Отговори
# 1 140
Пример: едното е записано в квартала, другото на другия край на софия а родителите работят в центъра с какво се помагаме по този начин???
Родителите не са малки деца, все пак би трябвало да имат глави на раменете и да могат да преценят къде им е удобно да кандидатстват и къде не.  Naughty

Точно затова като не искат да са разделени децата, тогава да си кандидатстват само в същото ДЗ. Даже не разбирам защо изобщо кандидатстват на друго място и после мрънкат. Както няма да имат предимство ако кандидатстват на друго място така не би трябвало да имат и в същото ДЗ, където е брат/сестрата.

# 1 141
Явно доста хора не са чели темата от началото, ще почакам още малко да си поизбистрите нещата и чак тогава ще се включа, че отдавна се отказах да повтарям като пагагал едно и също

# 1 142
  • София
Lovi - татко.
Нещо ми се загуби участието на екипа от кг.софия.бг. Ако искат да се работи активно по темата за кандидатстването през 2009 година е необходимо тяхното всекидневно участие.

# 1 143
Цитат
О, не съвсем не изключвам факторът "баща неизвестен"
за избегване на този фактор има тъй наречени  Презарвативи,Кондоми ,Капути или както ги знаете,другия начин са хапчета и третия начин е Аборти те.
Докога с  привилегии,докога с предимства.Никога не съм ползвал   такива неща и съм бил  против  тях.
Големият ми син се роди с Вълча уста(Липсата на последици от Чернобил ).Предложиха да се откажем от  него......
За всичките операции и процедури не съм ползвал никакви връзки и привилегии.
Бил е в обикновенна Ясла и градина.
Нормално училище.Завършва.

# 1 144
  • София
Плодова фея, бих ти предложила следващата анкета да се отнася до евентуалното разделяне или не на София от общото отношение на Държавата към проблема.

# 1 145
  • София
Като се изтипоса темата на сайта и гледай какво стана!

Фуси, добре дошла в темата от мен! Тази година не си ли кандидатствала?

Жалко, че от кг.софия не се включиха, за да разяснят нещата!

# 1 146
  • София
записвам се за да следя темата  Peace

# 1 147
Плодова фея БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА,ала явно всеки предпочита да си чеше клавиатурата и да си решава личния проблем.А когато даден проблем е част от общия хич не им пука.

Все пак ако има интересуващи се днес се събрахме много родители в подкрепа на 93 ОДЗ,малко изместиха темата хората от администрацията,но все пак имаше полза от масовостта на събитието.Утре можете да проследите проблема по БНТ в сутрешния блок.И ако искате да ни подкрепите заповядайте на 06.11.от 15часа на окончателното обсъждане по проблема.

# 1 148
Според има идеята за точки не е лоша, но ще се появи един проблем. Винаги ще има деца, който ще са с по-малко точки и ще бъдат изпреварени от деца с повече точки и в момент, в който уж е дошъл техния ред отново ще се появи дете с повече точки и ще бъде записано то. Е, тогава какво ще стане с това дете с по-малкото точки, то винаги ще е назад в класирането, защото няма никакви допълнителни точки и в един момент ще се окаже, че не може да бъде записано никъде. Това е сериозен проблем, за който трябва да се помисли, защото иначе ще стане още по-голяма обърквация от тази с класирането по време. Да не говорим, че самите точки на момент може да се тълкуват като дискриминация, защото не може едно дете да е по-напред от другото, само защото има брат или сестра. И тази нова система ще бъде атакувана, за да се оправят нещата трябва да има достатъчно детски градини, дотогава винаги ще има недоволни!

# 1 149
Плодова фея БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА,ала явно всеки предпочита да си чеше клавиатурата и да си решава личния проблем.А когато даден проблем е част от общия хич не им пука.

Все пак ако има интересуващи се днес се събрахме много родители в подкрепа на 93 ОДЗ,малко изместиха темата хората от администрацията,но все пак имаше полза от масовостта на събитието.Утре можете да проследите проблема по БНТ в сутрешния блок.И ако искате да ни подкрепите заповядайте на 06.11.от 15часа на окончателното обсъждане по проблема.

Ако не ми мине котка път или вирус да тръшне някой в къщи - ще дойда. Съжалявам, но днес много късно разбрах за мероприятието. Утре ще гледам сутрешния блок.

# 1 150
...... Да не говорим, че самите точки на момент може да се тълкуват като дискриминация, защото не може едно дете да е по-напред от другото, само защото има брат или сестра. И тази нова система ще бъде атакувана, за да се оправят нещата трябва да има достатъчно детски градини, дотогава винаги ще има недоволни!

Точно така ги тълкувам - за мен са дискриминация. Преди малко полълних анкетата на кг.софия, от 18 въпроса, 16 са ми с отговор "Не". Та им писах значи ли, че няма нужда детето ми да посещава детско заведение? Явно като е едно дете на образовани и работещи родители, няма никакъв шанс за класиране... Или може би трябва да съм безработна и да чакам социални помощи, а междувременно да си уплътня свободното време с раждане на деца, та да имам още "предимства".
Лично за мен фактора време е по-справедлив от това, къде работят родителите, или пък дали са безработни и т.н. да не изреждам подобни абсурди.

# 1 151
  • София
Имам въпрос относно въпросното ново класиране посредством Лотария за децата с еднакъв брой точки...

Хипотетично Лотарията избира децата на първо класиране, но хипотетично 7 от тях се отказват.... Тази Лотария отново ли ще бъде разигравана за тези 7 свободни места или как? И ако всеки път за всяко новоосвободено място се разиграва лотария, всеки път ли ще се извършва прозрачно под обществен контрол, а ако това е всяка седмица? Какво се има предвид под обществен контрол?
Че то и по телевизията да излъчват лотарията пак има възможност за злоупотреби (подобно многобройните нагласени игри. И си предстваям нещо от рода на Тото-то всяка събота сутрин- класирания...)
Според мен това ще е една нова вратичка за "наши" хора.

# 1 152
  • София
Според мен това ще е една нова вратичка за "наши" хора.

Точно това прогнозирам и аз! Защо ли няма да ме изнанада подобно нещо?
Дори няма да се изненадам ако това се окаже и умишлено направена "вратичка" !
 #2gunfire

# 1 153

Благодария за инфо. Ще гледам БНТ утре, защото хал-хабер си нямам къде е това 93 ОДЗ и какъв е проблема. Но където и да е, ще подкрепя с присъствие на 6.11. Ще имам достатъчно време да организирам някой да седи при малкия докато спи.

Успех и до скоро ....

ПС: за анкетата  и ние сме малко олелелеле поооомощ! Дано имаме късмет !

# 1 154
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мисля, че не е редно децата на безработни родители, независимо от това дали са регистриани в бюрото по труда, да имат предимство. Предимство имат работтещите родители, които плащат данъци.
А аз мисля, че не трабва да има предимство работещ ( неработещ родител. Защото има неработещи, които трябва да си дадат децата в ДЗ, за да могат да работят, сиреч, за да могат да плащат данъци! Т.е. ако има точка за работещ родител, то неработещия се лишава от възможността да плаща данъци! А ако се даде точка на неработещия също не е справедливо (то какво ли справедливо има изобщо в цялата тази работа...), защото има вероятност работещия да се наложи да остане без работа.

Общи условия

Активация на акаунт