ще допиша още впечатления от Китай, докато са ми пресни. Пожелавам ви да наминете от там някой път, не е за изпускане, съвсем различное.
Шенжен е направен от китайците като отговор на Хонг Конг. От рибарско селце 30 000 души , за 20 години е превърнат в над 10 милионен град със специален икономически статут. Всичко е частно, много големи китайски компании имат офиси и производство. За разлика от Хонг Конг обаче, под лъскавите сгради от стъкло е такава невероятна смрад. По улиците продават какви ли не "деликатеси" които се готвят направо на тротоара, скари, дим, миризми...Движението е без правила, който е пръв, той минава, пешеходците пресичат на червено. Но за разлика от тук не са агресивни и няма нерви, с очи се разбират кой ще отстъпи и в такъв многомилионен град видях само 2 леки катастрофи. Направи ми впечатление, че няма никакви деца. Питах нашата китайска асистентка защо, тя каза, че това е град за бизнес, средната възраст е 27 години, децата се гледат от бабите по селата. Тука всички са дошли да работят. А как работят...по 10-12 часа на ден, и събота и неделя, нямат отпуски, само 2 пъти в годината има официални празници за всички, от правителството. Много се работи, защото за твоето място чакат много желаещи.
Хонг Конг пък си е град с деца, много училища, 7 милиона души, има правила, чисто е , хората са добре облечени, бизнес ситито е с лъскави небостъргачи, лъскави коли, ляво движение. Имаше много туристи. Времето е страшно горещо и влажно, както каза един колега- имат 2 сезона - лято и горещо лято. Просто е много трудно да се стои навън, но затова пък навсякъде е климатизирано.
Сега оценявам колко ни е приятен климата тук за живеене.
Приятен ден от мен, до скоро и се пазете от тези летни вируси.

И умно сте го измислили морето 

Любимото и занимание напоследък е да "къпи кука" (къпи куклата
Хубаво е, че вече от 2 дни не ползва биберон. Изгубихме залъгалката и реших, че нова няма да взема. А тя учудващо леко понася липсата и, даже не пита за нея.
Взех си и двата изпита и вече мога да се похваля с дипломата си
Беше ми толкова тъжно, че го оставям, но всичко мина. Сега пъпчиците му завяхнаха и имат корички. Има някои които са доста големи и сигурно ще му останат белегчета, но се радвам, че я изкара сега, защото още е малък и дори и да останат белегчета ще се заличат с времето. На всичкото отгоре, последния ден преди да разберем че се е разболял, като го взех от яслата, вечерта забелязах че палеца на ръката му е подут. Започна да му побелява нокъта и сега ще пада
Бях почнала да се шашкам и то само заради бабите дето седят пред блока и все ме шашакат, че не говорел
Детето си е добре и като му дойде времето ще се разприказва 
Дано не излови никой от вас и дребчовците.Голямо тичане днес след като се съвзех по сватбата на която сме утре.Такава истерия с този 08.08.08,че думи нямам.Все едно ще наства края на света.Явно има много сватби,защото днес навсякъде народа притичваше по прически,маникюри,букети,опаковки...и само това слушам...сватба,булка..обувки,рокля..
Ей,така народа като нарочи нещо и тълпа от последователи,пък чак ме е яд че и аз съм въвлечена.Важното че успях с всичко,защото утре ще съм на работа до последният възможен момент и ще трябва почти с телепортация да се придвижа до вкъщи да се приготвям и да стигна на време за церемонията.Ум не ми го побира как ще се случи,но няма да го мисля тази вечер.
Аз с до сегашният ми скромен опит в работата успях да направя за клиенти 2 пътувания до китайско.Чакам да се върнат да разкажат и те.
стискайте паллци. Цунки!
бързо оправяне и дано всичко е зад гърба ви!Благодаря за подкрепата,май наистина след толкова много терзания,накрая нещата се нареждат "случайно",слагам в кавички,защото според мен няма случайни неща
Моят дребчо вече е по-добре,апетитът му се завръща с пълна сила,което много ме радва,дано сега и навакса кг,които отслабна по време на боледуването!Ами засега е това от мен,че отивам да се трудя...
Вчера имахме чудесен ден из единия МОЛ. После се цамбурка в басейнчетата си на двора. Следобед обикновено идва някоя баба да си играят и времет оми да мине по-леко. Сега го изпратих на 5 дневна икскурция на вилата на нашите. Много смешно се обръща към мен с "мама", а към татко си по име