В седми месец ний сме вече – ОКТОМВРИ чака ни с човече

• 13 437
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Гърдите не ги пипайте! Това ми каза акушерката. Иначе коластра и аз си имам. И при май е повече от ляво. Иначе по бельото сутрин намирам капчици и от двете страни.
Помпа съм си поръчала да ми вземат на Авент, ръчната.

Варна, сега да разкажа набързо за моята кратка разходка. Ходих до Дибо. Имат нелоши варианти. Това, което аз харесах е модел Съни. Решетката беше височка, леглото е на две нива. Размер 140/70. Не е тип люлка. Това, което не ми хареса е, че като се вдигне матрачето на горното ниво, трябва да се търси начин да се покрият чекмеджетата, защото остава дупка и дрешките ще се прашат. Цена - 165лв, без матрак. Отделно предлагат и матрачета.

После минах през магазин Бебчо, пак в района. И там има избор на кошарки. Имат и от масивно дърво, и от ПДЧ. Цените бяха по-високи от Дибо. Това легло, което харесах там беше много подобно на Съни-то на Дибо, но си имаше плоскост, която покрива долните чекмеджета. Цената беше около 300лв.

И последно - в магазин Рени, който е до Санита на Ген.Колев има частично намаление на единични останали бройки. Много съм доволна, влязох случайно и си купих дълъг панталон за 25лв. Защото имам още два месеца и захладнее ли, оказва се че нямам какво да облека.

# 76
syconium, аз не мисля, че някоя от нас е купила такива дрешки, но все пак статията мисля, че е полезна.
adina, защо така за срещите? Ние хора не ядем, даже много приятно си прекарваме. Хайде вземи се престраши и ела един път. Невидима и ти така, ще видите колко са полезни и разтоварващи тия срещи  Peace
mylili, радвам се, че пак си тук и няма да плачеш, чу ли?

# 77
  • Варна
adina и на мен ми е много интересно как действа тва чудо помпата Laughing. И другото, което съм си представяла е точно как си точа и си пълня хладилника с кърма Joy, което май не става така лесно. Мислех си го, защото смятах да ходя на работа след 9те месеца, но май нещата не стоят така лесно...

ама че много повторения...

Незнам какво ти е положението, но ако ходиш на работа,ще  пропуснеш много моменти от растежа на детето си, които не се повтарят.  Simple Smile  Аз например като гледам дъщеря ми сега вече голяма и често се връщам и си представям миговете като беше малка, гушкаше се в мене, гукаше и такива разни. И толковааааааааа ми липсват. А ако не бях до нея, сигурно цял живот нямаше да си го простя.

Невидимата, не си пипай гърдите, а още по-малко пък да ги стискаш.

# 78
Аз да кажа, че утре след работа заминаваме с мъжа ми малко на гости на мама и тате  Mr. Green и ще се върнем късния следобяд в неделя и няма да мога да пиша до тогава по всяка вероятност. Та, ще пусна утре анкета за нова тема, а момичето, което пуска новата тема може да пусне и една анкета за срещата. Освен това са ми намерили заместничка, която започва работа от понеделник и първоначално ще седи до мен на компа и вероятно няма да мога да пиша много-много, да не кажа хич  Sad

# 79
Пуки, вече съм да друг акъл. В началото много се тормозех като спрях да работя, чувствах се безполезна, а и доходите ни рязко спаднаха. За това си правех планове кога най-скоро ще мога да започна да работя, но след това осъзнах какво се случва и сега си мисля само за бебчето. Иначе майка ми веднага каза, че тя щяла да го гледа. Не бих допуснала друг да възпитава и отглежда детето ми! Но все пак ми е мнго интересно как се ползва тая помпа и дали наистина можеш да си правиш запаси с кърма?

# 80
Освен това са ми намерили заместничка, която започва работа от понеделник и първоначално ще седи до мен на компа и вероятно няма да мога да пиша много-много, да не кажа хич  Sad

И на мене...и аз същооооооо.Три седмици ще я обучавам и после отпуската и болничния. smile3511 smile3515

# 81
е, сега след толкова предупреждения, едва ли ще се намери някоя непослушница да си стиска гърдите  Crazy
Severinka, знам ли, жени в трети триместър събрани накуп... Mr. Green Мъжа ми каза, че съм станала по-зла. Rolling Eyes

Аз мисля да си гледам детето докато мога, да е жив и здрав мъжа ми и всички около нас, ама то може би е защото неам никва кариера и няма да съсипа нито една фирма , ако не работя  smile3521 Даже ако си намеря и нещо от вкъщи да заработвам, па макар да е малко, все ще е нещо , мъ где такваз работа... Tired Другото ,което мразя детски градини и училища, ама тва е друга тема...Така че ако някоя мама си има хубава работа и си изкарва парички, защо да не отиде и по-рано, пък пак ще намира време и за бебчо-важно е да му обръща внимание и да усеща, че е обичано и непренебрегвано.

# 82
Освен това са ми намерили заместничка, която започва работа от понеделник и първоначално ще седи до мен на компа и вероятно няма да мога да пиша много-много, да не кажа хич  Sad

И на мене...и аз същооооооо.Три седмици ще я обучавам и после отпуската и болничния. smile3511 smile3515

Крис и аз точно 3 седмици ще я обучавам до болничния, което значи 3 седмици без почти никаква възможност да съм сред вас  Sad

# 83
  • София
Моят съвет е да имате помпа още първите дни след раждането, защото кърмата слиза понякога доста бързо и ако нямате помпа да се изцедите може да стигнете до много болезнени ситуации като запушени канали, температура и др. такива. Ако не поне вземете от някой на заем пък като се види какво е положението ще си купите.

И на мен ми се идва най-накрая на среща с вас, но летния сезон е малко трудно с ораганизацията, заради разни пътувания.

Вече и на мен ми се остава вкъщи, но сега времето в работата лети, защото трябва да си приключа нещата и да ги прехвърля на някой.

# 84
Пуки знам къде има такива одеялца в наличност. Утре съм на преглед и магазина е много близо там. Ще мина и ще ти снимам да кежеш дали ти харесва. Ако си харесаш ще ти пратя.

# 85
Здравейте пупи  Grinning
Хубаво е ,че всички се чувствате добре и всички са на линия  Hug
Доста неща сте обсъдили ще се опитам и аз по памет да кажа нещо  Grinning
Ние купихме креватче - подобно е на това ,което Гери е показвала,а и Ина също.Единствено шкафчетата отстрани са три и отдолу чекмеджетата също са три.Има приставка да се люлее,но май като се сглобява няма да я слагаме.Става и на юношеско легло. Взехме и количка.Маг е марката - мисля,че Манана беше давала линк с подобна.Става за зимата,става на лятна и има кош за кола.Около 10 кг. е с подвижна дръжка,гумите се въртят навсякъде,даже и чанта имаше към нея  Simple Smile бих ги показала,но понеже незная как само обясних -  Embarassed
Дрешки почти нямам,като изключим една жилетчица и две бодита,които приятелка на майка донесе.
С килограмите за сега съм + 8 ,но всичко както и преди да забременея ми се е лепнало на дупето и на баджаците, и като е топло и ходя много  гадно ми се жулят  Sad
Коластра имам някъде от към 5-я месец.Понеже малко или много ми остават жълти капчици по сутиена и блузите,в сутиена слагам по едни малки кърпички и така.
Мисля другия месец да купим някоя и друга дрешка / а да ви споделя че въпреки,многото пъти в които сме обсъждали какви дрешки са необходими аз пак съм си зациклила и признавам си - незнам точно какви  Embarassed/ .
За среща - аз съм винаги на линия/почти де  Simple Smile/ - само казвате дата и час и пристигам Grinning
За ритането - направило ми е впечатление,че като лежа по гръб или полу легнала бебока много шава - мести се и то така ,че си прави някакви хълмчета и с таткото само гадаем дупе ли е това или главичка  Heart Eyes Иначе и аз вече свикнах да е доста подвижен и като не го усещам почвам да се притеснявам всичко наред ли е  Simple Smile Един път питах доктора - още в началото като почнах повече да го усещам - нормално ли е да се мята така и то доста често и той се засмя и казва - вие бременните освен другите неща това са ви едни от големите притеснения - като мърда що мърда,като не мърда що не мърда  Laughing
Ох извинете ме за дългия пост,но нали не съм писала от няколко дни и се отприщих  Blush
Сега чакам с нетърпение да дойде утре ,че съм на преглед и дано този път ми каже док колко е голям бебока ,че все ми обясняваше - не може апарата да го обхване целия,незнам какво било, дрън дрън.Другия пък ,все изкарва някакви такива размери , че да се чудя откъде ги вижда.И аз  сега този месец незная бебока нито колко тежи ,нито колко е дълъг  Cry

# 86
  • Варна
Пуки знам къде има такива одеялца в наличност. Утре съм на преглед и магазина е много близо там. Ще мина и ще ти снимам да кежеш дали ти харесва. Ако си харесаш ще ти пратя.

Благодаря ти Мими.

# 87
Момичета, идеята за среща е много хубава Simple Smile Тъкмо и аз ще мога да се присъединя за пръв път.

Даже си мислех за едно кафенце със страхотен голям двор (намира се близо до НДК), където майките с вече налични деца могат спокойно да ги доведат да си играят - често се събират денем там такива.

Северинка, аз теб искам да те питам и за майстора на климатици Simple Smile Ние все още живеем в Младост 1 (в момента сме на вили и могили в новата къща), а моята кола е доста стара и климатикът й в момента е в статус "неизползваем". Та ако сколасам и до него да ида ще е добре.

За коластрата Simple Smile Моят мъж забелязала 1-2 пъти капки по нощницата, но това беше още в 5-6-месец и сега нямам. Обаче има жени, които не са отделили нито грам преди раждането, дори в 9-ия месец, а са кърмили после - знам такива.
Помпите и мен ме съблазняваха, докато не ги разгледах. Изглеждат ми садистично. А после прочетох във форума от една опитна мама (мисля Асенцето се казва), че изцеждането на ръка е много по-лесно и бързо. Пък ако толкова чак се наложи помпа, таткото винаги може да я набави - и в родилния дом, и след това, продават се под път и над път и не чак са толкова много видове.
Кърмата може да се съхранява в хладилника, мисля 8 или 12 часа, и седмици наред във фризер. Има едни контейнери на Авент за целта.

Hug

# 88
Ако стигнете до съхранение на кърмата, опитни мами препоръчваха по-скоро малки стъклени шишенца с широко гърло, които не се пълнят до горе. Има едни сокчета в такива, queens мисля бяха  Peace

# 89
Момичета, идеята за среща е много хубава Simple Smile Тъкмо и аз ще мога да се присъединя за пръв път.

Даже си мислех за едно кафенце със страхотен голям двор (намира се близо до НДК), където майките с вече налични деца могат спокойно да ги доведат да си играят - често се събират денем там такива.

Я кажи кое е това кафенце. Иначе и аз съм за срещичка. Докато още мога да се движа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт