СЕПТЕМВРИ ще дойде ей сега и сладки бебчов

• 14 130
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Много интересна тема. Може и да бъркам, но си мисля, че част от следродилната депресия е от плача на бебето. Когато е нахранено, сменено и въпреки всичко плаче и не може да го приспиш. Когато майката не спи достатъчно и не може да си почине.
В началото и аз имах чувството, че това малкото не е мое. И не знаех какво да го правя. Особено с първото дете. Но малко по малко се привързвах към него. Все пак то си няма никой друг, който да го нахрани. И зависи изцяло от теб.
Асе, мисля, че кърменето много помага за преодоляване на депресията.
Особено кърменето на поискване.
Има огромна разлика в първите месеци при 2-те ми деца. С първото се хранихме през 3 часа, имаше ужасни колики и ни беше побъркал цялото семейство.
С малкия беше приказка - спях по 10-на часа на ден, оправях си къщата и се възстанових много бързо от раждането (секциото).
А разликите бяха - хранене на поискване, кърмене легнала - даже съм заспивала докато то си държи гърдата, за да се успокои, Инфакол - лекарство срещу колики и автоматична люлка на Graco.
Може би ако бебето е спокойно и не ти реве ден и нощ, много по-лесно ще преодолееш следродилната депресия.
Иначе е човешко да си в това състояние. Все пак не сме супергерои и

# 166
Да, Веч. И общо взето това исках да кажа и повтарям няколко пъти. Ние, като жени които минаваме през този процес трябва да изискваме по добро отношение. И така бавно бавно нещата се променят. И тука има борба за подобряване на условията и най-вече за промяна на болнични редове. Събират се жени и акушерки и се мислят вариянти. Разговори с офицялни лица и т.н.

Както и да е, просто го вмъкнах това, за да не си мислите, че по чужбината всичко е перфектно като се дойде до раждане. Разликата е че поне има избор за тези които го искат.

# 167
Страйп, ами беше ми неудобно да го кажа Embarassed Щото с това кърмене и за себе си ставам досадна понякога ooooh!
Но от хормонална гледна точка кърменето помага за плавния баланс на хормоните. Освен това с всяко кърмене се доставя окситоцин и за мама и за бебо, а това е хормонът, който се отделя по време на оргазъм все пак Wink Той разлива спокойствие и дава увереност Hug Още повече самата близост с бебето... изобщо това са неща, които доста бързо копират ранните признаци на следродилна тъга/депресия Peace
Веч, не се и съмнявам, че медицинският персонал навсякъде по света гледа да си спести от времето за чакане и ускорява раждането с цената на много стрес и негативни емоции Peace
Затова смятам, че форумът ни е от помощ. При това ако сте зачитали в другите отчетни теми там определено не цари такова спокойствие и приемане на естественото раждане, както и информацията,к оято се прехвърля за кърменето е малко... неадекватна на моменти Peace
А тук сме се събрали много успешни кърмачки, много спокойно родили жени (аз също с обич разказвам за секциото си) и най-вече явно всички сме хора с доста оптимистично мислене и светоглед Hug

# 168
А тук сме се събрали много успешни кърмачки, много спокойно родили жени (аз също с обич разказвам за секциото си) и най-вече явно всички сме хора с доста оптимистично мислене и светоглед Hug
Heart Eyes

Страйп, много съм съгласна с теб!!!

# 169
Аз исках да погледна макар че ме помоли Шейла да не го правя,но не ми ги отваря!Явно са цензурирани за мен  Laughing Mr. Green
А това което Асето казва не го чувам за пръв път!!!Не си представям как ще ме мъчт по този начин и не искам да ме режааааат като пуйка да ме разпорят отдолу!!! CryМама няма епизиотомия защо е станало толкова модно!!Май тя е като секциото!!Да не кажа че си е същото!Защото както се казва-ми че на лекаря ако му омръзне от мен може и на спешно секцио да ме вкара!!Под същия претекст под който реже отдолу!! newsm78И тогава стреса е още по-голям отколкото ако е планирано!!!
не знам  моя док какво прави и спестява но при него няма раждане което да е 5-6 часа!!Винаги е повече-това ме навежда на мисълта че не слага окситоцин!! newsm78Не съм го питала!!Ама обикновено като тръгне раждането през ноща и чак на другия ден следобяд се раждат бебоците!!Дали им спестява на майките ускоряването???
Охххх звучи ми ужасно това раждане направо отвратително,като мъчение!!!Аз не знам дали някой ден бих била готова за втори дубъл!!Нека ми говорят че се забравяло щом си гушнеш детето,ако е такова всичко значи нямам шанс да забравя

# 170
Мирка, желанието пак да гушкаш бебенце е по-силно от евентуалния страх от раждането Peace
Имай предвид, че аз още от сега си мисля за трето, а тази бременност не ми е лека. Ей на, онзи ден пак повръщах Rolling Eyes
Да знаеш, че любовта е водещото чувство, не страха Hug

Освен това, за да доразкрасим разказа може да упоменем незабравими реплики като - Какво си се развикала - като го прави не крещя, нали!?   или   Хайде, хайде, само ти си раждала - ами целия свят така е излязъл, бе момиче, стегни се малко, то ако се ставаше лесно майка....!

# 171
ооооо асе, репликата "Майка лесно се не става" направо ми е в топ 3 на  Sick Sick Sick  реплики. Както и израза "акай" или още по-грубото "с...и" с цел да те мотивират за по-добро напъване...направо... ooooh! толкова обидно и грозно!

# 172
Да бе те много знаят дали не съм викала като съм го правила  Mr. Green Ми че ако съм викала кво ша ми кажат тогава амххам?!?
Майка лесно се не става-ей това и моята мама ми го повтаря и свеки и тя ooooh! е ставането е най-лесно според мен-следващите години,те са трудни!!А това със  с...нето дето го казват-да действат те по въпроса аз сега не мога та кво остава по натам Naughty Crossing Armsв оня момент те да дрискат като много знаят!!Ама много са чели тея доктори беее ooooh!

# 173
Мирка, прочети форумчета където майките са родили и ще видиш, че всичко минава. Сигурно ако отскочиш в Юнското, няма да има и следа от тези рожденски премеждия.

А това със с_ренето...неам думи.

# 174
Миренце, между другото жени, които по принцип имат проблеми с изхождането раждат по-лесно, защото напъват по-ефективно. И това го казвам не на шега - имам дружка, която роди и двете си деца за по половин час, та тя по принцип си е запечена... Та като обясняваше на сестра си как да напъва точно това й казваше, но сестра й никога не е имала проблем с изхождането и после разказваше, че това с напъването й е било най-трудното, защото не можела да усети какво точно да направи Peace
Аз също не мога да понасям, когато свекърва ми и баба ми вземат да ми обясняват как не се ставало лесно майка Confused За мен беше лесно и прекрасно. И продължава да е. И всяко преодоляно препятствие ме кара да се чувствам горда и по особен начин пораснала... Heart Eyes
Защото за мен няма по-прекрасно нещо от това, че съм майка. И сега, когато детенцето ми е далеч от мен го осъзнавам още по-силно.
Далеч съм от мисълта, че детето ми е осмислило живота - правя за себе си и развитието си много други неща, но определено животът ми стана пълноценен и някак значим... различен Heart Eyes

# 175
Милото ми много държеше да види клипчетата с ражданията и каза че сравнвние с това - раждането на близнаците във водата тези му се струват по-нормални... Shocked...просто изражението на  майките е коренно различно...тази с близнаците изглежда все едно ще се съмоубие newsm78, докато тези въпреки че са срязани изглеждат ужасно щастливи!

# 176
Ах каква хубава тема сте захванали докато ме няма  Hug
За раждането съм се настроила много положително и съм решила, че скалпел до мен няма да стигне  Naughty Все повече се замислям обаче дали да не взема таткото да присъства, та ако нещо протича не както на мен ми се иска, той да ми адвокатства  Thinking   
Шейла, вчера попаднах на първото клипче и направо ми се доповръща  Sick Мисля да не гледам въобще такива. Вярно е, че всяко нещо има две страни, но в случая препочитам да знам само едната и да търся само едната  Praynig
За след родилната депресия също мисля да подкова мъжа ми предварително, та ако нещо залитна да ме вкара в правия път  Crazy
Иначе вече 100% съм сигурна, че майка ми ще ме докара до предродилна депресия  #2gunfire Току що ми се обади за шести път днес и аз не знам от какъв зор и казах, че количката сме я оставили в магазина (явно съм пропуснала да го спомена), та щеше да припадне на телефона  #2gunfire Да не говорим, че 10000000000000 пъти обясних на чист български, че не искам нищо да купува, а тя само обикаля по магазините и ми обяснява къде какво била видяла и да ми го купела ли  #2gunfire Вече наистина не знам какво да правя с нея  Cry Не искам да я обидя, но тотално ме изнервя и не знам на къде ще ми избие  #Crazy

# 177
  • София
И на мен не ми се отварят на Шейла клипчетата - нито в офиса, нито вкъщи  Sad
Веч, какво е станало с Тандури? Ние с нея си бременеехме в дир-а в очакване на реколта май 2003  Heart Eyes

# 178
И на мен не ми се отварят на Шейла клипчетата - нито в офиса, нито вкъщи  Sad
Веч, какво е станало с Тандури? Ние с нея си бременеехме в дир-а в очакване на реколта май 2003  Heart Eyes
Aми при нея второто раждане не е протекло така, както тя си беше пожелала.
Коментарите и ги четох в тази тема

Асе, направо ми се иска вече да си родила и да разказваш колко хубаво може да бъде едно нормално раждане след секцио и то в България. Пожелавам ти го от все сърце.
Наистина ме изненадва и мен приятно спокойния тон, с който си общуваме тук. Затова си мисля, че в нашата тема няма да има много проблемни раждания.

Но за едно не съм съгласна - че кърменето на поискване помага срещу следродилната депресия. Тя като дойде - не пита. И двамата ги кърмих на поискване, обаче с каката, както вече писах, си имах и то яка.

# 179
Чета, чета изчитане няма Crazy
Момичета, искам само да кажа  по темата която се е започнала, какво мисля. Аз като човек още не минал по този път, както са  всички вече станали майчета Hug, смятам, че както и да се описват нещата , колкото и страшно , неловко, депресиращо и подтискащо да е от думи на лекари, и персонал , не искам да цитирам отново Асето , казала го доста ясно.....НА НАС НИ ПРЕДСОЙ ДА СТАНЕМ МАЙКИ ... и от това по важно няма......Болката че ще я има ще я има, но смятам че е важна основно нагласата и позитивизма, затова съм безкрайно благодарна че го има този форум и вас за се информираме взаимно  достатъчно по всички въпроси, а не както е било преди време да се ослушваме кой как е родил и как всичко е било по каналния ред .Трябва да сме досатъчно  информирани, но  не наивни и най вече спокойни, това се иска от нас....
 Хубава вечер и много целувки Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт