Фенове на Тери Пратчет- да се преброим

• 41 304
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Точно Ерик е. Много яка книжка. http://www.chitanka.info:82/lib/text/1595 Самата книжка е голяма с меки корици, при нас е леко поопърпана защото е 2ра ръка и намерена с 300 зора когато Пратчет беше кът.

# 106
  • София
тази вечер се събрахме с дружки да празнуваме задочно именния ден на приятелче в щатите, та той ни се обади и по скайпа си говорихме, естествено опряхме до пратчет, та там в момента са излезли няколко негови книжки с бизнес и финансова тематика, за които колеги на приятеля от университета били казали, че ако са ги били прочели преди са щели да бъдат по-добри преподаватели и финансисти:))) ама пуста къса памет - забравих как се казваха... ще питам и надлежно ще докладвам:)

за книжката, за която говорите - да, Ерик е, тя е една от първите излезли и от години може да се намери само втора ръка и е единствената, която съм виждала в подобен голям формат; за дамите от пловдив: в книжарницата на отворено общество в градската библиотека в пловдив още преди 13 години имаше всико, що пратчет беше написал до тогава, не знам дали тази книжарница функционира още...

# 107
Шарена Сол, книгата за която говориш е първата на Пратчет, която видях и се казва" Фауст Ерик... ( не си спомням нататък)" и там се появява Ринсуинд.
точно! Благодаря, имам я в нас в 2 екземпляра (2рият е подарък)

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 02:33 от SharenaSol

# 108
  • София
за книжката, за която говорите - да, Ерик е, тя е една от първите излезли и от години може да се намери само втора ръка и е единствената, която съм виждала в подобен голям формат;
...

Беше първата, излязла на български. Тя ме запали по Пратчет... В голям формат е и Героят (или нещо героично имаше в името, мързи ме да ида да погледна), както и нещо като изкуството на диска, него така и не купих - не можах да преглътна цената.

# 109
  • София
за книжката, за която говорите - да, Ерик е, тя е една от първите излезли и от години може да се намери само втора ръка и е единствената, която съм виждала в подобен голям формат;
...

Беше първата, излязла на български. Тя ме запали по Пратчет... В голям формат е и Героят (или нещо героично имаше в името, мързи ме да ида да погледна), както и нещо като изкуството на диска, него така и не купих - не можах да преглътна цената.

не бях много сигурна, че е първата, че беше отдавна:) но щом има потвърждение...  bouquetза другите, които споменаваш наистина нямам идея, може да са били някакви специални издания с тъврди корици, луксозна хартия и т.н. щом са били скъпички, аз така само си мечтая за едно луксозно издание на силмарилион на толкин, ама вече отивам в друга тема:)

# 110
  • София
Хич не обичам луксозните издания. Но тези двете книжки нямаха други... Иначе не обичам луксозните издания и книгите с голям формат. Струват много, а са неудобни за четене...

# 111

"Когато станеше въпрос за Анкх-Морпорк, поетите се съгласяваха,че така би изглеждал Адът,ако там загасят огньовете и заселят стадо дрисливи крави за около година"

Joy  Joy  Joy

това го бях забравила

# 112
  • София
"Последният герой" е в голям формат. Цената беше м/у 20 - 30 лв. Но толкова време я бях чакала да излезне, навих се на цената.
Наистина не е удобна за четене.

# 113
 И ние не обичаме луксозни издания, но Пратчет не пропускаме. Имаме всичко, включително дневника на анкх-морпоркската градска стража и Готварската книга на Леля Ог, и Картата на Анкх и албума, абе всичко излизало на бг на Пратчет включително и сборника с фантастични разкази от разл. автори Алергия към магия, и др. книжки които е писал в съавторство като "Добри поличби" (Пратчет и Нийл Геймън). Абе не сме у ред май щом като ученичка си давах стипендията за да си купувам книжки (това е било преди поне 10 години и Пратчет беше кът, едва се намираха книжките).

П.П. Силмарилион на Толкин също го преглътнах.

# 114
 Не знам дали някой вече не я е пуснал, но за всички които се кефят на Леля Ог " Песента на таралежа" и приблизителен превод на Бг.

# 115
И на мен Ерик ми беше първата  Flutter

Не знам дали някой вече не я е пуснал, но за всички които се кефят на Леля Ог " Песента на таралежа" и приблизителен превод на Бг.

Хах, страхотно!

# 116
Хахахахахахахахахаха, не можах да я дочета цялата, но това, което видях ми е напълно достатъчно Grinning
От коя книга е таз` песничка?

# 117
И на мен Ерик ми беше първата  Flutter

Хах, страхотно!

Laughing Laughing
Край, сменям си подписа  Laughing

# 118
Хахахахахахахахахаха, не можах да я дочета цялата, но това, което видях ми е напълно достатъчно Grinning
От коя книга е таз` песничка?

Не е от конкретна книга, обикновено се споменава в книгите за вещиците - Леля Ог я пее като си подпийне  Peace

# 119
  • София
И ние не обичаме луксозни издания, но Пратчет не пропускаме. Имаме всичко, включително дневника на анкх-морпоркската градска стража и Готварската книга на Леля Ог, и Картата на Анкх и албума, абе всичко излизало на бг на Пратчет включително и сборника с фантастични разкази от разл. автори Алергия към магия, и др. книжки които е писал в съавторство като "Добри поличби" (Пратчет и Нийл Геймън). Абе не сме у ред май щом като ученичка си давах стипендията за да си купувам книжки (това е било преди поне 10 години и Пратчет беше кът, едва се намираха книжките).

П.П. Силмарилион на Толкин също го преглътнах.

Не съм, ти си перфектният фен:))  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт