МАРТенските майки и деца са на море или планина!

• 14 219
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Веси, надявам се да си права. Ако намеря темата, за която говоря ще пейстна линк тук, даже помня че и анкета имаше  newsm78

Денерис, Криси още няма стая, но сме поръчали вече мебелите и ги чакаме около 1.09. С приучвнето мисля да го направим постепенно. Ако има мами с повече опит, нека кажат дали съм на прав път  Mr. Green Мисля в началото да спя в нейната стая, а после само да я приспивам там и да ходя да си спя в спалнята, на включен бебефон. Ако свикне и сама да заспива .... еееех, ама едва ли. Така като гледм, до пубертета ще заспива с мен в една стая  Tired

# 31
здравейте! днес водих Лъчко пак на преглед при нова педиатърка и според нея не са му меки костите на главата (вече)и явно е било временно явление...това мен много ме успокои  и от друга страна потвърди, че колкото лекари, толкова и мнения...ще видим като се приберем в СФ какво ще е положението

Наде, много пъти искам да видя Писи дали няма такова срастване , но тя едвам ми дава да я измия, камо ли да се вглеждам и да я разглеждам...не знам, силно се надявам да нямаме такова нещо, аз даже не мога да си го представя как изглежда. Дано и вие нямате повече такива проблеми!

Мики, наистина ужасно звучи дупката в езика на Алекс, дано изчезне бързо и не го боли!!

Кате, много жалко, че сте се влошили така...оздравявайте бързо!

# 32
Днес пак ходихме на лекар ,миналия път нашия педиатър беше отпуска та ходихме при друга и сега му погледна езика и каза ,че ще се оправи ,може малко да остане по къдраво на това място ,но не е фатално/поне аз така мисля въпреки ,че Боби е в паника/ все пак е жив и здрав ,дупката на езика да му е кусура.
Кашлицата си продължава ,но определено вече е по добре. Дано не е се зарази и Симона ,че тези дни пак ще ходиме до морето и не ми се иска да се занимавам с кашлици  Tired.
Много съм щастлива днес защото сестра ми се обади ,че е намерила по някакъв абсурден начин багажа на майка ми на летището в Рим и до колкото разбрах май не са имали намерение скоро да се занимават да го изпращат и т.н. та утре го чакаме да пристигне. гадна работа е с тези самолети хич не съм им фен  Sick.
Ох ,а за тези сраствания като се замисля ,че не съм и чувала  ooooh! добре ,че при Симона не се е случвало /може би/ че незнам дали щях и да разбера  ooooh! никога не съм я проверявала.
Наде, много са хубави снимките  Hug янето е голяма сладурка.

# 33
  • Варна
Да се разпиша и аз по темите.
След написаното от Надето инспектирах и аз Габи, не видях нищо обезпокоително на този етап. По принцип знам за срастването от случая на simba 21, но все си мислех, че лесно се забелязва... Rolling EyesЩе я следя за напред. Confused
А Янето е много сладка. Heart Eyes
Преско го отделихме, когато се роди Габи. Даже трябваше по-рано, за да не го свързва с бебето и да ревнува, но не успяхме. В деня, в който щяхме да купуваме нова кошара родих. Но наистина първо баща му спеше при него, около месец, после свекърва ми, пак някъде толкова. После той започна да спи непробудно и спането при него се обезсмисли. Но все още трябва да съм при него, докато заспи. Рядко се навива да заспи с баща си или с дядо си напоследък. Tired
miki3, дано бързо да се оправи Алекс. Все да има нещо да се тревожи човек. ooooh!
За слънцезащитния крем-и моите ги цапотя с Бюбхен 32 фактор. Не сме имали проблеми. Peace
Преско днес е по-добре, не му тече така носът, кашлицата е къртеща вече, но Габи е с променен глас сега. Дано не се влоши. Praynig
Bezmerna, все забравям да пиша. Ти на мен викаш, че не ми личи че съм родила 2 деца, ама ти пък каква фигура извади, не е истина.  FlutterПък да не говорим, че след Писи все едно не беше раждала, а аз се търкалях след Преслав. Embarassed

# 34
Мики, за АлИталия ли става дума? За загубения багаж на майка ти. Ако са те - не им е за 1ви път. Загубиха веднъж багажа на един колега, който беше в Рим в командировка. После се смяхме много като разправя как от летището му дали за компенсация една тениска и едни чорапи  Laughing И как после 1 седмица, докато ония се задействат да потърсят за къде е отлетял багажа му, той си е карал с 2 тениски, 2 чифта чорапи и едни дънки въпреки адската жега  Joy Ама на него хич не му е било смешно сигурно.

Аз тази вечер успях да погледна Криси - не е срастнало, слава Богу Praynig

Веси, ето темата, където се споменава, че има връзка между срастването и Дуфастона:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0

# 35
,сестра ми се обади ,че е намерила по някакъв абсурден начин багажа на майка ми на летището в Рим и

Сигурно докато го получите , сте напълнили още едих сак с нови вещи Party. Поне да сме спокойни , че не само в БГ е пълно с неуредици.

Ели също изкара един вирус със хрема и кашлица докато бяхме в отпуск , и като по поръчка всичко приклщчи в неделя.Милата нещо е тъжна напоследък в яслата - свикна 2 седмици да сме около нея , я и са сборни групи Cry. Не са си в стаята и на всичото отгоре има една гадна леля(от другата група) , която е много антипатична и говори с груб тон. Един следобяд мъжа ми я хванал как влачи Ели за ръчичка и се кара "защо се е напишала".Спретнал той един скандал и на другата сутрин бяхме при директорката - разбирам да е счупила нещи или да е ударила някого - да , ама за напишкване да се кара - това е абсурд. Чудех се аз защо няколко дни по ред Ели все се изпускаше у дома и започваше да плаче , а то си имало причина.А тази леля е толкова  нелицеприятна , че детето не смее нищо да си каже.

И по този повод - колежки с по-големи деца ме питаха дали им дават вода в яслата? - тогава се замислих , че в понеделник нося едно шише мин. вода 0.5 , с което детето кара цяла седмица #Crazy и като излезе от яслата първото нещо , което иска е ВОДА

Това било масова дългогодишна практика - НЕ ИМ ДАВАТ ВОДА , ЗА ДА НЕ ПИШКАТ!!!!!! newsm78

ИМАТЕ ЛИ НАБЛЮДЕНИЯ ВЪРХУ ТОВА??????????

# 36
Добро утро и от мен!
Денерис, видях Алис съвсем случайно още в понеделник следобед Heart Eyes Heart Eyes Щях вчера да споделям, ама се отплеснах и така се наложи ти да се похвалиш Hug А за преместването на Алис, не че имам опит, но си мисля, че е по-лесно вие да се преместите, отколкото тя. В смисъл да спите в нейната стая и постепенно да се местите във вашата. Мотивацията също е много важна Peace
Наде, разгледах всички снимки, Янето е много хубава Heart Eyes и като гледам добре се е забавлявала с приятелчето Wink
Цеци, има логика в това с водата. Няма ли начин сами да се обслужват? Шишето не може ли да стои близо до нея, или всичко се контролира от персонала? newsm78 По принцип е неприятен моментът със сборните групи, едно - стрес за децата, а и някоя учителка или леля, на която са й отказали отпуск точно сега заради работата, си го изкарва на децата сигурно. Rolling Eyes

Хубав ден!

# 37
Здравейте,

скорошно оздравяване на Преско и Алекс Praynig

Безмерна, дано да няма нищо притеснително около Лъчко Praynigна Алис пък още не й се е затворила докрай фонтанелата.

Цеци, това което казваш ми звучи ужасяващо Shockedзатвърди мнението ми за градините.

Лили, няма как да се преместя в нейната стая. Стаичката е адски малка, а и леглото й е от тези с решетките. Срязахме 3 пръчки и може да влиза и излиза сама. Първите няколко пъти се кефеше, ама сега се е заинатила. Заспива на спалнята, после с триста зора я пренасям, за да не се събуди. По някое време през нощта се буди и пак я прибирам. Надеждата ми е, че в един момент ще спре да се буди TiredОсвен пък, да купя голямо легло и да лягам при нея Thinkingама пък това какво да го правя, тамън му купих преди няколко месеца нов и хубав матрак Crossing Arms

Ох, много съм доволна, вчера успях да взема билети за мъж ми за самолет до Варна. Спестих му нощното пътуване сам, че много ме беше страх. Като се пресметне цената на бензина, всъщност билета излиза малко по-скъп.

# 38
Денерис, защо не си вземеш един от тези надуваемите матраци, в Метро са по 20-30лв някъде. Сещаш ли се за кои говоря?
Като тези - един персон:

http://www.pazaruvaj.com/legla-matraci-c3038/naduvaem-matrak-768 … 57-p20986562.html

Сутрин го махаш някъде, наказан до нкоя стена и така.

Аз поне така мисля да направя, че на Криси новото легло е уж нормално - 1 персон, но аз не искам тя да свиква да спим за едно легло, защото по-лесно ще ме усеща, когато ме няма.

# 39
Цеци, по повод яслата и аз съм чувала някъкви такива историй ,но това беше преди много време сега по мои наблюдения е само мит. Аз нали работих в една ясла която не само ,че не е много елитна даже напротив нивото сравнено с яслата на Алекс например е много под нормалното ,погледнато от доста гледни точки. Та косури там намерих колкото искаш ,но вода се дава постоянно и непрекъснато ,навън се излиза с бутилка вода и чаши, вътре кой какво прави все някой с вода се налива абе с 2 думи това е  едно от основните занимания  Crazy в групите. Симона  ми е казала ,че вода им дават непрекъснато ,но това не пречи като ги взема пак да са жадни/особено лятото/ все пак са навън в горещината и играят.
Може би някъде го има и това ,знае ли човек ,но определено не мисля ,че е масова практика по яслите и градините . Правеше се по скоро когато не бяха навлезли така масово памперсите.

# 40
Цеци, аз излишно предупредих, че моето дете изпива около 2 литра вода на ден и искам да му дават и подканят постоянно, защото първите дни ми направи впечатление, че след като го приберем изпива 2 малки шишенца на екс  Joy  От тогава няма никакъв проблем  Peace Изобщо много съм доволна от яслата на Михаил до момента. Имаше само 3 дни плакане сутрин на влизане, вече месец и нещо ходи. Вярно, че е частна и са по-малко децата, но го адаптираха перфектно  Peace, с такова желание го посрещат разбират му всичко, което говори, което означава че има постоянен контакт между тях пред деня. Абе доволна съм  Peace
Кате, Преско не прие ли като наказание отделянето след раждането на Габи  newsm78 много се чудя как точно ще стане номера при нас  newsm78 дали няма нещо да намрази бебето... newsm78

# 41
. Правеше се по скоро когато не бяха навлезли така масово памперсите.
ами те вече почти всички са без памперс , а бе незнам , в някой градини и ясли има туби или машини за вода , но в нашата са със шишенца и сестрата вчера каза , че им стига  ЕДНО ШИШЕ ЗА СЕДМИЦАТАnewsm78.
а бе....знам ли ?

Иначе ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛА , ЧЕ СЪМ ПО-СКОРО ДОВОЛНА.

# 42
цеци, аз не виждам нищо нередно в 1 шише вода на седмицата  newsm78. В крайна сметка за закуска имат по чаша чай или мляко, на обяд имат пак, на следобедна закуска имат. Ако им дават и сокове между храненията (при иван дават)... То сметката си излиза - със сигурност пият поне по 1 литър течности през деня. Не виждам нещо притеснително в това да не пие вода, ако си набавя течностите по други начини. Иван пие сигурно едно такова шишенце с вода годишно и не е някаква болка за умиране - говорила съм с педито... Просто си е такова детето - за вода не се е сещал и не е искал откакто се е родил. аз като се сетя успявам да пробутам по 1-2 глътки.

# 43
  • Варна
Номерът с течностите в яслата и мен ме тревожи, но защото не им дават, а защото Преслав не пие нищо освен вода и натурален сок. Иначе имат чай или мляко на закуска, в 10 пак нектар, айран или нещо друго, на обяд и следобед също. Това си го пише в менюто. Но моят хубостник просто не ще да ги пие тези неща. Чай разбрах, че е пропил, но другите неща-все още не. ooooh!
Кате, Преско беше на 1г.и 3м., когато се роди Габи и много-много не разбра за какво става въпрос. Освен това седмицата, в която бях в болницата той беше при майка ми, а като се върна директно го преместихме в хола. Той тогава не помнеше дори мен, та камо ли къде е спал преди седмица. Wink При вас положението е различно, Мишето вече разбира всичко. Най-добре е да го отделите доста по-рано, поне месец, за да не свързва преместването с идването  на бебето. Ще му обясните,че вече е голям, ще си има собствена стая, толкова красива, ново легло и т.н. Поне такава е моята логика.  Rolling Eyes Дано да мине леко. Hug

# 44
Цеци, за памперсите имах впредвид ,че децата които са по малки са с памперс ,големите които са без си казват което значи ,че пропуски в гащите има рядко и не им се налага да преобуват напикани гащи непрекъснато. В такъв случай не ги бърка кой колко вода ще пие и нищо не им пречи да им дават.

Общи условия

Активация на акаунт