Литературен клуб - VІІ

• 55 445
  • 550
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Любопитно ми е, някой пробвал ли е да обяснява на бебе семейните проблеми? Тя твърди, че ако се обясни на бебето какво става, то ще се успокои и ще спре да плаче. Е, някой да е пробвал?

Тъкмо днес попаднах на тема, където авторката разказва как приучила сина си на 3 месечна възраст да не се буди през нощта, като му говорела по време на последното кърмене как трябва да папка хубаво, за да спи през цялата нощ, а на другата сутрин ще го чакат гърдите на мама, които през нощта правят мляко само за него. Много мило!

Когато двете ми деца бяха бебета, се стараехме да им говорим и обясняваме всичко, което се случваше с тях и около тях. С мъжа ми пътувахме често и винаги предварително им разказвахме (дори когато бяха съвсем бебета Wink), че ще отсъстваме, че докато ни няма, за тях ще се грижи баба им, а после ние ще се върнем.... Може би заради това и двете деца не ни "забравяха", докато отсъствахме. 

# 436
Нещо такова е и "мама терапията".
http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm
Аз я позлвам от скоро и наистина ми помага. Вероника, имаш ли информация за проф. Борис Зиновиевич Драпкин, познато име ли е у нас, срещала ли си негови книги? Надявам се, че не правя нещо вредно..

# 437
Нещо такова е и "мама терапията".
http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm
Аз я позлвам от скоро и наистина ми помага. Вероника, имаш ли информация за проф. Борис Зиновиевич Драпкин, познато име ли е у нас, срещала ли си негови книги? Надявам се, че не правя нещо вредно..
Май объркахме темите,но така е като вкарвам Долто в литературен форум Grinning
Не ми е познато името му-чела съм статията-звучи мило.Притесняваме думата хипноза newsm78Но нека поразсъждаваме малко-ако бебето или детето има проблем-то в много голям процент-то носи проблем на родителите или значимите близки,тоест подобна терапия би имала полза повече като,че ли за майката и оттам за детето.Това,което се пише в статията е много важно-безусловната любов,но това не се учи.Много родители през вековете са отгледали децата си без специалисти,като са ги обичали истински.Истинскита обич е различна за всеки-но тя е преди всичко свобода и разделяне от фантазиите на майката.Хайде стига спам. Stop Simple Smile

Продължавам да чета Майстора и съм очарована,чета и Индийски приказки,както и Хиляда и една нощ-отново,действа ми приспиващо GrinningНе зная дали сме говорили за тази книга тук-това е една от първите описани психотерапии,защото какво са всъщност приказките,които разказва Шехерезада ако не терапия и лечение на садистичния господар.

# 438
  • Варна
Вероника-b], това е нов поглед за мен към приказките на Шехерезада. Все пак, при психотерапията не се ли говори главно за личността, която е подложена на терапия? А тук султанът е просто страничен зрител. Шехерезада влияе на психиката му, но по-скоро като го социализира. Един живял сред стените на двореца монарх се сблъсква с чуждите проблеми и бит и в крайна сметка разбира, че неговите собствени не са някакво изключение, и че може и той да се справи така, както и останалите хора.

Мама-терапията съм я пробвала. Докарваше ме до сълзи още на второто изречение. Не знам дали подейства по някакъв начин въобще.
Суиткидс мама, благодаря за споделеното, значи баба Франсоаз може и да е права.

# 439
Лилибон-това,което прави Шехерезада е вид психотерапия-само така ,чрез приказките тя може да лекува и да стига до несъзнаваното.И не при психотерапията трудно се говори главно за личността-защитите са много силни тогава-но чрез приказката се казват и приемат неща,които иначе човек не може да приеме директно.

Да се оплача от Пингвините-преди месец поръчах и платих Семейството и как да оцелеем в него-пращам имейли,ама никой.Обадиха ми се,че щяло да има закъснение и варнеския офис щели да ми я изпратят-ама кой е варнеския офис.Някой тук беше писал,че е поръчал от тях и след това е отишъл да си вземе книгата...как процедирате при такива случаи newsm78

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 14:56 от Вероника-

# 440
  • София
Суиткидс мама, благодаря за споделеното, значи баба Франсоаз може и да е права.

Hug Hug

Да ви питам някой вече чел ли е "Бруклински безумства" на Пол Остър? Заинтересува ме също и "Дневникът на сътворението" на Нанси Хюстън- есеистична книга, посветена на жената-творец
(Как жената създава книги, картини, скулптури, как ражда, как страда от болести, как съжителства с мъжа творец? Отговор на тези въпроси писателката Нанси Хюстън е потърсила в анкетата си върху брачния живот на известни писателки и художнички (Жорж Санд, Вирджиния Улф, Симон дьо Бовоар, Силвия Плат и др.). Към коментарите на прочутите си предшественици писателката е добавила проникновени самонаблюдения. от сайта на Пингвините).

# 441
Заинтересува ме също и "Дневникът на сътворението" на Нанси Хюстън- есеистична книга, посветена на жената-творец
(Как жената създава книги, картини, скулптури, как ражда, как страда от болести, как съжителства с мъжа творец? Отговор на тези въпроси писателката Нанси Хюстън е потърсила в анкетата си върху брачния живот на известни писателки и художнички (Жорж Санд, Вирджиния Улф, Симон дьо Бовоар, Силвия Плат и др.). Към коментарите на прочутите си предшественици писателката е добавила проникновени самонаблюдения. от сайта на Пингвините).

[/quote]
От нея четох Lignes de faille, много хубава книга, допадна ми като стил. Книгата, за която ми говориш не ми е попадала, но авторката определено ме заинтригува и бих си взела още нещо от нея.
Сега по препоръка на момичетата тук чакам да върнат в библиотеката няколко книги на Ана Гавалда. Ще споделя впечатления после.

# 442
  • Стара Загора
А някой да е чел "Убеждение" на Джейн Остин?
Не мога да я намеря в онлайн книжарниците. Започвам да си мисля, че не е издадена на български  newsm78

# 443
А някой да е чел "Убеждение" на Джейн Остин?
Не мога да я намеря в онлайн книжарниците. Започвам да си мисля, че не е издадена на български  newsm78
Издадена е под заглавието "Доводите на разума", аз имам екземпляр на издателство (българско, аз поне не съм го чувала по друг повод) "Мърли(й)н Публикейшън", колекция "Джейн Остин"  от 1996 година.

# 444
  • Стара Загора
Много ти благодаря.  bouquet
Научих за нея от един филм, там на книгата пишеше Persuasion.
Нямаше да се сетя да я търся на български като "Доводите на разума".

# 445
Много ти благодаря.  bouquet
Научих за нея от един филм, там на книгата пишеше Persuasion.
Нямаше да се сетя да я търся на български като "Доводите на разума".
Да,филмът е страхотен  Peace Една от най-успешните й екранизации.
Ето я и книгата, дори я има налична:

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=20114

# 446
  • Стара Загора
Аз говоря за ето този филм.
Мисля, че не е екранизация на този роман просто на няколко места във филма ставаше дума за същата книга и оттам ми се събуди любопитството.
Определено ще се възползвам. Пак благодаря!

# 447
  • София
Аз приключих една серия от три книжки на Роалд Дал- "Разкази с неочакван край", "Още разкази с неочакван край" и "Размяна на мадами". Подействаха ми много отпускащо и разтоварващо. Четат се леко и бързо. Съчетават лек хумор и интрига.
От Стайнбек прочетох- "Краткото царуване на Пипин IV"- доста интересна и различна от останалите негови книги, които съм чела.  Тематиката насочва към обществените проблеми, политиката, властта, щастието на обикновения човек.
Сега се захващам с "Мисия Лондон". Доста рядко чета български автори и нямам търпение.

# 448
Аз говоря за ето този филм.
Мисля, че не е екранизация на този роман просто на няколко места във филма ставаше дума за същата книга и оттам ми се събуди любопитството.
Определено ще се възползвам. Пак благодаря!

LaughingАх, извинявай, аз си помислих, че става дума за екранизацията  Wink  (Не съм обърнала внимание във филма "Къща край езерото"  за тази книга Embarassed)

# 449
Здравейте, много ама много моля ако някой има на Маркес Очи на синьо куче да ми го сканира и прати на пощата никъде немога да го намеря. Пощата ми е peru6anka@gmail.com надявам се, че някой ще ми помогне! Благодаря ви и се извинявам че нарушавам раздела, но само тук можете да ми помогнете.

Общи условия

Активация на акаунт