Мами февруари 2009 - тема VI

• 17 522
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте сладуранки!
Да ви питам нещо, какви витамини пиете,  кога ги започнахте newsm78
Аз се притеснявам защото съм свалила 4 кг от началото на бременността (при мен си бяха в излишък де, имам хормонален проблем и почнах на 106кг.) Доктора ми предписа Prenatal - канадски.
 Все още не съм ги започнала, но мисля тия дни да ги подкарам, че нещо май не ям като хората... Rolling Eyes

# 151
Ioli mila niama strashno she otseleem. I az svalih 4kg, ama biah 61. Oste ne sum si gi vuztanovila. To ot povrushtane.
Pii vitaminite. Men dok. me podpuka s Prenatal ot samoto na4alo. Az gi mrazia, 4e mi e trudno da vzimam po 3 hapa na den i da ne gi povurna, ta se pravia na nedo4ula i vzemam po 2 na den. Ama to triabva da stiga  newsm78
Sorry za latinitsata, nesto mi blokira kirilitsata.

# 152
Лорейн, искрено съжавалям.

Честит Рожден Ден,PIS74f! Пожелавам ти щастие и късмет, и едно пухкаво и здраво бебче през февруари !!!

Dideroncho, много вълнуващо преживавание си е.Толкова се радвам за теб!

Тук не предписват никакви витамини /поне на мен не са ми казвали да пия нито с Габи, нито сега/, но пък ги рекламират по телевизията. Чела съм разни статии и честно казано, не зная кое е по-доброто – да ги вземаш или не. На консултация съм на 26,08 и тогава ще питам пак. Акушерката ми каза да спра и фолиевата киселина след третия месец. Вие пиете ли я още?

# 153
Добро утро и от мен!
Ioli,аз също си купих Пренатал на Jamieson,предполагам че тях имаш предвид,но още не съм ги започнала.Все още никой не ми е казвал да ги пия.На опаковката обаче пише да се взима един път дневно,по време на хранене,а не три пъти.Ти не спря ли вече да повръщаш?

# 154
Добро утро момичета,

да се запиша и аз при вас с термин 12 Февруари.
Следя темичката от доста време ама поради пусти суеверие така и не се репих да се запиша по-рано.

Бебчо вече расте. Вчера бяхме на този ранен скрининг във Фемина при д-р Цолова. изобщо не останах доволна от нея, но важното е, че бебо е добре.
Вече е 6см, много скачка из коремчето, всичко си имаме и всички органи са оформени и са на мястото си.
Гънката ни е 1мм, което ми казаха , че е в норма  newsm44

Това е за сега от мен

# 155
  • Велико Търново
Добро утро момичета   bouquet

^desika^ добре дошла и леко бременеене  Hug

И аз никакви витамини не пия все още. На 18.08 съм на преглед и ще питам тогава. Ама се чудех за фолиевата киселина докога трябва да я пия, защото опаковката ми почти свърши и се чудя да си купувам ли нова  Thinking Иначе да ви се пооплача, че вече съм качила 3 кг. и не ми се мисли какво ще стане докрая  Embarassed , ама важното е да сме живи и здрави пък после ще му мислим.

Лек ден на всички   Hug

# 156
Записвам се и аз,нашето бебче го очакваме на 12.02.2009!

# 157
Привет момичета - искам да ви попитам нещо.
Термина не се ли изчислява от първия ден на последната менструация и броиш 40 седмици.Защото забелязвам, че мама която е 1 ден по-малко от мен по гестационна седмица - термина и е с 5 дена по-късно от моя, а друга мама, която е един ден "по-голяма" от мен...термина и е 7 дена ПО-РАНО  newsm78 

Четох, че най-верния тремин (относително верен) може да се изчисли в по-ранна г.с. , защото тогава всички бебета са еднакви по- ръст и размери, развитие  и т.н.
Дадоха сравнение , че никой няма да може да сбърка бебе новородено, но пък трудно някой би познал годините на човек на средна възраст - оохххх  ooooh! незнам дали го обясних разбираемо.

Ще е интересно март месец 2009 г. да си направим анкета колко от нас са родили на датата на термина си  Simple Smile

# 158
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile

Добре дошли на новите мами:)

За фолиевата киселина моята лекарка каза да я пия до края на август, тогава ще съм 16 г.с. живот и здраве, по принцип се пие до 12 г.с., но тя каза, че помагала за усвояване на желязото и т.н., така че била полезна, а аз нямам проблеми с желязото, хемоглобинът ми е 142 при референтни стойности 120-160, ама все пак е полезно:)

Колкото до разстр., много благодаря на тези момичета, които ми отговориха, снощи ядох варени картофки със сиренце и мисля, че съм си ок вече, дай боже всичко да е наред вече, а щом е минало не знам дали има смисъл да си правя изследвания и без това последните 3 седмици ми взимаха 3 пъти кръв...

Моята лекарка не ме е посъветвала за скрининга 10-14 г.с. и май, май ще го пропусна (явно е късно да се записвам вече:( ), надявам се, че това че съм на 23 г. ще намали риска, а мисля направо да си направя феталната морфология през 18-22 г.с. и дай боже всичко да е наред тогава:)

За термина се сещам и още един начин за изчисление, вадиш от месеца на последната менструация 3 месеца и прибаваш 7 дена към датата, моят лекар-нещастник така го смяташе, не му вярвам особено, ама си е начин, та аз имам последна менструация на 03.05, значи събирам 3+7=10 и 5-3=2 и се получава 10.02 следващата година разбира се, но според мен не е много точен метод това, иначе към 03.05 прбавяш 280 дни или пък към датата на оплождането, ако знаеш коя е, прибавяш 266 дни. По този начин могат да се получат различни дати май, май, а дори и да са еднакви ехографа дава разлика от няколко дни обикновено, дори и в началото, та аз си броя така или иначе моя термин на 08.02 както съм казала и в началото, нищо, че ми е сметнат за 10.02:)

# 159
Привет на всички  Grinning
Днес е адски горещо тук, не е за излизане навън! Радвам се, че има все повече нови мами, това е чудесно! Надявам се скоро да се появи и някоя мама от Добрич, че към средата на септември отивам там, а никой не познавам  Cry
Относно терминът, всичко е много индивидуално - кога е била овулацията, колко дълъг е цикъла, но аз се придържам към старата схема + 7 дни - 3 месеца от първия ден на последната менструация. Няма значение толкова, важното е резултатът да е едно здраво и красиво бебче накрая.
И аз не пия никакви витамини, само фолиева киселина. Иначе от 3 дни нямам гадене, не съм повръщала, само имам бодежи ниско вляво и дясно на корема. Но утре съм на консултация и нямам търпение вече!!!
Лек и спорен ден на всички от мен  Peace

# 160
Здравейте момичета!Идвам си от лекар и познайте-и аз си имам гъби.Ужас!Изписаха ми клотримазол глобули и крем същия.Някой слагал лиу си е такива за да ми каже как действат.Нещо много се притеснявам.

# 161
  • София
Първо да кажа за бодежите, че и аз си ги имам, ама както вчера писах мисля, че от разтягането на връзките и качването на матката в малкия таз, мисля, че нямаш повод за тревога, а и щом утре си на преглед, питай и за това и стискам палци, Гери:))

Светле, аз имам гъби Sad още от началото на бременността и тогава ги лекъвах с гиназол - вагинален апликатор еднократен и клотримазол - кремче за външно приложение, не ми помогна особено и после слагах глобули - Гино-певарил, те ми помогнаха, имам си още леко течение, но миналия четвъртък като ходих на лекар ми каза, че влагалището ми е спокойно и за сега спираме лечението, ако пак се увеличат много, тогава пак ще се лекуваме, иначе на мен като ми се появи малко по-обилно течение си се мажа още с клотримазол - кремчето за външното приложение и помага да ти кажа, ако не е много сериозно положението, така си карам, няма начин, много са упорити по време на бременността гадините, ама не са опасни, ти вече не си в начална бременност, а и аз ги ползвах и тогава, така че 'няма ташо' както казва племеницата ми:))))

А и един съвет, не ходи на басейни, на моренце може, но в басейните си е опасничко, много хора влизат, а все пак водата е застояла, не се сменя и оттича постоянно, това имам предвид, освен това се проветрявай по-честичко:)))), памучно бельо, ако се налага ежедневни превръзки и така, няма начин за съжаление Sad

# 162
Мерси Ивче!Знаеш ли кое ме притесни най много-макар че лекарката ми е приятелка каза,че глобулите са по-малкото зло,защото тия гъби могат да доведат до още по голяма инфекция и недай си боже до най лошото.Ама хайде да се настроим позитивни.Малко ме успокои Благодаря!Почвам ги от днес и след 6-7 дни ще видим резултата.Каза ми също че и не може да ми вземе цитонамазка докато не се излекуват.А бе знам ли каквото кажат-слушаш и това е.

# 163
  • София
Ами на мен ми взеха цитонамазка докато имах гъбички, беше ПАП 2, т.е. че всичко е наред, предполагам, че очакват материалът да е замърсен, затова, ама все пак може, а за по-малкото зло, да, те лекарствата всъщност не са чак толкова опасни, по листовките пише страхотии, за да не се самолекуваме, още повече пък и бременни, а за гъбичките, те са проблем като тръгнеш да раждаш, ако е естествено можеш да заразиш бебчо, най-много ги лекуват последните седмици преди термина, а иначе опасни за бебчо за бактериите, които имат подобни признаци, както и други по-сериозни инфекции, ама това, само ако достигнат до бебчо, а шийката на матката ти в момента е затворена и тапата пречи да преминат инфекциите в матката, но така или иначе при съмнение се прави задължително микробиологично изследване и се лекуват, гъбичките с едни лекарства, бактериите с други и така:)

# 164
Ти си ангел,Ивче!  bouquetПри предната ми бременност нямаше такива неща.То тогава какво ли имаше де.Но нямаше информация.Пълно затъмнение.А и не ти даваха да питаш.А сега даже и ми забраниха да се ровя из интернет и да чета/на шега де/.Лек ден и много усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт