В седми месец ний сме вече – ОКТОМВРИ чака ни с човече

• 13 442
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Освен това са ми намерили заместничка, която започва работа от понеделник и първоначално ще седи до мен на компа и вероятно няма да мога да пиша много-много, да не кажа хич  Sad

И на мене...и аз същооооооо.Три седмици ще я обучавам и после отпуската и болничния. smile3511 smile3515

Крис и аз точно 3 седмици ще я обучавам до болничния, което значи 3 седмици без почти никаква възможност да съм сред вас  Sad
За заместничката да ви кажа,много е гадно наистина.Моята ми е на главата от седмица и половина и ми е като лепенка.Само я дебна да отиде някъде да ви попрочета малко.Напоследък се изучих и я пращам на друтия компютър да се "упражнява" нещо.Ужасна съм!А момичето е свястно и не е виновно.Е,обръщам и внимание естествено.Доста неща я научих вече и е по-самостоятелна,съответно и аз съм по-свободна.

# 106
Miss Fairy , аз пробвах едно онзи ден и ми свърши работа за киселини-в чаша вода сипваш лъжица оцет и после/над мивката, че кипва/ слагаш чаена лъжичка сода бикарбонат и бъркаш.Става кипене и бяла пяна и веднага пиеш докато има пяна, може да не го изпиеш цялото, но пяната е важна.Звучи гадно, но няма вкус на оцет, а на упсарин.
Казват други мами, че Талцид помагал и ставал за бременни. Газирана вода.Също знам хранене често и по малко и като спиш да ти е високо главата, друго не се сещам.Много е гадно, дано намериш лек  Hug Peace

# 107
Леле, в седми месец сме аз след седмица ще влизам в 8-ми, едновременно нямам търпение, но и някакси си мисля, че ще ми липсва да съм бременна. Гледам вече пазарувате, аз нищо не съм купила,ама нищичко. Мисля да започна като вляза в 9-ти. Аз с тази пъпна връв май ще трябва да се откажа от нормалното раждане, освен ако не се развие, ама малко вероятно ми изглежда.
А коластра? Аз не съм забелязвала при мен, ама изобщо, това означава ли, че няма да съм от дълго кърмещите? Сестра ми има теория, че кърменето е генетична обремененост, защото и тя и майка ми не са имали много кърма, така че да не се навивам? Вие как мислите, дали има такава зависимост?

# 108
Всичко пробвах мацки-и сода,и кисело мляко със захар ,и лимони и др.бабини такива.Резултата е ,че едва дишам вече от киселини.Нямам опит с лекарства и хич не ми се ще да пия.Може да си взема талцид.

# 109
Ами освен да стискаш зъби... Много сме на този хал!
Успокоението ми е, че като родя, киселините ще изчезнат  Peace
И пак повтарям, пийте сода само в краен случай!

# 110
barabina, ама за содата мислех, че е сода за пиене, демек газирана вода, а не сода бикарбонат Embarassed

# 111
  • Варна
Крисси, килограмите хич не бяха от задържане на вода ..., те около 10 кг. отпадат още с раждането. Останалите си ги свалих постепенно, без диети, но бебето ми беше много ревливо и по цял ден бях из улиците, че иначе целия блок го слушаше като реве. Освен това го кърмих до 1 год., а кърменето помага за възвръщане на старата форма.
Аз също ви съветвам да си купите хубава помпа, особено ако сте решили да кърмите – не всеки може да изцежда на ръка /аз не мога примерно/. Моята помпа е на Авент и съм страшно доволна, като се има предвид, че се върнах на работа, когато Ники беше на 6 месеца и още 6 месеца след това изцеждах кърма, за да го хранят през деня. Съхраняването на кърмата е много лесно – аз си я слагах „на порцийки” в малки пластмасови кутийки или бебешки бурканчета и във фризера може да се съхранява до 3 месеца. Преди употреба се вади на стайна температура, не се размразява в микровълнова, за да не си губи свойствата. И тези, които нямат коластра изобщо да не се притесняват – не е гаранция, че после няма да имате кърма. Аз трябва много силно да си стисна зърното, за да се покаже някоя жълта капчица, но предполагам, че пак ще си имам достатъчно кърма. Както са казали и другите – не си пипайте зърната преди деветия месец! Някои лекари съветват разтриване с груба кърпа за загрубяването им и за подготовка за кърмене.. на мен ми звучи садистично и не правя нищо подобно. По-нататък ще ви кажа и какво ми помагаше при разранени зърна, че то сега стана като дълга лекция  Crazy
Вашите бебоци вече заеха ли позиция? Оказа се, че моя всяка седмица си сменя позата и е ту с главата надолу, ту седалищно, но все още не ме притеснява – щом може да се върти, значи има достатъчно място.
За киселините и аз съм чувала за вода с изцеден лимон, дано ви помогне.
Lauren, както ти писах и вчера - не си мисли отсега за пъпната връв, има доста време до раждането, а и в зависимост от дължината й лекарите ще преценят дали ще може да се роди нормално. При кърменето няма никаква генетична обремененост - това е оправдание за тези, които не искат да кърмят. Майка ми и сестра ми също не са кърмили, но аз като изчетох кърмаческия форум и успях да си кърмя прилично дълго време  Mr. Green.

# 112
Здравейте,от гр.Пазарджи съм.Първа бременност в 30 г.с., съм,мома и живи и здрави ще раждам в гр. Пловдив в Окр. бол.

# 113
Miss Fairy, мисля че Пуки беше веща по въпроса с киселините и даже беше писала някъде из темите какво се пие, но си спомням също, че каза за содата да не се прекалява с нея. Добре е да се обърнеш към нея!
Lauren, не знам за генетичната обремененост, но това, че нямаш коластра в момента нищо не означава. До колкото съм чувала кърмата слиза до към 3ти ден след раждането... И аз не съм имала коластра до сега и не съм нещастна от факта Joy! После ще му мислим с подплънки, помпи и други щуротии Wink!

# 114
helenka Благодаря ти, направо съм обнадеждена, аз също започнах да събирам информация за кърменето, на училище за бременни тръгвам от неделя, където също се отделя време на кърменето и съм твърдо решила да се информирам добре и да се пробвам да го кърмя моя мъник.

# 115
Miss Fairy, за киселините!
Значи, аз съм този легендарен случай, който повръща и в седмия месец, а междувременно от месец-два го съчетава и с киселини!

Моят доктор ми предписа Талцид. Абсолютно е безвреден, можеш да го пиеш в каквито искаш дози, дори предпазва от язва. Особеното на Талцида е, че трябва да се пие поне 1.5-2 часа след ядене (иначе нарушава храносмилането, защото неутрализира стомашните сокове), или 1.5-2 ч преди (ако го пия скоро преди ядене, след това неизменно повръщам комбинация). Така че аз го ползвам предимно сутрин и вечер, преди лягане.

Сода бикарбонат, моля ви, НЕ пийте!

Моментно облекчение има от цитронада (вода или газирана вода с прясно изцеден лимон), тоник с лимон и подобни.

Другото много важно е да не се ляга на пълен стомах - след никое ядене, не само вечер! Поне 2 часа. Иначе киселините се качват в хранопровода и става мам си джейс.

Туйто от мен, принцесата на стомашните неразположения, дано съм ви била полезна  Wink

# 116
Между другото helenka и Пуки са прави, че във форума за кърмене има всичката необходима информация и аз май наистина се отказах да ходя по лекции. Защо, като мога спокойно да си чета и препрочитам от вкъщи Peace.
А точно за Талцид беше споменала и Пуки, добре, че Параходката се включи! Hug

# 117
barabina, ама за содата мислех, че е сода за пиене, демек газирана вода, а не сода бикарбонат Embarassed
Peace За газираната вода да. Чувала съм, че също помага. Не съм пробвала, не пия газирано не помня от кога... Знам обаче, че тоник не бива да се пие заради хинина, който съдържа. Може да предизвика контракции.

Иначе adina спомена за сода с оцет и затова така размахах пръст. Като даскалица. Дърта  Mr. Green

# 118
Аз бързам да отговоря на Miss Fairy за киселините, а после и на останалите. Мила, аз днес цяла сутрин съм с киселини и открих най-приятния и ефективен начин за справяне с проблема - ДИНЯ! Малко по-голямо количество диня ме кара да се оригвам, а това води до справяне с киселините! Аз вече съм добре, пробвай и ти, мисля че ще помогне  Peace

# 119
Аз съм постоянно с киселини. Само Талцид ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт