Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 663
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 150
   Мерси за напомнянето за и-бей, забравила съм за този вариант! ooooh!
Бях се запътила към фирмен магазин, но пак ще отида де - за нагледна консултация. Wink

М/у другото, СКК-тенджерата се надра ужасно и мисля, че вече е станала дори опасна...
А уж е издръжлив материал и аз бърках с дървена лъжица.

# 151

Това и мен много ме интересува. Ако може dutci да се изкаже тук. Аз позлвам филтрираща система, която би трябвало да премахва хлора. Но като налея 2 чаши вода - една филтрирана и една не, и в двете се виждат мехурчетата, които отиват нагоре, но във филтрираната са много по-малко. Това ли, всъщност, е хлорът и не би ли трябвало системата да го премахва почти на 100%? И понеже знам, че от нефилтрирана вода от чешмата хлорът се изпарява за около 2-3 дни, си наливам в бутилки и ги прибирам в хладилника, за да се "изветряват" още (а и за да имам студена вода за пиене).

Знам също, че не е много добре частици от активния въглен да попадат във водата, както е при каните Брита и при филтрите с насипен въглен. Аз затова се засилих на система с пресован въглеводороден блок, ама това е друга тема - писала съм го на Омегата в темата за водата.

# 152
  • София
Хлорът не може напълно да се изпари от водата. Не съм се интересувала каква част от него се отделя като газ от водата, но ме съмнява да е много.

# 153
Благодаря, арт мама.

Момичета, искам да ви предупредя нещо друго, много важно. Наскоро го прочеох някъде. Когато използвате чешмяна вода за готвене, никога не наливайте топла, защото различните там метали като оловото по-лесно се излъчват на по-висока температура. Налива се само студена вода и ако е необходимо се затопля на котлона.

Момичета, благодаря за ценната информация, с голям интерес прочетох темата. Четейки си мислех за едно предаване, което
гледах тук (Дания) за всички батерии за вода. Та, накратко, ставаше въпрос , че 95 % от всички батерии в севтовен мащаб се пройзвеждат в Китай, от рециклиран метал, който най-често не е достатъчно изчистен, вкл. ауспуси, електронни части от компютри и т.н. Съсответно след обработка и производството на бетриите, се отделят тежки метали във водата. Говореха за олово и никел най-много. Бяха правили тестове с над 10 различни батерии, от датския пазар, на различни производители. Теста се състоеше в хим. анализ на водата, в пърават чаша вода от чешмата, след като цяла нощ не е текла вода от нея.  8 от тях отделяха средно над 4 пъти допустимото количество олово, а една от другите 2 беше с повишен показател на друг метал, не помня кой. И казаха, че за да се предпазим от поглъщане на тези метали, водата да се източи поне 2 чаши да изтекат в мивката.
даже и да се пие повече минералнна вода, все пак чешмяната се ползва за готвене.

# 154
Хлорът не може напълно да се изпари от водата. Не съм се интересувала каква част от него се отделя като газ от водата, но ме съмнява да е много.

Имаш предвид нефилтрирана вода или и двете? И тези мехурчета, които се изпаряват само хлор ли е или и нещо друго?

Aleksi, интересно инфо. Имаш ли някой линк под ръка?

# 155
  • София

Имаш предвид нефилтрирана вода или и двете? И тези мехурчета, които се изпаряват само хлор ли е или и нещо друго?

Aleksi, интересно инфо. Имаш ли някой линк под ръка?
Имам предвид нефилтрираната вода. Не съм се интересувала от филтрите на Брита и какви са техните възможности, за да си изказвам мнение за филтрираната. За мехурчетата - не знам, може да са кислород, а може и друг газ, така без анализ е трудно да се предположи какво е.

# 156
dutci, представителите на Силит на Борис Първи No 55 или No 155 са?
И дали се продават отделно тенджери и тигани, не в комплект? Rolling Eyes

# 157
За Бритата да ви кажа... съмнявам се силно, че пречиства варовика! Наливам в аквариума от нея, около нагревателя и стените има натрупан такъв! Дано поне пречиства хлора, че не стига, че е пластмаса, ами и нищо не върши #Cussing out

# 158
За бритата, ние нямаме кана, а устройство на чешмата.

# 159
За Бритата да ви кажа... съмнявам се силно, че пречиства варовика! Наливам в аквариума от нея, около нагревателя и стените има натрупан такъв! Дано поне пречиства хлора, че не стига, че е пластмаса, ами и нищо не върши #Cussing out

Интересно. В книжката към каната пишеше нещо от сорта, че може да се натрупва варовик по стените и капака и, това било нормално. Този варовик, той няма къде да отиде, ако го има във водата, нали някъде трябва да се отлага?
Забелязала ли си в самата кана да има отлагания?
И колко често сменяш фиктъра?

# 160
  • най-шареното място
Аз правя много чай, та ако има варовик се вижда. Когато се сменя според упътването филтъра, варовик няма. Освен това дали има или няма варовик, макар и не точно,  може да се определи по вкуса на водата /във варовитите райони/.  Разликата е впечатляваща.

# 161
    Освен това, разлика се усеща, когато си пил последната чаша вода от стария филтър
и първата от новия - даже мисля, че ако се смени 3-4 дни по-рано, ще е още по-добре.
Родителите ми си пречистват така кладенчова вода с много варовик и резултатът е добър.
   А за оловните пломби в устите на по-големите деца споменахте ли? Усетих се, че една
още ми стои здрава. Но нашите деца няма да имат такива. Simple Smile

# 162
Абе то и фотополимерните пломби не са стока...  Confused
Но каква по-био алтернатива??

# 163
  • София
dutci, представителите на Силит на Борис Първи No 55 или No 155 са?
И дали се продават отделно тенджери и тигани, не в комплект? Rolling Eyes
Ох, не си спомням точно кой номер е, но като тръгнеш от "Екзарх Йосиф" по "Княз Борис" не след дълго от лявата страна се вижда магазин на Солинген. Продават и отделно тенджери и тигани, но не от всички модели. Предполагам, че като развалят някой комплект продават само него докато го продадат и така. Няма много търсене и те зареждат с малко стока и затова е така.

# 164
ние нямаме кана, а устройство на чешмата.
Ние също. Очевидно пречиства от варовика (и хлора), защото в каната за чай вече не се натрупва онзи варовик, който се трупаше от нормалната чешмянка.
Никога не ми е харесвала водата от кана Брита-има много метален вкус. И добре,ч е първо опитах, за да не се излъжа да си я купя!

Общи условия

Активация на акаунт