера по-късно и ще дам линк  Peace

# 329
BubolecheMeche, и аз мисля, че в началото някой нагледно да ти покаже, да ти разкрие някои тънкости, да те понаблюдава кака шиеш и да ти каже къде грешиш , дали шиеш равномерно( да не е много стегнато, да не е и много отпуснато), как да се ориентираш в схемата, от къде да започнеш, как да провираш отзад кончетат, как да нямаш големи проточвания и др.

Общи условия

Активация на акаунт