От море и планина с усмивка връща се АПРИЛската тайфа!

• 13 221
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Смини, точно това имах предвид, да си пестим нервите!  Peace Сега сме на етап ДЯ - ял ли е, спал ли е, слушал ли е. А после - ДГ, у-ще... Crazy

# 256
Нямам много време да пиша, че на франсетата отпуските свършват и ще искат отчети. И който браузва детски стаи има за наваксване.

Обаче интересни теми.

Така, болничките имат и мойте прегръдки и пожелания за оздравяване.
На Ванчето - честита книжка

Сминс, това лекарсто за афти го има и в БГ, обаче на нас не ни помогна.

Тъй, на най-актуалната тема за възпитанието. Хич не ми се отдава на мен тия дни. Черепаха ме обвини вчера, че редуване прекалено спокойствие с истерия във възпитанието. Никакви междинни състояния , никаква строгост.
Така че не съм много от помощ със правилни съвети.
Подкупвам не с предмети или храна , но с интересни занимания. Пример : първо се къпеш, после гледаш филмче.
СНощи беше екстремна вечер - първо 30 мин тръшкане, че не и обличам една пола, която в момента се переше. Ей 100 пъти повторих че е в пералнята, че ще е мокра, ако я извадим. Не приема, не предава. Нещо я надценявам май, че е умна. После на площадката : в момента наборчетата ги няма - само големи и бебета. Големите си играят с нея по 10 мин и я зарязват. После са драми, пак нерви. Накрая отидахме да вземем пици за вкъщи, там се събу боса и почна да тича. хванах я и в къщи, тропнах я посредата на коридора да реве и отидох да си прибирам пиците. Дали да не ходя на иглотерапия или направо на психиатър.

# 257
  • София
Аги, и според мен е от разранено дупе  Peace

Ванче, Честито!   bouquet

Дес, страшен е този Кало  Heart Eyes Mr. Green

Черепахче, до иглотерапията имаш още доста път. Чат пат на всички деца им се случва да се тръшкат за такива неща.

Рени, при нас не минава номера с подкупа, но и не го налагам. Работа върши пердаха, незнам, сигурно ще кажете, че не съм права.

# 258
  • София
Забравих да напиша - скоро си смених всичките документи и няма вече глоби за изтекли, нито за непроменени имена!

# 259
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Ще гледам да използвам този метод колкото мога по-рядко. Просто напоследък се чувствам ужасно безпомощна откъм гледна точка на възпитанието. Но трябва да призная, че този път цялата бременност съм много изнервена и за секунди изпадам в някакви яростни настроения, които плашат и мен самата. Затова поведението на Соня ми идва в повече, а сигурно е нормално за възрастта й.

А играчките прибират ли си децата ви? Соня зарязва всичко там където си е играла и много рядко си прибира сама. Днес сутринта направо ми каза, че няма да си прибере играчките..... Tired

Янче, при нас я имаше същата драма с мократа пола от пералнята. Напоследък много се е запалила по поли и рокли.

# 260
Ванче, хайде честито! Безаварийно шофиране.

Много болни пак, дано всички се оправят бързо.

Тук забелязвам много родители броят на децата си, като не искат да направят нещо. Обикновено до 3 трябва да са го свършили, гледам уж работи (взели са им страха явно), ама са и малко по-големки. Лекса ще ми се изхили ако я почна така, но съм решила да пробвам по-нататък, де. Ако мога така и аз да я тренирам Mr. Green

# 261
Добро утро, мили дами!
Успешна и по-прохладна седмица от сърце!   bouquet

Алекс се оправи още в петък следобяд  Hug На мама кърмачето то  Blush Обаче, в събота сутринта (в 10 ч) реших да изляза с него, оказа се адски горещо, стана ми много зле, с моето ниско кръвно  Close Едвам се добрах до един тротоар да седна и се обадих на Пешо да ни прибере, сърцето ми щеше да изкочи - като се прибрахме - кръвно 50/30 и пулс към 100  Rolling Eyes Цяла събота съм лежала, вечерта вдигнах и температура, но в неделя бях ОК. Все пак реших да си спестя разходките под слънцето вчера и преподредих всичко из нас  Crazy На Альо му се сви душичката вкъщи, но какво да направя я  Tired А мъжете къртят плочки в банята 2 дни, избиха тръбите  Twisted Evil Това да си без баня в най-големите горещини е повече от наказание. Прихождаме до зълва ми по хавлийки, но колкото и да е - не е удобно хич  ooooh! И бойлерът се проби, просто всичко в едно  ooooh!

Казах си мъката  Laughing

Мисче, кога да ви чакаме у Варненско  Flutter
Рени, аз без да съм бременна изпадам в такива настроения доста често  Cry Алекс си прибира всичко, повечето пъти трябва да го подканя, но не ми е отказвал  Sunglasses Нали е на мама малкия Монк  Laughing
Адашче, аватарът ти е като молебен за дъжд  Hug

Хайде и кафенцето и лек ден!

# 262
Ммммдаа, точно молебен за дъжд е, че ми писна от тая безкрайна жега!  sweating
А и климатикът ни се развали повторно... Close

За след 15-та:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324721.new#new

Спорна и прохладна, дами-мами!  lovekiss

# 263
Добро утро!

Тони от вчера е хремав, тази нощ сумтеше осезаемо. Ей сега ще пръскам стеримар и олинт. Рая му донесе хремата, но какво да се прави, то все някой ще се случи да е болен. Дано ни се размине и до събота сме ок, че сме на двоен празник. А в неделя ми се искаше да го закараме към Стрелча за седмица.
Нашата градина ще отвори най-вероятно към 15-ти, значи правя някакви сметки седмицата преди 15-ти да правим изследванията. Само едно се чудя - защо ми казаха, че са платени - нали са на детето и то за държавната ясла?!

Вчера с майка ми се набутахме в Мания-та, понеже в петък бяха заредии с нова стока. Нямате представа какъв елек купихме за Тони  Joy, но нека го изперем и ще ви го снимам. За РД ми дадоха парички да си взема някакви дрешки и аз след обикаляне на кварталните магазини /щото с 2 деца и корем не мога да мръдна/ се отчаях. Летните рокли няма да претърпят намаления, по-скоро ще си ги приберат за другата година. И така в Манията си изрових панталон за бременни и дънки за бременни - излезнаха ми 40 лв общо, така че съм доволна, пък и са с кройки, които магазините за бременни не предлагат нищо. Там всичко е за мамути имам чувството, а по-гъзарски модели - нъц.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 09:18 от Чаено момиче

# 264
  • София
Аги, безплатни са, разбира се! Само васермана се плаща!

Добро утро и от нас! Весела седмица и здрави дечица!

# 265
  • София
Привет!

Аги, плащат се изследванията, само за глисти май можело да е безплатно. За тази възраст, нямало дажба / не е точната дума, но се сещай/ от безплатни изследвания - така ни каза нашата лекарка. Между другото, пак се нацупи, че ще го давам на ДГ. Мен това още повече ме психясва, и аз неискам да е болен, но ме кара да се чувствам едноличен виновник за заболяванията му и това съвсем ме съсипва. Това беше извън темата. Стискам палци бързо да му премине на Тонко Бонбонко.

# 266
Данче  Shocked Shocked Shocked За ДГ и ясла знам, че са безплатни  Rolling Eyes И при нас така беше  Rolling Eyes

# 267
При нас се плащат по около 2 лв. на изследване за вземането на проба в частна лаборатория, а иначе уж са си безплатни. Crazy

# 268
  • София
При мен може да е така, защото миналата година правихме безплатни изследвания /все ми се върти в главата, че нещо плащахме все пак/ и може би просто безплатната ни дажба изследвания да е свършила.
Извинявам се за "правоговора" днес, но пак съм си на метличката.

# 269
Здравейте,

искам нещо да ви попитам -  преди време бях писала, че нашите се местят. Целия апартамент е празен, останала е една секция и холната гарнитура. Тези мебели исках да ги подаря на едно бедно семейство (това е темата за тях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316367.0 ) Роси от Движението на българските майки се опита да намери безплатен пренос до дома на тези хора, но не успя. Затова сега събираме 50 лв за да можем да транспортираме тези мебели. Едно момиче каза, че 20 лв ще даде тя. За съжаление другите 30 не мога да ги дам аз, в момента събираме пари за 100 неща и 30 лв са ми много. 
Та да попитам - имате ли възможност да се включите в събирането на тия парички? До сряда/четвъртък трябва да съм освободила апартамента напълно.
Извинявам се, че ви занимавам с тези неща, но искам да помогна на хората, а пустите пари ме спират  Tired

Общи условия

Активация на акаунт