Септемврийчето моретата преплува и се връща вече да празнува

• 21 655
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Привет,
ще допиша още впечатления от Китай, докато са ми пресни. Пожелавам ви да наминете от там някой път, не е за изпускане, съвсем различное.

Шенжен е направен от китайците като отговор на Хонг Конг. От рибарско селце 30 000 души , за 20 години е превърнат в над 10 милионен град със специален икономически статут. Всичко е частно, много големи китайски компании имат офиси и производство. За разлика от Хонг Конг обаче, под лъскавите сгради от стъкло е такава невероятна смрад. По улиците продават какви ли не "деликатеси" които се готвят направо на тротоара, скари, дим, миризми...Движението е без правила, който е пръв, той минава, пешеходците пресичат на червено. Но за разлика от тук не са агресивни и няма нерви, с очи се разбират кой ще отстъпи и в такъв многомилионен град видях само 2 леки катастрофи. Направи ми впечатление, че няма никакви деца. Питах нашата китайска асистентка защо, тя каза, че това е град за бизнес, средната възраст е 27 години, децата се гледат от бабите по селата. Тука всички са дошли да работят. А как работят...по 10-12 часа на ден, и събота и неделя, нямат отпуски, само 2 пъти в годината има официални празници за всички, от правителството. Много се работи, защото за твоето място чакат много желаещи.
Хонг Конг пък си е град с деца, много училища, 7 милиона души, има правила, чисто е , хората са добре облечени, бизнес ситито е с лъскави небостъргачи, лъскави коли, ляво движение. Имаше много туристи. Времето е страшно горещо и влажно, както каза един колега- имат 2 сезона - лято и горещо лято. Просто е много трудно да се стои навън, но затова пък навсякъде е климатизирано.
Сега оценявам колко ни е приятен климата тук за живеене.  Wink
Приятен ден от мен, до скоро и се пазете от тези летни вируси.

# 31
Хеййй

Едно голямо честито на Рожденичките на патерица, живи и здрави да сте момичета   bouquet
Чочи, ехе много интересно "море" си имат поляците   Laughing Снимки?!
Базел, страхотно звучи командировката ти, много различно за мен, и от теб очакваме снимкииии  Peace И умно сте го измислили морето  Laughing
амарето, бързо да се оправяте  Hug
АлексаЛ, дано се справиш скоро с мислите си... аз дълго мога да разказвам за моята душевна борба, нооо обобщено... след раждането на Ивайло постепенно разбрах разбрах, че работа ще има цял живот, а миговете с бебетата са кратки... няма значение кога започваш работа и какво работиш, а до колко тази работа е точно за теб... останалото си идва само... за сега не съжалявам за избора си, надявам се и за вбъдеще Peace

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 16:53 от Rени

# 32
Дзааааааааак!  Laughing
Какво е това затишие тук? Май септемврийчетата ни и техните страхотни майки преплуват моретата. Laughing Слагам кафето и ви чакам под смокинята, пък дано ви примамя!

Кафето е черно, без мляко, но затова пък сервирано с блокче шоколад и много любов! Heart Eyes
Тази сутрин Веселушка ме събуди рано. И сега разглежда една енциклопедия от детската поредица на Мими, сочи нещо с пръстче и непрекъснато се чува едно "Ъъъъъъъ?", което в превод означава "Какво е това?" hahaha Любимото и занимание напоследък е да "къпи кука" (къпи куклата Laughing), да играят с кака в басейна, да тичат голи, мама да ги води на разходка и по възможност, където има магазин, да се влезе и да се купи къде що видим.
Много са забавни двете, когато тичат голи у дома. Мими върви след Веси и подвиква: "Дудееее, дуденцееее", а малката грабва една хавлия, скрива си тази част от тялото и казва: "Нама дудууууу" hahaha
bazel, с невероятен интерес изчетох разказите ти за командировката ти в Китай! Ще ми се и снимки да разгледам и много се запалих да видя тази страна. Дано някога се осъществи мечтата ми!
Амарето, чудесно е, че детенце вече оздравява! Жалко че нямаш път на сам или аз на там Laughing, много ми се иска да се запознаем. Искрено се надявам тази година да присъстваме на общия септемврийски РД.
Марлелка, аз американско кафе не съм пила, но съм пила това от Макдоналдс (което май си е чиста проба шварц, ама знам ли). И е отвратително, дори с много захар и двойна доза сметана. Абе друго си е епресото! Mr. Green
Чочи, вашите разходки звучат страхотно! И аз искам снимки!
Алексал, напълно разбирам терзанията ти. И аз съм изпаднала в подобни размисли. Но при мен ситуацията е такава, че и Мими има нужда от моята помощ и постоянно присъствие... Отговорът наистина се крие в нас, в сърцата ни, сигурна съм, че ще го открием.  Hug
DZ, моята Веселуша вече почти 2 години не е спряла да се буди нощем и да си търси млякото. Идея нямам как ще се справя с този проблем. Tired Хубаво е, че вече от 2 дни не ползва биберон. Изгубихме залъгалката и реших, че нова няма да взема. А тя учудващо леко понася липсата и, даже не пита за нея. Shocked
Това е за днес! Обичам ви! Heart Eyes

# 33
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Ще се възползвам от кафето на Марианка! Hug

bazel, чудесно е че си имала възможност да посетиш тази страна с толкова различна от нашата култура! Една от най-добрите ми приятелки беше миналата година един месец и също беше ужасно впечатлена, казваше че няма нищо общо с нашите представи! И се върна с над 1000 снимки... Rolling Eyes
Rени, къде ще отмаряте с бандата....
Марлела , на Стенли думичката за обича е "бича",не я казва често,но пък ми разтапя сърцето...но на целувките е многоооо щедър...още от сега... Wink Скоро май няма да пиеш американско кафе.... Rolling Eyes Изядохте ли боровинките?! Mr. Green
amaretto, дано вече да сте здрави! Peace
Chochy, толкова са интересни разказите ти от Полша...май са ни надминали в доста отношения! Ти как си?!

Аз вчера имах шопинг ден, стягам багажи, а днес съм на разни разкрасителни процедури.....Стенли определено е доста учуден,че и 2-та с баща му прекарваме почти по цял ден с него вече няколко дни...и леко се е поразглезил, опитва се да ни действа и 2-та.... Mr. Green Чао и до скоро!!! Hug

# 34
Здравейте момичета   bouquet
Бях ви оставила за известно време, но имах държавен изпит и защита на дипломната работа  ooooh! Взех си и двата изпита и вече мога да се похваля с дипломата си   bouquet
Ето и една почерпка от мен

Бях ви обещала снимки от морето, вече успях да ги кача. Може да ги разгледате тук

Друго ново за нас- Седмицата преди изпита, когато исках да преговоря всичко и да попълня празните дупки, Сисо се разболя от варицела  Confused Малко ми дойде на нагорнище, защото се наложи на 3-тия ден, когато му беше най-зле и постоянно ме търсеше за гушки, да замина за София за изпитите  Sad Беше ми толкова тъжно, че го оставям, но всичко мина. Сега пъпчиците му завяхнаха и имат корички. Има някои които са доста големи и сигурно ще му останат белегчета, но се радвам, че я изкара сега, защото още е малък и дори и да останат белегчета ще се заличат с времето. На всичкото отгоре, последния ден преди да разберем че се е разболял, като го взех от яслата, вечерта забелязах че палеца на ръката му е подут. Започна да му побелява нокъта и сега ще пада  Confused Явно се е прискрипал някъде, но не ми казаха  ooooh!  Доста ми е шашнато, защото незнам какво да го правя, страх ме е да не го запретне. Педито каза, че не може да се направи нищо, щял да падне  Confused Обаче той е целия отделен , държи се само в основата и то от едната страна. Правя му превръзка с риванол, но само като заспи, иначе не я трае  ooooh! Дано скоро падне, че така много ме притеснява.
Иначе от яслата съм доволна, много си играе вече и започна да бърбори повечко, макар че не прави изречения и не казва нищо смислено  Thinking Бях почнала да се шашкам и то само заради бабите дето седят пред блока и все ме шашакат, че не говорел  ooooh! Уж не им обръщам внимание, ама то от толкова мърморене и взех да си мисля глупости. Даже мислех да го водя да му правят аудиограма, започнах да мисля че не чува добре  ooooh! Луда работа. Но вече се отказах и съм казала да не ме занимават  Naughty Детето си е добре и като му дойде времето ще се разприказва  Grinning
Мисля че това е достатъчно за нас, след отсъствието ни   bouquet

Пожелавам весело изкарване на всички почиващи,
Слънчеви дни на всички работещи,
Много положителни емоции на бременните ни коремчета
и многоооооо многоооооо целувки на златните ни дечица  Hug Hug Hug

# 35
 Grinning Нова темичка виждам от Ирини  Hug Благодаря! присетих се за едни вече толкова"далечни "времена......
Пропуснала съм рожденичките ни да им е честито макар със закъснение.Аз изкарах този гаден вирус тези дни за който чета че споменавате.Радвам се че е зад гърба ми baby_neutral Дано не излови никой от вас и дребчовците.Голямо тичане днес след като се съвзех по сватбата на която сме утре.Такава истерия с този 08.08.08,че думи нямам.Все едно ще наства края на света.Явно има много сватби,защото днес навсякъде народа притичваше по прически,маникюри,букети,опаковки...и само това слушам...сватба,булка..обувки,рокля.. #Crazy Ей,така народа като нарочи нещо и тълпа от последователи,пък чак ме е яд че и аз съм въвлечена.Важното че успях с всичко,защото утре ще съм на работа до последният възможен момент и ще трябва почти с телепортация да се придвижа до вкъщи да се приготвям и да стигна на време за церемонията.Ум не ми го побира как ще се случи,но няма да го мисля тази вечер.

Ивелинче,честито дипломиране   bouquet Радвам се,че Сисо свиква с яслата.За говоренето въобще не се впрягай,ако имаше детето проблем със слуха според мен отдавна щеще да има признаци.Ах,тези съседки и баби  Rolling Eyes
Базел ,много интерсетно ми звучи разказа ти.Супер,че си имала възможността да посетиш тези места.Искаме и малко снимчици,моля  Praynig Аз с до сегашният ми скромен опит в работата успях да направя за клиенти 2 пътувания до китайско.Чакам да се върнат да разкажат и те.
Чочи,ужасно ми е интерестно да разказваш за Полша.Била съм там 2 пъти.Веднъж в 3ти клас на някакъв скаутски лагер цял месец.Водиха ни по пещери,езера и замъци.И втори път в 7ми клас на една екскурзия.Радвам се,че така добре ви понася тази промяна.
Алексалкогато изпадна в размисли като твойте на каквато и да е тема.Просто оставям нещата да се случат.Така както е преценила съдбата.Винаги се появява някакъв много ясен и категоричен сигнал в един момент и ние приемаме предизвикателството.Не се терзай излишно  Hug
Марлелка,ммммммм боровинкиии.Днес като прочетох за тези боровинки си купих една торта ,че да не ми пък стане нещо  Laughing

Всички бременни мами,да не ви изброявам по именно как сте?Какви мисли ви се вихрят из главиците ви?Как се чувстват бебоците ви?И по-големите каки,батковци как приемат коремчетата ви?
Родилите ни мами ,как е вече с малко поотрасналите бебоци.Какво правят вече.Има ли обръщащи се,гукащи...леле как се забравя.
Исках още да пиша,но вече ми стана каша и незнам какво щях да коментирам.Така е то като чета един ден,а пиша на следващия...
Дано спите сладко в тези жегички.Разхлаждам се напоследък с мента и тоник.
Аз последните 4 дни не съм спала нормално само се въртя,ако заспя сънувам щуращини.Но тази вечер се надявам да се шмугна и да няма приключения до сутринтта.Намислила съм си да гледам филма "12" на Никита Михалков.Някой да има отзиви?
Айде, Цунки и гунки

# 36
Майки зайки , летни цунки от нас!
Още съм с коремчето и се крепим с юнака Party
Имам помощнички и не се уморявам много. Беб не ще да е по-едър от Ванката, коремката е ниско , огромна и бълбукаща от ламбади Laughing
Вчера с ванката бяхме на водно колело на Арияна.Чести срещи с приятели правим.Приготвих сега коша на Беб Heart Eyes
тоалета в последния момент ще правя.
Ами в очакване сме Flutter стискайте паллци. Цунки!

# 37
ive1ina Честито дипломиране  bouquet Много професионални успехи ти желая Hug

# 38
Добро утро, сладурани! Grinning

Ивче, честито дипломиране! Много успех и късмет! Hug Чудесно е, че Сисо вече е здравичък, представям си как си се чувствала.
dennis, странно нещо са наистина суеверията човешки... А аз дори не си бях дала сметка, че днес е 08.08.08. Embarassed Приятно изкарване на сватбата и да разказваш после.
Алфира, вълнувам се заедно с теб! Стискам палци всичко да мине гладко и безпроблемно и скоро да се похвалиш! Praynig
steli-ssd, шопингът е приятно нещо, ама стягането на багаж хич го недолюбвам. През следващата седмица и аз ще стягам, че тръгваме на планина. Весело изкарване на вас! Hug
Приятен и усмихнат ден! Heart Eyes

# 39
Хе, Марианка, извикай ме да ти стегна багажа,  Laughing много обичам. Само дето скоро не ми се очертава май да стягам багаж  Confused. Два-три дни преди пътуване си правя списък, че да не забравя нещо и вълненията ми за предстоящата почивка започват още от тогава. Обаче да имаше кой да ми разопакова багажа накрая - ей това си е гадно.
ive1ina, честито! Ех, кога ли и аз ще черпя за дипломиране. Добре, че завърших семестриално на първата възможна дата и си починах подобаващо преди държавните. И сега ако успея да се явя на всички първи дати пак ще мине повече от година докато приключа с това образование, направо ще психясам дотогава.
dennis, тъкмо си мислех, че не си писала скоро. Весела сватба! Между другото на две места в поста ти ми се появиха едни съмнения, че Арен ще става батко, но сигурно са случайни  Wink
steli, приятно изкарване!

# 40
Ей,Марианка,изкуши ме с това кафенце Heart Eyes
ive1ina,честито дипломиране и от мен!Радвам се,че при вас всичко е наред,снимките от моренцето са чудесни,нямам търпение и моята отпуска да започне Grinning
dennis,вирусчето е наистина гадно Sickбързо оправяне и дано всичко е зад гърба ви!Благодаря за подкрепата,май наистина след толкова много терзания,накрая нещата се нареждат "случайно",слагам в кавички,защото според мен няма случайни неща WinkПри мен нещата по принцип винаги се нареждат,надявам се и този път да е така,момичета благодаря за подкрепата на всички,явно съм имала нужда от нея,защото сега някак си ми е по-леко,радвам се за пореден път,че ви има  bouquet
алфира,чакаме новини от теб,какво стана последно с именцето?
Базел,чудесен разказ,дай и снимки ,ако имаш?!Много е вълнуващо да посетиш такива интересни места,ама аз с моите фобии от самолети Embarassedнаправо едвам издържам,а така ми се пътува...
Иначе и при нас няма нищо ново,вече ми остава само една седмица и започва и нашата отпуска,те хората вече се върнаха и забравиха,но ние тепърва започваме WhistlingМоят дребчо вече е по-добре,апетитът му се завръща с пълна сила,което много ме радва,дано сега и навакса кг,които отслабна по време на боледуването!Ами засега е това от мен,че отивам да се трудя... Wink

# 41
 Laughing приветки
Сутринтта се събудих след ужасен сън в който преживях самолетна катастрофа.Горчеше ми допреди малко..
Но вече ми е много петъчноооо.Работя си така лежерно,и хората който днес идват са в супер настроение.Удовлствие са подобни моменти.
Алексал и ние още не сме почивали.Заминаваме края на август.Много бързо отслабват при боледуване дребчовците.Някакви любими вкусотийки му измисли на мишлето.
Тонита,няма причина за съмнения  Laughing Арен поне планово скоро няма да е батко.
Алфи,намери ли втора гледачка?В очакване съм и аз на малкото лъвче  Hug
Марианка,ще разказвам....утре  Grinning
Гушки и хубав ден  Hug

# 42
Хайде, честит петък и от нас!
Като цяло съм ок. Мисли всякакви в главата ми, но се старая позитивните за взимат превес. бебшонка е активна и танцувална. Чакам само да наддаде килца, че д асе успокоя напълно, че е готова за срещата ни, но при всички положения много искам да не изпреварва термина ми  Praynig
Спаси няма отношение към приближаващата поява на сестричката му. Целува ми корема, знае какво е бебе, но... той ми целува и краката,  ръцете, и очите ми... така че  Sunglasses Вчера имахме чудесен ден из единия МОЛ. После се цамбурка в басейнчетата си на двора. Следобед обикновено идва някоя баба да си играят и времет оми да мине по-леко. Сега го изпратих на 5 дневна икскурция на вилата на нашите. Много смешно се обръща към мен с "мама", а към татко си по име  Simple Smile
Ивелинче, много е порастнал сисо. Честито ти дипломиране и хич не ги мисли "бабешките приказки". Прекрасно е, че е свикнал с яслата. На мен сърцет оми се свива като се замисля за този момент.
Денис, весело изкарване на сватбата!

# 43
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Включвам се из купчините дрехи и куфари,които вече са навсякъде... Whistling
Снощи до 1ч гладих и подреждах багажа на Стенли, а днес дойде ред на нашия.... ooooh! Междувременно се наложи сутринта да изляза спешно по работа и половината ден мина! Додо спи, а аз седнах да отдъхна при вас... Hug

ive1ina, честито дипломиране и от мен!!! Чудесно сте прекарали на моренцето - от снимките лъха много настроение! Сисо е станал едно голямо момче, а щом ходи и на яслата без проблем.. Peace
irinii , мислите сега са най-плашещи,но ти се настрой изцяло позитивно! Не ги мисли толкова кг на принцеската и на мен за Додо ми казваха че върви 1-2 седмици назад,но той се роди 3 700кг. Много е любвеобвилен Спаси и аз обожавам Стенли да ме целува, въпреки че напоследък се е изхитрил и го прави доста често когато иска нещо от мен... Rolling Eyes
dennis, имала съм такива периоди с кошмарни сънища по няколко дни подред и определено се чувствам сутрин като пребита и без настроение,но теб днес те чакат приятни емоции, така че не го мисли.Wink
tonitta,ела да стегнеш и моя багаж...моля.. Praynig Laughing
Мари_Анка, приятно прекараване на планината!!!
алфира, стискам палци и чакам щастливата вест! Hug

Сега ви оставям,че още доста багаж ме чака!

# 44
tonitta,ела да стегнеш и моя багаж...моля.. Praynig Laughing

Eто идвам, отваряй  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт