Най-тъпи и най-често задавани въпроси на интервю за работа

• 47 924
  • 249
  •   1
Отговори
# 150
  • The point of no return
Кандидатствам за работа в офис преди няколко години, и ми задават следния въпрос - Какво не харесвате в настоящата си работа и защо си търсите нова

Обясних й на жената какво не харесвам - в случая това, че длъжностите ни се размиваха, никой не поемаше отговорност и все едни и същи бяхме виновни и тя като ми изчете една лекция, че аз не съм била видяла нищо от живота, как това се срещало навсякъде, даже и по света  hahaha

За нейно съжаление и за мое щастие дамата не се оказа права 

Никога не казваш, че не ти харесва сегашната ти работа, а че търсиш нови предизвикателства. Ако оплюеш работодателя си, интервюиращият си представя как след време ще оплюеш и него. То винаги има за какво.

Ей, за това не се бях сетила - женицата се е стреснала, че ако ме наеме ще й разнищя фирмата след време и е решила да ми спретне лекция за собствено успокоение Joy

# 151
  • Бургас
Мен много ме дразни въпросът: "Каква заплата очаквате да получавате?". Обикновено отговарям: "Европейска."
......

Не мога да се разпиша с оригинални или интересни въпроси от интервю, но тъй като винаги много съм се дразнила на този въпрос се включвам с поздравления за добрия отговор
smile3501  smile3501  smile3501

А би ли споделила как са ти реагирали?

# 152
Настоящият ми работодател за първоначален кастинг ползва услугите на агенция. Представителката на същата, след обстоен и старателен преглед на автобиографията ми, отправя следния въпрос, гарниран с подходяща, мазна интонация:
А как точно от секретарката станахте Директор за връзки с инвеститорите?
Тази женица предвиди летален изход на кандидатурата ми. И за жалост сигурно още е на същата длъжност в същата агенция. Crazy

# 153
А как точно от секретарката станахте Директор за връзки с инвеститорите?

А ти какво ѝ отговори?  Joy
На твое място сигурно щях да се изцепя: "Със свирки, естествено! Rolling Eyes", само и само да ѝ видя физиономията.  Mr. Green
Така и така е станало ясно, че резултатът е предрешен...  Whistling

# 154
Как`Сийке, резултатът не беше в нейните покваренки мислички, само прогнозите. А разултатът е, че от почти 3 години съм "щастливо омъжена" за фирмата, която беше ангажирала агенцията й за подбор на кадри.
Аз й отговорих как си бе. И свирки то не включваше. Mr. Green

# 155
  • Бу-у-урга-а-ас
Кандидатствах за работа в училището за деца с увреден слух в София. Влизам в стаята и разбирам, че съм пред комисия от има няма 10-12 човека. Разглеждат ми мотивационното писмо и СВ-то и плахо ми съобщават, че свободното място било за възпитател, а аз си мислех, че кандидатствам за слухово-речев терапевт.  Shocked Защо им беше тази навалица така и не разбрах.

# 156

Ами един работодател ме накара бързо да му умножа наум 35 по 35, за да види как ще смятам, ако ми се счупи калкулаторът.  newsm78 Също така  е върхът, когато фирмите си правят просто маркетингови проучвания на пазара на труда и въобще нямат намерение да наемат някого, а само така си се интервюираме около час и половина. А топ въпрос за мен е : Имате малко дете- то здраво ли е, дали ще боледува?

# 157
  • София
Прясно-прясно от днес.
На второто интервю ми обявяват, че ще имам 1 месец изпитателен срок БЕЗ трудов договор.
Говоря за мениджърска позиция в престижна фирма.

И ме питат: "Какво ви притеснява, че ще работите 1 месец без договор?''

#2gunfire #2gunfire

Ами това, че не е законно, тъпаци такива!

# 158
Да се смееш ли, да плачеш ли Wink

# 159
Как си се представяте след 10 години?
 #2gunfire

# 160
...
Та въпроса беше:
"Имате ли познати или роднини във фирмата?"
Става дума за голяма и известна фирма де.
Май са се наплашили от приказките за връзкарство и се пазят от това.
И аз съм отговаряла на такъв въпрос във форма за кандидатстване. Въпросната фирма е много голяма и сигурно има няколко хиляди служители, откъде да съм сигурна, че никой не познавам или не сме рода? В същата форма имаше още добри въпроси: Какво мислят приятелите ви за вас?-  А сега де? Не съм се сещала да ги питам.
 Преди години кандидатствах във фирма, която се занимава с книгоиздаване. Когато влязох за интервю някаква девойка(видима възраст 19- 20 години), която явно играеше шефка демонстративно задраска някакъв лист- предполага се документите на предишния кандидат. Моите вероятно са впечатлявали следващия. Оказа се, че единственото, което могат да ми предложат за момента е да ходя с чанта книги по улиците и да нападам невинните минувачи с цел да им ги продам.

# 161
Сестрата на мъжа ми я бяха разпитвали надълго и широко какво работят мъжът и баща й. Накрая й казаха, че не могат да я вземат, защото баща й работел нещо, което не ги устройвало.

# 162
В България ме дразнел въпроса, каква заплата бих искала да полу4авам?  newsm78 Ех ако можех да си пожелая наистина.... Laughing
В 4ужбина са ме дразнили въпроси от рода " А вие в България занете ли това, 4ували ли сте за това ...? А и в България ли е така?"

Ами сигурно, все пак България се намира на балканския полуостров. А те дали са наясно , къде се намира Бг, 4е ми задават такива въпроси, сякаш съм марсиянка?  newsm78

# 163
И мен ме дразни този въпрос за заплатата. Ами честно казано едно милионче няма ми дойде зле, ама нали няма да ми го дадат...

# 164
  • Sofia
В България ме дразнел въпроса, каква заплата бих искала да полу4авам?  newsm78 Ех ако можех да си пожелая наистина.... Laughing
В 4ужбина са ме дразнили въпроси от рода " А вие в България занете ли това, 4ували ли сте за това ...? А и в България ли е така?"

Ами сигурно, все пак България се намира на балканския полуостров. А те дали са наясно , къде се намира Бг, 4е ми задават такива въпроси, сякаш съм марсиянка?  newsm78
Не е било на интервю за работа, така че съм малко офф, но са ме питали: "В България имате ли телевизори?"  Crazy

А в нашата фирма последната изцепка на ейчарката е: "Избрани сте измежду 29 000 кандидати"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт