Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните характеристики на Синдрома на Даун?
Какви са прогнозите и генетичните рискове, свързани със Синдрома на Даун?
Какви са препоръчителните грижи и лечения за деца със Синдром на Даун?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните характеристики на Синдрома на Даун?
Синдромът на Даун е генетично състояние, характеризиращо се с наличието на допълнителна хромозома 21. Това води до отличителни физически черти като малка обиколка на главата, епикантус (кожно гънка над вътрешния ъгъл на окото), малък нос, малки уши и други. Децата със синдром на Даун обикновено имат тежко умствено изоставане с IQ около 50%. Освен това приблизително половината от случаите имат вроден сърдечен дефект.
-
Какви са прогнозите и генетичните рискове, свързани със Синдрома на Даун?
-
Какви са препоръчителните грижи и лечения за деца със Синдром на Даун?
-
Какви са възможностите за интегриране и социализиране на деца със Синдром на Даун, както и препоръките за тяхното интегриране в обществото?
-
Какви са препоръките за родителите на деца със Синдром на Даун?
Много е щастлив като си играят с брат си, протяга ръчички да го пипа и гали.Но още сме далеч от ходене или някакво придвижване, пидвижва се като се търкаля.
Има толкова много въпроси които ни тормозят.....така поне на част от тях може да им се даде отговор.Мисля , че д-р Кременски не би имал нищо против.Само трябва някой да се заеме да му напише- не знам модератор ли, или някой от нас

Много се кефи на музикалния си телефон (бях го прибрала доскоро и сега пак й го извадих), и танцува на музиката му. Вече е по-внимателна с бебето, поне разбра, че ние настояваме да го пипа много леко и нежно.