Майчинството - счетоводно - 11

• 73 633
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 615
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Искам да попитам, някой има ли проблем с влизането в "Справки за социално осигуряване" в  сайта на НОИ?
Правя опити от онзи ден и нищо не става.Излиза ми нещо като грешка и със слабия си английски го разбирам ,като някаква моментна грешка  и пише  да опитам по- късно ,но вече трети ден не се получава.Ако някой може да помогне със съвет ще съм му благодарна.  bouquet
Ето това ми се изписва. Rolling Eyes

Secure Connection Failed
socialsecurity.nssi.bg uses an invalid security certificate.

The certificate is not trusted because the issuer certificate is unknown.

(Error code: sec_error_unknown_issuer)

* This could be a problem with the server's configuration, or it could be someone trying to impersonate the server.

* If you have connected to this server successfully in the past, the error may be temporary, and you can try again later.

# 616
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
здравейте дами,
може ли да се освободи работник, който е назначен на постоянен-безсрочен трудов договор преди 4 месеца и сега е представил болничен за 7 дни, има ли законно основание за освобождаването му, трябва ли предизвестие от страна на работодателя?
Благодаря   bouquet

Незнам защо искате да го осввободите, за да ви каже някой дали има законно основание
Можете да го освободите по взаимно съгласие след подадена от него молба. Ако има срок на изпитване и той още не е изтекъл можете да го освободите от днес или утре, но ако няма такъв трябва да му дадете предизвестия и ако не го спазите му дължите обезщетение в размер на една брутна работна заплата по КТ както и останалите обезщетения.

# 617
  • Пловдив
пухчо ,аз току що влезнах без проблем.

При теб проблема е,че компютъра ти е настроен с по-голяма защита и затова не те пуска в страницата на НОИ.

Ако пробваш от друг компютър,ще стане  Peace

# 618
Здавейте момичета,
Бременна  съм в 9г.с..Дала съм документи за да започнат мои близки да ме водят на работа и да ми текат осигуровки и да мога да взимам после парички понеже в момента никъде не работя.Това,което ме притеснява и не ми е мн ясно е че аз съм със загубени здравни права.Искам да си ги възстановя.Сега кави са правилата и изискванията за възстановяване?Вярно ли е че трябва се плати за 12 или 15 месеца назад и така вече мога да ползвам л.лекар или  може и за по малко? newsm78.И понеже ще ме водят сега на работа там нали ми влизат занпред всички осигуровки?А кога точно трябва си взема болнични или отпуска,в кой месец?Благодаря ви предварително  bouquet

# 619
Привет!
Майчинството ми се изплаща от работодателя, защото съм излязла в болничен 2006 година. Обаче все чакам превод за юни месец. Отговорът от тях е че не знаят защо се бави плащането и кога ще се осъществи!!!!!!!!
Въпросът ми е следния: Към кого да се обърна, с жалба или молба или да получа консултация какви са ми правата и как да си получа майчинството. Има ли някаква възможност НОИ да ми го изплаща директно, а не чрез работодателя?
Предварително ви благодаря!

# 620
Привет!
Майчинството ми се изплаща от работодателя, защото съм излязла в болничен 2006 година. Обаче все чакам превод за юни месец. Отговорът от тях е че не знаят защо се бави плащането и кога ще се осъществи!!!!!!!!
Въпросът ми е следния: Към кого да се обърна, с жалба или молба или да получа консултация какви са ми правата и как да си получа майчинството. Има ли някаква възможност НОИ да ми го изплаща директно, а не чрез работодателя?

Няма как да ви се изплаща директно в момента. Можете да се обадите на телефоните за справка в НОИ и да проверите какъв е проблема. От счетоводството на фирмата трява да се обърнат към обслужващата анка ако са подали искане за незабавно инкасо и да поискат да им кажат основанието за отказ или да звъннат на тел. за справки и да им кажат какъв е проблема

# 621
Здавейте момичета,
Бременна  съм в 9г.с..Дала съм документи за да започнат мои близки да ме водят на работа и да ми текат осигуровки и да мога да взимам после парички понеже в момента никъде не работя.Това,което ме притеснява и не ми е мн ясно е че аз съм със загубени здравни права.Искам да си ги възстановя.Сега кави са правилата и изискванията за възстановяване?Вярно ли е че трябва се плати за 12 или 15 месеца назад и така вече мога да ползвам л.лекар или  може и за по малко? newsm78.И понеже ще ме водят сега на работа там нали ми влизат занпред всички осигуровки?А кога точно трябва си взема болнични или отпуска,в кой месец?Благодаря ви предварително  bouquet

Болничните за бременност и раждане започват 45 дни преди опревделения термин и се издават от наблюдаващия ви лекар.
Трябва да имате платени здравни осигуровки за 18 месеца назад за да имате право на безплатни прегледи и личен лекар

# 622
  • София
Искам да попитам, някой има ли проблем с влизането в "Справки за социално осигуряване" в  сайта на НОИ?

Аз пък не успявам да вляза с Mozilla Firefox и се налага специално да ползвам Internet Explorer  newsm78

# 623
Здравейте мами!
Да попитам и аз......
Сестра ми се върна на работа на 26 юни 2008 г. веднага след като изтекоха 315 дни болнични.На практика не е ползвала отпуск по майчинство.Позволява ли закона ако сега и се наложи да излезе в отпуск по майчинство, след като вече 2 месеца и половина е била на работа.
Много благодаря!!!!  bouquet

# 624
Здравейте.  bouquetвъпросът ми е следния:Вярно ли е че майчинството (платеното) ще става до навършване на 3 години на детето и че до 1г. ще се плаща 90% от заплатата.

# 625
Здравейте мами!
Да попитам и аз......
Сестра ми се върна на работа на 26 юни 2008 г. веднага след като изтекоха 315 дни болнични.На практика не е ползвала отпуск по майчинство.Позволява ли закона ако сега и се наложи да излезе в отпуск по майчинство, след като вече 2 месеца и половина е била на работа.
Много благодаря!!!!  bouquet

Може трябва само да подаде необходимите документи

# 626
Здравейте.  bouquetвъпросът ми е следния:Вярно ли е че майчинството (платеното) ще става до навършване на 3 години на детето и че до 1г. ще се плаща 90% от заплатата.

Това е проект, дали ще го приемат в този вид не се знае. Дори и да го приемат ще влезе в сила от 01.01.2009 най-вероятно

# 627
Привет!

Няма как да ви се изплаща директно в момента. Можете да се обадите на телефоните за справка в НОИ и да проверите какъв е проблема. От счетоводството на фирмата трява да се обърнат към обслужващата анка ако са подали искане за незабавно инкасо и да поискат да им кажат основанието за отказ или да звъннат на тел. за справки и да им кажат какъв е проблема

Аз имам същия проблем, но при мен ги бавят с месеци, защото плащат осигуровките на 4-5 месеца веднъж, и съответно получавам парите си  с такова закъснение. #Cussing out Много е кофти, и е доста жалко, че не може да се промени.  Confused

В тази връзка се чудех, защо общите осигуровки на служителите във фирмата, трябва да касаят изплащането на майчинството ми?   newsm78

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 16:11 от Зи

# 628

Това е проект, дали ще го приемат в този вид не се знае. Дори и да го приемат ще влезе в сила от 01.01.2009 най-вероятно

Е щом ще е от 01.01.09 то тогава за мене ще е валидно (т.е. ще съм в заварено положение) и ще ми се удължи майчинството нали?

# 629

Е щом ще е от 01.01.09 то тогава за мене ще е валидно (т.е. ще съм в заварено положение) и ще ми се удължи майчинството нали?

Зависи дали ще го приемат и за завареното положение или само за ражданията след тази дата

Общи условия

Активация на акаунт