Кекс с босилек пригответе, АВГУСТ да не изтървете

• 15 693
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, преди малко се чух с Миши.. звучеше много щастлива. Изпраща поздрави на всички ви и каза, че до една седмица ще ги изпишат с малката кукла и ще се включи с новини Grinning

# 106
  • София
Ехаааа, бебоциииии  Grinning

Честита Дария на Аграмд  newsm51

Честит Калоян на Валени  smile3525

Честита Александра на Хавга  newsm51

Честит Първи Рожден ден на Райън на Димяни  smile3525

Честита Александра на devotion6551  newsm51

Честита Михаела на Котката Марта  newsm51

Честита Анна на Миши  newsm51

Малкабуби, не се ядосвай мила, точно на края няма смисъл  Hug И на мен ми се ще беба да си избере сама дата, но доктора ми каза, че ако се наложи - ще подпомагаме. В крайна сметка ако плацентата е остаряла и е започнала да калцира, за бебче ще е по-добре да е навън. Гледай позитивно на нещата  Simple Smile

Мама Галка 23, поздравления за свалените килца, дано всички така да се хвалим Wink Иначе за носленцето - пробвай с физиологичен разтвор да капнеш, аз така процедирах с Лори. Аз почиствах нослето много внимателно с тъничка клечка са уши. Ако имаш аспиратор за носле, може да пробваш и с неко, малко след като си сложила физиологичния разтвор, все пак трябва да омекнат бубите Wink

Елл, поздравления на теб за кърмата, това е много хубаво Simple Smile Можеш да съхраняваш кърма и в стерилни пликчета, като после ги завръзваш хубаво и си слагаш индикация от коя дата ти е. Аз така процедирах първия път - в пликчета и в една кутийка във фризера. После се размразява на стайна температура и леко се затопля на водна баня Simple Smile

Иренка, стискам ти палци всичко да мине леко, бързо и безболезнено  Hug Ще видиш, че всичко ще бъде наред и ще си още по-щастлива мама като гушнеш малкото бебоче  Grinning

Бланш и Интрига, честити ви паднали тапи Simple Smile Значи скоро ще е великата среща и при вас  Grinning Стискам ви палци и на двечките Wink

Грациана, принцесата ти е много хубава и ти пожелавам да ви е жива и здрава  Grinning

ssieber, нямам търпение да разкажеш как е минало твоето раждане, по-думите ти личи, че е било запомнящо се Simple Smile

Sindarella, съжалявам, че е трябвало да изтърпиш такива неприятни моменти, но най-важното е, че всичко е завършило добре  Simple Smile Нека от тук насетне да имате само приятни моменти с бебче  Grinning

Мартини, имам си няколко запазени линкчета във връзка със слинговете и ще ти ги постна, пък дано ти свършат работа Wink

http://www.wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=180
http://www.mayawrap.com/u_maya_wrap_101.php
http://www.estetica-sling.ru/instructions/cross-carry/
http://georgievi.atspace.com/sling.htm#как
http://slingokonsultant.ru/instructions/kolybelka.php

Иначе при мен какво да ви кажа - вчера бях на преглед при моя доктор и нито контракции ми засече записа на тоновете, нито пък имах някакво разкритие. Разбрахме се до петък ако не стане нищо, ако не мога да ида пак на преглед, поне да се чуем и евентуално в неделя да постъпя в болницата, като ще се подпопмага на бебо да излиза с хапче. Все ми се ще до тогава самичко да си реши да излиза, все пак Лори ми каза, че бебо ще излезне в петък  Grinning Да видим Wink

# 107
Месецът напредва и бебетата са все повече, така и трябва нали сме агустинки.
Честито на всички родили мами докато ме нямаше. Няма да ги изброявам, за да не пропусна някого. Да са им живи и здрави рожбичките и много, много да ги радват!

Ние с Александра сме добре Simple Smile Даже много, само дето аз почти не се дореждам до нея от таткото, който само я гушка и като се разреве му се къса сърцето Simple Smile .
А тя си порева днес, защото не искаше да суче и постоя малко гладна. Да се похваля днес ми се появи кърмата или по-скоро коластра (жълтичка е на цвят). Та сега пада едно доене, малкото пате още не суче достатъчно, а циците едни огромни (за справка нося вече F за кърмачки). Дано не получа мастит, че голяма гадост ще е тогава. Майка ми поне каза, че било по-зле от родилните болки.
Иначе чакаме родата от Плевен , за да закрием днес 6 -дневното празнуване ( да не остонем по-назад от циганите) на появата на моята дъщеричка.

За раждането  ... определено си беше adventure.
При мен първата фаза до заветните 5 см. разкритие трая около 24 часа. Накрая доста се бях изнервила, защото освен котракции на всеки 5 мин. не бях спала и две поредни вечери. Затова когато докторката ми предложи да подпомогнем природата честно казано с облекчение приех, въпреки, че не това беше идеята.Вече бяхме ходили три пъти до болницата за тези 24часа и разкритието (около 3 см.) почти не беше мръднало въпреки болките. Имало някъв проблем с интензитета на кантракциите. И така вечерта в 9,00ч. отидохме в болницата , за да ме пиемаат за наблюдение. Оказа се обаче , че вече имам 4,5 см., т.е съм готова да ме "ТОПНАТ" във ваната. Записахме тоновете на бебока, сложиха ми абокат (стандартна процедура) и пукнаха околоплодния мехур. Не боли, водите се оказаха чисти, така че всичко вървеше по план. Бяха топли. След това влязох във ваната. Само да вмъкна, че обстановката е страшно спокойна за болнична. Стаята е голяма. В нея е поставена ваната, има едно магаре и удобно легло на което почивах . Мъжът ми беше със мен. Акушерката и сестрата бяха доста симпатични и с чевство за хумор.
Във водата влязох към 23.00ч.
Водата във ваната беше топла и общо взето се забавлявах. Контракциите бяха на около 4-5 мин., но все още не достатъчно интензивни за съжаление, за да предизвикат родова дейност. Явно затова ми беше забавно .
Наложи се поставяне на система с окситоцин, което за около половин час промени ситуацията значително. Засили интензитета на контракциите и най-вече продължителността им. Почнах да се поизпотявам, но все още имах сили да се шегуваме с мъжа ми и докторката през почивките. После станаха през около 1-2 минути и доста болезнени. Тогава ми мина мисълта дали не сбърках като избрах необезболеното раждане. Мислех, че ме очаква цяла такава нощ или поне 4-5 часа до напъните, затова бях много изненадана, че разкритието ми беше вече 8 см. Последваха още по-силни контракции . Било е някъде към 24,15ч. когато през една контракция мислех, че просто ще се удавя във ваната. Имаше лек проблем, защото липсват хватки за които да се държиш по време на болката и с идеята за облекчение се извъртях малко по-интензивно във водата.
Тогава започнаха и напъните. Помна сямо , че мъжа ми ме хвана през раменете (пак за да не се удавя Simple Smile ) аз си хванах глезените, а докторката викаше напъвай, напъвай! сега поеми въздуух и пак : напъвай! браво, много добре! отлично! Аз напъвах с всички сили, все едно животът ми зависеше от това. След третия или четмъртия напън усетих как прорязва главичката, след още два напъна и силно напрежение главата излезе. Още малко и и се появили раменцата и ръчичките (тук вече мъжът ми е свидетел, аз за съжаление нищо не видях), и после и крачета са тупнали под водата и дъщеря ми се появила на бял свят подводно  Laughing
Чу се бебешки рев, прерязаха пъпната връв и отнесоха дъщеря ми настрани до ваната. Помня , че ми се видя страшно лилава и приличаше на извънземно Simple Smile))))
Изкараха ме от ваната. Оказа се че има нужда от няколко шева. Три вътрешни, които така и не усетих и три външни в началото на перинеума.
Доката ме шиеха (шевовете не боляха, самия преглед беше по-неприятен), питах докторката не или стига да ме тормози днес ами още пръдалжава да се забавлява на мой гръб. Тя го прие спокойно Joy

Мили дружки после ще пръдължа, че Александра трябва да се скачи с кораба майка!

# 108
Честита мома на Миши да и е жива и здрава браво маме Ицката ще кара до мъжко то се е видяло да сте живи и здрави  и много щастливи бъдете благословенни
Коте голям си кукуряк а Михаела е голям бонбон мамина сладурка........А ти изглеждаш супер личи си че си много щастлива....

# 109
  • София
Havga, много хубав разказ.. браво, радвам се, че всичко е минало толкова добре и имаш красив спомен от раждането Hug
Коте, малката ти кукла наистина е прекрасна - нека ви е жива и здрава, а ти изглеждаш много щастлива  bouquet

# 110
Миши миличка да ти е жива и здрава щерката, много ама много щастие и любов да внесе в дома Ви, и да я съпътстват през целия и живот!!! На теб бързо и успешно възстановяване!!!

А сега да се похваля : имам или по-скоро нямам си тапа  newsm44 newsm68 newsm68

Нямах интернет досега иначе да се бях похвалила по-рано Wink

# 111
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте милички, днес следобед ни изписаха с Михаелка. И девте сме добре. Сега отивам да я оправя, а и малкият батко иска отново цялото ми внимание, та ще видим как да балансирам. Ще разкажа за раждането, само да намеря малко свободно време. Имах най-лекото и безпроблемно раждане, много съм благодарна на доктора и акушерката. Пожелавам на всички, които още чакат своя ден такова раждане.
Видяхме се в Токуда и с Котката Марта, точно като я извеждаха от операционната, изглеждаше невероятно щастлива и много спокоина.
Искам да честитя на всички мами бебчетата, които са се родили, докато бях в болницата. Да са им живи и здрави, много щастливи и обичани!!!На мамите, бързо възстанвяване и много да си гушкат слънчицата.
Благодаря на Интрига за известяването, и и се извинявам, че я събудих в 2 през нощта Confused

Благодаря за пожеланията за Михаелка и мен, много ми стана мило и се разплаках.

Леле, че съм изкуфяла, искам да ви почерпя, днес имам и рожден ден. Каня ви на голяяямя виртуална трапеза с по нещо вкусно за всекиго. Ох, само не знам как да сложа снимка, като ми остане време, ще ви покажа трапезата.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 18:53 от mama_galka

# 112
  • София
Галка, честит рожден ден, мила  bouquet
Бъди много щастлива и обичана жена и майка,
много здраве ти желая на теб и на цялото ти семейство Hug

И изобщо не се притеснявай, че си ме събудила Peace

# 113
Галка честит рожден ден да си жива и здрава радвам че всичко при теб е минало леко бъди щастлива и много обичана Hug

# 114

Някой може ли да ми помогне с линк към видео, как се омотава проклетия слинг?  Twisted Evil

Martini mama ето тук има показан начин за връзване на слинг, но не знам дали това точно търсиш

А сега да се похваля : имам или по-скоро нямам си тапа  newsm44 newsm68 newsm68

Нямах интернет досега иначе да се бях похвалила по-рано Wink

Оооооооооооо, Асе, честита тапа, ама предлагам да изчакаш малко, та да се засечем в МД  Joy

mama_galka Честит Рожден Ден   bigdance2 Много хубаво, че точно днес са ви изписали  Hug

# 115
Честита Анна на mi6imadi! Hug

Честит рожден ден и на Галка!  Hug

Хавга, много ми беше интересно, жалко, че тук нямаме такава екстра като водно раждане, аз нищо, че съм за секцио пак бих се натиснала за нормално, даже напоследък си мисля, ако бебето избърза и аз си затрая вкъщи, дали не е по-добре да си родя нормално пък  Crossing Arms Само да не ми се карат после или да съжалявам...  Tired

Мен днес следобед ми е много сдухано настроението и притеснено и кофти и тъпо и ... не знам още... Искам да свършва ремонта, искам да раждам, не искам да съм вече нервна и непоносима и да се карам само на детенцето си за дребни неща!  Crossing Arms ooooh! Tired

# 116
Ехе, толкова бързо се развиват действията в нашия форум, чета чета и после забравям на всяка от Вас какво искам да кажа  Heart Eyes

Ужасно много се радвам за Миши и Котето, че вече гушкат сладките си момиченца! Пожелавам на тях и на семейства им цялото щастие на земята! Нека малките сладуранки растат здрави и обичани!

Асе, честита тапа, хайде сега и една чисто нова мадама да се появи с твоя помощ  Hug

Интрига и на теб успех и всичко много леко да мине!

Хавга, много приятен разказ, желая ви много здраве и продължавайте с веселието!

Синдарела, хубаво е че пак си при нас.  Heart Eyes

ЧЕСТИТ НИ МАЛЪК РОЖДЕНИК РАЙАН! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, УМНО И ПОСЛУШНО ДЕТЕ!

Брит и на теб успех мила  Praynig

# 117
Честити радости на Котката Марта и Devotion и Хавга!!! Да са ви живи и здрави!!!

Хавга звучи много гот. Дано и аз имам твоя късмет.

Синдарела хубаво е когато всичко завършва добре. Добре че все пак им асвестни доктори!

Интрига желая ти до утре да си родила и да си забравила!

И успех на всички мами, които са на път!!!

# 118
Честита Анна на Миши! Честит рожден ден на Галка!   bouquet   bouquet  bouquet

# 119
Ехаааа,браво на нашата Майка Кураж!!! smile3501
Да е здрава и много щастлива най-малката принцеса Анна! А каките и баткото да са послушни и много да помагат на мама!Миши  newsm20 -желая ти бързо възстановяване!

Честит Рожден Ден на Мама Галка! newsm59
Желая ти много здраве,късмет и семейно щастие!!! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт