Отговори
# 90
Здравейте!
Честити 7 месечинки на Борис, Индия Мари, Галя и на Боби и ви черпя едно коктейлче за повода.

Стискам палци на болничките да се оправят бързо, на падналите им съчувствам...и Бобчо полетя вчера от спалнята, направо онемях...уж мислех,че много внимавам. Той е станал голямо швъргало,  започна да прави онези движения описани от Габи, патента на Криско, ама цялото легло се тресе и понеже ние се заливаме от смях и това го амбицира още повече, пълзи назад, и си обръща главата да гледа къде отива,скоро чакаме да включи на първа. Днес започнах месцето, бяло пилешко със зеленчуци ще видим как ще потръгне.
Хубав ден на всички.

# 91
  • София
Ние се прибрахме от кратка отпуска, ходихме в Разград при родителите на мъжа ми. И за ужас Габи като се запече, 2 дни само се надува почервенява, спря да яде. Те като лекари веднага прецениха, че е от оризовата каша и 'и я спряха, а тъкмо бях заместила хранене. Аз се опитах с термометъра да я провокирам, ама като не стана баба 'и веднага донесе свещички бисалакс и баща 'и я сложи. Аз бях против защото до сега детето едно хапче не е пило, пък те за два дни и хоп свещички, защото знаели повече от мен.
Помъчи се Габи още 1/2 час и свърши работата, но сега е с ужасно разтройство. От сутринта 3 пъти вече и като вода, така че ще и дам пак кашичка на храненето в 6.
Мисля утре да я почерпя и с елда, само се чудя дали да я смеся с оризовата каша или да дам 1-2 лъжички отделно и после да си я дохраня с ориза.
Да ви кажа ние сме най-назад със захранването, до сега е яла само оризова каша и морковено пюре и то само на Гербер, Хип не иска дори да го кусне.
Много я мъчат зъбите, драскат и двата отдолу, мажа с Дентинокс, ама май ще трябва да купя и Генгигел. Когато бях бременна това гелче много ми помогна и си мисля, че ще помогне и на Габи.
Все още не може да седи без упора, но като се държи за решетките на леглото изглежда като затворник.
Докато бяхме на Разград ходихме на вилата на брат'чеда на Побит камък. Габи много обича там тревичка, слънчева вода, хладни стаи, супер. Скоро ще кача и снимки от там.
А като се почна с това ба-ба-ба-ба-ба ама не млъква тя и преди казваше разни ма-ма, ам-ам та-та ама не го е повтаряла толкова много, странното е че сега като се прибрахме не повтаря толкова много. Може би там като го чуваше толкова често и за това.

# 92
  • София
Здравейте пак от нас.  Hug
Моето заспа, аз хапвам тортичка (ами реших да се почерпя по случай празнуващите днес  Laughing), та в тая връзка.
Честити 7 месечинки на Борис, Индия Мари, Галя и на Боби!
И ние сме с онези прекрасните движения нон-стоп.  Mr. Green Ама и бебо страшно се кефи защото не спира да се хили докато ги прави. И аз естествено и той още повече. Аз се чудя от къде мъжете толкова издържат в тая поза а те тренирали от бебета. hahaha hahaha hahaha
Аз също не подпирам. Хич не седи стабилно но аз пък си го държа когато си иска седнал. В количката седи по-стабилно защото се държи отпред с двете ръце.

# 93
Привет и от нас Simple Smile

надявам се че лошото при нас мина и само хубави неща ни предстоят. Пожелавам го искрено на всички ни  Hug

Моля ви тези от вас които направиха вече кръщенетата - нека споделят как премина ритуала. Нас ни предстои в петък и днес го организирахме много набързо. Та ми е притеснено.

# 94
Здравейте и от мен!

Болните да оздравяват вече,та мамите да се поуспокоят.
Лъчезар вече седи сам,но и аз не съм го подпирала с възглавници.То детето,когато е готово само си сяда:) В началото го слагах седнал в мен или на леглото като го прикрепям и така
Много жегаааааааааа ужас

# 95
  • Карлово
Стелт, споко, и ние сме от беззъбите. А животински звуци свалях отнякъде на Мартина, ама като не помня. А и не ги запазих, изтрих ги отдавна.  Нощес, ако ми остане време ще се поровя, мисля, че от някаква тема из форума има линк, то беше по-скоро като игра, цъкаш с мишката върху животното и то издава звук.

# 96
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Честито на всички месечинки ! Simple Smile
И Ива няма зъби още . И нито драскат , нито се виждат , но очевидно я дразнят.
Ива сяда стабилно от няколко дни , а преди това беше започнала да пълзи , така че то детето само си показва кое и как. Иначе за прохождането и на нас както на Ханна, ортопедът ни каза , детето да прохожда босо. То май само Хазбун поддържа това мнение.
 Искам съвет - от няколко дни Ива има КРУСТИ . Досега за 7 месеца за първи път се появяват . Те са съвсем мъничко , но зная , че е добре да се третират. С какви средства се преборихте с тях?
Това засега . От нас  Heart Eyes

# 97
  • Бургас
Здравейте, момичета!
При нас сякаш няма нищо ново, освен че Ксения е нахапана от комари от глава до пети. Това продължава вече втори месец...побъркахме се да ги търсим тия гадове, обаче все безуспешно Cry. Прозореца, който отваряме е с мрежа, вероятно се промъкват от входната врата. Хапят докато спи и само и единствено нея. По лицето, ръцете, краката. А пъпките не минават бързо, още има белези от първите ухапвания (беше в средата на юни). Напръскахме с Биокилл вкъщи, обаче май няма ефект. Незнам какво друго да правя, не мога да я мажа с Аутан, защото си лапа ръцете непрекъснато. Той е за след 3 годишна възраст доколкото знам. Снощи докато я храних, прелетя до мен един и най-нагло и кацна на бузата, направо полудях!!!  #2gunfire Този го отрепах, но ако продължава така, просто незнам какво да правя.
Утре сме на консултация по случай 7-месечието и ще питам с какво да третирам ухапванията поне, че да минават по-бързо. Ще докладвам и за мерките.

# 98
  • Пловдив
Днес моето чадо се изправи на крака  Shocked
Работата става опасна ...

# 99
  • София
katenok има на Чико против комари и се слагав контакта,нещо като Райд,но го дават 0+,тоест става и за бебета.Има същото на Чико и за мазане.
Наскоро имахме инцидент с пчела и за Лъчезара ни изписаха Фенистил капки,за нея незнам,но аз ги пия и ми действат чудесно,защото и мен много ме хапят.Има Фенистил и за мазане на нахапаните места..
Питай лекарката утре какво ще ти препоръча.
Ние в четвъртък сме на консултация и от там заминаваме за Трявна,а после морееееееееееее.Нямам търпение вече.

# 100
Привет!
mond78, за крустите аз купувах едно кремче на Мустела, но не помогна кой знае колко и лекарката ни изписа Певизон и Дефламол, мехлемчета, смесваш ги в равни части и мажеш главичката вечер след баня. Ефекта беше невероятен. Мирише гадно и е много мазно, но пък помогна. Wink
И друго да споделя. Нели седи много стабилно, обаче не се сеща сама дори да направи опит да седне. Все аз трябва да я сложа седнала. Чета, другите бебчета се опитват сами, а тя все чака не мен. Дали е нормално? newsm78 И не пълзи, иска да достигне някоя играчка и ако не може, вместо да направи опит да припълзи до нея, почва да мрънка, аз да и я дам. А опити пък за изправяне не прави никакви.

# 101
За комари... не знам дали е ефикасно, но ние за пикника в гората бяхме взели едни лепенки, които се лепят около бебето. Тогава не беше нахапана. Знам, че е временно решение, но може да пробваш   bouquet
Благодаря ви за отговорите за седенето... няма да го мъча детето. И без това цял живот ще седи... нека сега се въргаля на воля  Simple Smile само да не пада пак от кревата де  Praynig

# 102
Катенок - това на Чико против комари, което се слага в контакта не върши никаква работа (от опит го казвам). Спрейчето им за пръскане го използвам и е ок. Иначе на Райд използвам за в контакта, когато не сме вкъщи (вкъщи има мрежи и не влизат гадове).  Фенистил гел можеш да мажеш пъпките.

# 103
  И аз съм съгласна с angie.Машинките на Чико за контакта и за навън с батерии въобще не помагат Naughty  Изглежда са за остарели видове комари Laughing

Хана - браво на Миши Peace  Сподели по-подробно Praynig

# 104
  • Пловдив

Хана - браво на Миши Peace  Сподели по-подробно Praynig

Случайно пък бях с апарата Simple Smile

http://mihaela2008.multiply.com/video/item/8/izpravqne_na_kracheta

Общи условия

Активация на акаунт