"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

  • 79 472
  • 904
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 360
Междудругото в пратката с уреда имаше и доста рекламни брошурки.Две от тях ми направиха впечатление-за козметика и препарати.

Има и сайт,но е в разработка все още явно.
Armina (на които е сайтът) са вносителите на Алма Вин и Логона. Предоплагам, че за тези марки иде реч и в сайта.

# 421
  • Мнения: 3 375
Да,сигурно сте ги обсъждали вече.
Извинявам се ако се повтарям.

# 422
да направя един запис ,че се заинтригувах  Peace

# 423
  • Мнения: 3 375
Момичета да споделя,че уреда за кълновете е страхотен.

Вече почти ми е готова първата партида.Не се изисква нищо освен да им се налива водичка и да се изхвърля старата. Peace

# 424
  • Мнения: 360
А откъде го поръча този уред?
И ти с цел да си ги хапваш ли ги отглеждаш?

# 425
  • Мнения: 3 375
ellpi естествено,че за да ги ям Joy

Сайта го нямам сега в мен,бях си го сложила в Любими,но на другия компютър,не ми се търси сега.Виж една или две страници по-назад,Димитриана е дала линк.

# 426
Здравейте! Може да е малко off-topic, извинявам се за което, но това беше единственото място където видях нещо писано по темата - знаете ли дали е възможно и как точно да се прави краве масло в домашни условия? Знам че едно време са го биели в едни големи дървени уреди, но би трябвало да има и друг по-"удобен" и пригоден за съвременните условия начин  newsm78 anamar, какво представлява тази машинка, за която спомена и къде би следвало да се търси нещо подобно? И може ли с "подръчни" средства да стане? Идеята ми е, така да се каже, комбинирана - от една страна, да се обезмасли млякото (за баща ми, който е с висок холестерол и гледа да приема по-малко мазнини),  а от друга - по-чисто и натурално масло, а съм навита да пробвам да направя и гхи, но всички рецепти, които намерих бяха с готово масло, а аз на това купешкото нещо хич му нямам доверие...  Thinking Много ще съм ви благодарна, ако някой ме светне по този въпрос!  Hug

# 427
  • Мнения: 360
ellpi естествено,че за да ги ям Joy

Сайта го нямам сега в мен,бях си го сложила в Любими,но на другия компютър,не ми се търси сега.Виж една или две страници по-назад,Димитриана е дала линк.
Да бе, ама де да знам, може и някакви други приложения да има. Замислих се дали да не си взема. Ти какви зърна си сложила да ти покълват?

# 428
  • Мнения: 5 173
В готварския раздел има цяла тема за домашното масло.
Аз се записах там, но не съм правила, затова не мога да дам компетентно мнение за нещо, което не съм правила.
Потърси в раздела, макс на 2 страница е Hug

# 429
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Четох по-назад, че някои варят млякото.  Чувала съм, че вареното мляко е токсично и се поразрових, ето тук пише да не се кипва над 100 градуса: http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=191
Затова пастьоризирано и затоплено. По тази причина ако не е от магазина и не е проверено/доверено, аз не бих си купила, макар че наистина сравнение с вкуса не може да има.

# 430
  • Мнения: 2 755
...По тази причина ако не е от магазина и не е проверено/доверено...
                         Ама то се продава сурово, когато е от човек  Thinking.

# 431
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Да, и мен това ме спира да си купувам от млекари "на улицата".

# 432
  • Мнения: 5 173
Да, и мен това ме спира да си купувам от млекари "на улицата".
Баба го купува от съседката. Ние си имаме звяр за тази цел Peace

# 433
  • Мнения: 2 818
Четох по-назад, че някои варят млякото.  Чувала съм, че вареното мляко е токсично и се поразрових, ето тук пише да не се кипва над 100 градуса: http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=191
Затова пастьоризирано и затоплено. По тази причина ако не е от магазина и не е проверено/доверено, аз не бих си купила, макар че наистина сравнение с вкуса не може да има.

Повечето хора ползват млековарка, т.е. водна баня, което за София означава под 100 градуса... май при 96 завираше тук водата.

# 434
  • Варна
  • Мнения: 2 133
96° достатъчно ли е да избие евентуалните болестотворни бактерии?

Общи условия

Активация на акаунт