Класация на лекарите в Майчин Дом-София

• 264 825
  • 689
  •   1
Отговори
# 390
Бях с мисед и моят лекар също ми каза,че е най-добре да се изчака понеделник,за да може всички специалисти да са на линия и всички операционни да работят. Събота и неделя всичко друго,което не е нормално раждане или спешен случай, е рисково да се прави,каквото и да било-рискво най-вече за майката. Нямам медицинско бразование,но разбирам защо са изчакали понеделник.
друг е въпросът,че според мен трябва да има психолог за майките,за които нещата не се развиват благоприятно  Naughty

# 391
  • София

друг е въпросът,че според мен трябва да има психолог за майките,за които нещата не се развиват благоприятно  Naughty

Това трябва да го има във всяка една болница, но за съжаление, психологическата грижа за пациенти и роднини я няма никъде тук.

# 392
  • София
Не знам защо нападате Соня, като всеки има право на мнение, тук всеки се обръща към всички. Рядко някой говори от свое име и за своя сметка.  Повечето се обръщат с думите, майки не правете това или онова и още такива заповеднически постове, та както и да е, надявам се да сте ме разбрали правилно, малко са хората тук, които изказват мнение без да дават "съвети" Simple Smile 
Та...,  на мен ми предстои раждане края на този месец, след неуспешно сменяне на лекари през цялата ми бременност, поради простата причина, че не одобрявам бюрокрацията, не подкрепям подкупите, колкото и да са легални (/дарение, избор на екип) и искам всички да бъдем с равни права било бедни или богати, било образовани или не, всички раждаме еднакви деца, които след време не се знае кое от кое ще е по-ползотворно за родината ни. Нагледах се на какво ли не, първият ми преглед при гинеколог беше в 20 поликлиника, където д-р Банков си запали цигара още с влизането в кабинета при закъснение от 2 часа и арогантно държание, след като отказвах да ме прегледа с щипки, тъй като кървях и сметнах, че това не е добре, той ме попита - Чукаш ли се? Това е същото като чукането! Аз не намирам това поведение за нормално, не го толерирам и за това реших да се преместя другаде! Отидох в 17 поликлиника, защото и лечението, което ми предписа д-р Банков не ми се стори адекватно 3х2 но шпа. Там лекарят ми ме предразположи да му обясня какъв ми е проблемът, прегледаме, предписа ми друго лечение с дуфастон и от това останах доволна, но там проблемът беше друг. Той ме прегледа само  с ехограф, а ме накара да си платя обикновен преглед+ехограф. За мен това е нередно и реших и от него да се откажа. Но не се отказах да търся "идеалният лекар". Записах се в МД при д-р Г. Георгиев, на случаен принцип.
Записах се на 01, той ми пусна необходимите изследвания, след като няколко пъти ми повтори къде да отида, при кой д-р да се запиша за 4 Д, и няколко пъти ме попита мен кой ме е изпратил при него. Още тогава ми замириса на шуробаджанащина. Попитах за болничен, не спирах да повръщам по 24 часа, бях негодна за работа, както и ми ставаше още по-лошо от миризмите там, отговорът беше другият път като дойдеш. Отивам на 08 да си занеса изследванията, които бях направила, д-ра пак ме пита 3 пъти кой лекар ме е изпратил при него..., както и да е свикнах му, питам аз за болничен, че нали ми е казал другият път, а отсреща ми се отвръща - аааа нее, не сега другия месец, сега ако искаш трябва да си платиш преглед. ОК плащам си аз. Отивам следващият месец, за удължаване на болничния, моят лекар не работел в понеделник, а болничният ми е до неделя, така че трябва задължително да го подновя в понеделник, хоп пак плащам преглед при лекаря, който е на смяна и решавам, че и този ще сменям, за какво ми е като ще си плащам? Записвам се при моя клиентка, в Св. София. Отношението е чудесно, когато тя е на смяна, когато я няма, акушерката се цупи мръщи, ми аз каква вина имам, че болничният ми свършва се в дни, когато моята лекарка я няма. Както и че искам да си съчетая ходенето за болничен с изследвания, за да не се разхождам по 100 пъти. Е хубаво ма трябва да си плащам, защото лекарката ми не работи със ЗК през тези дни.
И... реших, че времето за раждане е дошло, трябва да се запиша за раждане, естествено няма да дам 1400 лева в Св. София, и  ще се запиша в МД, чувала съм повече добри отзиви отколкото лоши.       

# 393
Какво значи "ще се запиша за раждане"? При кой ще се запишеш? Да се запишеш при известните докторят, искат преди това да си им изръсила един куп пари за консултации в частните кабинети, не се съгласяват на непознати, а както четем в темата и невинаги се отзовават на повикването при започнало раждане.

# 394
  • София
Отивам взимам си всички необходими изследвания от акушерката на моята лекарка, с хиляда мрънканици и още толкова отровни изсъсквания ми прави и изследване на тоновете, което отново трябваше да заплатя и се запътвам към к-т 210 на МД. Там жената беше много любезна, но като разбра от коя болница идвам, то не беше мрънкане, то не бяха обиди за д-р Мазнейкова- дето пък с нея не съм имала никакъв контакт. Изслушах я най-учтиво, след което и подавам мнението на офталмолога, за раждане секцио, тя ми отг. че не признават др. лекари освен тези в МА. Трябва да отида за второ мнение при тях. ОК. Показвам тоновете, листа ми е отхвърлен и ми казва аз на други апарати нямам доверие, лягай да те пусна на нашия. Киснах още 30 мин. жената се усъмни и в техния. Изпраща ме при д-р Дяволов на 5-я етаж, отивам-него го няма. Чакам, чакам, акушерката ми вика - ела да та сложим и на нашия апарат - 1 час ми дойде в повече лежане по-гръб, схванах се, притесних се, сам сама  1  час, от някъде се появи акушерката скъса и хвърли на прозореца резултата и се разкрещя ставай и чакай лекаря, че сега има работа. Попитах я - бихте ли ми помогнали да стана, кръста не ми държи, а тя - не, не мога и отиде в  другата стая. Останах да се гърча като червей, станах с триста зора и излязох да чакам д-ра да свърши виковете по телефона. Извика ме акушерката, издърпа ми изследванията като този от Св. София го хвърли, а останалите подаде на д-ра, който не ги погледна, само каза че са добре и нищо ни няма, хайде чао.

Ами и от това отношение останах разочарована, а изводите си ги направете сами. Трябва ли да допускаме негативно държание към нас? Плащам си редовно ЗО 7 години, а от 4 години ги плащам от две места, всеки божи месец по 50 лв. редно ли е да получавам такова отношение, да плащам болнични и изследвания и ако искам добро отношение и професионализъм трябва пак да си платя???

# 395
  • София
Какво значи "ще се запиша за раждане"? При кой ще се запишеш? Да се запишеш при известните докторят, искат преди това да си им изръсила един куп пари за консултации в частните кабинети, не се съгласяват на непознати, а както четем в темата и невинаги се отзовават на повикването при започнало раждане.

Трябва да се запиша за дата защото ще съм планово секцио по МП Simple Smile

# 396
"Записването" става като те приемат в болницата и там на място ще ти определят ден за секциото, който може да бъде променян в движение ако има спешни случаи и ти си в състояние да бъдеш отлагана.

# 397
  • София
"Записването" става като те приемат в болницата и там на място ще ти определят ден за секциото, който може да бъде променян в движение ако има спешни случаи и ти си в състояние да бъдеш отлагана.
Не знам кога за последно сте се записвали, но записването става в 210 к-т където ти определят дата 10-12 дни преди термина за ПС, защото аз исках възможно най-късно, т.е. най-близо до термина, но от там ми казаха изрично 10-12 дни, утре ме изпращат МА на очен и след което да се върна при тях.
Иначе няма как да знам кога да ме приемат в болницата, в такъв случай бих си чакала докато беба реши сама да си излиза Simple Smile

ПРИЕМ В ОТДЕЛЕНИЯ „МАЙЧИН РИСК” И „ФЕТАЛНА МЕДИЦИНА”

1. За здравноосигурни Направление №  7 от личния лекар;

2. Лична карта;

3. Лични принадлежности;

4. Нощница, чехли, халат;

5. Чаша, вилица, лъжица, ножче;

6. Медицинска документация от предшествуващи хоспитализации или прегледи.

Справки  и допълнителна информация може да получите от 13 до 14 часа на телефон

917 2226 – патология на бременността (ет. II – кабинет 210)

Кръвните изследвания на постъпващите за оперативна интервенция се вземат в кабинет 216 на ет. II, след като са снабдени с необходимия фиш от съответния кабинет (224, 207 и 214).
Преди постъпване в клиниката пациентката е длъжна да мине през болнична регистратура за поставяне на номер на история на заболяването.
Всяка новоприета пациентка задължително оставя дрехите си в болничния гардероб, намиращ се в I –ви сутерен, стая 50
* Издаването на болничен лист и епикриза при изписване,както и резултати от хистологично изследване, копие от оперативен протокол и други текущи документи, се извършва от старшата акушерка на клиниката и лекуващия лекар във времето от 12 до 13.30 ч.

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 13:54 от lorito17

# 398
По мое време беше така.
На мен нещото, което не ми харесва когато си без избор на екип, е че при операцията ще "помагат" специализанти, тоест ще се учат на теб.

# 399
  • София
Моето секцио го прави лекар, на когото имах пълно доверие и пак имаше специализанти. Не съм плащала за екип. Това е учебна болница и на когото не му харесва да не ражда там. Да, гадно е, но и те трябва да се научат. Само да подчертая НЕ се заяждам, а само изразявам мнение, както Калифорния  Peace
Специализанта ме ши и да ви кажа, там където вече избелява белега не се вижда такъв.Все едно не са ме рязали.
Иначе е точно така. Насрочват дата 10-14 дни преди термин. Три дни преди операцията те приемат за изследвания и т.н. и мен на 4 ден ми направиха секциото. Понеже не бях спешна от 10 сутринта го изместиха в 12:30.
А за документ от преглед, разрешаващ секциото, бях предупредена да е в МА. Аз отидох при офтамолог във ВМА и то с направление.
Усепех и не се тревожи! Отношението не е китка, но поне знаят какво правят.
 Hug

# 400
  • София
lorito17 , извинявай, но такова лутане през цяла бременност ми звучи леко несериозно. Търсила си идеалния лекар, но все по поликлиники си ходела. Там не бих казала, че са идеални, нито добри. От друга страна, пък не искаш да плащаш, защото си здравноосигурена, ама си ходила и при Мазнейкова (добре, не лично при нея, ама в нейната болница). Като си избрала МД, отиди исе довери, не си избирай екип, като не искаш да плащаш. Леко раждане.

Колкото до това, че може да помагат специализанти - не забравяйте, че МД е университетска болница и наличието на специализанти е нещо нормално, ако не искате таквиа, отивате в друга АГ болница. На мен точно такъв ми откри част от плацентата, подкрепяше ме по време на раждането.

# 401
  • София
Усепех и не се тревожи! Отношението не е китка, но поне знаят какво правят.

С това не мога да се примиря, ние също си плащаме, само че всеки месец, защо да не се отнасят и към нас с уважение?
Като са изнервени - ми да си лекуват нервите, кой  не е изнервен, като не ти харесва една работа просто я сменяш, докато не се удовлетвориш, но при нас за съжаление черногледството и избиването на комплекси на работното място е навсякъде Sad
Надявам се всичко да мине наред!

# 402
  • София
lorito17 , извинявай, но такова лутане през цяла бременност ми звучи леко несериозно. Търсила си идеалния лекар, но все по поликлиники си ходела. Там не бих казала, че са идеални, нито добри. От друга страна, пък не искаш да плащаш, защото си здравноосигурена, ама си ходила и при Мазнейкова (добре, не лично при нея, ама в нейната болница). Като си избрала МД, отиди исе довери, не си избирай екип, като не искаш да плащаш. Леко раждане.

И аз се извинявам, но май не сте прочели правилно поста ми, и в МД също бях завела бременността си, отношението не беше по-различно? И защо в поликлиниките лекарите да не са добри и идеални? Ето и това ме дразни, щом не работя в реномирана болница може и да съм идиот!

А при Мазнейкова можеш да отидеш по ЗК за следене на бременност, просто винаги БЛ ми свършваше в ден, в който моята лекарка не работи по ЗК, а не че изобщо не работи!
И ще се лутам, ако се наложи и по време на раждането, няма да се примиря с лошо и некомпетентно държание, аз съм човешко същество и искам адекватно отношение, защото с нашето бездействие при подобни ситуации, подкупи и почерпки стигнахме до тук! И мисля, че от някъде трябва да се започне!

# 403
Извинявай, не се заяждам, но как точно ще се луташ по време на раждането?

Всеизвестен факт е че АГ- докторите по поликлиниките не стават.

# 404
  • София
Де да бяха само те- тези дето не стават! Защо тогава и в МД не стават?
Може ли да не ми погледне резултатите, след като вече е имало съмнение от негов колега, а направо да каже - нищо ти няма айде чао? Чак толкова ли са добри, че с шесто чувство решават? Жива и здрава да съм - до момента, в който родя, да е живо и здраво бебо, и след това няма да позволя такова отношение, какво като не съм си платила под масата.
А когато човек държи и отстоява на принципите си винаги има начин!

Общи условия

Активация на акаунт