"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 529
  • 904
  •   1
Отговори
# 495
Някъде четох, че може и в България да се намери Rolling Eyes

# 496
smurfette , аз мнооого съм се зарибила по тези сапунени ядки. Сега ще си поръчвам от и-бей. Иначе в момента чета за самото сапунено дърво и съм страшно амбицирана да си отгледам такова.

Веч, ти някъде беше писала, че си чела че има такова някъде тук в бг, моля те дай ми линкче.  Praynig

# 497
smurfette , аз мнооого съм се зарибила по тези сапунени ядки. Сега ще си поръчвам от и-бей. Иначе в момента чета за самото сапунено дърво и съм страшно амбицирана да си отгледам такова.
Може ли да дадеш линк в ибей да ги видя точно какви са?

# 498
Аз говорех за друго, Но и Индийските сапунени орехчета си търся, но уви, едва ли биха могли да се отглеждат тук. Иначе съдържат сапонини и имат антибактериални свойства. Много са еко, предвид и колко пъти пускаме пералнята и всичката тази вода къде отива Shocked
Водят се washing Nuts Или Soap Nuts, но за предпочитане е да са органик(така четох, де) Rolling Eyes

# 499
Аз говорех за друго, Но и Индийските сапунени орехчета си търся, но уви, едва ли биха могли да се отглеждат тук. Иначе съдържат сапонини и имат антибактериални свойства. Много са еко, предвид и колко пъти пускаме пералнята и всичката тази вода къде отива Shocked
Водят се washing Nuts Или Soap Nuts, но за предпочитане е да са органик(така четох, де) Rolling Eyes
                         Но някъде из тия теми беше писано, че и те отделят някакви неособено добри съставки.

# 500
Вижте тази оферта. В България ще стъпи на по 12,5 лири килото, в сравнение с другите цени никак не е зле. Като едното нищо може да се организираме за съвместна поръчка.

# 501
И аз точно на същия продавач попаднах, но гледах опаковките по кило. Има ли някаква разлика между това и това? Има разлика в изписването и в цената, от което следва да са различни неща  newsm78

# 502
Сребърен облак, много искам да се сдобия с тези индийски орехчета и съм навита и за съвместна поръчка, стига да има смисъл Peace

Цитат
Postage and packaging: £8.50 toBulgaria
+ 10.59паунда за 1 кг. орехчета

Другата оферта е 7паунда за 1кг + £9.90 за транспорт, от което следва, че е и по-добрата оферта

За 4кг излиза 50паунда общо:peace:
Цитат
I CAN POST INTERNATIONALLY. PLEASE WRITE TO ME FIRST FOR AN EXACT POSTAL PRICE
Това дали значи, че обявените разходи за транспорт до България са различни от посочените newsm78

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 14:39 от smurfette

# 503
A по колко от орехчетата се ползват на пране? Т.е. примерно 1кг за колко време стига? Бройте ме, ако има свободна част и ако поръчвате Simple Smile

# 504
Ето това пише под единия продукт:
This 1kg batch of organic soap nuts will give 330 washes (approx). За останалото вероятно пише в инструкцията.
Аз за сега ще се въздържа, но ще очаквам отзиви от вас  Simple Smile.

# 505
A по колко от орехчетата се ползват на пране? Т.е. примерно 1кг за колко време стига? Бройте ме, ако има свободна част и ако поръчвате Simple Smile
Много икономично излиза, защото се ползват 3-5 половинки за нормално мръсно пране и 6-8 за много мръсно пране. Имайте предвид твърдостта на водата и добавяйте сода за хляб. А за избелване пишеше да се добавя по лъжица бакпулвер.
Анамар, четох из гугъл (пусни - сапунени орехи), че имало дърво край Пазарджик или в самия град (точно къде не разбрах).

# 506
Оу,
 без да искам миналата седмица съм си отворила в едно подпрозорче  тази тема, не съм я прочела, и после съвсем примерно съм  затворила целия браузер.  ooooh!
Бухти, Затова се извинявам че чак сега се включвам. Ами те момичетата са ти писали. Но наистина се оказва, че доставката до България е най-проблемното .. и скъпо.
Но пък наистина много съм се амбицирала да внасям тук сапунени ядки. В момента проучвам различни варианти и се надявам скоро да има положителен резултат.  Peace

# 507
Здравейте на всички!  Hug
Много рядко намирам време да пиша, но ви чета и ми е много хубаво, че все повече хора ги влече насам Hands Clap
Понеже нагоре се коментираше приготвянето на кълнове в домашни условия, ето един сайт с доста полезни указания за ентусиасти:
      http://surovo.hit.bg/start.htm
А тези, които ползват уред за целта, моля за повече информация след известен опит, че май си струва (предвид времето и усилията, които спестява)...

# 508
И аз търся така наречените уреди за покълване на приемлива цена.

# 509
покълването е супер лесно и в буркан. защо са ви тези уреди? и да попитам, някой покълвал ли е соя? на мен нещо не ми се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт