Литературен клуб - VІІ

• 55 495
  • 550
  •   1
Отговори
# 390
redsonja нямам проблем с поръчките от пингвините-поръчвам често от тях.
Сега чета Смила-харесва ми,но на моменти ме обърква.Не знаех,че имало филм.

# 391

Аз се въздържах да поръчвам от "Пингвините", защото бях чувала негативни отзиви. Предпочитам да ходя на място при тях. Доколкото разбрах, те зареждат и Oringe. Изобщо, аз съм много объркана с тези доставчици на книги.
Филмът ми допадна заради атмосферата си, но не харесвам този "привкус" към трилър.

# 392

Сега чакам да получа и "Госпожица Смила и нейното усещане за сняг".

[/quote]
Вероника, кой е автора на тази книга? Започнах да гледам филма по телевизията, но не успях да довърша и сега съм любопитна да узная края.
Лу, много благодаря.

# 393
Петер Хьог е авторът на Смила Peace

# 394
  • Sofia
Аз преди поръчвах само от Пингвините, но след едно забавяне на поръчката от 3 книги с 3 седмици и липсваща 1 от тях, спрях да се занимавам с тях.

Сега на път за вкъщи се вмъквам в някоя от многото книжарници и си купувам сама. И е доста по приятно, и като си наумя нещо да си купя си го взимам веднага.

Последно си купих новата книга на Гришам "Да играеш за пица" и на Стивън Кинг "Огън" . Но дочитам една книжка на Minette Walters - The Chameleon's Shadow" и тогава ще ги започвам тези.

# 395

Филмът ми допадна заради атмосферата си, но не харесвам този "привкус" към трилър.

Не успях да гледам внимателно филма, само оттук оттам хванах по нещо, атмосферата ми се стори доста нагнетена, така ли е и в книгата? Тъкмо се чудех дали да се запиша за нея в "Предай нататък..". newsm78

Толкова много неща четох напоследък, че не знам откъде да започна....

Не бях чела Людмила Филипова и подходих систематично, първо прочетох "Анатомия на илюзиите", след това "Червено злато" и сега започнах "Стъклени съдби", на първо време забелязвам положителна еволюция в посока по-малко наивност и по-стегнат изказ - неща, които доста ме подразниха в "Анатомия на илюзиите".

Много харесах "Заедно" на Анна Гавалда, изключително динамичен стил и майсторско изграждане на образите чрез диалозите.

Не харесах "Ангелски езици" на Димитър Динев, трудно ми е да обясня защо, просто бях раздразнена от началото до края, от стила, от фабулата, от всичко. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 20:51 от Котка

# 396
По отношение на Теодора Димова и Адрина-когато приключих книгата получих усещане за завършеност,взех си едно нещо то книгата-за това,че е добре човек да има едно дърво пред прозореца-с което да преминава през сезоните,да живее с него,да го наблюдава.Хареса ми както и пасажът за морето.Иначе книгата е пропита от една лекавост-от мотива за кръвосмешението,някои и други препратки към Тютюн,кара те да се замисляш за някои неща,които всички мислим,но се възмущаваме ако ги чуем от вън Simple Smile
сега чета Смила-харесва ми,макар че съм само до средата.Едно усещане за студ,самота,смърт но и необяснимо спокойствие.Ще пиша повече като я прочета.Интересна е и криманалната нишка в книгата.

# 397
  • София
Здравейте! Покрай бебето и другия форум ("Предай нататък") не успявам да пиша и тук Blush.

"Смила" се мъчих преди време да я чета на английски- не успя да ме увлече, трудно ми вървеше Thinking.
Последната ми прочетена книга беше "Познание за жена" на Амос Оз. Начинът му на писане ми хареса, но самата история издишаше. Сюжетът е доста тривиален и подчертано политически ориентиран- бивш агент на Мосад се опитва да подреди наново живота си след внезапната смърт на съпругата си. Сред битовите разправии с тъщата и майка си и притесненията за порасналата му дъщеря той решава да скъса окончателно с миналото си и отклонява една потенциално смъртоносна задача, която бившият му шеф иска да му възложи. В резултат на това умира друг негов колега. Накрая главният герой става доброволец в болница, за да изкупи чувството си на вина.

Въпреки че не ме впечатли, заради добрия стил бих опитала да прочета и другата му преведена книга- " История за мрак и любов", която, доколкото знам, е автобиографична. Надявам се в нея да е по-искрен и не така политически преднамерен.

Сега чета "The Point of Rescue" на Sophie Hannah ("Точката на бягството/спасението"), любезно препоръчана ми от Vesito. Hug Много приятно и увлекателно женско криминале, където престъплението е само рамка за развиване на сериозни женски теми- самочувствието на жената, депресията, родителството, чувството за вина, малките прегрешения и не дотам лицеприятните мисли, които ни посещават отвреме-навреме, но се срамуваме да ги признаем.

# 398
Вероника, това щях да напиша за Адриана, но не исках да ти отнемам емоцията. Към края има едно внушение "не бива да се страхуваш от нищо", което за да бъде постигнато има нужда от всички думи, казани преди него.
Някой чел ли е наградената "Фото Стоянович", не се сещам да е имало отзиви тук?

# 399
  • Варна
Аз пък много се ядосах на  Т.Димова за "Адриана". Колкото "Роман бе заглавие..." се чете на един дъх, толкова тромаво и измъчено звучи 'продължението'. Да не говорим, че имаше явни несъответствия между двата романа.

# 400
Не бих могла да кажа,че е тромав Адриана/поне за мен-книгите на Теодора Димова ги изгътвам за ден/ Simple Smile -а и това не е довършване на романа на Димов,това е изповед за любовта,за страховете,за лудостта,морето,дърветата и хората.Лавиния -много хубаво си го формулирала-не бива да се страхуваш от нищо-от смъртта,от старостта,от лудостта,от себе си...Харесах толкова не самия роман като такъв-а усещането за цялостност,което дава.

# 401
Четох, че Димова работи над нова книга. Дано е успешна!

# 402
  • Варна
За мен Димова пише излишно 'сложно' - това непрекъснато повтаряне само натоварва текста, с нищо не го обогатява, а го прави труден за възприемане. Няма да си купя повече нейни книги. Четенето им е прекалено голямо усилие за мен. Вместо да получавам удолствие от текста,  се натоварвам излишно.

# 403
Лу, днес видях програмата на киноманияр един от филмите е "Одет целия свят" от френски -  tout le mond т. е. Тулмондл Режисьор е Ерих Емануел Шмит.

# 404
Момичета, снощи минавайки покрай нашата книжарница "Пингвините" ме изненадаха - поръчката ми беше дошла в книжарницата и си я получих оттам! Laughing
Все пак съм доволна, че получих книгите - всъщност поръчката беше за малкия мъж- 3 големи книги с приказки с много хубави илюстрации, ето от тази поредица : http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=6476

И аз се обзаведох с една книжка - "Гълъбът" на Патрик Зюскинд.

Общи условия

Активация на акаунт