Кипърско мечтание, огряно от българско сияние. (11)

• 15 168
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, девойки  newsm47
Значи извинявам се, че така се намърдвам в темичката ви, ама от известно време имам един въпрос, свързан с психическото състояние на благоверния, та срам не срам ще питам. Значи дъщерята на моя мъж, чист атинянин по произход се залюби с един кипърец. Оттогава страшно стана. Моя другар в живота (засега  Joy) изведнъж го подмениха. Проблема е, че е кипърец..а ти (аз тоест) не ги знаеш тия кипърци... и така нататък все в тоя дух, по цяла нощ ходи и си мърмори.
Чудно ми, е защото мислех, че кипърците са гърци и се тачат помежду си. Никой от семейството нямаше възражения, че аз съм българка. Ама като каза кипърец - не, та не. Питам го, що бе човек. Ама не обяснява. Само - бе ти, тия кипърци, мани мани... и отива нервно да пуши и да дразни щерката.
Та обяснете ми девойки, има ли нещо такова или просто моя е перкулясал от бащина ревност..
Е, попитах  Laughing Ще ме прощавате  Hug

# 166
  • София
Ами хайде наздраве! Ми така де,  като Катето не ни ще да си удавим мъката! Живот и здраве другото лято може и без покана да и се тропнем. Mr. Green

Мириам, най-после! Добре си се завърнала!

Гери, не се плаши толкоз лесно! Само да си поеме дъх и ще се появи.

# 167
А тъй, Муцанче, наздравичката значи! Пък систъра ти като не ни ще за атракция в новия си ресторант, дай да се натаралянкаме по виртуалному тринките - нали я знаеш оная руска песничка "Три танкиста, три весьолах друга...".., само че на нас ще ни ходи във варианта ----->
"Три танкиста пийнали по триса Wine Glass
 а във танка - цяла дамаджанка."
  Joy Joy

asioulini , добре дошла в скромната ни компания! ---------  Виж сега, аз далеч не съм най-подходящият човек, който да ти ги нахвали кипърските мъже, предвид попарата дето сърбам в момента, но принципното ми мнение че свестни и мухльовци има на всякъде по света, независимо от националността. Две жени - българки познавам, които са повече от щастливо женени за кипърци ---> едната е нашата мила дружка Кати /но за себе си тя по-добре ще се изкаже/, а другата е приятерка на брат ми, която замина да работи там /разведена + дете/ и срещна явно точният човек, който се ожени за нея и прие дъщеричката й, за което сещаш се се изисква и благородство и сърце... Та явно ще да има свестни типове там... newsm78  Мисля, че твоят мъжО го е треснала характерната за повечето татковци параноя, когато осъзнават, че тяхното малко момиченце вече не е толкова малко... и особено когато са налице индикации за сериозна връзка, възникват опасенията на тати Убавото девойче да не окаже случило на някой мискинин Crazy hahaha   Така поне аз предполагам де и дано да съм права.., т.е. с времето опасенията на твоя Другар Mr. Green да избледнеят и момчето да се окаже свястно!

# 168
  • София
Asioulini, привет мила!
Според моите бегли наблюдения кипърците са като всеки друг народ.
Има и мърша има и свестни мъже. Държат на жените си и гледат семействата си. Според мен това поведение на мъжа ти, ако съм те разбрала правилно си е чиста проба бащина истерия.

Аз личнСлед мако о не знам да има вражда между кипърци и гърци, но нека другите се изкажат по този въпрос.

Блонди, наздарве душко!!!!!
Пуууу, голяма краста това форума. А, тук да надникнеш, там да се изкажеш и минал един час.  Mr. Green

# 169
Благодаря ви за отговорите, момичета!  Hug
Първо да си кажа, че много сърдечно ме приехте, аз откак ни сполетя "кипърската афера" почетох из вашта темичка и много ми хареса атмосферата тук. ама пусто като нямам никаква кипърска връзка та да се пльокна и аз при вас, че ми изглеждате едни от най-свежите във форума Laughing е, освен може би евентуален кипърски "доведен" зет  Joy Joy Joy ама едва ли, щото тя девойката е още на 19, а те тука не се бракуват толкова рано Laughing
И аз не бях чувала за някаква конфликт между кипърци и гърци, ама таз реакция на половинката много ме шашардиса, че реших да проуча. Явно, че ще е бащинска истерия, нищо че твърди, че не му харесва по кипърска линия.
а и ако съдя от готините дами тука, едва ли е толкова лошо в Кипър  Hug

# 170
Жужи, аз ще оправям положението,а?  Joy  

Лелеле, Катенце,ние се събрахме душа! newsm12 Страшен екип сме а? Ама ти пък защо не ни одобряваш,ааааа.. Joy я ни виж пък кви хубавици сме,ще привличаме с Жужи народ  Joy

Да ви кажа сега изненадата-подписвам договор с Ministry of Beauty!!! И нямам търпение,толкова съм ентусиазирана! Започвам на 11 септември. Тук вече експлоатацията не се издържа-нямам договор,работя толкова много часове,за които не ми се плаща! А сега черно на бяло договор,по-голяма заплата и всички осигуровки.

В четвърък подписвам ,сега чета и премислям newsm78

asioulini
Добре дошла! Виж сега мила, тва си чиста бащина ревност! Както казва Муци има си ги всякакви мъже-и добри,и лоши като навсякъде.

# 171
  • Larnaca, Cyprus
здравееейте момичета.....
гледам пиянствате без мен.... smile3516...ама няма нищо прощавам ви един път..аз снощи щях да се включа обаче в желанието си да преспя по бързо децата взех че се приспах и аз newsm47 tooth tooth
asioulini добре дошла...  bouquet
гледай сега ще ти обясня старата легендо-приказка по отношение на кипърско-гръцките отношения...Значи едно време преди мнооого мнооого години на гърците дошли в кипър се е гледало като на по висшестоящи и са ги наричали тук в кипър .....каламарадес.....което преведено означава начетен народ т.е. който знае да пише и почти винаги са заемали важни служебни постове в областа на четмото и писмото.......От там от далечното минало тръгва цялата история че едва ли не гърците са по умни от кипърците и една такава сватба на малката сладка и умна гръцка щерка със кипърец е нааправо умопомрачаващо smile3511 за таткото де....Което въобще не значи че момчето е лошо може и да е умно богато и преуспяващо за в бъдеще щом мама и тати са го пратили в Г-я значи не са от мнооого бедните де.... newsm51.....гледай сега най важното е да успокоиш мъжа ти че не всички кипърци са едни и същи има и хубави хора ....опитай се да се доближиш повече до щерката и бъдещия зет и да разбереш в крайна сметка намеренията newsm53...а за кипърчето не се страхувай ние кипърците сме си любезни и отзивчиви обичаме да ни се обръща внимание веднъж като му спечелиш доверието ще ти каже и майчиното си мляко smile3508....малееее гледайте какви съвети давам дано да не излезе момчето някой роднина че после аз ще изям боя hahaha hahaha
блондимерси за комплимента снощи newsm03 newsm03..а що не казваш че имаш приятелка тук и сега ако ми кажеш че е и в ларнака ееее боя ти е малко newsm66
муце стига ме плаши вече не ти се връзвам....щяла да идва .....кога бе девойко.....чакам чакам изчака ми се чакалото..  33uu
люсиенче този институт ми звучи познато я пусни страничката да го поразгледаме ....да си кажем мнението.... smile3519 да премислим заедно с теб... newsm78
сега ви оставям събудиха се синковците и нали са се метнали на мама чакат познайте какво eat eat eat eat

# 172
Здравейте  дами..
По загубихсе на хоризонта поради простата причина,че моя любим отвори някакъв сайт за фитнес добавки,които беше пълен с вироси и "на " близо две седмици без компютър hit
Толкова много сте изписали че едвам смогвам да чета..
Ние тази неделя се качихме горе на Тродост да се охладим и такова охлаждане направихме,че не е истина..Такъв дъжд ни валя смесен с градушка близо час и нещо Wear Umbrella.Студ,вятак  coldнаправо забравях че съм в Кипър хахахахаххаха После обаче разбирасе слънцето излезе  Nature Sunny и суфлата се разгорещи cook
Радвам се че всички сте добре и все така лъчезарни.
Лек и успешен ден от мен .Ама ЗАСЕГА пак ще се впиша по късно  bouquet

# 173
Кате,миличка виж какво сам ти приготвила специално за теб аххахаххаа
А ти квато си добра душица можеби ще почерпиш и другите .Наздраве
P.S след 2 дена на 200м от нас,Почва винения фест,чувставите се поканени,има кво да се види ако е като миналата година.Аз харесвам бялото вино,а ако и тази година има и БГ представителство ще е супер. Joy

# 174
Добро ви утро, сладки мои, ненагледниии!

Гугункеееейй, пиле шарено, ти сега какво?! - с тоя супер зареден бар, дет`си ни го изтипосала от рано сабалян, сЮФсем искаш да ни провалиш по пияндурското нанадолнище,а? Drunk Joy Joy Че и на винен фест ни каниш... - еееейййй, умирганИ има, изтрезняванИ нЕма! Crazy hahaha ---------- А някоя снимка от пикника на Тродос няма ли да покажеш?

Люсиенче, радвам се че при теб нещата се подреждат към все по-хубаво! Hug  Още обаче няма да ти честитя новия трудов договор, та да не мине котка път... fingerscrossed... Когато стане факт, тогава. thumbsup

Катенце, мило това дето съм го писала не е комплимент, ами си е живата истина, нали тъй! Heart Eyes   Пък онова момиче е приятелка на брат ми, аз по-бегло я познавам, ама се знаем де. Всъщност като възникнаха в началото предпоставки да ходя в Кипър, точно на познанството с нея разчитах - вас /във форума/ още не ви бях открила...  Та тя е в Лимасол и доколкото ми е известно с мъжа си са в цветарския бизнес - зареждат магазини, както и правят празнични аранжировки на цветя... Казва се Ваня, но мъжа й как се казва не знам... - може пък и да имате общи познати...

...а и ако съдя от готините дами тука, едва ли е толкова лошо в Кипър  Hug
asioulini , само ще вметна, че около 1/2 от "готините дами тука" сме си трайно закотвени в БГ /поне на този етап/ Mr. Green..., та недей да си правиш генерални изводи по тая линия... Joy Joy  Ноооо, продължавам да твърдя /с което виждаш са съгласни и останалите девойки/, че мъжО ти го е погнала "татювата параноя" hahaha... Пък и щерката е още твърде младичка и едва ли самата тя се е засилила в галоп да се "бракува" Laughing  Споко - времето ще покаже всичко!

Хайде чао ви, до по-късно!

# 175
Кати, благодаря за разясненията, благодаря и на другите девойки отново за сърдечния прием. Беше ми много странно, щото мъж ми не беше забелязан досега в шовинизъм, ама грък си е все пак. Ще оправям семейното спокойствие тия дни, ама сега друг ужас ме е сковал. Знам, че едва ли ви до това, ама да си излея сърцето. Аз изпитвам ужас от летене, а непрекъснато ми се налага да прелитам между софия и атина. Последния път, преди няколко дни щеше де ми се пръсне сърцето и ми идваше да кажа да спрат самолета Sick Имала съм доста страшни полети, а напоследък всеки ден чета за паднал самолет и загинали хора.  Sick А моята си щерка (на мама най-ценното съкровище) в събота ще лети с гаджето за анталия и аз направо ще перкулясам тия дни. място не мога да си намеря. Извинявайте, че ви натоварих.
Блонди, да ти кажа то никога се не знае знае ли се. Аз така преди моя мъж имах 3 години връзка с един друг грък и аха-аха да замина за там и все нещо се объркваше. Ама аз 3 години на куфари седях - с единия крак в гърция с другия в бг. Та три години си седях закотвена, както казваш и накрая моя човек потъна в небитието. то страшна история беше, ама сега ми е смешно де, догава се бях скапала тотално. И тогава стана каквото стана, за един месец се запознах с настоящия си съпруг и заминах за атина, а го бях отписала това.. та така
ох, извинявам се за дългия пост
Хубав ден на всички ви...

# 176
Добър деен!
Какво правите бе момичета? Голяма активност,голямо нещо... Браво на вас Hug
asioulini,добре дошла при нас  bouquet
При нас няма нищо интересно,голяма е скука тука:( детето постоянно иска да излиза и вече незнам как да обяснявам че не може щото е голяма жега Cry А вечер като се позахлади баща и е на тренировка с колата и пак никъде неможем да мръднем #Cussing out
Кати,аз не разбрах гръцкия задължителен ли е newsm78 Щото аз имам опит като сервитьорка,и в краен случай ако не си намеря нещо по специалността може и  де се кандидатирам Simple Smile
И друго да попитам- детските градини до кога са в "отпуска"? И също има ли примерно английска детска градина-да научи детето английски а не гръцки newsm78
Това е засега от мен,весел ден  на всички Hug

# 177
Добро утро момичета! Ей сега се събудих,то голям сън му ударих днес! Ама така де, нали пък съм отпуска сега.

Кате,сайта на този институт сега го ъпдейтват и не се отваря. Сега отварят до няколко седмици в Лимасол,после още 2 салона тук в Никозия.Условията са добри-ще имам всички осигуровки,което за мен е много важно. Чакам да ми пратят договора по имейла и ще го занеса на един приятел адвокат да го погледне,да си каже мнението. Много внимателно действам,защото поради невнимание си останах без никакви осигуровки вече толкова месеци на сегашната ми работа. Искам обаче да попитам нещо. Сега съм си взела цялата отпуска,която ми се полага. Казаха ми обаче,че ако напусна преди края на годината,ще ми удържат парите. Така ли е наистина по закон?

asioulini миличка не се притиснявай! То наистина нещо много станах инцидентите. Мама си замина сега в неделя и също много се притисняваше. Тя си има страх по принцип,а като чу за инцидента в Мадрид съвсем се побърка. Ама аз си я успокоявах,че каквото му е писано на човек не може да се избегне. Пък дали си с кола,автобус,влак или самолет, знаеш ли какво може да се случи...Ама ти спокойно,дъщеричката ти ще има една хубава ваканция с любимия в Анталия и ще се върне жива и здрава!

Гугунче аман то с тез компютри newsm62  Аз на моя само му бая  fingerscrossedи се гледам много много да не влизам по разни незнайни сайтове!
Уууу, ти ни уби бе душа,какво е това-толкова алкохол как се пие! Хайде  newsm24
 smile3507 ей точно такава съм сега,второ кафенце пия и трябва да се захващам да изчистя...че и за пране има...уффф !
Шанкулова, писали сме заедно миличка. Е то на дете няма как да се обясни ,че е жега,как да му кажеш неможе да излизаш навън! То си иска детето да си играе. Мъж ти го карай на тренивка и после си го прибирай-така през това време ще се разходите с детето.
Гръцкият при Катето не е задължителен,задължителна е усмивката! smile3521

Блонди ето отчитам се миличка,после ще почерпя!

Изчезвам ,че ей сега Катето ще ме нахока ,че не отваря бар,а ресторант newsm62

Ще ви изоставям аз,до по-късно девойки! smile3525

# 178
Много се разписах днес,ама трябва да обменя още инфо newsm62
То като виц ще ви прозвучи...Блондинка чисти филтри на климатик smile3521
Абе онази вечер кротко си седя вкъщи и гледам филм по бтв. И чувам аз капе нещо...кап,кап,кап. Заоглеждах се аз,отивам проверявам на мивките-кранчетата затворени. Пак лягам аз,нагласям се,и пак-кап,кап,кап!
А то какво било-от климатикаааа... hahaha И почна повече да капе! Спрях го аз. И вчера какво съм чула и аз не знам,че трябва да се почистват филтрите. Отварям аз капака,вадя ги,чистя прах вътре. Филтрите като ги огледах-много мръсни. Викам я да ги измия направо. И после си ги сложих,всичко ок. Прибирам се снощи ,пускам златната машина Joy и като протече...ама този път не беше кап,кап,кап,ами шуртеше вода от него!
Хазайна е на почивка ,някаде из Европа...кога ще се върне бог знае...а аз какво да правя сега,като не се издържа вече от жега...

# 179
Добър ден.  bowuu
Люси, не си сама......влизаш в моя отбор``Трагедия без Климчо!``Нямаш ли тел.на хазяина?
asioulini,привет и от мен добре си ни дошла.И аз нямам нищо  с Кипър.Щяхме да отлитаме към острова-но след това нещата се промениха.........и така се озовах с тези знойни хубавици......и сега просто сме си приятелчета.Иначе и ние живеехме в Атина........еееееее хубави години бяха.... Simple Smile Wink   
Гугунче,ти пък си в отбора на Блонди: ``Трагедия без Компчо``.

Общи условия

Активация на акаунт