Гърция - 12

• 28 116
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
zwezda :
καλο δρομο και ζεστή διακοπές στην Ελλάδα Hug

καλο δρομο και καλες διακοπες στιην Ελλαδα   мисля че е по-правилно
Извинявай за поправката не искам да те обидя Naughty

# 121
zwezda :
καλο δρομο και ζεστή διακοπές στην Ελλάδα Hug

καλο δρομο και καλες διακοπες στην Ελλαδα мисля че е по-правилно
По-горе обърках нещо с цитата.Има ли някакъв шанс да изтривам това,което публикувам?

# 122
Мери , мерси много! Hug

# 123
Иватасо, благодаря! А ще може ли да ми на пишете, как се чете на кирилица newsm78 пожеланието? Grinning

# 124
Кало дромо ке калес диакопес стин Елада,като Л-то е много меко.
Радвам се че бях полезна.Успех с произношението newsm10 newsm10

# 125
Кало дромо ке калес диакопес стин Елада,като Л-то е много меко.
Радвам се че бях полезна.Успех с произношението newsm10 newsm10

Ударенията подчертах.  Blush Може би Звезда не знае как се произнася.

# 126

zwezda мисля че вече е ОК.  thumbsup
Лилянчоблагодаря за поправката balloon

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 23:02 от ivataso

# 127
# 128
Момичета супер сте newsm10, много се зарадваха хората като чуха поздрава, а то да вземе единия човек да се окаже, че има някакви гръцки корени и си знае езика, та взе че ми отговори нещо на гръцки, Joy а пък аз се усмихвам, нали се упражнявах там с произношението, Laughing с буквите, та явно добре е станало smile3503 
        Много ви благодаря за съдействието!  bouquet Flowers Bouquet lovekiss

# 129
Момичета имам един глупав въпрос: Днес педиатърът на детето каза да я захраним. Каза да започнем с оризова каша и след това плод. Проблема идва от там, че веднаж каза плод, веднаж плодова каша. Четох във архива гръцката схема за захранване на детето, но и там има противоречия по въпроса и тъй като нещо ме е обзела паника и искам да съм максимално точна реших да ви попитам вие какво давате/давахте : плодово пюре или плодова каша. Ако сте давали плодово пюре как го приготвяхте? Само пресен настърган плод или през термична обработка?
Благодаря ви за вниманието, извинете ме за глупавия въпрос.
Ако не желаете да го обсъждате във форума, ще се радвам ако някоя откликне поне на лични съобщения.

# 130
igi_toneva  пресни плодове Wink Аз започнах с ябълка,не й хареса,след седмица ябълка и круша,пак не й хареса,накрая сложих в блендера ябълка,круша и банан и ела да видиш LaughingИ до сега така си яде,всеки ден преди обеда- банан+другите плодове,пасирам всичко LaughingА оризовата каша е за следобедна закуска Hug

# 131
Здравейте мили Мами и гръцки Булки Simple Smile
За първи път пиша в този форум, но Ви следя от време на време. Мисля скоро да се омъжвам за моя многогодишен приятел тук в Гърция и нещата, които си пишете ме интересуват. Реших да пиша, защото искам да Ви "използвам" информативно ако Вие желаете разбира се.
Интересува ме дали ако сключа брак в Гърция с гръцки гражданин мога да взема неговата фамилия с тире. Питам защото моя умник казва, че питал в кметството и му казали че може, но се съмнявам нещо. Рових в Инернет, но не мога да открия нещо конкретно по въпроса. Търсих на английски, понеже гръцки незнам. На български съм срещала, че от 1983 год. не се взима фамилията на мъжа, но може с тире, на други места пък прочетох че по никакъв начин не можеш да я вземеш в Гърция. За мене е важно да взема с тире, понеже в случай, че имаме общи деца в бъдеще искам да си личи по нещо, че са и мои. За съжаление в България е малко вероятно да сключим брак.
Друго, което ме притеснява е дали имам право да работя след като се омъжа, дали има някакъв срок, който трябва да мине. Знам, че така или иначе трябва да свърши две годишната забрана за достъпа до трудовия пазар за българи.
Няма да скрия, че съм недоволна от доста неща свързани с фамилии, имена на децата и други подобни, чувствам се без избор и пред свършен факт, а хич не обичам да нямам избор.
Благодаря предварително за отделеното внимание и загубата на Вашето време за моето питане/оплакване Simple Smile))
Приятен ден!

# 132
igi_toneva , повечето педиатри във нашия район препоръчват захранването да започне със оризова каша като след това последователно се въведе круша, ябълка , банан (без да са термично обработени) пасирани във самата каша. Аз лично започнах с крем Ванилия на NOUNOU.
Можеш да погледнеш съветите за захранване на ΓΙΩΤΗΣ и на Nutricia.
 Плодовото пюре се приготвя от 1/2 ябълка, 1 круша, 1/2 банан и сока на 1/2 портокал.

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 09:13 от mummy

# 133
bibonti, може да я вземеш с тире. Нашите хазяи са така - той е грък, а тя българка и е взела името му с тире. За другите неща не знам. Добре дошла при нас!

# 134
Честит имен ден на Алекс на det! Пожелавам му здраве и много усмивки!  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт