В Германия jodeln-уваме и тролеи сънуваме - тема 84

• 18 652
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
....споделила информация за питейна вода с повишено съдържание на уран (съобщено по немската телевизията). Shocked
Моля кажи нещо по-подробно защото ние си пием от чешмата.
инфо има навсякъде в нета, например тук
foodwatch са установили,че в различните провинции нивото на уран във водата (минерална и чешмяна) е различно и изискват да се установи максимално допустима граница, например 10 микрограма/литър.. за момента има само препоръчителна стойност от 20 микрограма (за бебета е 2 микрограма), което било много, защото ние така или иначе с храната поемаме към 2,4 микрограма дневно. Нямало и задължение към властите и фирмите,експлоатиращи минералните кладенци, да уведомяват за нивото на уран във водата (на етикетите на бутилките това инфо не са задължени да отбелязват), а foodwatch искат при повече от 2 микрограма да се уведомяват потребителите.проблема с урана бил най-осезаем при минералната вода, защото при чешмяната,ако се установят високи стойности,я миксвали с друга вода,от повърхностните почвени слоеве, и нивото уран се разреждало, но при минералната,ако стойностите на уран са високи, се налагало да се затворят тея кладенци/извори, което естествено не е изгодно за фирмите,експлоатиращи ги.. според изследването на тая организация най-високо съдържание на уран имало в баден-вюртемберг и бавария. по принцип високо съдържание на уран имало в минералната вода, добита в области с много гранит или земеделие, ползващо торове, съдържащи фосфор.

допълвам: ниво на уран в чешмяната вода по провинции и ниво на уран в минералната вода

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 11:37 от pepelja6ka

# 91
  • в сърцето на един мъж...
Майра, успокоих се, че тука много ме плашат как ще издържа Laughing
и кво ся? Бавария пак прецакана Crossing Arms

# 92
Пак нищо не разбрах.
Здравейте от немска земя. Пихме кафе с Вечка, която направо сияе, явно много добре и понася бременността Simple Smile
Горкото ни дете се побърка този път покрай местенето, струва ми се буквално депресиран, не ни изпуска от поглед, ако отидем някъде без него, плаче ужасно... Не знам какво да правя, още повече, че след три седмици тръгвам на работа, а той на градина, че и пак ще се местим...Къса ми се сърцето, има ли някой, който да е бил в подобна ситуация и да може да ми помогне със съвет?

# 93
Добрутро и на стари, и на млади!

Много жена, много дете, много движение в нашата тема настъпи! Станахме като "Мария Луиза" в празничен ден! Всеки се фръцка, мръвки размята, буквички търси - няма лошо! Ама само тялото храните, а къде остана душата!

Я метнете по едно входно есе за Гьоте или Бах. Или за влиянието на дюнера върху уличната култура на големия град. Или за драматизма на къри-вурста и спора около неговия произход. Или за еротиката във формата на брецела.

Не се мотайте, иначе пускам тема за U2!

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 11:43 от Mi6ka

# 94
Серди,

Остави Малик повече около вас, гушкай го и го успокоявай, дай му време да се почувства у дома. За всяко дете /пък и не само за него/ такова пренасяне е голям стрес, предполагам затова реагира с плач. Ако му помогнеш да възприеме преместването като естествен, а не някакъв изключителен, процес, детето ще се успокои, сигурна съм. Дръж го тия три седмици колкото е възможно по-близо до теб, за да е готов след това за детската градина.

Няма страшно, не се притеснявай толкова.

П.П. Пълниш ми сърцето с тия снимки!

# 95
Здравейте момичета, извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам въпрос Embarassed Знаете ли колко приблизително струват шофьорските курсове в Германия? Става въпрос за 17 годишно момче. Също така ме интересува и броят задължителни часове на аутобан, населено място, нощно време и цената им ако може. Всякаква информация ще ми е безкрайно полезна.

Благодаря ви  bouquet  

# 96
Здравейте момичета, извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам въпрос Embarassed Знаете ли колко приблизително струват шофьорските курсове в Германия? Става въпрос за 17 годишно момче. Също така ме интересува и броят задължителни часове на аутобан, населено място, нощно време и цената им ако може. Всякаква информация ще ми е безкрайно полезна.

Благодаря ви  bouquet  
По данни от снощи, курса на една позната и е излязъл 1400 евро, от които 66 за теория и 220 за кормуване. Останалото е за бумаги, часове по кормуване и тн. Няма задължителни часове за аутобан, населено място или нощно време. В един кормилен час може да ги има всичките неща накуп, задължително и паркиране.
Цената е за Заарланд. Варира от провинция до провинция и от школа до школа.

# 97
  • Немция
Мамунке, много си строга с правописа-ще изплашиш новите кандидатки тук newsm29. Нека има и правописни грешки все пак-човещинка е. Hug

Накарахте ме да се замисля за пореден път какво пием и какво се крие във водата ,без да знаем. От много инфо понякога се затормозявам само. И без това водата в NRW ми се струва много твърда-след едно преваряване плуват цели частици котлен камък и почти не пием директно от чешмата.

Сердика, и според мен(доколкото моя богат детегледачески опит ми позволява да давам акъл) е желателно следващите седмици със сина ти да сте като дупе и гащи spoko , за да се почувства детето по-сигурно и спокойно в новата обстановка. Докладвай след седмица дали тази тактика дава резултати-макар че може 1 седмица да е кратък срок за голям напредък.

# 98
Тук има ориентировъчни цени.
Ако кажеш за коя провинция става въпрос може и по-точни данни да намерим...

# 99
Не съм запозната с провинциите, но момчето ще живее близо до НЮрнберг, Южна Германия.

Имам и уеб сайт на фирмата, с която мисли да кара курсовете, ама като не разбирам немски Embarassed

http://www.ferienfahrschule-hense.de/?id=busreisen

Значи няма такова нещо като задължителен брой часове newsm78

# 100

Не, инструктора определя кога си готов за изпит. Но не гледат само личния си джоб Wink

# 101

Не, инструктора определя кога си готов за изпит. Но не гледат само личния си джоб Wink
има минимален брой часове.. за това фаршуле са 14 теория, 5 извънградско, 4 аутобан и 3 нощно шофиране

# 102

има минимален брой часове.. за това фаршуле са 14 теория, 5 извънградско, 4 аутобан и 3 нощно шофиране

Пепеляшке, говориш за сайта, който ти пратих ли? А цените публикували ли са ги в сайта?

А това какво значи? Отстъпка ли?

Alle Schulklassen und Vereine erhalten auf den regulären Angebotspreis 20% Rabatt.

# 103
означава намаление, ама важи за екскурзиите, които организира същата фирма ...не видях инфо с цени за шоф. курсове, но по телефон или мейл би трябвало да ви дадат някаква ориентировъчна цена

# 104
Мамунке, много си строга с правописа-ще изплашиш новите кандидатки тук newsm29. Нека има и правописни грешки все пак-човещинка е. Hug

Не плаша никого, бре. Който се плаши от маймуни не ходи в джунглата. Mr. Green
Никого конкретно не визирам. Насочвам вниманието към отделни бутони, все пак за да ги има, има и причина. Wink
Предупреждавам, за да няма прелъстени и изоставени.
А съгласи се, че е човещинка да четеш грамотно написани мнения.
Пък за някоя и друга грешка и аз не се самоубивам, няма страшно. Ей, Риен може да ти каже. Wink

Под линия само да кажа, че:
"не знам", "имате ли" се пишат отделно, докато "здравейте" - заедно.
Запетайки и точки се слагат непосредствено след думата, а след тях се слага интервал.

Ей за такива човещинки говоря. Елементарни неща, учещи се във втори-трети клас... Peace
Рефератите за Кафка ще ги оставим за по-късен етап. Laughing

Пепе, ходя си още с диадемките. Като на свинче звънче ми отиват. hahaha

Чико, весела ваканция!

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 13:28 от Мамунката

Общи условия

Активация на акаунт