МАРТенските майки и деца са на море или планина!

• 14 217
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте в новата тема.
Много хубави снимки разгледах.Създават настроение.А майките и децата са направо чудесни.

# 16
Здравейте  Hug
аз май няма смисъл да пускам снимки защото Кали ги е показала по хубавите  Heart Eyes
Нели, страхотни сте  Hug Heart Eyes
Жужи, и според мен 30 фактор е напълно достатъчно  Peace

Дани, Алекс беше в същото положение с рахита ,но тъпото е ,че нашия доктор все повтаряше ,че нищо му няма щом фонтанелата се е затворила и в последствие от друга лекарка разбрахме ,че е преболедувал рахит и неможе вече нищо да се направи. Сега ребрата на гърдичките са му малко по изпъкнали ,не е болка за умиране ,но ми е криво ,че не го хванахме навреме.

Алекс ,посред лято изкара един бронхит ,но поне съм доволна ,че се разминахме без антибиотик . Все още кашля ,но вече поне е само през деня ,че имахме няколко нощи с пристъпи и беше ужасно. Другото с което можеме да се оплачеме е ,че успя да си разцепи жестоко езика на една люлка  ooooh! 3 дена едно парче висеше напред и тъпото е ,че май трябваше да се зашие ,но късно се усетихме. Сега е малко по добре уж се затваря ,но най вероятно ще му остане дупка.

Майка ми си дойде за един месец ,но багажа не и пристигна и вече 4-ти ден го няма  Tired та малко ни скапа настроението тази история ,но това е положението . Сега се опитваме да набавиме всичко необходимо /защото всичко и беше в тази чанта/ и да успееме да се приготвиме да отидеме за няколко дни до морето.

Другото с което се занимавам е да организирам една почивка в Турция за септември ,но все още немога на хотел да се спра ,ако някой е ходил някъде и е доволен моля ви пишете  Hug

Май това е от нас за сега .
Хубав ден на всички  Hug

# 17
Мики, ние ще ходим в някакъв "Ананас". Не знам как е, но ни го препоръча агентката и каза, че е симпатично хотелче. Но аз исках да не е от най-голямите хотели, за да не е толкова лудница. Така, че зависи ти какво искаш.

# 18
  • София
Здравейте  Hug

Разгледах всички снимки - страхотни са малките душички Simple Smile а Маги е истинси бонбон  Heart Eyes

Жужи, аз на Ема й бях взела фактор 50, че тя е много бяла и не изгоря. Но пак й се появи някакъв обрив от слънцето.

Мики, представям си колко притеснения си изживяла покрай инцидента на Алекс. Дано бързо се оправя милия  Heart Eyes

Кате, стискам палци Преско и Габи да оздравяват бързо  Heart Eyes, много е тежко да са ти болни дечицата Sad Май пак има някакви летни вируси, мен се опитва да ме хване, ама за голям човек не е толкова страшно.

Емка вече е здрава, преборихме бактериите с 10 дена антибиотик и сега се надявам да успее напълно да се възстанови, че след толкова боледуване имунитета й е паднал тотално. Другата седмица ще гостуваме малко на моите баба и дядо в Лом, та се надявам да си почина малко и да се поразнообразим.

ами това е. захващам се отново с работа, то добре че поне лятото тук е по-спокойно Wink

# 19
  • In the jungle out there..
Здравейте Hug

Страхотни са ви снимките от морето Heart Eyes Личи си, че сте прекарали страхотно Hug На кои бунгала бяхте на Арапя? Ние ще водим Никола на бунгала Щереви през септември Grinning

Мики, Никола по същия начин си прехапа езика миналото лято Confused Беше ужасно преживяване...Заведохме го в Пирогов, защото вдигна Т и много се ошашкахме, но се оказа, че няма да му правят нищо. Само провери лицево-челюстния хирург дали няма засегнат нерв, т.е. дали може да си движи езичето свободно и ни пусна да си ходим. Така, че не се притеснявай, грозната дупка ще зарасне и няма да си личи Peace

Никола пък си обърна нокътя на палеца на крака, дърпайки вратата на спалнята Sad Толкова плака, милия, прадставям си колко го е боляло....Като на кучета им минава на дребосъците, обаче. Още на следващия ден не го болеше, но за това пък играе - Мамо, виж! Ники куцка. - и ходи като патрава баба 5 минути докато забрави и после пак в галоп Laughing

Кате, много гушки на болните мъници. И Ники изкара един летен бронхит + възпаление на ухото, явно върлуват някакви вируси...

# 20
Честито на всички, които празнуваха последните дни   bouquet
Едно въпросче ??? купих на Илин Бюбхен SPF 30 и сега съжалявам, че не взех с 50. Какво ползвате и с какъв фактор? 30 дали е малко  newsm78
Аз го мажа с 50 на мустела и все едно, че изобщо не е ходил на море  Joy стои си с тен на къси гащи и къси ръкавки Simple Smile  Като гледам кожата му е супер чувствителна като моята, така че предпочитам да съм си спокойна  Wink
Кате, това е ужасния летен вирус, цялото семейство боледувахме дружно 1 месец  ooooh! то не беше кихане, сополи, гърла, кашлици... май само времето го лекува, за мен ясно, че лекарства не пиех, но мъж ми и Мишо пиха лекарства и пак се влачиха цял месец със същите симптоми...
Кети, Маги е страхотна  Hug

# 21
Привет! Hug
Честит рожден ден на Катето и Ради с голямо закъснение.  bouquet
Чета редовно,ама нещо хич не ми се пишеше тези дни...голяма жега и не ме свърта в къщи...към края на седмицата пак се махаме от София.
Разгледах всички снимки-страхотни стееее. HugМного се радвах на голите дупета. Hug
И ние изкарахме 10 дни на морето,бяхме на Камчия...за 3-ти пореден път ходим там,на Финландските бунгала.Хубаво беше...ама малко.Искам пак.Може би от 5 години вече насам ходим на море само на север,по-спокойно е.Как беше на Арапя?Преди време ,това беше нашето място за почивка,ама последният път беше пренаселено и доста застроено. ThinkingЗа слънцезащитните млека и аз съм твърдо за 50+фактор,въпреки,че Яна не е нито алергична ,нито с чувствителна или много бяла кожа.Слънцето е много вредно...Ето снимки и от нас,въпреки,че като разгледах на Кали снимките,направо ме е срам да си покажа моите.Кали,много ти е добър апарата....а и моментите,които си уловила са невероятни. Heart EyesВсеки път,когато качвам снимки,се заричам ,че е за последно в снимка.бг и после пак там...много развалят качеството...ама навик.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268642

Сега малко ОФФ...да ви разкажа какви притеснения имах с Янето,чудех се дали да ви пиша,за това...имам чувството,че все за болести са ми постовете,ама реших,че е важно да знаете...особено майките на момиченца.Сигурно сте чели или чували за срастване при момиченцата.Никога не съм мислила,че е възможно да не видя такова нещо,ако съществува...но факт е,че съм го пропуснала.Поне съм убедена,че не е по рождение.Бях забелязала при Янето,че се получава едно зачевяване на кожата над дупето...по-скоро към влагалището...все го отдавах на памперсите,мажех с крем ,намаляваше и после пак се появяваше.Сега вече сме без памперс /денонощно/ и един ден гледам пак се зачервила...много се учудих,вече няма какво да я спарва,хигиената е безупречна....Реших да я огледам хубаво и видях малките срамни устни срастнали с една ципа по между си. ooooh!Казвам ви го,за да си погледнете и вие момиченцата,защото това нещо не се вижда,ако не се разтвори добре...в смисъл,че при ежедневната хигиена...бърсане не се забелязва,погледнете целенасочено.Счита се,че причината за такива сраствания е хормонална-ниските нива на женските полови хормони при дечицата,плюс памперсите.Бях поставена пред голяма дилема-да заведа Яна на детски гинеколог и да я цепне/правят го само с локална упойка/,с това да й причиня сериозна психическа травма според мен...децата ни вече разбират всичко,а и болката няма да е малка....или да я мажа с хормонален крем,с рисковете от странични ефекти от крема разбира се.Много мислих и се реших на крема.Мазах я 2 седмици всяка вечер,през деня с вазелин и опъвах и се отвори сама.Сега всяка вечер след хигиената ,разтварям срамните устнички и мажа с вазелин,защото може да слепнат отново. TiredИ това нещо се израства...ама чак в пубертета.Все се появяват неща,които да чакам да израстне и да й се притеснявам значи...
Хайде,че се отплеснах и стана дълго.

# 22
надето7, когато Криси беше на 6м и аз видях такова нещо. Тогава ви писах да си проверите момиченцата и че това не се вижда просто така, ако не се разтвори добре.... Но явно ти си го пропуснала... Както и да е. Водих я на детски гинеколог - д-р Сираков от МД. Въпросната манипулация се прави БЕЗ никаква упойка, но не е болезнена. Разделят се срастналите срамни устнички с нещо като тъп нож. Лекарят тогава ми обясни, че не е препоръчително да се маже с хормонален крем и че с него вероятността от срастване отново е по-голяма отколкото когато се разделят "оперативно" - това което той направи. Изписа някакво кремче, в което имаше дефламол и още нещо, но не помня какво беше точно, но не на хормонална о-ва. След това известно време всеки ден трябва да се кисне дуето в разтвор на смрадлика (тетра) и вода. Довечера трябва пак да я погледна, но гадното е, че тя вече не ми дава  Tired Дърпа се ... ужас! При много момиченца се получавало това нещо и наистина е заради ниското ниво на женски хормони и наличието там на това място на някакви "плоски" клетки, които били лесни да се съединват една с друга.
Дано го обясних както трябва  Whistling

# 23
  • София
И Емка имаше такова срастване преди време. От тогава ту се появява, ту изчезва. И тя не дава да проврявам редовно, но някак успявам да следя нещата.

# 24
И аз я позаглеждам Маги за такова срастване, но явно трябва дая разгледам по-подробно.
А, като стана дума за женски полови хормони, вашите момиченца, пък и момченца, имат ли косъмчета  Rolling Eyes Маги си има доста косъмчета - и по краката и по дупето  Rolling Eyes Не е ли рано за това. Аз вече се чудя дали да не я заведа на гинеколог заради това  newsm78

# 25
Симба,когато Янето беше бебе и аз я гледах и нямаше срастване.От тогава не съм я гледала сериозно Embarassed...знаех си,че няма...ама то,никога не е късно да срастне.Наистина ли са я дръпнали без упойка,мислех,че поне локално трябва да я намажат с лидокаинче. ThinkingИначе за метода-дали да я "цепнат" или крем...винаги има 2 мнения по въпроса,особено тук в Бг.В белите страни първо мажат,после режат.Ако Янето беше на 6 месеца и аз щях да я заведа да я дръпнат,но сега...много мислих и се отказах.Не мога да й го причиня.Остави травмата в кабинета....болката/убедена съм,че има/,ами при някои има в последствие проблеми с пишкането.Иначе и аз започнах да я мия вечер със смрадлика,за киснене не може и дума да стане.А в процеса на разлепване,защото тя се разлепи на части,а не наведнъж ,я мазах с дефламол.Абе....неприятно е....освен това си е огнище,образува се нещо като джоб и се развиват всякакви бацилчета.при някои момиченца го откриват за първи път като резултат от чести бъбречни инфекции.

# 26
  • София
Наде, ти с какъв крем я маза?

# 27
Надето, нямаше кръв, сигурно и болка е нямало, защото Криси плака ПРЕДИ това, после като й сложих памперса и я облякох и не плачеше вече. Наистина май е различно обаче ако е бебе и ако е дете на 2г и нещо  Tired Права си за инфекциите. А за въпросния крем - Сираков спомена нещо за ранен пубертет в следстиве на хормонални препарати, прилагани в ранна детска възраст. Дано не е вярно  Praynig
Из форума после четох, че такива сраствания можелида се получат след употреба на Утрогестан по време на бременността. Аз пиех Дуфастон, което май е с тази активна съставка.

# 28
Здравейте,

много са хубави снимките Наде. Яна е изписана хубавица, много прилича на теб Heart Eyes

Мики, направо ме втрещи с тази случка със сцепения език на Алекс Shockedдано не го боли вече милото Praynig

За това срастване, което говорите, скоро не съм я проверявала Алис. Наскоро един колега ми се оплакваше за неговата дъщеря, която е на година и половина, че са я цепнали. Първо направи инфекция зимата, лежаха в болница, уж я оправиха. Преди месец обаче почнала да вдига Т и навреме я видели, та я цепнали, много плакало детето. Но тяхното е било от по-тежките случаи.

Да ви помрънкам малко може ли Rolling Eyesднес висях 4 часа в КАТ да си подам документи за книжката #Cussing outнаправо откачих. В петък обаче я взимам и моля ви се оглеждайте се внимателно и заобикаляйте отдалече една пастелно розова корса.

Хич нямаме напредък със спането в собствената стая. Заспива при мен, после я пренасям, през нощта пак се буди и ревва, та я прибирам пак, да не си намрази кревата. Чудя се докога ще продължава така, че нещо много ми се спи, дали за седмица -две ще свикне, или да започна да се отчайвам Confused

Днес мъж ми заминава пак за Варна, та съм сама с диването, а от вчера на обяд досега едни камбани не са спряли да бият в главата ми Confused/правя нов сайт, пиша стратегия, обработвам справки, спонсорирам един конкурс и т'ва едновременно/, та как ще я нахраня, изкъпя и облека не ми е ясно. Същите процедури как ще извърша по себе си - тоже. Признавам мъж ми много ми помага.

Някой гледа ли спортните новини снощи по Канала? Алис се мерна за две секунди на летището как изпраща баща ми. После я давали днес в сутрешния блок. Като я карах да ми разкаже, тя отвърна "мамо, деди плачкал...", /майка наистина каза, че му било много тъжно/, и като я питах защо, тя каза -"еми, защото искаше да папка диня" ooooh!много е наясно горката няма що Laughing

# 29
Из форума после четох, че такива сраствания можелида се получат след употреба на Утрогестан по време на бременността. Аз пиех Дуфастон, което май е с тази активна съставка.

В това няма много логика. Дуфастона и Утрогестана са прогестерон. Ако срастването е недостиг на женски хормон, пиенето на тези препарати, би трябвало да промогнат за предотвратяването, не обратното  Rolling Eyes Би трябвало да има подобен проблем, ако ес пие тестостерон - мъжкия повол хормон.

Общи условия

Активация на акаунт