Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 5

• 34 564
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Току що получих картите Heart Eyes  bouquet

Много много  са красиви  Дани  няма търпение  всички да ги   отвори  Mr. Green

# 46
Току що получих картите Heart Eyes  bouquet
И аз ги получих вече! Благодаря още веднъж на всички!  bouquet Софсан  Hug
Много са хубави, надявам се и Марти да ги хареса довечера, и по-важното да можем да ги използваме успешно  Peace

# 47
Aз също ги получих , благодаря  bouquetна всички , които участваха в организацията  Hug

# 48
Aз още не съм ги получила. Предполагам, че днес следобяд. Очаквам ги с нетърпение!

П.С. Редактирам се! Grinning Пристигнаха преди малко, страхотни са! Ще изчакам довечера малката да заспи и ще поработим по тях с Мимка.
Благодаря ти, sophsan! Hug

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 15:44 от Мари_Анка

# 49
  • София
Точно се сетих да проверя с номера на товарителницата докъде са стигнали поръчките и установих, че всички са получени.   Simple Smile Peace

Успех на всички в работата с тези прекрасни карти!  Hug

# 50
Да ви покажа най-специалното за мен дете колко щастливо се чувства, когато си играе с мама:
http://media.snimka.bg/0283/006821286.jpg
От няколко дни се учим да ме пита: "Мамо, може ли...", съответно по същия начин да иска разрешение от някой друг, за да види играчката на някое дете например. И постигнах завидни резултати. Но използвах слабото и място - компютърните игри. Обикновено тя се навърта около компютъра и казва само: "Ооо, играе ми се!" А аз веднага я поправям: "Мамо, може ли да играя на компютъра?". В началото просто повтаряше изречението след мен и аз сама си отговарях. Mr. Green Но вече се налага да я подсетя само: "Как ще ме попиташ?" и Мими веднага започва: "Мамо, може ли..." Grinning Много съм доволна и не се стърпях да споделя.

# 51
Ох, мамина сладка хубавица....Марианка, да ти е жива и здрава и все така да те радва....

Иначе твоя подход и аз го ползвам... Grinning

# 52
  • Пловдив
Марианка, моля те, не се пртеснявай, че Мимка рисува еднотипно - аз си спомням ясно как и аз само принцеси рисувах, и комшийските деца носеха своите тетрадки да им нарисувам и на тях принцеси - просто момичетата това ги влече , нормално. големия ми син само ю-ги-о герои рисува, възраст, какво да ги правиш. А Ванко за съжаление още е на тема драсканици - не умее, а и "н-искам" се научи да казва и категорично ми отказва. Не мога да разбера дали е от проблема му, дали е от характер.Същото е с песните - може, но не иска да пее.И да слуша.

# 53
  • София
Марианка, дойде ми идея за принцесите.Седнете заедно да рисувате, като си подготви и ти кукла Барби - принцеса и къщичка от кутия за обувки, или легло от кутия, или някакъв друг аксесоар за куклата.Поиграйте си заедно, като я слагате куклата да спи, или да влиза или излиза в и от къщата. После изчайкай да нарисува въпросната принцеса и я помоли да нарисува и аксексоара къщичка или легло.Ако тя не го направи - ти го нарисувай  Wink.Опиташ да влезеш в нейната игра и да участваш.Дано ме разбра  Embarassed

Попитай тези си притеснения, които сподели с нас в темата консултация с психолог.Може би има някакво обяснение.Спомням си едно детенце винаги слагаше да си лягат куклите до леглото голи.Детски психолог беше обяснил на майката, че това показва нежеланието на детето да спи следобеден сън в детската  newsm78. Спомням си, че Мишо беше нарисувал в детската семейството си, като мама беше най висока и той беше до мен, тати по нисък, и кака до него.Психоложката даде обяснението.Мама командва в къщи  Embarassed, а Мишо трябва да е до нея, а не каката  Mr. GreenИмат си психолозите  обяснения за игрите и рисунките на децата.Много е интересно

# 54
Една голяма  Hug за красивата малка принцеса Мими.Ами нали се я гледате като принцеска, какво друго да рисува детето  Grinning. И аз да се похваля с нашия напредък. Моето момченце знае вече над 50 думички и започва да ги използва не само като ги види на картинки. Вече и на вън като види куче веднага го назовава или кола ,автобус и другите, които ги е научил и това е само за 2 м. Понякога като иска да ми покаже нещо и го назове,а аз не го гледам той сам ми хваща брадичката и ме обръща към него да го гледам. Много съм благодарна на терапевтката ни и на ВАС мили майки, които ми помагате  Hug. За вас това е било доста отдавна, но нали ние сега почваме та за нас това е големия напредък.

# 55
А Ванко за съжаление още е на тема драсканици - не умее, а и "н-искам" се научи да казва и категорично ми отказва. Не мога да разбера дали е от проблема му, дали е от характер.Същото е с песните - може, но не иска да пее.И да слуша.

При нас отскоро се появи желание за рисуване. Уменията му са много слаби, но поне иска и се опитва да рисува.
С песните положението е малко никакво - обича песни, опитва се да пее, но само ако сам изяви желание за това, иначе каквото и да го карам да прави, отказва. За това занимания от рода на рисуване, учене на стихчета и песни само , когато той пожелае, че се получава обратен ефект.
Заради такъв натиск например изобщо не харесва психоложката, само логопедката ни и май ще се ориентираме само към работа с нея. За съжаление психоложката ни никак няма добър подход към него, а работата и уж е само с деца.  Confused

Иначе по отношение на говора напредна страшно много, макар че още бърка родовете и не подрежда толкова правилно граматически изреченията.

# 56
  • София
Една голяма  Hug за красивата малка принцеса Мими.Ами нали се я гледате като принцеска, какво друго да рисува детето  Grinning. И аз да се похваля с нашия напредък. Моето момченце знае вече над 50 думички и започва да ги използва не само като ги види на картинки. Вече и на вън като види куче веднага го назовава или кола ,автобус и другите, които ги е научил и това е само за 2 м. Понякога като иска да ми покаже нещо и го назове,а аз не го гледам той сам ми хваща брадичката и ме обръща към него да го гледам. Много съм благодарна на терапевтката ни и на ВАС мили майки, които ми помагате  Hug. За вас това е било доста отдавна, но нали ние сега почваме та за нас това е големия напредък.

Оооооооо помня какво е удоволствието.Това беше най, ама най силното ми преживяване.Отприщването или отваряне на бутилката, или отпускането на думичките.Много се радвам.Емоцията е голяма  Hug.Давайте все така напред.Темпото ви е потресаващо.Браво   bouquet

# 57
Евгийн, благодаря ти! Hug Просълзих се от постинга ти!
Зламома, много, много се радвам за малкия сладур. А на теб се възхищавам, че се бориш геройски и не позволяваш да паднеш духом! Така и трябва. Hug
Катинка, както винаги, даде ми страхотен съвет. И върху рисуването ще поработим. Grinning
Друго ми се ще да обсъдим. Как обяснихте на вашите деца противоположностите? Разбират ли за какво иде реч? Пример: слаб-дебел, нисък-висок, черен-бял и т.н.
Преди да излезе в отпуск, нашата логопедка е препоръчала на мъжа ми през този един месец да работим върху това. Но как? Указания може и да му е дала жената, ама... мъже! Mr. Green

# 58
И аз най-накрая успях да си получа картите...Те си ги донесоха хората навреме, но нали бях дала адреса на свекър ми.. малко се забавиха докато стигнат до мен. Много са хубави и мног оим се радвам, но ...има едно голямо Но. Не знам как е при вас, но според мен ще е доста трудно да накарам малкия да играем с тях...Сега съм го оставила да се запознае с тях...Ами той ги пръсна всичките, посочи 2-3 неща, които му се видяха по -интересни и ги заряза...Ще се пробвам като е в настроение да му ги предложа пак, дано да има успех.
И на слушалката се радва,....да видим до кога...

Мари_Анка,  като че ли до сега съм обяснявала само няколко двойки малко -голямо, малко-много, високо-ниско и подобни. Бяхме строили мост и с една малка и една голяма кола....играем...бутаме малката количка, тя минава, бутаме голямата...оооо тя не минава, защо не минава, защото е мнооогооо голяма,  виж тази колко е малка, а тази е мноооого голяма...и в този дух...И общо взето тези неща ги обяснявам в ежедневието. Поне за мен е трудно от 8 часа вечерта нататък да намирам начин да го накарам да седне на маса и да гледаме някакви картинки и пр. Затова използвам всеки удобен момент в бита.

Само да ви кажа, че аз продължавам да давам Пикногенола. Е забравям през ден през два, но давам. Вчера едната от неговите госпожи се върна от отпуска и каза, че намира много голям напредък при Ники, което затвърждава тезата ми, че ние не виждаме малките промените в децата си.

# 59
  • София
 Мари_Анка ,

В басейна може да й покажеш 'леко' с някое листо и 'тежко' с малко камъче.
Предложи и да избере къса или дълга пола да облече за вечерна разходка.
Кой е по-висок - мама или тати?
Ако тати я вдигне горе, после ще я свали долу. Иска ли пак горе? А сега долу?
Какво иска да пие - топло мляко или студен сок?

Мисля, че ако често и ги повтаряш двойките, ще се научи да довършва - малък..., висок...., тежък..., топъл....

Общи условия

Активация на акаунт