Късметлийчета са всички, на мама милите душички!

• 20 074
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Преди обед ще заведа Вики при личната. След това ще разказвам през какво минахме и какви предположения имаха различните лекари в спешния кабинет.
Целувки на всички!  Heart Eyes

# 106
Привет и от нас. Ние от 2 дни имаме проблем с хапването преди лягане-изяжда 40 гр. мляко и толкова. Много я сърбят венците милата. Как мислите може ли това че не иска да яде вечер да се дължи на никненето на зъбки? Вие имали ли сте такива проблеми? 

# 107
  • София
Да, Дияна в процеса на зъбоникнене нямаше апетит.
Но може и друго да е.

# 108
Михалко Hugмоето момченце е много недоносено, родено 900. грама.Водихме го, при офталмолог задължително, при ортопед , неонатолог и невролог.За възрастта си  и Жорко е много малък, едва 8 килограма е.Щом дечицата на приятелката ти здравички няма за какво друго да се притеснява Hug  Mim4eto,и Жоро като вадеше зъби нямаше апетит Peace     Viki-76,как е Виктор ?Какво каза педи?

# 109
  • Варна
Като заведах Вики събота в спешния кабинет беше 100 пъти по-добре, отколкото през нощта. А докторката каза, че е много зле и много се мъчи, не диша с пълния капацитет на дробчетата. Изписа ни сиропи и инжекции урбазон (по-скоро заместителя й, защото сме под 2г ли, или няма внос на урбазон - не разбрах точно). След всяка инжекция състоянието му значително се подобряваше - сложиха му 3 по схема (веднага 1, същата вечер още 1, на следващата вечер - още 1 и евентуално в понеделник можеше да се наложи още 1, в зависимост от състоянието му). Интересното е, че тогава докторката каза, че е направил бронхит, има бронхоспазъм и ларинго..нещо си (нямаше глас), а и се съмнява, че е имал асматичен пристъп (трябвало е да извикам бърза помощ). Като отидохме за 2-рата инжекция, доктора каза, че му изглежда, че Вики е с коклюш. Но не отрече, че е направил алергична реакция. Като му слага инжекцията чак мен ме заболя - имах чувството, че вкара иглата до кокъл. Но това е нищо пред бабката, която слага третата инжекция - изтърва му крачето (аз го придържах леко, но държах здраво другия крак, тялото и ръцете както винаги, когато го боцкат); добре че спринцофката се разкачи от иглата, че иначе щеше да го раздере. На всичкото отгоре взе да крещи, да се кара, че нещо трябвало да направи пак... Накрая така зверски му я би, че 2-рата ми се видя леко бита. Ама нали е мъж, Вики не плака много.  Laughing
Притесни ме и факта, че докато спеше в неделя забелязах, че освен, че има лилави кръгове около очите, те изглеждат и хлътнали, което е признак за бъбречна недостатъчност.
Днес като ходихме при педиатърката ни чакахме много, Вики се изнерви и накрая доста рева. После или аз не описах достатъчно добре състоянието му през уикенда или просто детето е доста по-добре от тогава (вече диша добре и много рядко прохърква, рядко кашля и цвета на лицето му взе да се връща), но педиатърката ни не се впечатли от състоянието му - каза, само че има още да се доизчистват дробчетата. Няма да слагаме повече инжекции, но започваме противоалергично сиропче (доколкото зная това се прави за да не стане астма). Спомена за снимка и изследвания, но към момента нищо не предписа. Може би на следващия контролен преглед в четвъртък ще има повече яснота и при по-спокойна ситуация ще обсъдим нещата по-добре.

# 110
Viki_76,тези няколко дни са били направо кошмарни.Дано, повече не ви се налага да ходите до спешния център ,дано!Радвам се ,че Вики сега е по-добре Hug Hug Аз ,от няколко дни забелязвам, че Жоро скърца със зъби и се чудя защо го прави?Но със сигурност на следващият преглед, ще спомена на невролога за това.Вечер, докато спи не съм забелязала да прави така ,но през деня скърца със зъби.Mim4eto,как е момата  Heart Eyesслушка ли Hug

# 111
  • София
Viki_76 никак не ви е бил приятен уикенда.
И не обичам да тичам до Спешното. И да слагат инжекции на дечурлигата.
Казах на мъж ми, че го искам утре на консултацията, той да държи Алекс. В родилното нали много го бодяха в петата за проверка нивото на билирубин... все си ревях заедно с Алекс. Надявам се сестрата утре да го боцне леко. Тя е внимателна де.
А и на Дияна трябва да слагат ваксина, но кога ли.

# 112
Привет и от нас. Аз скоро не съм писала, но следя всичко.

Viki_76, съжалявам за това, което сте преживели. Всичко ми изглежда много сериозно. А по принцип Вики има ли проблеми с дробчетата? Мисля, че непременно трябва да му направят снимка и изследвания.
Сиропчето да не би да е зиртек? Слави го беше пил против алергии.

AnMary, и на Ели в сряда ще и слагат ваксина и много се притеснявам, за това как ще я понесе. Когато на Слави му слагаха ваксините въобще не се притеснявах, но сега .....

# 113
  • Варна
Добро утро!
Благодаря ви за съпричастността!  Hug
tanit, сиропчето е AERIUS (и аз очаквах да ни изпишат зиртек, но... докторката си знае). Досега Вики веднъж е правил бронхит, обикновено правеше ангини. А и сякаш по-сериозния проблем беше някъде около ларингса - въздуха от там някъде не минаваше. А и според лекарката от спешния, която започна да го лекува, трябва да го заведем на алерголог - явно там трябва да се търси причината за състоянието му.
Гери, това със скърцането със зъбките е нормално - детето си е намерило ново забавление  Grinning. И Вики правеше така известно време, а и доста майки съм чувала да споделят (срещала съм такъв въпрос и към д-р Слънчева).
Михалко, доколкото зная всички тризначета се раждат преждевременно (както и близначетата се раждат по-рано). Просто няма място в корема на мама за да останат до термина. За близнаците съм чела, че природата се е погрижила - органите им се развиват по-отрано, така че да са зрели, когато се родят (май не можах да го обясня както трябва, но идеята става ясна). Според мен е хубаво мулти-мама Милена (или таткото) да пише тук какво я притеснява, защото така е много общо и не става ясно какво точно я е шашнало - факта че са 3 и е трудно да ги обслужва (като зная Вики колко бавно ядеше като мъничък и ми оставаха 20-тина минутки свободни между храненията, представям си какво й е с 3 бебенца, а и 2 каки доколкото разбирам) или е притеснена около здравето им - необходими прегледи и т.н.    bouquet

И да не пропусна - честита месечинка на Михаела на desieuro!  baloni

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 09:33 от Viki_76

# 114
За съжаление тя не разполга с много време, за да посещава форума.  Crazy
По мое мнение бебета изглеждат чудесно, активни са и имат всички необходими за тази възраст двигателни умения. Моят син на 5м още не се обръщаше сам по корем. А тези мишлета са супер подвижни и макар бавничко да хапват са много добре с килограмите. Може да ги видите на снимката в подписа ми.

По мое мнение тревогите й са неоснователни.  Но майчиното сърце не й дава мира. А и вероятно защото не й остава време да се посъветва с други майки. Peace

# 115
Viki_76 не ви е било лесно почивните дни, но малкия герой се е справил smile3501надявам се да се оправи по-бързо Hug Hug Hug
GERI844 момата е добре, вече е поканена на детски рожден ден в петък. Расте малката писанка, от няколко дни е много весела-смее се ,закача се и е много забавна. А Жорко как е?  bouquet  bouquet  bouquet

# 116
  • Варна
О, какви са хубави бузанковци! Пу-пу  Laughing
Като каза, че са мънички, аз си представих слабички мъници - като моето в началото - само кожа и кости. Добре са си децата.  Hug
mim4eto, после да разкажеш как се е държала на рожденния ден и как сте изкарали.  Hug

# 117
  • София
Не мога да не похваля малкото ми момченце Simple Smile
Понесе стоически Пентаксима. Поплака малко. Успокои се веднага, но хлипа. Педито каза "я, се оплачи на мама и тати".
Алекс вече е 4,5кг и 56см, качил е 1кг от миналия месец и е пораснал с 4см.

Eто една снимка от вчера

# 118
  • Варна
Честита втора месечинка на Аделина на мама kklara!   bouquet
kklara, как е малката принцеса? Хапва ли добре?
tanita, сложихте ли ваксината вече?
AnMary, браво на Алекс - добре е пораснал!  Hug

# 119
tanita, сложихте ли ваксината вече?
Да, сложихме я. Толкова се колебаех каква ваксина да взема, че буквално на самото гише в аптеката се чудех още.  Thinking Накрая взех пентаксим, дано не съм сгрешила в избора си. Между другото, Ели дори не усети като я боцнаха - продължи да си гука, сякаш нищо не е станало.
За 20 дни е качила 300 гр. и пораснала с 1 см., т.е. сега е 5,050 кг. и 57 см. Цели 4 кг /и 10 грама/ и 25 см откакто се е родила. Ще я водя и на ортопед тези дни.

Viki_76, няколко пъти препрочетох постовете ти с описанието за състоянието на Вики и все нещо ми се струва, че лекарите май не са наясно точно какво става... нямат единно мнение. Ти заведи Вики на алерголог за всеки случай, но ми се струва че е малък да му направят проби. Слави беше на 3,5 г. когато му откриха бронхиална астма /беше почти на възрастта на Вики, когато започна да боледува - постоянно правеше бронхити и спазми, не минаваше и месец без да пие антибиотик./ Доста ни мотаха, докато се открие какво е точно.
Дано при вас нещата се развият възможно най-благоприятно. Стискам палци.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 16:46 от tanita

Общи условия

Активация на акаунт