В седми месец ний сме вече – ОКТОМВРИ чака ни с човече

• 13 418
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря момичета за безбройните пожелания с  които сте ме обсипали  Hug
Северинка мерси за новата темичка   bouquet
Бях на преглед и лекаря видя ,че ще имам момиченце.Накарах го да ми го каже два пъти и дали е сигурен на 100 процента.Сега вече знам пола  и се готвя за момиченце  Grinning тежи 1002 гр.

ninka maslinka честита ти дъщеричка и на теб   bouquet
Добре дошла на новата мама Zlatinaber
Аз дъщерята зимата я слагах в космонавт(не шушляков) и после в пухен чувал,а когато беше много студено и в шушляков чувал.Та ползвах 2 чувала и 2 космонавта.За октомврийското ми бебе сме купили още един космонавт този път е шушляков.
лека вечер   bouquet

# 31
Уф аз чак сега успях да се прибера. Направо съм труп.
Днес цял ден се оглеждам за Майлили и не я виждам, взех да се притеснявам. Някой да я е засичал?

# 32
От няколко часа чакам в старата тема, да направите новата тема и си чакам и чакам и чак сега виждам то вече има нова. Дайте линк към новата тема в старата!

За космонавта съм За вече си поръчах един и мисля да ползвам.

Честит Рожден ден на Zori!   bouquet Много здраве и послушно, сладко бебче в октомври!

Добре дошли на новите мами!

Темичката ни е както винаги супер, а пък аз днес влизам в седми месец!

С дрешките съм почти готова, направо се чудя какво ще купувам до края  Rolling Eyes . В неделя дори си поръчах едни дрешки от един френски оonline shop, (случайно попаднах в темата на септемврийките и там беше писала една мама че си е поръчала едни дрешки, и като ги разгледах си харесах и аз, а и бяха доста добри цени). Като пристигнат ще дам дам линкче към моите покупки. А ето линк към магазина ако иска някой да погледне: http://www.laredoute.fr/achat-maman-et-bebe.aspx?categoryid=45387349

Наистина къде е Марианка?

# 33
Абе хора как успяхте да изпишете цели две страници докато се окопитя  #Crazy Аз си пиша във старата тема и си мисля, че още не сте я приключили и докато се обърна, то ...
малко copy-paste:
Пуки, Крисси, благодаря ви за милите думи, ако съм изпуснала още някой моля да не ми се сърди, но още не съм изчела всичко докрай.

Добре дошли на новите мами, дано ви е забавно с нас и да се включвате по-често.  newsm51

Бебка пък тия дни много по малко ритка, вече започвам да я мисля. Не е като без хич, ама беше започнала доста често и силно да рита, а сега ... Дано всичко да е наред.

Sev, аз също взех да се притеснявам за бебка, че не я усещам почти, даже вчера и днес хич не я усещах и се обадих на АГ-то. Гледа ме на ехограф и каза, че всичко е наред, бебана си расте нормално. Плацентата обаче ми е предна и за това движенията се усещат по слабо, а и моята кукла се е разположила по начин не много удобен за ритане - седалищно с вирнати нагоре крачка. Не се притеснявай много, просто се обади на лекаря, който те следи ако няма да се виждате скоро и той ще прецени дали е нужно да те преглежда. Освен това моята лекарка каза, че започва да им става тясно и за това са по-малко активни.

Вчера си направих дъъъъълга разходка и като резултат се прибрах с първата покупка за бебка! Пуснах я в албума с покупките, но нещо надписа не ми излезе, някой може ли да ме помогне, снимката е номер 17 в албума!
trixy, написах ти името под снимката, надявам се да не съм сбъркала - става дума за едно гащеризонче със шапчица, нали?
Ако искаш да допишеш още нещо като се логнеш в снимка.бг кликаш върху албума с покупките и в горния десен ъгъл над иконите със снимките от албума ще видиш оранжев бутон "Опиши снимките". После търсиш твоята снимка, кликаш върху нея пишеш описанието и накрая не забравяш да използваш бутона "Потвърди". Надявам се да съм го обяснила разбираемо.

Е за сега толкова от мен, продължавам да чета упорито.

# 34
  • Варна
Днес цял ден се оглеждам за Майлили и не я виждам, взех да се притеснявам. Някой да я е засичал?

И в кюто я няма.дано всичко е наред. Ако някой й има телефона, нека й пише СМС или  да ми даде номера й, аз ще й пиша.

# 35
  • Бургас
Добро Утро сладурки! newsm03
ninka maslinka честита малка принцеска newsm51,радвам се че прегледа ти е бил приятен.

Sev не се притеснявай нормално е да се редуват бурни и спокойни дни ,все пак малчовците се въртят сменят позите и понякога не им е удодно да ни подритват.
Миналата седмица целият ми тумбак се местеше наляво на дясно,а тази само лекичко ме побутва тук там от време на време,така че споко или за свое успокоение иди и виж дребосъка как е при докито. Hug

Майлили не се е вясвала от 22,07 след прегледа ,но силно се надявам и тя и мишлето да са ОК Praynig

Ако разберете нещо пишете да сме в течение моля!
Приятен и прохладен ден smile3503

# 36
Добро свежо утро!
Може с квартирния проблем да е ангажирана. Или да няма нет.

# 37
Добро утро и от мен   
Аз съм се видяла в приключение с климатика на колата. Вчера я карах в София Ауто, където първо уж беше едно, решихме, че ще го правят, обаче като дойдоха и ми сервираха, че и още една част не била в ред дето била по-евтинка само 335 лв.   и вече не издържах. Станах и си тръгнах  Crossing Arms. Днеска отивам при надявам се нормален техник, дето да говори с нормални суми. Айде оплаках се  Simple Smile
Майлили е възможно да се намерили нова квартира и съответно да се пренасят. Момичета мислете позитивно  Hug
Целувки на всички и лек ден.

# 38
  Добро утро момичета!
 Пуки,аз имам телефона на Марианка ама някак си не ми се иска да и звъня толкова рано.По-късно ако още не се е включила да ни успокои ще и звънна да видя как е  Hug.Надявам се,че е добре и просто не е имала интернет или нещо подобно.
 Severinka,много хубава темичка си пуснала  Hug,аз другата седмица влизам в 8-ми месец но ние дотогава ще я изпишем,каквито сме бързи.
 Аз още не съм почнала да пазарувам (а как ме сърбят ръчичките самоооо),ама сега съм по цял ден на работа.А аз искам спокойно да си обиколя навсякъде,да сортирам нещата и тогава да пазарувам.Но трябва и детето да си дойде от Щатите,че и то май се е поувлякло с покупките. Joy Да видим дали е оставил нещо и за мен.Какво да го правя,откога мрънка за бебе,а ние чак сега смогнахме.
 ninka maslinka,честита ти малка госпожичка   bouquet!
 Zorri,честит рожден ден (макар и със закъснение Embarassed)!  bouquetДа си жива и здрава и октомври много щастлива с едно малко бебче!
 Мен бебка ме рита общо взето на едно и също място и по едно и също време на деня. JoyМного е постоянна в това отношение.
 С баткото имах едно много сладко и меко космонавтче,ама го ползвахме малко че беше най-малкия размер и мойто 4кг бебе бързо го израстна.Ама сега идея нямам къде е и на кой съм го дала newsm78.Но мисля и аз да взема едно,но като се роди госпожицата да я видим колко е голяма,сега само нещата от първа необходимост ще купувам.Това е от мен засега,дано не съм пропуснала нещо.
 Лек ден!Ако мога пак ще се включвам.

# 39
  • София
Добро утро мили мои  Hug
Ох, тези маймунки са страхотни, браво на Пуки и на Сев за цялостното оформление, както винаги грабва окото  Grinning
Момичета, да ви питам. Как сте с килограмите? Аз съм вече + 16  Embarassed Все още има някаква надежда да ги докарам до 20-23, дано само не са повече. Иначе със стриите засега се справям успешно. Мама ми прати едно мазило Vasenol, май е доста скъпо, но явно върши работа. Само че вече ми свършва и се чудя дали ще го открия в БГ  newsm78
 И още нещо. Аз така и не разбрах. Значи ще раждам в Св.София, наблюдаващия и той е там, но не мисля да плащам за избор на екип. Та въпроса ми е , като съм осигурена ще трябва ли да плащам нещо,освен леглоден и упойка евентуално? ( В сайта на болницата има цени за клинични пътеки, в които пише че раждането е 400лв) Тези клинични пътеки не се ли поемат от касата или аз пак не разбрах  newsm78 Иначе на главната акушерка мисля да платя,защото смятам че тя ще свърши основната работа,ако няма проблеми  Praynig

# 40
  • София
Напоследък ви чета, момичета мили, че все по-често казвате "това мога да го купя и след като се роди"  newsm78. Аз пък все си мисля, че ще ми е много трудно да пазарувам след като бебо се роди...та се питам аз ли не съм права в разсъжденията си? Първо ще е октомври, кой знае какво ще е времето и дали ще е подходящо за изкарване на съвсем мъничко бебе навън. А аз сама ще си го гледам, не разчитам на баби и гледачки. После - мъникът ще си мрънка, абе бебенце си е - я ще огладнее, я памперса ще намокри, я колики ще го мъчат, едва ли ще мога спокойно да обикалям по магазините. Та за това гледам колкото се може повече неща да подготвя предварително...а че ще има и извънредни ситуации ми е ясно.
За Mylili и аз си помислих, че с квартирни въпроси се занимава, мисля че всичко е наред с нея и бебенце...а Shivani от доста време липсва, дано с нея всичко е наред!
Sisilia, освен ако не въведат "задължителен избор на екип", защото подочух, че в МД са направили имено тази простотия, ще дължим само нормалната такса за леглоден. Това естествено, ако не си избереш екстри като ВИП стая или ВИП родилна зала, присъствие на таткото и т.н. Моя приятелка ще ражда на 1.08 там и поне на нея така са и казали, но след 2-3 седмици ще пиша пак да кажа със сигурност, че и аз на там за сега съм се ориентирала.
Редактирам се, за да допълня за килограмите - много е относително! Аз съм само +7, но стартирах с наднормено тегло и сега изглеждам като че направо се търкалям. По-слабичките е нормално да качат повече. Зависи и дали не са ви тъпкали с хормони по време на бременността или пък вашите хормони как са се държали (много жени развиват хашимото по време на бременност без да го съзнават), дали сте спрели цигарите, до колко сте променили хранителните си навици (едно е да набиваш само мръвки по Дюкан,  друго е да се храниш нормално като бременна жена) и т.н. Така че не ги мислете толкова килограмите, ще сформираме групичка в "Красива мама" като спрем да кърмим  Wink Hug

Последна редакция: чт, 24 юли 2008, 09:03 от Ариана

# 41
Да, такова-може и да е цялото с решетки, може и с три плътни стени, може всякакви да са  Laughing . Има такова легълце в магазин Бебчо, но е на една гръцка фирма -Pierro, и е от масивно дърво, за приятните 570лв Grinning ,които на мен на са ми особено приятни Laughing, знам че и Арбор правят такива, даже това,което си пуснала като снимка е май тяхно произведение.
Моето е цялото решетки абсолютно същото, само че в светъл цвят (чамово) преди години го купих от магазина на Чико до входа на южен парк на Нишава скоро пак ги гледах там, около 200лв са, зависи от размера! Малкия спи на него от раждането, има 3 нива, не е мръднало  Peace
sisilia, аз съм +14, предния път качих 25, не се шашкай  Wink покрай бебето бързо ще се свалят  Simple Smile

# 42
Здравейте на всички  wavey
Аз отдавна пак не съм писала, явно съм на цикли  Rolling Eyes Ама вие много пишете,пишете... smile3521
За сега съм купила само няколко дрешки, мисля да си взема кош за кола, легло,помпа и тия най важни неща, пък по-натам другото. Таткото ще търчи Mr. Green Сега ако тръгна да купувам все ще взема разни излишни неща, а не че имам и възможност де  Rolling Eyes
за килограмите малко ми е интересно като някои от вас се жалват за некакви си 6-10 кг. smile3555 Аз съм +20, но половината от тях ги качих още в началото.Сега ще видим какви ще ги вдигна последните 2-3 месеца  Animal Pig Animal Cow
аз още не знам къде ще раждам и с колко пари ще разполагам и когато се замисля, направо  Dizzy Face

Здравейте и от мен. Вчера бурята и проливния дъжд насилствено ме отделиха от компа  Mr. Green И да си кажа за болничните, че специално си запазих поста, който не успях да публикувам  WinkПринципа на изчисляване е следния
1, Събирате да 6 месеца назад осигурителния ви доход (брутното трудово възнаграждение)
2, Събирате за същия период нетното ви възнаграждение
3, Събирате за същия период броя на работните дни
4 Делите съответно брутното и нетното възнаграждение на броя работни дни, като по този начин получавате средно дневно нетно и средно дневно брутно възнаграждение.
5, При обикновен болничен смятате 80 % от среднодневното брутно възнаграждение и го сравнявате със среднодневно нетното възнаграждение. По-малката сума я изплащат от НОИ.
6, При болничен за бременност и рождане смятате 90 % от среднодневното брутно възнаграждение и го сравнявате със среднодневно нетното възнаграждение. По-малката сума я изплащат от НОИ.
Имайте предвид, че в брутото се включват и изплатените през периода премии и други добавки.
Периода, който се взема за база се изчислява от месеца, предхождащ месеца в който сте излезли болничен, т.е. ако излизате в болнични през август, то периода, който вземате е юли - февруари 2008 г.
Така, ами аз имам въпрос: В моя случай съм осигурена някъде от 1ви април, а болничния почва началото на септември. Каква база ще вземат ,с лед като нямам пълни 6 месеца.Тоест ако базата е март-август, пък не съм работила март и няма осигуровки за март.Взимат от предишната месторабота/ама пак не се застъпват/ или минималната? newsm78 Хич не ги разбирам тези работи, ама хич...

# 43
Добро утро от една новоизлюпена отпускарка! Пия си сутрешното прясно мляко с вас, докато изчета всичко, което сте написали и излизам на разходка  Grinning
Това беше нещо като запис

# 44
Добро утро, сладурки! И днес се очертава да е студен ден. Благодаря на всички за подкрепата относно бебка, снощи точно като че ли, за да ме успокои ми направи една серия здрави ритничета, даже пак си мушеше петичката в корема ми  Laughing
Zorri, Честита госпожица!
mimisofia, много работиш, мила. Май е време да намалиш малко натоварването.
vanche_mamche, този сайт и на мен ми го бяха пратили преди време, но всичко е на френски и не ми стана ясно как стоят нещата с доставката до БГ. Ти знаеш ли нещо по въпроса?
manana и ние наскоро имахме проблем с климатика на колата и доста пообиколихме, но попаднахме накрая на добър и доста по-евтин от другите техник. Ако още не сте разрешили проблема само пиши, в Младост 1 се намира този майстор  Peace
Арианка и аз като теб искам всичко да е готово преди това и вече почти не ми остана нещо за купуване. Така по мое наблюдение май мамите с второ детенце отлагат покупките за бебчовците, може би понеже на нас ни е първо дете и сме по-припряни  Laughing

Относно килограмите - аз в към момента съм +9. Стартирах на 48 кг, а в момента съм 57. Смятам, че добре се движа, поне съм в нормите и никой не ми се кара, че съм надвишила някакви килограми.

Аз освен за mylili  се чудя как е и Sisanka, много отдавна не е писала. Някой имали информация за нея? Дано и двечките са добре  Praynig

Ние пък днес сме на преглед и вече ми е ужасно любопитно да разбера как е бебчо, колко тежко е станало и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт