Лятна Канадска тема -28

• 21 365
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • Vaudreuil Canada
rosist и ние почнахме с хрема и кашлица и накрая вдигнахме температура - в градината са казали че имат много деца болни за 1-2 дни с температура и после се оправяли - дано и при нас да не е дълго боледуването. Да се оправяте бързичко.

MrsK ние от първия ден бяхме за почти целия ден на градина - остана и за спането и го взехме към 3 часа, втория ден вече си беше пълен ден. С адаптацията проблем не сме имали - не че не е ревал, но ревеше докато се заиграе - в общи линии бързо ни забравяше - 5 минути.  Случвало се е вечер като ни види обаче да ревне и тогава се чувстваш мноооооооооого гадно - поне при мен беше такова усещането. И в двете градини беше с много бърза адаптация - ако не боледуваше толкова всичко щеше да е чудесно, а и адаптацията щеше да е още по-бърза защото след дълго боледуване си е като тръгване наново на градина.

# 181
Шеметче, ама вие градината ли сменихте?
Мда, краят на майчинството е подходящо време за смяна на работата. Момичета, ако ви кажат да чакате резултатите от кандидатстването за работата by mid-August и продължават да мълчат, вие кога бихте се обадили да питате? Чудя се дали няма да ги подразнят ако се обадя аз Thinking А вече търпението ми съвсем се изчерпа.

# 182
аз бих се обадила: това показва мотивация, а не е признак на нетърпение  Peace

# 183
Как се надявах да чуя това Simple Smile

# 184
И аз бих се обадила. Обикновено ефекта е добър като покажеш интерес. Но моя личен опит е, че не са ли се обадили те, значи по някаква причина работата е замряла. Много се надявам в твоя случай да греша  Praynig

# 185
Милена, и аз съм на същото мнение и вече се настроих за отказ, дори пак започнах да гледам нови обяви за работа Simple Smile Писах им вече, да имам яснота.
Пате Яки не се ли върна от бг?

# 186
  • Vaudreuil Canada
Шеметче, ама вие градината ли сменихте?
Ние я сменихме в началото на юни и почти веднага след това беше най-тежката ни серия болести. Сега уж се оправяме пък да видим. В четвъртък сме на преглед за операция на ушите на Марти - дано докторите решат да я отложат, че иначе за другата седмица е насрочена операцията, а аз нещо хич не съм навита да я правя, но откажем ли се сега отиваме отзад на опашката, а се чака обичайно по 1 година.  Tired ooooh!

# 187
Шеметче, детенцето на мои познати го оперираха от същото, преди правеше по един отит всеки месец откакто тръгна на градина (за 10 месеца 10 отита), откакто я направиха просто се родиха. Аз лично бих предпочела хомеопатия или китайска медицина, ама ако сте против  алтернативната медицина мисля че и операцията би ви помогнала.

# 188
  • Vaudreuil Canada
heureuse аз не съм против алтернативната медицина, но до сега не съм прочела нещо особено убедително - със сигурност бих предпочела по-лек вариант стига да има такъв. За сега обаче се надявам на по-краткосрочно отлагане на операцията за да видим дали наистина е особено наложителна. От това което съм прочела до сега оставам с убеждение че между 3 и 5 годинки проблема се израства - въпроса е до тогава колко отита ще направим и най-вече какви усложнения ще донесат.
Във всеки случай благодаря за споделеното за познатите ти всяко мнение е ценно тъй като се лутам между плюсовете и минусите, а и не съм силно убедена, че нашия случай на този етап изисква операция - просто не мисля че отитите ни са толкова много - личното ми мнение е че става въпрос за недоизлекуван един отит който стана много устойчив поради неправилното му лечение.

# 189
shemet_neveroiaten,
Ето координати на една от моите учителки от тази зима. Тя е натуропат и може да ти даде съвет. Даже ако държиш да се свържеш със специалист по китайска медицина - тя може да те опъти.
Казва се Sharon Cohen, телефона е: 514 235-8900
Офиса й се намира в Kirkland.
Не се притеснявай да й се обадиш, да й обясниш ситуацията и това, че ви предстои операция, но не си сигурна, че е наложителна. Попитай я дали може да ви помогне.
За съжаление не мога да ти кажа точни цени, но тя ще ти ги каже по телефона.
Може да ви излезе по-скъпо така, но да се разминете с операцията...
Тя е споделяла, че е работила с доста деца и самата тя има дете на 9 годинки, което е родила, когато е била на 40. Аз лично обичах да споделям с нея "майчините" тревоги и радости, тъй, като я чувствах най-близка като преживявания покрай децата.
Успех!!! Wink

# 190
escorial и heureuse, пратила съм ви адреса, за който говорихме.  Wink

# 191
Здравейте момичета!
Най-после и аз да се представя в Канадската тема като най-новото попълнение от Канадските мами. С някои от вас се познаваме добре, а с други се запознахме на голямата среща в парка Агриньон преди няколко седмици.
Имаме си дъщеричка Виктория на почти 19 месеца и сме в Канада от почти три месеца. Живеем в Монреал или по-точно в Ласал.
Сега да споделя и даже леко да се оплача от нашите премеждия с детската градина. Започнахме миналият понеделник на половин ден и нещата не тръгнаха добре. Малката плаче нон стоп, не яде, не пие. Учителките ме заляха с критики, че детето не яде само, не пие от чаша, не качва стълби и какво ще правим?! И аз веднага започнах да я уча да яде сама с лъжичка. На третият ден душичката вече вечеряше самичка. Иначе по-твърдите неща като банан, бисквита, баница, сандвич и т.н. си ги яде самичка от доста време. Само с лъжица не ядеше сама. Та...това добре, ама в детската пак не яде. Спрях й закуската сутрин, преди да излезем, защото явно не огладнява, а те обядват в 11.30. Обаче не. Детенце пак не яде и само плаче. За капак на третият ден от градината си тръгна с течащ нос и вечерта вече имахме и температура-37.5. Сутринта пак имаше и аз й почнах Панадол. Давах й го целият ден и тя се оправи. Може и от зъбите да е била, защото не се разболя сериозно. За сметка на това аз го приютих вируса и се разболях сериозно. Още не мога да се оправя, но няма значение. Важното е детенце да не се разболее. Все още й е запушен носа, но само това. Няма хрема, температура, кашлица и се чудя дали е нормално да й тече носа?!
От тази седмица я оставяме по цял ден и положението  е още по-трагично. Реве по цял ден, не яде, но поне спи по 1 час, което за нас си е добре.  Вчера е яла за първи път с помощ на учителката и я приспиват на ръце. Незнам дали е нормално цялото положение, но аз съм адски притеснена и разтревожена. Чудя се какво да направя? Детенце се тормози, а аз 10 пъти повече. Много ми е мъчно, че плачка постоянно и незнам дали някога ще спре?! Вчера ми намекнаха, че може би не е готова все още да седи по цял ден и да идвам да си я взимам на обяд. А аз не съм много съгласна, защото когато я взимах на обяд, тя веднага заспиваше в количката и като се приберем се събуждаше. Така спеше по 30 мин. и целият следобед е кисела. А сега в детската спи поне по 1 час. А си мисля, че ако свикне да е до обяд, после пак ще имаме същите проблеми като я оставим за цял ден и ще се стресира. Незнам как да постъпя? Вие какво бихте ме посъветвали? Ако има някой, чийто детенце така трудно е тръгнало на градина, да сподели опит как са решили проблемът?

На болничките дечица пожелавам бързо оздравяване! Специални поздрави на моята скъпа приятелка shemet_neveroiaten и стискам палци утре за Марти.

# 192
oganche,

Държиш ли детето ти да тръгне точно сега на градина?

# 193
oganche,

Държиш ли детето ти да тръгне точно сега на градина?
Не особено, защото нямам спешна работа. Ще ми се по-скоро да започна френския, за да мога и по-скоро работа да си търся. Неочаквано ни се обадиха от една от хубавите градини, които бяхме посетили и решихме да не изпускаме шанса, защото знаете колко много се чака, особено за по-малките. Пък и тя много се заиграва с дечица. Гледам я по площадките, парковете....с мен вече й е скучно. И мислех, че ще й хареса в детската. Но уви, тя ме изненада. Sad Мислех си, че ще плачка в началото ден-два и ще й мине. Така беше като присигнахме в Канада. Ле-леее, една седмица това дете не спря да реве и два дни отказа да яде. хапваще само по няколко бисквити и нищо друго не искаше. Аз направо бях пред срив и изведнъж тя се успокои, започна да яде и се оправи. Незнам?! Дали не преживява по-трудно промените, защото в момента тя е подложена на голям стрес. А досега това са ни най-драстичните промени и аз няма как да знам тя как точно ще реагира?

# 194
  • Монреал
Може да е по-чувствителна и да приема промените по-тежко, милата  Sad А лелките в градината хич не им давай да те командорят, не можела с лъжица да яде, глупости - нали е тяхна работа да ги хранят - всяко дете се учи индивидуално. Но ако мислиш, че е по-добре за нея, по-добре я остави още няколко месеца в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт