"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 511
  • 904
  •   1
Отговори
# 525
Не мога да намеря упътването сега...
Но изпрах вчера с 6 поковинки и прането не се изпра добре.
Ще им дам втори шанс, защото много ми се иска да забравя за праховете, но..не на всяка цена.
Петната от плод (и другите петна) трябва да обработиш предварително. Иначе не се изпират. Освен това можеш да слагаш бакпулвер за избелване.
Аз пера пелените на бебето с тях и тъй като слагам бакпулвер, се изчистват петната и остават бели.

# 526
Нямаше петна по дрехите, но бяха бели и ми се сториха едни такива малко като непрани. А и понеже не миришат на нищо- съвсем.
Ще дам втори шанс , но с повече ядки0 да видим. Само да изнамеря уптването. Там пишеше нещо и за накисаването на ядките и получаването на течен препарат,

# 527
Нямаше петна по дрехите, но бяха бели и ми се сториха едни такива малко като непрани. А и понеже не миришат на нищо- съвсем.
Ще дам втори шанс , но с повече ядки0 да видим. Само да изнамеря уптването. Там пишеше нещо и за накисаването на ядките и получаването на течен препарат,
Сложи 8 половинки и 1 п. бакпулвер.
При мен мирише на чисто след това - все едно са сушени на слънце и вятър.
Успех!

# 528
Бакпулверът направо в барабана , при дрехите ли  или в контейнера за прах?

# 529
Бакпулвер или сода, бакпулвера е сода с лимонтузо? Аз съм слагала сода за избелване, а лимонтузото сигурно дава и аромат!?

Това, което съм намерила за екопране е:
- белени диви (конски) кестени, стрити на прах
- пепелна вода, разбита със мазнина (като сода каустик с мазнина)
- синапено семе на прах, разтворено в гореща вода
http://jivdom.info/forum/index.php?showtopic=216
Ето и доста полезни екосредства за разни почиствания:
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=9330.0

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 22:48 от M_Nik

# 530
Бакпулверът направо в барабана , при дрехите ли  или в контейнера за прах?
Дано не е късно - слагам го в чекмеджето за праха. А орехите в торбичката направо в барабана.

# 531
да попитам и аз тук, понеже последните няколко пъти сложих сода за омекотяване. та, содата избелва ли дрехите и ако да, мога ли да я слагам на цветно пране?

# 532
...Това, което съм намерила за екопране е:
- белени диви (конски) кестени, стрити на прах
- пепелна вода, разбита със мазнина (като сода каустик с мазнина)...
                        Дървесната пепел май доста накъсвала дрехите  Thinking. А като ще е мазнина със сода каустик, може да се пере направо с домашен сапун - поне за мен това е най-добрият вариант. С въпросните кестени правих опити, може би съм предубедена, но не съм много доволна от резултата. Имам още, ще продължа да опитвам, но ми се струва незадоволителен резултата. Но да си призная и аз като Монда пера с носа си  Blush.

# 533
Здравейте  Hug Преди няколко седмици от тази тема изнамерих Димитриана, за да я питам за нейната менструална чашка и после казах, че като взема моята, ще споделя. Grinning Та ако някой иска да чуе още едно положително мнение, може да ми пише ЛС . Пък ако искате мога и направо в темата да разкажа, но да не ви прекъсвам разговора Thinking
 Grinning

# 534
...менструална чашка... Пък ако искате мога и направо в темата да разкажа...
                        Аз съм 'за' в темата  Peace. И от мен положително мнение за чашката, при все, че първите два дни с нея живях в шок  Blush. Тия дни като ми остане малко свободно време ще нацъкам малко линкове и ще преведа едни простички фак. Да има инфо за всички, които ще се решат  Mr. Green.

How to на чашката (видео). По-подробно.

Също държа да кажа, че в екомама откъдето купих моята, има някои неточности. 'Менструалната чашка събира около 30мл течност, което представлява около една трета от целия менструален цикъл. ' - наистина събира горе-долу толкова, но не мисля, че това е 1/3, аз съм с нормален цикъл. Второто невярно нещо е, че това е нова идея - аз четох на няколко места, че чашката се ползва от 1930. Разбира се, не в точно този вид сигурно. Но това са подробности  Mr. Green.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 21:11 от Виргиния

# 535
Леле, тази в клипчето не стига, че говори бързо, ами и на испански  Laughing сигурно 3 думи на кръст разбрах.
Моята е Лунетте Селене, на по-нормалните езици би трябвало да се чете Люнет Селен. Аз си взех втори размер, който е за раждали жени, за жени над 25 или за обилно течение, че скоро навършвам 25, а се надявам все някога да взема да родя за тия 10 години, колкото и е срокът на годност. Sunglasses

На мен шок не ми причини. Аз се бях навила от много отдавна, бях обърнала интернет за информация и клипчета, абе образовах се. Crazy И успях някакси без проблеми да се науча да я слагам и махам сравнително бързо и безпроблемно. Моята също побира 30мл.
Ако се притеснявате, че ще я усещате, или че ще изпадне, или нещо такова - не, не се случват такива неща! Моята е една от най-големите, но въобще не се усеща вътре. Не се и изхлузва надолу. Също така за 2та дни обилен цикъл и още 3 отслабващо течение, съм имала само едно протичане през нощта, през втората нощ, предполагам, че не я поставих съвсем правилно, защото през другото време изтичане не съм имала. Peace Дори не усетих, че съм в цикъл. Макар че аз по принцип леко го изкарвам тоя момент. Така че мнението ми е изключително положително  Hug
Не се притеснявайте да питате  Grinning

Виргиния, гледам разните чужденки са направили блогове за чашките, можем да спретнем един на български? Ще си събираме и превеждаме информация  Grinning

# 536
Пък ако искате мога и направо в темата да разкажа, но да не ви прекъсвам разговора Thinking
 Grinning

Аз съм за отделна тема,защото ми се струва,че ще бъде хубава и благодарение на нея много жени ще забравят за "онези" дни.

# 537
Ами да, отделна тема също е чудесно.
Къде е подходящо? В Алтернативния подфорум?

# 538
                        Хехе, 2:1 - не мога да споря. Мислех, че може да попишем тук, за да може в следващата тема да сложим линкове към инфото. Иначе ме е страх да не я архивират другата тема в определен момент.
                        Иначе аз блогове не обичам много, но бих се включвала  Peace.

# 539
призовете и Бухтичка , тя също има ткава чашка

Общи условия

Активация на акаунт