Юнчетата на разходки ходят, навънка с мама обичат те да бродят

• 15 980
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
   Здравейте и от нас!

Честито на всички имащи повод за празник!
   Снощи за първи път моята принцеса пропусна едно хранене и от 22,30 часа стана в 5 за да яде. Пу, пу дано вече така да е, ама ще видим. Иначе е спокойна и си спинка доста и през деня.
    Аз вода давам, нищо че сме на кърма. Още преди седмица спрях да слагам захар и тя пие, но по мъничко.
    Аз не бях чувала, че след ваксината не трябва да се къпе детето, но моят мъж каза че не трябва и така два дена не я къпахме. Иначе педито нищо не ми каза.
    За захранването все още не съм решила какво ще правя. Мисля, че детето само ще си подскаже. Засега ще чакам още е рано.

# 106
Здравейте , аз само минавам да се разпиша че графика ни е натоварен с ядене и спане  smile3541.
Честито на всички , който празнуват  smile3525.
Ох , как ми се излиза вече на разходка . Ама при нас имаме баба , която не пуска бебчо навън    smile3528и аз излизам с тати само за по час колкото да не полудея .  Аз давам вода на бебчо , но пък той не я пие много - глътка , две само . За захранването смятам да е по -късно , но ще събирам още инфо пък и бебо сам ще си покаже сигурно .
 Hug

# 107
  • София
Честито на всички с месечинки днес   bouquet Да са ви много здрави дечицата  Hug

Днес и ние ходихме на консултация. Моя малък лакомник Любчо е наддал 1500 гр и е пораснал 5см  Shocked. А като кажат всички - аууу колко е малък  Crossing Arms. Педиатърката нищо не спомена за сокчета, а и аз умишлено не я попитах. Тя от старото поколение и мислех, че от сега ще ме започне, но съм много доволна. Само ми каза да го държа по-малко време да суче, че той като започне май няма спирка и преяжда. Мъж - докато не опрат чиниите в брадичката не спира да яде  hahaha. Сложи му ваксината, поплака си, но това изобщо не му попречи да си хапне порядъчно веднага след това  Joy. Сега от ваксината лиспи цял следобяд и успях да събера спокойно багажа - утре потегляме към мама.
Минахме и през ортопеда - и там всичко ни е наред. Каза ми нещо, за което може би ще търся още инфо- да не ползваме т.нар. ортопедични стелки (тези с възглавничката на свода) в обувчиците когато тръгне да ходи. Вие чували ли сте такова нещо  newsm78.

Руми 40-те дни ли ще чакате? Аз както сама се оправям и дето се казва няма кой 1 хляб да ми донесе, ако не го извеждам и малчо навън сме я закъсали здраво. Мъжа ми и той късно се прибира, така че не разчитам на него...

Спирам че ме викат  baby_neutral

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 17:36 от InaD

# 108
Честито на имащите повод да празнуват днес.
Когато му давам чай пие по 100-150мл. на денонощие,но от вчера сме на вода без захар и е изпил само 60мл. но не го насилва колкото иска толкова.
За къпането след противо хепатитъна ваксина няма проблем,ние къпахме Андрей ,но първо питах педи дали може и тя ми каза, че само след ваксина ДТК не е желателно понеже правела кожна реакция при някои деца.
За захранването и аз съм решила този път да е по късно.Дани го захраних от 4-тия месец заради коликите,а тогава съветваха от 2-рия да се дава сок,но сега и докторката каза,че са се променили нещата и по късно се захранват бебетата.

# 109
  • София
Минахме и през ортопеда - и там всичко ни е наред. Каза ми нещо, за което може би ще търся още инфо- да не ползваме т.нар. ортопедични стелки (тези с възглавничката на свода) в обувчиците когато тръгне да ходи. Вие чували ли сте такова нещо  newsm78.

Точно днес четох за детските обувки. През първата година или две,  е нормално плоскостъпието при децата. Пише го в мартенския брой на сп. "Моето дете". Ортопедичните обувки със сводове се ползват по-нататък, ако сводът не се е образувал по естествен начин. Ортопедът ти е прав. Аз имах дюстабан - плоски ходила и съм носила ортопедични обувки, но от по-голяма, та чак, докато станах на 18 г. ходех със специални стелки в обувките и ботушите. Така операцията ми се размина.

# 110
Честити месечинки на Иво, Полина и Алекс!  Hug

Та я кажете кога е оптимално да се захранва бебе, което е само на АМ. Аз тепърва разбира се ще чета по въпроса, ама все отлагам - викам си има време.
Между 4-6 месец като пак следиш за онези признаци на захранване, за които писах по- рано.
Аз не виждам нищо обезпокоително в това, че детето не пие вода, макар че е на АМ. Та нали и там едно 100мл са вода.

За ваксините - имунната с-ма е доста сложна и непредсказуема,но все пак нека се придържаме към научните изследвания в продължение на десетилития и особено в наши дни т.е ваксините са по-скоро полезни отколкото вредни
Точно, защото имунната система е сложна и непредсказуема предпочитам да не я обърквам с излишни " отрови ". Научните изследвания не са това, което са. Истината е много много далече от нас. Изследванията така са направени, за да ни убедят, че даденият продукт е жизнено важен. Разчита се и на страха на хората. Ваксините за мен са по- скоро вредни отколкото полезни. Според това, което аз съм прочела. Слагат се ваксини срещу неща, които по принцип са лечими.  Wink

InaD, ортопедът правилно ти е казал. До 3год сводът сам се оформя. Маги винаги е ходила с обувки, чиито стелки са без свод. А вкъщи ходи боса. За прохождане даже се препоръчва на босо.

# 111
а защо не ги къпете след ваксина ? newsm78 newsm78 newsm78
аз си ги къпах а и никой не ми каза нищо

# 112
мами едно въпросче вие като нахраните бебоците те по принцип нали се успокояват,а аз моята като я нахраня и я сложа в креватчето нещо я хващат бесовете и започва да се бие  Mr. Green като мърда с ръчички и си удря главичката чак мен ме боли,луда работа  Crazy,не знам може ли да си направи нещо така,че взех да се притеснявам  Thinking

# 113
  • София
Рони, много сладко това с биенето  Simple Smile - едва ли е толкова опасно, да не би пък да е проявление на коликите...

Аз тъкмо се похвалих, че нямаме запек и ето днес цял ден детето не може да се изака... много се мъчи милото, ама само пръцка... и постоянно търси да суче, пълни и се коремчето, а аз давам  с надеждата че ще предизвика съответно отделяне, ама не - само пръцкаме и пишкаме..  Много ми е гадно като я гледам как се мъчи  Sad

Аз както сама се оправям и дето се казва няма кой 1 хляб да ми донесе, ако не го извеждам и малчо навън сме я закъсали здраво. Мъжа ми и той късно се прибира, така че не разчитам на него...
Ох, Ина и аз съм така... От една страна сама исках да е така, защото въобще не търпя да ми се месят, ама понякога наистина тежи и е сложно, когато трябва да се пазарува или да се свърши някоя работа навън.
А Яна я извеждах дори и в студеното време - обличах повече, завивах добре и така. То не се издържа само вкъщи, а и като я разхождам обикновено е спокойна.

# 114
  • София
Kia, Вери много благодаря   bouquet. Забравила съм от голямата много неща явно  Embarassed

РОНИ_23 и моя Любчо не се успокоява веднага след хранене, но като го взема обикновенно се оригва за пореден път. Сигурно го мъчи този въздух в коремчето. Да не би и при вас да е нещо такова  newsm78

bleu като сме се хванали на хорото ще си го играем  Hug. Любчо и той колкото и да е крив - навън си заспива. а и аз напоследък само в слинга го разнасям.
За акането - като се мъчи така детето защо не пробваш с термометъра в дупенцето. За мен това си е крайна мярка, но защо да се мъчи пък толкова...

Все повече ме хваща яд, че никъде не е пригодено за колички #Cussing out. По тротоарите от коли не се минава, в един магазин или аптека не можеш да влезеш... а навън да го оставиш само бебето абсурд  ooooh!. С тази количка май само за парковете ставаме...

# 115
  • И аз не знам къде...

Все повече ме хваща яд, че никъде не е пригодено за колички #Cussing out. По тротоарите от коли не се минава, в един магазин или аптека не можеш да влезеш... .

..........а ако можеш да влезеш вътре климатиците работят на 16 градуса  Sad! Аз замръзвам. А как да вкарам дребчо от 30-35 градуса на 16-18  #Cussing out!

# 116
Аз както сама се оправям и дето се казва няма кой 1 хляб да ми донесе, ако не го извеждам и малчо навън сме я закъсали здраво. Мъжа ми и той късно се прибира, така че не разчитам на него...
Ох, Ина и аз съм така... От една страна сама исках да е така, защото въобще не търпя да ми се месят, ама понякога наистина тежи и е сложно, когато трябва да се пазарува или да се свърши някоя работа навън.
Да се присъединя и аз към вас - сама се оправям, откакто сме се върнали от болницата - бебе, къща, готвене, чистене и прочие. Не исках никой да ми се меси и да ми стои на главата.  Naughty А и с какво може някой да ми помогне? Ми, че аз докато обясня къде ми е чубрицата или как обичам да ям спагетите, то по-добре сама да си ги направя - същото време ще трябва  Joy Обаааааче, ако имаме второ дете, вече ще искам помощ, и то някой да гледа голямото, че с 2 ми изглежда малко трудна работата... Ка се справят тук майките с по 3-4 деца и то едно след друго родени, акъла ми не го побира.  Crazy

Все повече ме хваща яд, че никъде не е пригодено за колички #Cussing out. По тротоарите от коли не се минава, в един магазин или аптека не можеш да влезеш... а навън да го оставиш само бебето абсурд  ooooh!. С тази количка май само за парковете ставаме...
Това е вече наистина кофти! В БГ все още много малко е направено по въпроса, за жалост... Sad

Аз по едно време пеех тази песничка на мойта мома:
Хей ръчички, хей ги две
Те не слушат хич добре
Едната драска другата,
а пък двете - лицето.
Joy

Така е, като обичаме да се драскаме. Моето деколте е и то надраскано... Ама скоро ще играе ножицата.

# 117
И аз се опправям сама,не понасям да ми висят на главата.трудно ми е ,но се справям.Свекървата идва за по 10 мин да му се порадва на малчо и ис тръгва(тя живее отсреща ,на 2 мин път от нас) майка ми ,идва да го види 1 път в седмицата ,но наистина като дойде мн ми помага.Успявам да си почина за няколко часа.И така .Иначе по цял ден сме си самички .И на дълги разходки не излзиаме още,защото някакси не мога да се отпусна да го кърмя навън.

А днес ми изкара нервичките  Crazy .През два часа иска ц.ц....... Whistling  И аз си помислих че не му стига кърмата на това дете и му направих и 30 мл АМ,след едното хранене.Като му дадох ,той го изплю.Не му хареса ,или просто беше нахранен ,защото после даже повърна малко.

Сега така ми се спинка,Алекс отдавна спи ,ноооооо кака Мони ме кара да оцветяваме и няма как.Няма да се спи още  Crazy

Лека и спокойна нощ на всички майчета и бебета  Hug

# 118
  • София
За справянето сам - да ви кажа дори това, че свеки идва да я разхожда сутрин или ако не я разхожда - стои при нея, си е невероятна помощ за мен. Поне знам, че имам 2-3 часа свободни - обикновено излизам да свърша нещо навън, но и дори само кафето на спокойствие да си изпия - пак е нещо. Тя свеки се опитва да помага - ако има чинии да измие например- ама аз не давам - мразя да ми пипа нещата.
А в останалото време се справяме сами с мъжо, но той помага, а и аз не се юркам много с готвенето както казах. Така че не мога да се оплача. Верно спи ми се, изморено ми е, ама се понася вече.

# 119
Ехо, добро утро!  Hug

Днес нашата бузанка навършва един месец, затова ви черпя по една мелба Simple Smile

Още като стана сутринта и ми се видя различна - по-голяма и по-дебела  Joy Абе, всеки ден ми се вижда различна  Heart Eyes Теглихме се - 4800гр. и 56см., качила е цяло кило и 200 и 6 см.  newsm44 Вчера я сложихме да легне по корем в активната гимнастика и тя почти се обърна - с помощта на мама  Mr. Green Но беше леко изнервена и гладна и се разплака, може би ако я бяхме оставили по-дълго щеше да се обърне сама  Flutter
Съгласявам се с вас за тротоарите - няма къде да мине човек, а камо ли количка!  #Cussing out Все сме по шосетата.. А пък най-гадни са тия климатици навсякъде, ако искам да ходя до магазина трябва да взема някой с мен, за да стои отвън с Йоана.. Close
Пантерке, и Йоана така прави в последните 2-3 дни - през 2 часа търси, предполагам че е от коликите, защото не може да различи глада от болката  newsm78 Понякога дори иска да яде 1 час след като е яла, давам й и суче по-малко от 10 мин. и се успокоява  Peace
Бюти, и Йоана има нокти, но вече няколко пъти ги режем  Grinning Тя като е гладна и изнервена започва да маха с ръце и си ги прокарва по лицето, като чак кожата й се дърпа надолу  hahaha Много е смешна Simple Smile Постоянно се драска, вчера дори намерихме черта на коляното й  Joy А от скоро като маха с ръце, си прокарва косата през пръстите и така застава Crazy и майка ми нали е фризьорка и много й се радва - вика че щяла да й наследи професията Йоанка  Mr. Green
Сега се наяде и се кокори от шезлонга  Heart Eyes Все съм свикнала, че като се наяде трябва да заспи, а тя вече иска да будува  Party Май трябва да се пренастроя и да си сверя часовника с нейния вече  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт