Денерис, Криси още няма стая, но сме поръчали вече мебелите и ги чакаме около 1.09. С приучвнето мисля да го направим постепенно. Ако има мами с повече опит, нека кажат дали съм на прав път

.
.
добре ,че при Симона не се е случвало /може би/ че незнам дали щях и да разбера
никога не съм я проверявала.
янето е голяма сладурка. 

Пък да не говорим, че след Писи все едно не беше раждала, а аз се търкалях след Преслав.
Ама на него хич не му е било смешно сигурно.
. Поне да сме спокойни , че не само в БГ е пълно с неуредици.
. Не са си в стаята и на всичото отгоре има една гадна леля(от другата група) , която е много антипатична и говори с груб тон. Един следобяд мъжа ми я хванал как влачи Ели за ръчичка и се кара "защо се е напишала".Спретнал той един скандал и на другата сутрин бяхме при директорката - разбирам да е счупила нещи или да е ударила някого - да , ама за напишкване да се кара - това е абсурд. Чудех се аз защо няколко дни по ред Ели все се изпускаше у дома и започваше да плаче , а то си имало причина.А тази леля е толкова нелицеприятна , че детето не смее нищо да си каже.
и като излезе от яслата първото нещо , което иска е ВОДА
Щях вчера да споделям, ама се отплеснах и така се наложи ти да се похвалиш
А за преместването на Алис, не че имам опит, но си мисля, че е по-лесно вие да се преместите, отколкото тя. В смисъл да спите в нейната стая и постепенно да се местите във вашата. Мотивацията също е много важна 
и като гледам добре се е забавлявала с приятелчето
По принцип е неприятен моментът със сборните групи, едно - стрес за децата, а и някоя учителка или леля, на която са й отказали отпуск точно сега заради работата, си го изкарва на децата сигурно. 
на Алис пък още не й се е затворила докрай фонтанелата.
Освен пък, да купя голямо легло и да лягам при нея
ама пък това какво да го правя, тамън му купих преди няколко месеца нов и хубав матрак 
в групите. Симона ми е казала ,че вода им дават непрекъснато ,но това не пречи като ги взема пак да са жадни/особено лятото/ все пак са навън в горещината и играят.
От тогава няма никакъв проблем
Изобщо много съм доволна от яслата на Михаил до момента. Имаше само 3 дни плакане сутрин на влизане, вече месец и нещо ходи. Вярно, че е частна и са по-малко децата, но го адаптираха перфектно
, с такова желание го посрещат разбират му всичко, което говори, което означава че има постоянен контакт между тях пред деня. Абе доволна съм 
много се чудя как точно ще стане номера при нас
дали няма нещо да намрази бебето...
. В крайна сметка за закуска имат по чаша чай или мляко, на обяд имат пак, на следобедна закуска имат. Ако им дават и сокове между храненията (при иван дават)... То сметката си излиза - със сигурност пият поне по 1 литър течности през деня. Не виждам нещо притеснително в това да не пие вода, ако си набавя течностите по други начини. Иван пие сигурно едно такова шишенце с вода годишно и не е някаква болка за умиране - говорила съм с педито... Просто си е такова детето - за вода не се е сещал и не е искал откакто се е родил. аз като се сетя успявам да пробутам по 1-2 глътки. 
При вас положението е различно, Мишето вече разбира всичко. Най-добре е да го отделите доста по-рано, поне месец, за да не свързва преместването с идването на бебето. Ще му обясните,че вече е голям, ще си има собствена стая, толкова красива, ново легло и т.н. Поне такава е моята логика.