Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 699
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, арт мама.

Момичета, искам да ви предупредя нещо друго, много важно. Наскоро го прочеох някъде. Когато използвате чешмяна вода за готвене, никога не наливайте топла, защото различните там метали като оловото по-лесно се излъчват на по-висока температура. Налива се само студена вода и ако е необходимо се затопля на котлона.

# 136
Аз готвя с филтрирана през Брита.

Тук видях някаква фирма RONA(ни6то не ми говори),която произвежда  изделия от безоловен кристал.
http://www.vertex.bg/content/section/2/3/lang,en/

И тук има някои аксесоари от безоловен кристал.
http://www.winefocus.net/axesoari.php

А се6тате ли се,4е на времето има6е едни стъклени гарафи за вода.Дали ги продават о6те?Мисля си,4е не е ло6о след като се филтрира водата през бритата да се прехвърля там. Thinking

Ето тук намерих не6то,но се съм го разглеждала.Ако някой намери не6то подходя6то да докладва. Simple Smile
http://domakinskiaksesoari.start.bg/

# 137
  • най-шареното място
Определено е добре да се преквърля водата след филтриране и има гарафи, макар и не навсякъде.

# 138
какво е "гарафи"? newsm78 И аз имам каната на Брита, но забелязвам, че има малко от самият въглен като утайка е

# 139
Аз сипвам в най-обикновени стъклени бутилки от Perrier и слагам в хладилника. Може да се купят няколко бутилки вода като инвестиция Simple Smile
Гарафите не са ми много удобни, защото ми заемат повече място.

Smurfette, гарафите са едни съдове за вода - нещо като кана, но с тясно гърло, човка като на чайник, дръжка и капаче. Хахаха, страшно обяснение праснах.

# 140
  • най-шареното място
Аз харесвам преливането за да не стои водата в пластмаса, не заради утайки.
Гарафите според мен са без дръжка, аз лично не съм виждала с улей за наливане. Но винаги имат "тапа", която е стъклена. Напомянт шише за алкохол, но са по-стройно, тъхкостенни и семпли.
А да видим сега някой ще рабере ли какво има мм предвид Simple Smile. Кана без дръжка, но с капак от стъкло- да опитам последно...

# 141
Аз харесвам преливането за да не стои водата в пластмаса, не заради утайки.
Гарафите според мен са без дръжка, аз лично не съм виждала с улей за наливане. Но винаги имат "тапа", която е стъклена. Напомянт шише за алкохол, но са по-стройно, тъхкостенни и семпли.
А да видим сега някой ще рабере ли какво има мм предвид Simple Smile. Кана без дръжка, но с капак от стъкло- да опитам последно...

хахахах, вярно, и такива има. Всъщност, те са по-популярните, стават и за алкохол. Ама има и такива, каквито аз ги описах (просто описах свойта, дето ми е пред погледа). Ще падна от смях.

Ако не си виждала с улей, да снимам мойто чудо, дето едвам го описах Simple Smile

# 142
Аз ползвам кана, стъклена, много удобно. Имаме филтър на чешмата и така си пълним каната...Не ми трябват гарафи (каквито в същност не съм виждала от детството си; действително си мислех,ч е не съществуват вече), каната ми е по-удобна.

# 143
   Има ги, има ги - в родилното на болницата, където раждах, постоянно щъках с гарафата
до автомата за вода. И в хотелите на закуска - за сок и вода. Simple Smile Аз си филтрирам в Брита
и я ползвам веднага, почти не се застоява водата в нея, но мислех, че в РР (полипропилен)
не е проблем да престои. Нали имаше тема за бебешките шишета...

# 144
  • най-шареното място
Grace', да, моля! Никак няма да възразя да снимаш и покажеш Simple Smile
Ако ти се занива, ще е чудесно. Ако не, поне вече знам.

# 145
Ето. Сори за оффа, че се отплеснахме.
Аз друго се сетих - те повечето от тия гарафи не са ли кристални? Поне така изглеждат в главата ми. Но за студени напитки няма проблем.

# 146
  • най-шареното място
Merci! Тази, която си показала изглежда ценна даже!
Иначе и тя и тези, дето съм виждала по магазините са си стъкло според мен /за показаната предполагам само, но е страхотна./

# 147
Аз ползвам декантер за вино  Crazy за тази цел, защото не ми се иска водата да престои толкова време в каната и освен това не ни е достатъчно това количество, та се налага да филтрирам по- често.. ooooh!  За колко време се изпарява хлорът точно? Аз го усещам като пия понякога Sick, може би защото водата е била по- прясна.
Я да ви питам, вие колко време държите водата в Брита- та?

# 148
Не е нужно да се държи водата, като мине през филтъра (което става бавно), вече е готова за пиене.
А бритата филтрира и хлора.

# 149
  • София
...
Аз си купих на Силит - залепва, но за кратко време и после се отлепва яденето. Е, не е като незалепващо покритие.
Допълвам, че материала на тигана е Силарган, защото Силит също имат незалепващи тигани, но си признават, че в тях има PTFE.
   Не разбрах кое на Силит залепва? Силарган ли? Те уж са незалепващи. И също не разбрах в Силарган ли има PTFE? Насочила съм се към Силит-Силарган и искам да знам. Сега ползваме един тиган, много тежък, АМТGastroGuss, алуминий с незалепващо покритие, подарък е и в сайта им не пише какво е то, но подозирам, че не е чист, а другите съдове са български грънци и една емайлирана тенджерка.
Силарганът е материал, който няма претенции на незалепващо покритие. Съдовете от Силарган са също много тежки. АМТGastroGuss са от същия производител като SKK. Поне така ми казаха продавачките от Халите. Подозирам, че съдържа PTFE щом е незалепващ. Ако си се спряла на Силит отиди в магазина на Солинген на "Княз Борис I" 55 и разпитай продавачките. Много са любезни, има и книжка за различните им продукти.

П.П. Сега видях, че не си в България. Още по-добре, че си в Германия, може да разгледаш ибея, има доста добри отстъпки.

Общи условия

Активация на акаунт