В Германия jodeln-уваме и тролеи сънуваме - тема 84

• 18 683
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Привет на цялата банда!
Вече окончателно е ясно, че от есента се присъединявам към вас. Ще се местим в Карлсруе.
Искате ли ни? Май избор нямате  Embarassed

Да се представя накратко, макар че съм дърта форумка , не съм позната на широката форумска общественост.  Laughing
Мама съм на 2 палави момченца, чакаме и момиченце около Коледа. До сега се подвизавахме във Френско няколко години, преди това имахме кратко Австрийско приключение. Ще спазим наложилата се традиция всеки от наследниците да се ражда в различна държава - мацката ще е на немска територия, малкия беше роден във Франция, а баткото ни във Виена.
В Австрия се оправях чудесно на английски, така че от немския знам не повече от 20 думички.  Ще се наваксва, няма как, макар че с трите деца ще е леко сложно. Но щом френски проговорихме, ще преборим и немския.
Тормозят ме куп въпроси и неизвестности, така че обещавам доволно да ви тормозя и разпитвам. Ще почна още днес-утре, като си посъбера мислите в главата.
Имам си няколко агента сред вас, които са ме съветвали доста. Ще разчитам пак на вас, момичета.
До скоро и предварително благодаря за търпението ви.

# 106
  • в сърцето на един мъж...
Мамун, кога те изоставя свеки? Да не идеш да раждаш с диадемките Joy
Сбъдваща мечти, добре дошла и лек престой на немска земя!

# 107
Мамун, кога те изоставя свеки? Да не идеш да раждаш с диадемките Joy

Божа работа, Гея. Нищо чудно да е скоро, много скоро.
Свекърва ми е още петнайсетина дена май тука. Трябва да я питам кога лети обратно, но пък да не го разбере като намек. Mr. Green

Все за Майра се сещам, дето час преди да роди си стегна багажа за болницата. И аз чакам май последната минута. Grinning
Тъй че, диадемките са ми по-малкият проблем.

Сбъдваща мечтите, мисля, че и тази поредна бариера ще минете леко. Peace

# 108
Хайде официялно добре доШла на МиШенцето   bouquet  Много се радвам, а тъкмо в4ера нали писа и една друга мама от Карлсруе?  newsm78

# 109
Хайде официялно добре доШла на МиШенцето   bouquet  Много се радвам, а тъкмо в4ера нали писа и една друга мама от Карлсруе?  newsm78

От Баден-Баден. Ама то все тая Wink Ще си имам и аз компания наблизо най-после Wink

Добре дошли на всички нови! Давайте виртуалните меса, че Мата като се появи ще трябва и реални hahaha

# 110
Мише, добре дошла, кога пристигате в ДЕ? Е, сто години живях на 30км. от Карлсруе, сега обаче ще съм малко по-далеч. Но пък до Баден Баден съм близо  Mr. Green Горкият ми мъж ще пътува всеки ден до КА, но този път ти обещавам да се видим. Страсбург - КА е един час път само.

Снощи спахме за първи път в новата къща. Уредих подробностите с телефони, електричество етц. Стана по-бързо отколкото очаквах, даже си запазваме същия тел. номер. Скоро ще имам и интернет.

Оф, на моят мъж му е май тежко, че се преместихме, не показва ентусиазъм както по принцип. И това ми действа доста зле, започвам така и аз да се чувствам тъпо.

Вечке, не те разбрах, блъф ли беше това с бирата, защото утре наистина сме в Саарбрюкен, ще си нося хендито ( немския номер ), звънни ако имаш желание. Мислим да тръгнем към обяд, че да поразгледаме малко, седнем на тераса и така.

На всички нови - добре дошли, покрай целия калабалък не мога да ви следя, тази тема ще я пропусна май.

# 111

Вечке, не те разбрах, блъф ли беше това с бирата, защото утре наистина сме в Саарбрюкен, ще си нося хендито ( немския номер ), звънни ако имаш желание. Мислим да тръгнем към обяд, че да поразгледаме малко, седнем на тераса и така.

Като пристигнете в Сб, звънни, за да мога да тръгна. Ще съм с ремаркета при всички положения Crazy

# 112
  • Немция
Добре дошла и на Сбъдваща мечти!  bouquet
Според разказа ти сте граждани на Европа, а не на определена страна.
На какъв език говорят децата ти освен на българския,предполагам. Немски или повече френски?

Мистик, местенето става бързо, но не и в главата. Трябва известно време, докато свикнете с новата обстановка,намерите нови контакти и т.нат. А ти доволна ли си (тайничко) поне малко от промяната или нямаш сили за каквито и да е емоции в момента?

# 113
Бибитке, аз също съм в дупка, за съжаление. Едно объркано ми е. Дано привършим с местенето и чистенето на старото жилище, че е ужасно изнервящо в тая жега. Има още много работа в старата къща и докато не свършим с нея, няма да се успокоим.

Вечке, щом си заета, няма проблеми, то не е казано, че задължително трябва да се виждаме, друг път - като си по-свободна. Не искам да те насилвам в жегата, че и с деца.

Хайде, откачам пц-то от тукашната мрежа, чак другата седмица ще имам нет. До скоро друзя.

# 114
Здравейте отново,момичета.
Днес времето  е прекрасно,така че смятам да прекарам следобеда на балкона под слънчевите лъчи.
Що се отнася до есета,на каквато и да е литературна тематика,дайте ги насам,аз съм германист и не ме  е страх LaughingПредпочитам тях пред  U2 Crazy

Лек ден  bouquet

# 115
  • Немция
Мегли,давам идея.
Що е то кебапче и има ли то почва в Германия? Laughing
Може и с картинки. Flutter

# 116
Благодаря за топлото посрещане.

Граждани на Европа казвате? Май така се получава, без да искам. Като онова китайско проклятие за интересните времена....
За езиците - българския е основен, много ясно. Баткото говори и френски, малкия сега проговаря (на български естествено).
Надявам се бързо да намерим градина за големия, за да се адаптира и свикне по-лесно с езика. За него ще е най-големия стрес, това ми е голяма грижа. Малкия ще проговори и той немски, като започне градина. Няма как. Моят немски ми е чудно как ще стане, но ще го мисля. Ако някой има идеи, да свирка. Таткото ни има добра основа с немския, ще навакса бързо сред колегите.

Мистикова, ще запознаем дечковците, то се е видяло. Пази красавицата, че и двамата ми са любовчии.  Wink

Та кой казахте ще ми е съсед? Да се издаде веднага!

# 117
  • Немция
Мечтателната, желателно е в такъв случай да посещаваш курс по немски,което предполагам ти е известно.
Към т.нар. Volkshochschule(Фолксхохшуле) или преведено Народен Университет се предлагат подобни курсове - мисля, че Интеграционскурзе им казват. Не са скъпи, има от най-началното ниво,а и сега тече срока за записване към тази институция(докъм септември). Има ги в почти всеки град.
Предполагам има и други възможности, но не съм запозната с тях-не ми се е налагало да ги разучавам.

Спомена, че си бременна, което ще направи едно редовно посещение на такова място по-трудно.

# 118
Мечтателната, желателно е в такъв случай да посещаваш курс по немски,което предполагам ти е известно.
Към т.нар. Volkshochschule(Фолксхохшуле) или преведено Народен Университет се предлагат подобни курсове - мисля, че Интеграционскурзе им казват. Не са скъпи, има от най-началното ниво,а и сега тече срока за записване към тази институция(докъм септември). Има ги в почти всеки град.
Предполагам има и други възможности, но не съм запозната с тях-не ми се е налагало да ги разучавам.

Спомена, че си бременна, което ще направи едно редовно посещение на такова място по-трудно.

Aха, мерси. То е ясно че без курс няма да мина, но освен че съм бременна, съм и много бременна. Интеграционкурс съм минавала във Виена, но от него нищо не е останало в главата ми. Е, мога да кажа на колко години съм , колко деца имам и какво работя Simple Smile
Мислех си за онлайн курс някакъв. Такъв френски курс знам че има , с определен брой часове разговор с учител по скайпа, иначе целия материал го бориш сам. Май нещо подобно е единствения начин за мен в момента.

# 119
Та кой казахте ще ми е съсед? Да се издаде веднага!

Аз съм на 40км от Карлсруе.

Може да заформим една среща и с Биба посредата, че последната среща я изпуснах по уважителни причини Laughing

Общи условия

Активация на акаунт