Влизаме в 9ти месец вече, скоро ще поеме въздух СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече!

• 16 056
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен Simple Smile
Асенце, стискам палци всичцко да се нареди както си го пожелаваш  Hug
по повод това, че искаш да си сама - аз се чувствам по същия начин искам тишина, спокойствие и никой да не ми говори - толкова ми писна 100 човека да ме питат и разпитват /оплаквах ви се преди за това/. искам само да ме гушне милото и да си стоя... Heart Eyes
Дидка, успех с докторката  Hug
Иринии и аз имам амбиции да поспретна къщата, ама такъв мързел ме гони...ужас направо - а ти не се преуморявай

# 91
Благодаря на Ирини, Ане и Асето затова, че ме успокоихте  Hug
  bouquet

# 92
Ха добър ден,
Асенце,аz пък да ти приzная,чудя ти се как си толкова спокойна.Но евала де  Peace .Щото аz вече нямам нерви,като те чета,та zа теб не zнам  Wink ..Преz нощ не спиш,после всичко се раzминава и айде пак наново Crazy .А дано стане в неделя,че...стига толкоz чакане,а?
 Днес съм решила да иzгладя всичко,че ме чака на един огромен куп и да поподредя пустата чанта.А всъщност се окаzва,че нямам свястна чанта  ooooh! ,та сега се чудя каква да иzмисля от някъде.Ние тук почти нищо не трябва да носим,само нощници,чехли и тоалетни принадлежности.Та то какво ли да и подреждам още,като коzметиката ще е на финала,както и документи,zарядно,т.н... Thinking
Иринка,айде УВО  Mr. Green
А Стон,ти как ме подсети...С претенциите zа раждането,дето ми се ще да е преz нощта.Ако е преди 29.08 и при моя син няма кой да остане,та ще трябва да го мъкнем детето  ooooh! .Е zначи,ако е преди 29ти,да не е  преz нощта,ако е после,тогава преz нощта  bowuu .Аz някакси си обичам нощта,наистина едно такова спокойно е,няма я дневната тарапана...

# 93
Много хубава тема сте започнали Simple Smile
Аз за раждането си пожелавам:
1. Да изчака поне до средата на 9 месец;
2. Да не е през нощта;
3. Да издържа възможно най-дълго в къщи;
4. Да е бързо, без разкъсвания и с малко болки;
5. Бебчето да е добре.

# 94
Деси, какво стана с мъжа ти? По-спокойа ли си днес?

# 95
А,Иринии,  Hug .Ми помина ми,какво...Ние с него така се караме,обикновено бърzо минава,не са някакви караници,както някои хора,дато не си говорят после с дни или нещо такова.Каzваме каквото има(обикновено аz,zащото съм мрънкяло  Rolling Eyes ),и после всичко е наред.

# 96
Здравейте! Hug
Отдавна не съм писала, но се струпаха куп проблеми, с които не исках да ви занимавам....

Сега обаче не мога да не се включа, щом сте отворили приказка да се "самоорисаме"  Wink за раждането.
Моите предпочитания са:
1. Да е през септември, колкото е възможно по-близо до термин.
2. Да си тръгне само бебето без предизвиквания.
3. Да раждам като миналия път - основно през нощта (за да може цялото внимание на екипа да е към мен).
4. Да мине по-бързо и по-леко дори и от предишния път, този път и без единствения шев дори.
А преди и вместо всичко останало - на финала да сме живи, здрави и добре и бебето, и аз!

Асе, на теб ти пожелавам най-прекрасното раждане, което можеш да си представиш в неделя (или пък когато малкото човече си реши)! Ясно е, че ще си удържиш на думата да си първа! Wink Laughing

Вилистар, имаш и моето съчувствие и виртуална подкрепа за ходенето на градина на Ники! И изобщо не става въпрос за това кой колко деца може да изгледа! Защото по принцип точно сега им е времето на нашите синове да тръгнат на градина, нищо че нито твоят, нито моят, са ходили преди това на ясла. И това изобщо не е свързано с факта, че очакваме следващите си деца! Така че - раздавай го по-смело, защото Ники няма начин да не усеща твоите вътрешни терзания! А той ще свикне с градината, сигурна съм! Сега ти ги говоря на теб тези неща, а като нищо може да се наложи и ти на мен да ги говориш след 2-3 седмици.... Защото и Стени ще тръгва на градина. Но мен поне всички ме подкрепят в това отношение, де. И сега непрекъснато всички му говорим колко е хубаво при децата, как добре ще си играят, заедно всичко ще правят, а той нали за това умира (не случайно цялата махала все са събрани в нашия двор) и също го повтаря и някак за сега успяваме да го настроим, че ще му се случи нещо хубаво. Пробвай и ти да му говориш на Ники така, да го разпитваш за градинката и да му даваш увереността, че е там просто, за да си прекарва времето по-добре! А, между другото, той в коя градина е (ако искаш и на лични)?

# 97
елс, дано грижите ти са вече зад гърба. Ама много майки с дребосъци за градина сме се събрали тук  Simple Smile

Аз едвам мърдам - зверска сънливост и мързел. Едвам пооправих лееееко, прострях, раздигнах кухнята и врътнах една баница и... айде обратно в хоризонтално положение. Толкова бавно върша всичко напоследък  Rolling Eyes

Все забравям да ви питам - засилен ли ви е вагиналния секрет?

# 98
Много хубаво това със самопожеланията.
За себе си искам:
1. Да е след 1.09. за да съм влязла в 9-тия и док да се е върнал от отпуска
2. Ако може да си дочакам максимално термина, но т.като ще съм секцио да не е преди 24.09, иска ми се везничка  Simple Smile
3. Да изляза от упойката /това ми е някаква параноя, че няма да се събудя/
4. Всичко с бебка и мен да е наред

Предните два дена приключих с покупките, те бяха малко де, но все ги мислех.
Бях на последната ФМ и всичко е ок, док каза че мадамата ще е много дългокрака  Laughing, но за кг не каза колко е. Аз питах, но нещо се отплеснахме.

Вилистар, аз това го првеживях преди месец и нещо. Няма да забравя спомена от първите няколко дни  Sad. Много смесени чувства изпитах и чувство на вина, че я оставям. Но сега много и харесва даже не иска да я водим на разходка, а все дърпа към колата, понеже я водим с колата на ясла. Неприятното е с болестите, беше 10 дена тъкмо посвикна и се разболя, после 3 седмици в къщи. От понеделник я пуснах 3 дена и вечерта с Т и хрема. Сега се оправяме за да може в понеделник пак да ходи. И резултата е поразителен - след втория ден казва за гърнето, преди ходеше, но не казваше. От тази седмица на втория ден и следобедния памперс е сух, даже днес я сложих да спи с гащи да видим какво ще стане  Wink И почна много да говори, а преди не и се приказваше много, много. Ааа почна и сама да се облича и съблича  Shocked въобще ще каже човек, че като е с мен съм я занемарила и на нищо не я уча  Thinking

# 99
Само ви казвам здрасти милички! HugНе съм спала цяла нощ-чак в 7 си легнах и в 9.30 като ми цъфна свеки за какво така и не разбрах не я отразих!!!Сега съм с зверско главоболие,но мисля да идем с мъжо да допълним липсите за малката ни кукличка  bouquet
Хубав ден и стискам палци ако някоя тръгне да ражда!Мислено съм с вас  bouquet

# 100
irinii, грижите не са зад гърба ми, за съжаление... касаят здравето на близък човек, но темата не е за бременелски форум.
И при мен е увеличен вагиналния секрет, нали е нормално, стига да не е свързан с парене, сърбеж или какъвто и да е дискомфорт, който да говори за инфекция.
И мен ме е налегнал мързел, къде от жегата, къде просто от самия мързел, ама и аз така - всичко на бавни обороти. И като се има предвид, че още и нищо не ми е готово - нито за мен съм си набавила необходимото за болницата, нито за бебето съм изпрала наличното и купила неналичното  ooooh! Ама смятам другата седмица да го свърша, хем да съм заета тогава с нещо, че изпращам детето с баба му и дядо му на море и ще ми е много кофти самичка.

Ама много майки с дребосъци за градина сме се събрали тук  Simple Smile
Това, че сме много майки, чиито дечица ще имат малка разлика го бях забелязала още в началото като се представяхме из темите.
Обнадеждавате ме като ви чета, че децата ви задължително отбелязват прогрес в яслата или градината! Аз за памперси и т.н. нямам притеснения, защото тази работа отдавна сме я свършили, обаче се надявам да почне да се храни по-нормално сина ми като гледа другите деца! Че това ядене ни е голям проблем. И дано да не започне да боледува много, защото и в това отношение съм разглезена - той досега не ми е боледувал сериозно, антибиотик не е пил. В тази връзка - давате ли предварително някакви витамини, имуностимулатори за засилване на организма?

# 101
Как сте мамита  Heart Eyes

Само да ви пусна на какво попаднах : http://aninn.wordpress.com/

да им говорите на бебчовците да ви слушкат Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 102
Елс,това zа болестите си е гадна работа,права си.Но всички го минават,няма отърване  Confused  .Мойте наблюдения са,че първата година минава колкото в градната,толкова и в къщи.И  не споменавам сериоzните болести,щото има един период ,в който почти не можеш да си идиш детето беz кашлица,или поне сополи(zелени).Е това при вас с малките бебковци ще е проблем  newsm78 .
Аz първите 2 години давах на сина си имуностимулант,есенно време само.Не zнам дали zаради това,или просто така,но той тежко в градината не е боледувал.Чак преди да zаминем насам,в предучилищната се раzболя от бронхопневмония,но не каzвам ,че някой ни е бил виновен.Много мами сигурно са против такива намеси в органиzма на детето,но аz съм доволна.По добре това,отколкото всеки месц антибиотик.Само че няма смисъл да пиша какво съм давала,zащото беше преди 5 години,със сигурност има по нови и качествени продукти,които не zная  Peace  .

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 16:26 от desi manova

# 103
Ако не сте попадали на темата в Клюто - В услуга на Милото. Да се посмеете малко  Wink
За имунитета на децата можем малко да поспорим, защото за мен имуностимулалторите са напълно излишни. По-важно е детето да се храни здравословно (доколкото това изобщо е възможно в България), да е калено с разходки навън и да му се осигури достатъчно движение.
Моите боледуваха прилично като почнаха градина. Няма избягване, защото всяка една вирусна инфекция тренира имунната система и колкото по-често, толкова по-добре. За едно дете на тази възраст се считат за нормални от 8-12 вирусни инфекции или бактериални заболявания. Не съм ги спирала от градина, само щото имало някаква епидемия в момента. Изкарват у дома дните, в които им е най-тежко състоянието и предпочитат да лежат и след това обратно в инкубатора на вируси, както на шега съм наричала понякога детската градина.
Но не всички болести идват от градината. Понякога се носят инфекции и от игрални кътове, от просто пазаруване в супермаркета и тн.

# 104
Привет мили маменца!

Иринии, наистина ли не можеш да говориш с лекъря си да те оставят на мира да се напъваш както ти идва? Но даже и те да те карат, ти може по да се правиш, отколкото да ги слушаш. Както и да е, идеята ми беше, че този етап на раждането не бива да те притеснява и при него даже няма нужда да правиш нищо.

Елс, Деси... на мене това ми харесва на градините, че позволяват на децата ми да са изложени на вируси и болести които да им гради имунитета. Иначе са доста изолирани и това не е нормално. Вярно е, че боледуват повече в началото, но и двете ми привършиха с този етап до 3-3.5г възраст. Аз само внимавам, че водят здравословен живот, хранят се с пресни, пълни с витамини и минерали храни...демек, организмите им са готови да се борят с каквото трябва. Имуностимулатори не съм давала, нито антибиотици (нито едно хапче), а голямата ми е вече на 8г. Тя пък вече почти не боледува.
(виждам Веч мисли като мене по въпроса Wink )

Оле, почна откриването на Олимпиадата.... до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт