От море и планина с усмивка връща се АПРИЛската тайфа!

• 13 206
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Юлче, да не ни забравиш, ако се довлачите до Русе! Blush

Няма! Направила съм си устата за 2 седмици даже, само да успеем да се довлачим... Може да откраднем Дилянка, освен ако пак не е 1 глава по-висока от Иво, както беше миналото лято.

Бабъл, бебочко го храним с каша-каша и манджа-манджа (според Иво)  Mr. Green

Ще се опитам да кача интервюто някъде, ние също се гледахме на запис, защото ни нямаше вкъщи.

Аги, супер е с две момченца  Peace Въобще да си имаш 2 деца с малка разлика след един момент е страхотно, защото едното вече може да се забавлява само, а другото се забавлява, като гледа маймунджилъците на голямото. Аз почти не съм им необходима вкъщи, освен да сменям памперси (щях да напиша да изхвърлям и гърнето, но Иво вече и това прави сам) и да ги храня.

# 31

Аги, Стефан е Коледно име  Wink Ли4но на мен Ноел не ми харесва, но аz по принцип не си падам много по 4ужди имена с български фамилии (в БГ)  Rolling Eyes  Аz zнам zа едни родители с Коледно бебе, кръстиха я Натали Естефания Ноелия  ooooh!   ooooh!  ooooh!  И Санта Клаудиа да беШе, по Коледно от това zдраве му кажи  ooooh!

Хаххаха! Joy Утрепаха ме тези! Стефан не ми харесва, това е. Сега, ако се роди на Никулден ще е Нико. Никола не, Николай...с малко замисляне. Там има доста именни дни, ще видим. Но пък не исках да има Имен ден и РД на една дата детето.
Другото, което ми се върти са размовидности с корен Мария, без Марио. Wink
 Нали така и така бащиното е Александър, то малко смегчава идеята за кръстоска на бг и чуждоезично име.

Христо е името на дядото на Саш, който е починал млад сравнително. Така се казва братовчед му, на дядо си кръстен. Аз не харесвам това име, казват им Ицо... Thinking А Кристиян имам приятел, който от училишщето е Флююбен в мен /беше де/ и Саш ще  Sick ако така нарека детето.

Ето, ако беше момиче щеше да е Надин, или Дея на баща ми, или Венеция на един приятел, все си бях намислила изкилиферчени имена.... ама на, момче е  Mr. Green

# 32
Аги, ами Марин? Или Мариан, има такова име, имен ден на 22.12. Феликс е на 30.12. оzна4ава "Щастливия"  Wink
Или Елиас? Като Елиас Канетти?  Wink

Венеция?  Shocked То е както Натали Естефания Ноелия zа мен  hahaha (да не се обидиШ сега  Wink )

Иленке, да ги нацелуваШ двамата, невероятни сте  Heart Eyes А снимките където се гуШкат са..... Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 33
О, гледам и Енви се отчела със снимки  Simple Smile. Много ми харесва тази, където Вили е в кашона.

Аги, на мен много ми харесва Христо, но не и Ицо. Много имена така ми харесват , но галените им са ми ужасни. Когато мислехме име, се чудех Ема да не звучи прекалено чуждо , защото не исках  . Но ми харесва Еми и не виждах смисъл да е Емилия , за да и казваме така. Продължавай да мислиш, пък и не е задължително да е коледно.

Ние отиваме на Слънчев бряг , въпреки противоречивите отзиви. Ходили сме само на разходка и наистина ми е много застроено, но  се оказа ,че няма места на Равда, където ходим последните години. Като се върнем ще си кажа и моето мнение.

Съчувствам на ремонтиращите, ние вече категорично лятото ремонти не правим, за това къртихме януари.

Янче, радвам се , че имате успех.

Данче, а снимки няма ли?!

# 34
  • 2 етажа над тавана
Снимки от Данчето тия дни като се върнат от село - да кажа аз като първа клюкарка Mr. Green

# 35
  • София
Татянка, Давид казва, когато му се пишка, но не и когато му се ака. Не му ли сложа памперс, се нааква задължително!
Въпреки това през деня е без памперс, но нощем му слагам, защото много пишка и не се усеща.

# 36
Днес оставих момата беz памперс, само по долни гаЩи (ниЩо 4е са само 20°  Laughing ...малко да ШаШна публиката  Laughing ), zа 1ви път. Питах я редовно дали иска да пиШка, понякога каzа не, друг път да, тогава я сложих и винаги върШеШе неЩо па макар и малко. Само на обяд имахме една авария (докато се хранеШе). След обяд съЩата тактика и беz аварии  Grinning Нооооо....аz я питах, тя не ми каzа  Thinking  Добре ли е така?  newsm78 (zнам 4е е най добре тя да се усеЩа, не това ми е въпроса, а дали това което правя аz "вреди" ...ама как се иzраzявам само  ooooh! добре 4е сте ми свикнали  Whistling )

Проблем Ще е памперса zа съня. Аz я слагам в леглото а тя zаспива много трудно, минимум един 4ас й трябва. И аz да съм там, пак толкова й отнема. Тя си пее и говори, може и 2 4аса да откара така  ooooh! Опасявам се, 4е може да ни раzиграе и да каже по 100 пъти 4е й се пиШка, само и само zа да отидем при нея  ooooh! Идеи?
Друг момент е когато се събужда. И на обяд, и сутринта, не я 4уваме веднага. А докато я 4уваме zадължително е направила ве4е неЩо. Напоследък ака когато се буди след обяд.....но и да не беШе тогава, тя по принцип не иска да ака другаде, zа сега  Sad Както и да е, как да го реШа тоzи проблем? Май 4ак когато махнем реШетките.... newsm78

# 37
Благодаря за хубавите думи!
Гледах и аз снимките  Grinning,прекрасни деца и на Енви и на Еленка  Hug Големи сладури  Heart Eyes
юлче,така и не разбрах аз кога,как и къде да ви гледам  Rolling Eyes
Бабълче,Смини,прическата на Дея-Мария я правеха около 20 мин.,не я правих аз,бяхме в Созопол и там,но тя издържа геройски  Mr. Green ,но пяхме,гледахме птички,разказвахме приказка и така  Laughing .Накрая вече и омръзна и искаше да си тръгваме,аз я питах не иска ли да е красива,а тя ми отговори "Не,'ница"/тоест грозница/

Ако мога да бъда полезна относно махането на памперса,ще напиша моят опит.Просто сутринта станахме и оправяхме сутришният тоалет го махнах,седнах и започнах да обяснявам,че само бебетата носят памперси,а големите каки и батковци не,попитах я "Ти нали си голяма кака и вече не ти е необходим памперс?"Тя ми каза само "Не,Мими е бати"  Mr. Green  Crazy И така ,обясних къде се пишка,как се свалят гащичките,но никога не съм я питала има ли пиш.Тя сама се опитваше да си свали гащичките и тичаше към гърненцето.Целта ми с не питането беше да я накарам сама да се усеща,не да я подсещам аз,но  пък и така доста рискувах.Така обаче на обяд като я сложих да спинка забравих без да искам да сложа памперс,видях чак като се събуди следобед,но аварии нямаше,затова я оставих и вечерта така.Така няколко дни я наблюдавах повечко,после беше се къпала в басейна на двора и явно по настина,та тогава единият път стана аварията,но проблем нямаше.
Само като пътуваме с колата е лудница,че като и омръзне да се вози и и стане скучно казва,че има пиш,но се подхилква,иска да спрем и после казва "Няма пиш"  Crazy
Ако се сетя друго ще пиша.

Аги,Мартин е също хубаво име,аз съм фен на Михаел,мислех за това име докато бях бременна,като вариант за момченце.Като целта на името Михаел е да му казвахме на галено Майки.

Mayflower,в Равда имам информация,че има свободни места сега  Rolling Eyes.Лек път ви желая!

Тръгващите на почивка им желая лек път и внимателно шофирайте,че тук при нас е ад,ако имате възможност тръгвайте през седмицата,понеделник до четвъртък,защото е ужас петък,събота и неделя.Днес се връщах по магистралата,изкарах си акъла,карат ужасно бързо,на един завой преди Карнобат,където свършва въпросната МГ. отсреща ми изскочи кола,която изпреварваше цяла колона от коли и нямаше как да се прибере в своето платно....Страшно се уплаших,разминахме се на косъм.

Лека вечер ви желая  Hug

# 38
  • Sofia
Здравейте момичета посред нощ, не мога да заспя след около два часа тръгваме. За съжаление нямам кога да чета, днес се прибрахме от село и сега ще пътуваме за Еленския балкан, отиваме в едно село Чакали, а на море другата година.
Юлче, случайно ви гледах по телевизията, много са ти хубави дечицата да знаеш!  Hug
Гледам за памперси пишете - 4 месеца пера гащи, не иска да казва отвън и това е, а вътре дори не казва вече, сам сваля гащите и си сяда на гърнето, сега няколко дни казваше и навън, но днес се прибрахме в София и оцапахме гащите веднага.  Simple Smile
Дея,браво още едно априлче ще си имаш и то по термин на моя синковец на датата ще е живот и здраве. Пожелавам ти едно палаво, здраво и пухкаво момченце - е може и момиченце да е, абе каквото си пожелаеш това да е!  bouquet
Момичета лека нощ, като се върна ще чета. Дано всички да сте здрави!
ООО забравих да се похваля, най-накрая моя мъж се сдоби с любимото си БМВ и сега само се чуди къде да го изпробва! Simple Smile

# 39
  • Boston, MA
Изгледах един куп снимки, прекрасни дечица! Пу-пу-пу! Сладки черешки, красиви прически, здрави, весели деца, само така да са! Иленко, приличаш ми на Глория Естефан (като беше млада и хубава)!  Wink

Ние понеже пазим отпуската за България, всеки уикенд пътуваме или сме на нашия плаж. Бяхме пак в Нюпорт (много ни хареса, само на час и половина оттук е, мислим догодина да наемем къща за месец там), тази седмица на планина във Вермонт, следващата до Филаделфия, но дотам може да отпусна мъжа ми сам да иде (има нужда от почивка от нас  Grinning). После, то идва септември, и ще се гласим за България.

Мнооого съм назад с качването на снимки, но от работата съвсем ни ограничават достъпа, а в нас не се застояваме достатъчно дълго да се справя, ще стане някога.  Laughing

Дани още е с памперс, но си ака на тоалетната, както преди. Когато стане...

# 40
Татянче, аз питах Иво в началото и досега го питам понякога, без да настоявам, просто питам напомнящо  Mr. Green - когато е минало доста време от предното пишкане и виждам, че се е заиграл. А колкото до акането и пишкането след сън - в началото Иво го държах с памперс по времето за следобедния и нощния сън, след това като мина време и почна да се буди и остава сух, махнах следобедния. Скоро ще махна и нощния.

Дея и Енви - забравих да ви пиша вчера (но си го мислих, отговаряйки наум на постовете  Laughing ), много са ви красиви момиченцата!

Интервюто ще го кача някъде, но май ще трябва първо да го поорежа, че е 40 минутен запис на новините - ужасно е дълго.

# 41
Роси, къде прочете, че Дея пак ще има априлче!?  newsm78 Или аз съм го изтървала м/у редовете!? newsm78

Татянка, аз бих питала напомнящо и многократно. В началото дори слагах директно на ку-куто, т.к. не се сещаха, та да питам - на 7 месеца бяха все пак.  Mr. Green Обаче махането и на памперса за разходка и за сън са следващи етапи и става постепенно - най-напред памперса у дома. Поне според мен, де!
Thinking

# 42
Добро утро:)
Дея, наистина ли пак ще ставаш мама на овенче. Хайде дано всичко да мине леко и успешно Praynig Hug

Татянка, не знам какво казват книгите по въпроса, обаче моя извод е, че с питане на тая възраст не става. Симона поне се обижда. Ако я пиаш многократно, редовно казва, че няма и след 5 мин пълни половин гърне по собствена инициатива. За мен метода е  наблюдение, ако много се е заиграла, когато стане неудържимо положението тя почва да чупи типичните женски стойки. А иначе, че ще ви послъгва с пишкането когато не иска да заспива, ако прилича на Шоша, почти сигурно е, че ще го прави. Аз поне не отказвам гърне, но ако преди 5 мин е пишкала сериозно не и се връзвам.

Честити коли на Бабъл и Роси.

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 09:18 от Черепахова

# 43
Да, и Вили много лъжеше, че й се пикае преди сън - само и само да не е в леглото си. Мисля, че го приемат като игра и начин за привличане на внимание, но и това отминава, макар и мноооого бавно - поне при нас бая лъжене имаше. Rolling Eyes

За Дея, Роси дали не се е подвела по коментара за мъжки имена, ама тя да си каже... Wink

# 44
За имената щях да пиша. Аги, бягаш май от стандартните. Аз лично не бих дала много странно име, въпреки че ми хрумнаха едно две преди Симона да се роди - като Индия например. Но като прочетох Ноел, се сетих за Ноа, но то е й женско. Питах гугъл , хубаво значение има, обаче аз защо си мислех че е христианско, пък гуглето казва арабско newsm78

За 3 път се редактирам, пак питах - не съм се заблудила тотално, има и христиански вариант и то мъжки.

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 09:32 от Черепахова

Общи условия

Активация на акаунт