"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 387
  • 904
  •   1
Отговори
# 405
Чувала съм, че в кравефермите не изхвърляли млякото от болните крави, даже и в случай когато им давали лекарство.
От времето, когато баба ми продавашв мляко на данон си спомням, че ако на кравата се дава лекарство, после млякото не може да се заквасва и подсирва и би могло да развали цялата партида, към която е смесено. Така че ако на кравата се дава лекарство, млякото не се приема.

# 406
Евридика,M_Nik мерси   bouquet
Момичета, а да сте виждали някъде да продават машинки за биене на масло?
Мъжът ми от много време се присеща, как като е бил малък, ставал рано сутрин, баба му току що е избила масло и омесила хляб- и със светнал поглед ми разправя за това какво удоволствие е да си разрежеш пресен хляб  с прясно масло и домашен мед. Търсихме я тази машина на селото му, но проблемът е че се е затрила безвъзратно( възможно е и съседите да са я "усвоили". )

# 407
Чувала съм, че в кравефермите не изхвърляли млякото от болните крави, даже и в случай когато им давали лекарство.
От времето, когато баба ми продавашв мляко на данон си спомням, че ако на кравата се дава лекарство, после млякото не може да се заквасва и подсирва и би могло да развали цялата партида, към която е смесено. Така че ако на кравата се дава лекарство, млякото не се приема.
Само да вметна, че имаме козичка, вие разбрахте за  нея bowuu, и давахме мляко в Данон, 100%-отовото краве мляко Stop.

И да попитам нещо.
Имам 1 шише ПЛАСТМАСОВО, да кажем от ПЕТ, на него има залепен ХАРТИЕН етикет, който не може да се отлепи хубаво целия, къде хвърляме бутилката?
Или пък ако имаме какъвто и да е отпадък, който съдържа 2 съставки, които тр да хгвърлим в 2 различни контейнера, а не може да ги разединим, какво правим? newsm78

# 408
...ако имаме какъвто и да е отпадък, който съдържа 2 съставки, които тр да хгвърлим в 2 различни контейнера, а не може да ги разединим, какво правим? newsm78
                         На етикета трябва да пише къде се изхвърля, мисля че на първа страница имаше таблица, с която се разчитат означенията. Много е лесно.

# 409
Здравейте,

Те първа ще се ориентирам в темичката и ще чета назад.
За сега мога да допринеса с информация за пасивните и нискоенергийни къщи www.passive.bg

# 410
# 411
Като заговорихте за яйца и се замислих, че не знам как става номера да има яйце, но да не е оплодено? Някой знае ли да ми обясни, моля?  Blush
Ние яйца рядко ядем, обикновено само на торта или кекс. Та понякога купуваме и био. Аз лично предпочитам от тези в магазина, че има по-голяма вероятност да не са оплодени.

# 412
...Относно Био яйцата, не знам аз ли съм Тома Неверни или просто... не вярвам на сертификати...
                        Преди малко бях до магазина и за пръв път разгледах от БИО киселото мляко - 10 дни беше трайността. Пишеше "БИО', и че има съответните сертификати.

От био продуктите купуваме сирене и кисело мляко. И двете на вкус са много различни от всички останали продукти. Киселото мляко вкисва за няколко дни наистина както едно време. (Дали на Верея, Данон и т.н. им се случва?? - е ми, не!...най-много да мухлясат) Също така и трикчето "виж какво мога" с био кисело мляко не става  Mr. Green .
За био яйцата и аз съм скептична...като видях от къде ги внасят хич не ми се стори 'зелено' да ги купувам. Парите отиват само и единствено за транспорт.

# 413
Maktub, естествено, че не са оплодени яйцата, особено тези от магазина. А и при домашните е рядкост, освен ако с конкретна цел за размножаване, не се осигури петел временно. Не всеки човек с домашни кокошки държи и петел, все пак той не снася яйца и ползата от него на практика е никаква, защото хем яде храна, хем остарява и с времето месото му става по-безвкусно.

За да го обясня по-тактично, ще кажа, че жените също не забременяват всеки месец, но това не пречи да се произвежда яйцеклетка. Надявам се да ме разбра Simple Smile

Относно протеста днес, някой ще ходи ли?

# 414
...ако имаме какъвто и да е отпадък, който съдържа 2 съставки, които тр да хгвърлим в 2 различни контейнера, а не може да ги разединим, какво правим? newsm78
                         На етикета трябва да пише къде се изхвърля, мисля че на първа страница имаше таблица, с която се разчитат означенията. Много е лесно.
Не, няма, мислиш ли, че щях да питам, ако не бях прочела? Винаги чета 1-та страница на нова тема, защото знам колко е дразнещо да започнат да те питат нещо, за което си си направила труда да потърсиш и дадеш линк на 1 пост Peace.

# 415
                         Хм, за мен в никакъв случай не е дразнещо, ни най-малко  Stop. Аз на тази тема съм неуморна  Blush. Просто там би трябвало да е събрано добро количество полезна информация, аз лично знам, че бях поствала линкове преди, но няма значение. Погледни тук, тук и тук за пътя на нещата, надявам се да са ти полезни посочените линкове   bouquet.
                        П.П. И нещо от първа страница  Mr. Green.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 16:31 от Мече Пухче

# 416
мЕче Hug
Мн полезно  bouquet

# 417
Да споделя,че ми пристигна уреда за покълване от линка,който dimitriana беше дала. bowuu

Изглежда много лесно всичко,само слагаш каквото си избереш и наливаш водичка.Моите кълнове още ги чакам да станат,но ще споделя и като имам краен резултат.7 Peace

# 418
Да споделя,че ми пристигна уреда за покълване...
                       Страхотно, чакаме отзиви   bouquet! Аз ако не се развия до понеделник, ще си поръчам чашката  Blush.

# 419
Междудругото в пратката с уреда имаше и доста рекламни брошурки.Две от тях ми направиха впечатление-за козметика и препарати.

Има и сайт,но е в разработка все още явно.

За козметиката пише:
-100% съответствие на стриктните изисквания за сертифицирана натурална козметика
-0% синтетични оцветители,аромати или консерванти
-0% парафини,парабени или други съставки,извлечени от нефтени продукти
и т.н.

Изглежда ми интересно.Направи ми впечатление,че и на двете реклмани брошури пише "Отпечатани на 100% рециклирана хартия" Wink

Общи условия

Активация на акаунт