В Германия jodeln-уваме и тролеи сънуваме - тема 84

• 18 677
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • в сърцето на един мъж...
Бисе Mr. Green права си Hug

# 181
Момичета, някоя чувала ли е за връзка между мед, бременност и бъдещи алергии? Аз знам, че на бебетата не се дава до около 2-годишна възраст, но дали медът влияе като алерген и преди раждането? Питам, защото е от малкото неща, които ям настървено напоследък.

Рахат време - 18 градуса! Mr. Green  Ако видя den Wettergott някъде, ще го черпя едно.

# 182
  • в сърцето на един мъж...
Мишке, аз поне не съм чувала за алергия от такова нещо.  newsm78 А и не съм чувала, да забраняват на бременните да ядат мед. Ама аз не съм коректив, де, щото мед ям само като съм на умирачка Rolling Eyes Мдааа и във Варна захладня, и аз бих го черпила Mr. Green

# 183
Ми6ка, мисля че е по-добре да се избягва. Меда е силен алерген.

# 184

Мишка, И аз така съм чувала и чела. Затова не съм консумирала през бремеността. Също и Salami не съм яла, и ягоди.
Бисе, няма да се разминеш без подробен разказ!

# 185
Сьщо и всички меса които са опушени, също луканка, пъстърма, горски плодове, яйца. Изобщо строг тъмничен затвор както се казва. Wink

Опитах се да сложа снимки, ама нещо не успях. Иначе какво да разказвам, счупихме се от пътуване, минахме 2300 км, но пък подрастващия е много доволен. Бяхме на Северното, на Южното, в Пловдив и в Банско.
Ходихме до една мидена ферма, супер беше.

# 186
Риен, ти пък сега... Аз опасох ягодите на цяла околия, сега били алерген...

Аз винаги съм се ориентирала за храните по тази табела, според мен е най-добрата. Добре е бременните да я поглеждат от време на време.

А на много места, включително и тук сега прочетох, че медът е опасен само за бебетата и малките деца

# 187
Една от причините за качването на килца по време и след бременността ми с Алекс беше задължителната следобедна една (две-три) филийка с масло и много мед. Mr. Green
Да чукна на дърво, ни алергия, ни дявол!
Може и да е щастливо изключение, но даже и гинекологът ми каза, когато бях преди време настинала - топло мляко с мед...
А за съжаление има и такива случаи, при които майката  е спазвала строга диета, но децата пак за зла участ са алергични към нещо -
на позната немкиня едното еднояйчно близначе е с алергия към всичко, в което има и полъх от нещо фъстъчено.
Пази Боже!

# 188
Саламито не е алерген, но сурови меса и риба не трябват да се консумират, ако майката няма имунитет среЩу токсопласмоzата. А мл4ени продукти, които не са минали терми4на обработка, zаради листериоzата. За мед не съм 4увала, но аz по принцип не оби4ам и не съм се информирала подробно  Embarassed

Тук пак вали, а има Зоммерфест на КиКа  Sad

# 189
  • Варна
ЗДРАВЕЙТЕ,мили дойче мами

Аз не съм от новодошлите,но като се сетя колко много рядко
драсвам по нещо май трябва да се причесля към тях!
Вие сте ми като интересна книга-чета ви доста честичко,но да пиша
толкова често -признавам си, не мога да насмогна.

Много съм се зачудила на последък и въпросът ми е
най вече към мъжките майки-какво ги правите малките
пишлета,имам в предвид със заголването или както там се
казваше.На големия ми юнак,който е роден в България
тази работа я вършихме редовно при баня и сега всичко е ок.
Така ни съветваше и детската лекарка.
Но за малкия,тук всички казват остави го то от само себе си ще
стане.Но сякаш като гледам тя тая дупчица вместо да се разширява,
сякаш става по-малка.А той и не че ми дава да правя нещо де.Започва
да се дърпа и аз веднага го оставям,защото виждам,че му е неприятно
 и сякаш го боли.
 Та, вие мъжки мами какво правите по въпроса?
Да го оставя ли детето на мира или да се боря нещо?

# 190
  • Варна
А по въпроса на бременните за храната-
аз също знам,че за меда няма проблем,
а и аз самата честичко му се наслаждавах
за следобедна закуска.За яйцата също знам,че
са много полезни и необходими,стига естествено да
са пресни и добре сварени.Но за суровите меса-то е ясно,
че не трябва да се хапват.Дори от бременностите ми е
останало,като навик като седнем някъде на заведение и
си поръчам месо,да е винаги добре изпечено!Не,че някога
съм била фенка на аланглето, де.

А,пък за чак строгия режим не съм много съгласна.
Все пак да не забравяме,че дамите са в особено положение
и често им се хапва какво ли не.Мисля,че в умерени граници
всичко е позволено.Е,без водка,ракийка и...сие! Wink

# 191
Здравейте момичета.
Аз имам малко въпроси и ще се радвам ако ми отговорите, може и на лични за мен няма проблем.
Възможно е септември-октомври месец да заминем за Германия, Регенсбург за около 3-4месеца с дъщеря ми. Интересува ме как стоят нещата с детските ясли, тя тогава ще е на 1г и 2-3месеца. Какви документи се изискват, възможно ли е дете, което не е немски гражданин да се запише на детска ясла. Изискват ли се поставени ваксини и какви точно. Изобщо всичко друго, което може да се сетите и съм пропуснала.

# 192
  • Германия
Мирама,  за 3-4 месеца ако намериш място в ясла ще е чудо, хеле пък в Баварско.
По-удачно би било Тагесмутер (дневна майка) гледа ти детето в нейната къща, няма повече от 5 деца на главата си и е по-евтино от нормалната ясла. Имунизации поне тук в нашата провинция искат задължително тетанус, иначе май в Германия няма задължителни ваксини, а само препоръчителни и родителите решават дали ги искат или не. Гражданството няма значение.

# 193
Diangeli,Честито ви рожденник първо!   bouquetЖив и здрав да е и много усмивки и радости да има в живота му newsm59
Иначе и на нас доктора казва да оставим детето и да не го пипаме и щяло всичко да стане от само себе си .Изпълняваме доколкото е възможно.То като го къпим така или иначе малко подръпваме за да почистим,така че лекичко ако почистваш не мисля че може да навреди.

Мирама,много трудно наистина с еполучава место в ясла тук.Освен това т ище си тук 3 -4 месеца само ,така че няма да си струва главоблъсканицата.Най добре както казва пепеляшка или Тагесмуттер,или детегледачка да си наемеш.

По въпроса за меда,бременните според мен могат да си ядат колкото искат.Само на деца от 0 до 2 годинки не се дава Peace

# 194
Мерси много момичета. За сега поне толкова мисля, че ще ми е пребиваването, но може да се увеличи и до 6месеца, че даже и година. Едва ли ще е възможно още от БГ да подам някакви документи.
А тези Тегесмуттер има ли им обявите някъде, колко са надеждни и т.н.
За ваксините е добре, че няма изискване, тъй като дъщеря ми няма почти никакви поставени.

По повод обсъждането на меда, да взема и аз да се включа, че за майката няма значение колко яде, стига обаче да е качествен и истински мед. )

Общи условия

Активация на акаунт