Лятна Канадска тема -28

• 21 373
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
  • Vaudreuil Canada
nadin13 Честито бебче!
Да е много весело, щастливо и здраво детенце! Много да ви радва, а на мама желая бързо възстановяване.

# 106
Софи, Каролина се връша в края на седмицата

# 107
  • Canada
nadin13, честита радост! Да е жив и здрав Максим и много да ви радва!
Душичката, май се е родил точно на термина, нали?
Бързо възстановяване на теб!  bouquet

# 108
Здравейте момичета и от мен!Отдавна не сам писала в темичката,но пък ви чета редовно.  Laughing
Новото при мен е че,малкият направи сам първите си стъпки[smilie=smile3539.gif],обаче процесът преди да ги направи бе съпроводен с падане и за мое голямо изумление #Crazy се оказахме със счупена ръчичка Cry Сега сме в гипс малко над лакътя,но това не му попречи да проходи и да лази,както преди.Луда глава, направо нямам думи.
 Е това е за сега положението при мен.
 Искам и нещо да ви питам.Значи мислим другата година живот и здраве да си ходим до Бг,оба4е незнам за малкият тъй като е роден тука какви документи му трябват за да излезе от Канада.Само паспорт ли? Смятаме да стоим повече от 1 месец.Четах на сайта апликацията за паспорт на лица под 16 год. Тази ли ми трябва? Питам ви защото там пише че гарантьота трябва да познава детето от 2 год. да ама нали ние нямаме и 1 все още,как тогава ще стане?
 МОЛЯ всички които са минали по този път да ми напишат какви документи ми трябват.
Лека вечер на всички.

# 109
Tолкова много хубави поводи са се събрали - нови бебета и рожденници! Най-добри пожелания за всички ви!

Аз имам един въпрос, за който отдавна ровя, но май няма да се оправя сама. Има ли някой като мен, който е напускал Канада и пак се е връщал в периода на PR? Интересува ме какво правите с кандидатстването за детски и т.н. неща. Много благодаря предварително!

# 110
Милена, много по-бързо и по-лесно е май да се обадиш на Service Canada. Постави им казуса и те би трябвало да те ориентират.  Peace

# 111
Кивито, нашата щерка също е родена тук и си ходихме до Бг с нея. Това за свидетелите е да те познават теб от повечко време, детето очевидно няма как (ние вадихме паспорта когато беше на 4 месеца). Ние писахме 2 наши приятелски семейства, като в последствие и на двете семейства са звъняли по телефона да ги питат дали наистина се познаваме, от колко време, как се казва детето ни, кога е родено и т.н. Даже са ги питали дали знаят нашите рождени дати Shocked С канадския паспорт детето има право на безвизов престой в Бг 3 месеца. Преди беше 1 месец, но ако не се лъжа от януари 2007 е 3 месеца. За твое успокоение, ние също стояхме в Бг повече от месец. И макар че ние извадихме на детето бг гражданство, реално тя си пътува само с канадския паспорт, бг документи не сме показвали никъде. А за ваденето на паспорт - да, това е правилния формуляр, който си намерила, за лица под 16г. Ние го взехме от офис на Poste Canada, но наши приятели го бяха сравнявали с този от нета и казаха, че е същия. Ако имаш още неясноти, можеш да ми пишеш и ЛС, с удоволствие ще ти погомна, стига да мога Peace

# 112
  • Pierrefonds, CA
Честит син, надин13 !    bouquet 
Много радост да ви носи !

Kiwito, така е, както пчеличка е писала. Няма никакъв проблем, само трябва гаранта да е канадски гражданин (задължително да притежава кан. паспорт) и да познава този, който подава документите ( обикновенно майката ) 2 или повече години.

На нашите приятели не са се обаждали да ги разпитват. Rolling Eyes

# 113
Като се роди дъщеря ми и ние бяхме тук около година и не познавахме никого. Отидох в аптеката, в която имах досие и помолих аптекарката да разпише, беше много мила и въобще не и се видя странна молбата ми. Може да питаш и педиатъра на детето или лекарят който ти е следил бременноста.

# 114
  • Canada
kivitoT, явно голям бързак е вашето момче Simple Smile, милото, щом чак с гипса се справя и лази и ходи Heart Eyes До кога трябва да е с гипс? Представям си колко леко ще му е после.

Към тези от вас, които слагат ваксини на децата си:
Имайте предвид, че една от ваксините на 1 г. е на белтъчна основа и е хубаво преди това детенце вече да е захранено с яйчен белтък, за да сте сигурни, че не дава реакция.
Не знам как съм пропуснала, но сега ще се притеснявам и за това.

# 115
Искам и нещо да ви питам.Значи мислим другата година живот и здраве да си ходим до Бг,оба4е незнам за малкият тъй като е роден тука какви документи му трябват за да излезе от Канада.Само паспорт ли? Смятаме да стоим повече от 1 месец.Четах на сайта апликацията за паспорт на лица под 16 год. Тази ли ми трябва? Питам ви защото там пише че гарантьота трябва да познава детето от 2 год. да ама нали ние нямаме и 1 все още,как тогава ще стане?
 МОЛЯ всички които са минали по този път да ми напишат какви документи ми трябват.
Лека вечер на всички.
До сега съм вадила два пъти канадски паспорт на Алекс. Първият път Алекс беше на около 2 месеца. Тогава не познавахме човек, който отговаряше на условията за гарант. В този случай намерихме двама приятели, които ни познаваха повече от две години. Задължително се попълва Formulaire PPTC 132 ,, DECLARATION FAUTE DE REPONDANT ,,  , където се посочват имената, адресите и телефоните на приятелите, както и от колко време ви познават. Приятелите не се подписват. Подписват се само родителите в присъствието на нотариус, т.е. тази декларация задължително предварително се заверява. Трябва да имаш предвид, че тази декларация я няма нито в сайта на Паспорт Канада, нито в пощенските клонове, където се взимат формулярите за паспорт. Декларацията се дава единствено и само в Паспорт Канада и то след като убедиш агентът, че не познаваш никой, който отговаря на условията за гарант. На тези двама приятели задължително се обаждат и разпитват доста подробно за години, работа, външни белези и т.н.
Вторият път, жената която бях посочила като ПРИЯТЕЛ първия път, вече имаше канадски паспорт и отговаряше на изискванията за гарант. Попълних в сайта формуляра и с нейните данни, изпринтих го.Тя се подписа след като лично попълни имената си, адреса, телефона, номера на канадския си паспорт и посочи от колко години ни познава. На гърба на една от снимките на детето собственоръчно надписа, че удостоверява, че детето от снимката е детето, за което е искането за паспорт и се подписа. На нея не й се бяха обаждали. Първият паспорт на децата е със срок от 3 години, а следващите са за 5 години.
За да напусне и за да се върне детето в Канада му трябва само паспорт, ако е с двамата си родителя. Ако е само с единия родител ще трябва и декларация. В момента може да престои в България с канадски паспорт до 3 месеца. Декларацията, която се попълва е Demande de passport generale pour enfants {pour les canadiens de moins de 16 ans }. Можеш да го попълниш и в сайта, и да го изпринтиш, а можеш да си го вземеш от във всеки пощенски клон. Има доста подробно написани инструкции, така че няма да имате никакъв проблем Grinning.
Да, и гарантът {1 на брой} и приятелите {2-ма на брой} трябва да Ви познават над малко от две години. За приятелите не е проблем да кажат, че Ви познават от България.

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 01:11 от Mama Desislava

# 116
Благодаря ти, Mama Desislava! Hug Hug Hug

# 117
  • Pierrefonds, CA

Да, и гарантът {1 на брой} и приятелите {2-ма на брой}

Мама Десислава, само един човек (гарант ) е достатъчен ! Защо и приятели ...и гарант, 3-ма човека  Shocked

MrsK, това не го знаех. Дано няма реакция при Раян ! С нашите ваксини сме толкова назад, за 6 м. ваксината ще  я бият когато Мария ще е на 11м.  Whistling

# 118
Да, и гарантът {1 на брой} и приятелите {2-ма на брой} трябва да Ви познават над малко от две години. За приятелите не е проблем да кажат, че Ви познават от България.
Разбира се, че един гарант е достатъчен или пък само двама приятели. Никъде не съм писала, че трябва да има и гарант, и приятели. Просто написах, че и в двата случая трябва да ви познават най-малко от две години. Но явно съм се изразила неразбираемо., за което се извинявам.

# 119
Момичета, пиша Ви по малко неприятна тема- може би някои ме помнят отпреди, живяла съм в Канада 7 год., но още не съм подала документи за гражданство на цялото ми семейство. В момента се чудя как  и какви документи да подам, за да може да заминем само аз и детето примерно, сигурно ще трябва плномощно от таткото за преминаване на границата...дайте ми съвет, моля Ви. При създалата се ситуация само аз съм тази, която иска да замине и отношенията ми с мъжа ми са доста обтегнати. Но не мога да си представя да замина сама, ще се постаря да си намеря работа и квартира предварително.

Общи условия

Активация на акаунт