Кекс с босилек пригответе, АВГУСТ да не изтървете

• 15 691
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
Мамита, включвам се да кажа на всички много поздрави от Цветелинка, те с бебка са добре и скоро очакваме включване  Hug

Галка Честит Рожден Ден!!! Много любов и късмет ти желая !!!   bouquet

# 121
момичета намерих сега малко време да почета старите темички, които сте изписали във времето, когато ме нямаше ... ехххх всеки ден е имало по 2-3 бебочета иии всички сте ми давали кураж, Благодаря   Hug, явно господ Ви е чул в този момент! Praynig  bouquet

и така да разкажа на кратко за своето раждане.

както повечето от вас знаят 2 денонощия имах болки вкъщи, чакайки момента в който да отида в болницата и да ме приемат с читаво разкритие ..да ама не, на вторият ден през нощта болките взеха да стават по-силни и на 10 минути тайминг без да престават, през което аз ядох останалата паста със специялния доматен сос с испанската ракия, които ми беше приготвил мъжа ми вечерта .. тази вечер прословута в която отидох с болки, слушаха тоновете, видяха 1 см разкритие и ме пуснаха по живо по здраво - демек първото фалшиво ходене до .. както и да е и така.. браузвах в интернет, четях си това онова за раждането, хапнах, легнах и между контракциите успях да поспя малко, будех се от тях .. докато почнаха да държат по 1 минута. Изкарах до сутринта все така .. на сутринта въпросният 1 август, ден на Швейцария, цялата фамилия се събира вкъщи иии фойерверки, хубава храна, вино у а, аз бях на горният етаж с контракции, които идваха и свършваха и се приготвях за големият момент, който тялото ми подсказваше всячески, че ще е съвсем скоро. Мъжът ми от сутринта още ми беше потготвил банята специално за мен, със свещи, спокойна музика, и ме очакваше само да се топна .. в леглото ми беше много трудно да поемам контракциите, тогава незнаех защо .. но по-късно ..дааа по-късно...шшттт!!! и така към 11 часа на обяд аз вече бях във ваната вкъщи, пълна с лавандула ..музиката звучеше - биосфер, някакъв стар албум без много ритъм .. аз .. и конкракциите, които бяха вече на 6 минути и държаха по 2 минути ..и така ту във въната, ту малко навън до леглото ..направих пътечка от там до там до към вечерта .. когато вече беше станало малко непоносимо, и сестра ми и майка ми ме уващаха , че е по-добре да отида вече в болницата, нямало смисъл да се мъча вече 2 дена и половина .. да ми предизвикат раждане и тн. При което с мъжа ми решихме, че е добра идея наистина да отидем в болницата за да видят какво става .. и така вече бяхме там, родилната ми зала ме чакаше .. в нея имаше легло, и голяма баня с вана! ..ха! ..супер! .. прегледа ме акушерката, пуснаха ме на апарат за тоновете ..и кво да гледа още съм си с 1 см разкритие ..гррр, а болките станаха все по-силнички .. и каза жената - тази нощ ще поработим с таткото още върху контракциите и на сутринта ще видим какво ще правим .. при което ние -еми добре, какво да правим иначе. Та донесоха още едно легло за таткото, пихме по чай .. аз похапнах малко бисквитки ~още си бях ламя, въпреки болките~ и се опитвах да спя между болките .. таткото похъркваше от време на време, после се стряскаше от моето дишане, ставаше, да ми държи ръката и да засича контракциите. Дадоха ми някаква отвара от етерично масло, топла вода и мъжът ми правеше компреси на всеки един час - беше успокояващо! Към ту 3 часа през нощта 1ви август срещу 2ри вече станаха доста силнички милите и започнах да се вслушвам в съветите, които ми даваха мъжа ми и сестра ми - да дишам дълбоко от корема! .. аз дишах дълбоко от корема и сякаш контракциите минаваха по-лесно, някак все едно не усещах болките ..така акушерката идва няколко пъти през нощта да следи тоновете и да гледа контракциите и вече се виждаха на апарата доста осезаемо .. похвали ме че се справям добре с дишането, прегледа ме и нъъъъътц отново 1 см разкритие - малко ШОК! цяла нощ яка работа и нищо!  Sick това се случваше към 6 часа. Казахме си чао с тази акушерка, пожела ми алес гуте - всичко добро! и дойде новата на смяна .. едричка, но добра жена. Прегледа ме и нъццц все така 1 см разкритие, главичката на бебето доста надолу - и каза раждането започва, остава още малко! После ми предложи ваната и аз с голямо облекчение приех, аххх какъв кеффф ..отново ще се топна и ще усетя блаженството на топлата вода! там като че ли усещаш контракциите по-лекички, така лекички както вкъщи ..въпреки, че бяха станали на 5 минути и държаха по 2 минути ..аххххх. Така във ваната постоях 1 час, ехх беше ту хубаво, ту не ..контракциите се засилваха все повече и повече ииии имаше моменти, в които дишането ми не помагаше, но аз стисках и се борех и си казвах.. това е в името на бебчето ми. Ще успея! Не съм малка! Силна съм! Господи! Дай ми сили! .. еххххх ... след един час игра на чувства и думи с болката .. дойде акушерката спокойна почна да ни обяснява, че е добра идея да ме погледне гинеколог на видеозон да види какво става, защо тези контракции не работят за разкритие .. -трябваше да изляза от ваната. Гинеколожката дойде, една супер ведра жена --ехх направо ми беше кеф да я гледам, пълничка, но наистина добра и мила .. както и да е, прегледа ме с ултразвука и каза че бебче се е заглещил в таза ми с муцунката нагоре - много кофти позиция! ще се опитат да го завъртят, като ме обръщат от време на време .. ще се наложи да ми сложат перидурална енестезия ПДА `нашата епидурална`, ще ми вливат окситоцин и ще гледат какво става в рамките на 2 часа. Ако няма подобрение за съжаление единственият изход ще е секцио. При което аззз ..азз идваше ми да ревна ..някак едвам сдържах сълзите на очите си, защото толкова много време се потготвях за този момент, толкова много бях прочела за естественото асистирано раждане, че някак този окситоцин, някак тази епидурална и някак това секцио ..въобще не ни бяха в плановете с таткото. Но мнението на шефа на отделението, който е моят доктор, бяха на това мнение, и ние с мъжът ми трябваше да вземем решение, което беше толкова неизбежно чее ... сдържах сълзите си .. акушерката ми включи какви ли не машини, кабели имаше навсякъде ..слъжи ми абокат .. грррр мислех си - химия! машини! вижте каква е съвременната медицина! .. дойде анестезиолога сложи ми ПДА иии след като тя почна да действа се почувствах като безтегловна, като в рая като че ли съм ..там съм, но не чувствам нищо ..имам контракции, но не ги усещам! Какво става си мислех за един момент?! чувствах се добре!.. чувствах краката си, хората ме наблюдаваха, всичко беше наред! Вече не мислех, за това колко е лоша химият, в интерес на истината, ми беше добре след ПДА-то ..вече се бях примирила, че няма да е така както искам и че не трябва да съм такъв егоист и да мисля само за това, което си бях наумила ..трябваше сега да мисля и за бебчо! .. иии докато акушерката ме обръщаше ту на едната ту на другата страна и впръскваше дозите окситоцин през абоката ..следеше силата на контракциите и как те действат на бебо ..така минаха часовете. Стана към 11 часа при което гинеколог отново дойде при нас и ми направи преглег с видеозон и вагинален, констатира, че поради лошото разположение на бебче лицево, контракциите не могат да направят разкритие и ще се наложи секцио. Ние с мъжа ми приехме новината вече нормално ..нямаше какво друго да направим, опитахме всичко .. иии казаха да изчакаме в родилна зала още час и нещо и ще ме вкарат в операционната. Успях да поспя през това време .. по едно време се появи пак симпатичната гинеколожка и каза ..хайде време е ! Екипа ни чака! .. преместиха ме на друго легло, подготвиха ме за операция ...подготвиха и мъжа ми ..и тогава в този момент времето за мен сякаш спря .. сълзи бликнаха на очите ми ..господи, какво ми става!!?!?!? защо плача .. питаха ме и аз отговарях от страх ..но не беше страх ..бяха сълзи от щастие, защото само след секунда аз ще бъда с моето бебче ..ще бъдем тримата ..аз, съпругът ми иии То. Съществото, това милото нещо, с което сме си говорили 9 месеца, което допреди само няколко секунди мърдукаше в корема ми .. ииииии толкова и беше ..едва 10 минути ..и вече малкото топло ревящо същество вече лежеше на топлата ми и бошуващо от емоции гръд. Аз ревях с глас! Таткото също! Всички ни поздравяваха, а аз сякаш бях на друга планета .. иииии всички емоции бошуващи в мен се изливаха върху него ..него?! Да Малкият Емил се роди в 14,46 часа на 2ри август - точно на термин! цели 3560 кг и толкова толкова красив! дори в сънищата си не съм си го представяла така .. малкото ми сърчице!

Момичета всеки път сега вече 11 дни след раждането, когато се опитвам да говоря  за това с майка ми и или мъжът ми -- сълзи се опитват да бликнат на очите ми. Сълзи, които щастливо ме връщат назад. Миговете, които изживях 3те дни преди раждането и стъпките през които трябваше да мина за да видя синя си. Сигурно звуча много емоционално, дори прекалено ..но съгласете се, това е момент, който не се забравя току така .. хубаво е! Ще го направя отново! Естествено! Ще има следващ път! Живота ще покаже Кога и Как!

Благодаря ви че имахте търпение да прочетата това.

Ще направя един албум и ще публикувам снимки с част от моментите, които бяха силни за мен по време на раждането...

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 23:28 от ssieber

# 122
ехееееееееее честито на Миши, на Котката и на Девотион (така ли се пише  Embarassed) така се радвам, да са им живи и здрави бебчетата и на мамите бьрзо вьзстановявване . коте Марулка- МИхаела е прекрасна, с тая косичка, да я  нацелуваш от мен милата мишчица.
АСЕЕЕЕЕЕЕ честита ти тапа, хаиде до утре и с бебе ВИктория да се похвалиш  Praynig
newsm59 nbirthday  Gift  cook newsm38 на Галка и Райьн[/size]
аааааааа И На Бланш и Интрига, и на тях им честити тапи

# 123
  • София
ssieber, много вълниващо си го описала раждането.. супер Hug много се радвам, че двамата с Емо сте добре и всичко е наред  bouquet

Как искам и аз вече да гушна моето малко момченце Heart Eyes

# 124
Здравейте ммомичета!
Много се радвам да се върна отново във форума ид а видя колко много нови бебчета са се появили.
Ще ви разкажа на кратко за моето раждане.
Бях планирана за планово секцио на 7ми август поради медицински индикации. На 6ти постъпих в болницата и при мерене на тоновете се оказа, че имам контракции на 3 минути и съм влезнала в родова дейност, разкритие няма, болки също. Лекарите веднага решиха да започват операция по спешност тъй като тоновете на бебчето започнаха да отслабват. Приготвиха ме, сложиха ми кактетър, направиха ми клизма, приготвиха ме и за по-малко от час бях в операционната зала, където ми поставиха спинална упойка, от която не усетих нищо. След действие на упйката операцията започна. Нес лед дълго чух първото проплакване на малката ми рожба и  от тук на сетне всички страхове и притеснения, психически стрес изчезнаха, църцето ми бе изпълнено с невероятна радост и ьастие и вълнение. Показаха ми малката Габриелка и забравих, че съм на операцонната маса, малко по-късно отново ми я донесаха увита с пеленки, цялата - беличка, гледаше ме с отворени очички. Беше прекрасна!! Скоро я отнесоха и кгато ме качиха в стаята ми я донесоха отново, прегърнах я, съпруга ми беше до мен, много вълнуващ момент.
Възстановяването ми протече сравнително бързо, след раздвижване започнах да се възстанпвявам. След множество дози окситоцин започнах да имам и кърма. Болезнени бяха при мен кърменето, имах болки и разранявания в гърдите, но всичко отшумя и бе изживяно. След махане на конците ме изписаха.
Сега сме у дома съсГабриела и съпруга ми, вече имам кърма, кърмя малката без допълнителни добавки, прекрасно е чувството.
Искам да насърча всички, които очакват секцио, а и не само, че всички болки отминават и остава единствено прекрасния спомен и малкото човече у дома. Много е важно спокойствието и увереността, че и най-голямата болка има своя край.
Сокойствието у дома е друг важен фактор и ако можете да изживеете тези първи игове на опознаване заедно със най-скъпия си човек - съпруга ви - направете го:).

# 125
  • София
Три вълнуващи разказа за повятата на малкото човече Simple Smile Хавга, Ssieber и Морска фея, благодаря ви, че споделихте тези красиви моменти и позволихте да усетим и ние тръпката от първите ви срещи с малките ви рожбички  Hug

Коте, пропуснах да отбележа колко щастлива, спокойна и в кондиция изглеждаш  Grinning при това осе същия ден да си обновиш сайта, да публикуваш снимки ... възхищавам ти се на ентусиазма и хъса  Grinning Беболинка е много финна и красива, пу пу да ти е здрава и добричка   bouquet

Ася, честита тапа Simple Smile Значи да чакаме и от теб вести  Grinning Пожелавам ти леко и безболезнено да посрещнеш втората си дъщеричка  Grinning И аз ще съм с две принцески като теб  Grinning

Мама Галка, Честит Рожден ден на патерица   bouquet Много обич, здраве и късмет ти желая  Grinning Станахте 2 лъвици в къщи Wink А като гледам и първите ни деца са хем наборчета, хем също в един месец родени Wink

# 126
Да благодаря за прочувствените разкази на мама ССИБЕР И МОРСКАФЕЯ, толкова съм щастлива за вас и наистина няма по-голямо щастие от това да гушнеш бебчето си!
 Party
Дано скоро всички имаме възможността да се радваме на здрави бебчета, пък болката се преудолява!
 Hug

Аз от вчера съм със много силни стягания в корема и болки долу, не знам дали това означава нещо, но си пия магнезия и си чакам термина  Laughing

На всички маминки тръгнали за родилното тази нощ, желая много късмет!  Heart Eyes

# 127
Си кей,
кога ти е термина мила, май ние с тебе ще държим фронта  Laughing

Нощна смяна???  Sunglasses

# 128
  • Все на втория етаж
Момичета, аз вися по нощите, сън не ме лови, притеснено ми е яко. Утре до обяд ще постъпя, петък ще ме резнат. Моля ви от сърце, молете се за мен и ми пратете положителна енергия. Heart Eyes Имам нужда наистина.

# 129
Момичета, аз вися по нощите, сън не ме лови, притеснено ми е яко. Утре до обяд ще постъпя, петък ще ме резнат. Моля ви от сърце, молете се за мен и ми пратете положителна енергия. Heart Eyes Имам нужда наистина.

newsm17 Иренка мила изпращам цялата си положителна енергия към теб и стискам палци за петък! Бъди силна и мисли много позитивно!
 Praynig Hug

# 130
  • София
Иренка, мила бъди сигурна, че всичко ще бъде наред и скоро ще гушнеш малкото си момченце. Ние сме с теб!!! Аз също ти изпращам цялата си положителна енергия и се моля всичко да мине добре и за теб, и за малчо Hug

# 131
  • София
Бижу, ми нощна смяна, като не ми се спи - ще съм караконджул  Crazy  После сигурно ще си го търсим този сън, ама за сега е такова положението Wink
Иначе термина ми е за 16-ти (аз в началото се записах като за 17-ти, но не бях отчела, че сега е високосна година и се изтегля датата с 1 ден, а и не ми беше удобно да занимавам да ми се променя термина). Първия път родих 2 седмици по-рано, а сега егати упоритото бебе  Grinning А днес на какъв тормоз ме подложи, не е истина - къде намира толкова място да шава така, не знам  Simple Smile Леле, ако е такова и като се роди, не ми се мисли какво ни чака Wink

Иренка, от мен също имаш цялата ми положителна енергия  Hug  Heart Eyes Бъди уверена и спокойна, всичко ще бъде наред Simple Smile Все пак на хубава дата ще се състои събитието - Богородица ще бди над вас и ще ви закриля  Simple Smile
В коя болница ще бъдеш (може да си писала, но съм го пропуснала този момент)?

Интрига, при теб как е хавата ?

# 132
Иренка стискам палци мила,и съм сигурна,че всичко ще бъде наред и съвсем скоро ще гушкаш бебенцето си!

# 133
УРА! за Анна на Татяна, за Александра на Devotion! Да не се отърват от щастие!   bouquet

Добре завърнали се на Мама Галка и Хавга!  Heart Eyes
Двете Михаели днес за кратко споделиха пространството на родилния дом  Heart Eyes

Галка, по едно време бях озверяла за сладко и ти ме спаси!  Hug
Щастлив рожден ден! Сигурна съм, че по-голямо щастие няма!

Сега да се отчета - аз вече се разходих до мивката, поизмих се и снощи с бебка пробвахме да се храним. На едната гърда хубаво (с постоянен тормоз от моя страна), ама на другата се запъна и започна да хълца неистово  Mr. Green Аз нещо цедих после с помпата, ама коластра тече само от тач страна, дето и тя беше сукала. Хем като усещане силата на бебето и помпата е една и съща...

Сега я чакам да ми я донесат Simple Smile

Момичета, да ви кажа, не си е работа да раждаш секцио. Аз отказах обезболяването и карам на хомеопатия, обаче си боли порядъчно. Ако не побързам да наваксам с течностите, и главоболието ще ме хване  #Cussing out

Свалих снимките от блога, 'щото майка ми го намерила и ми се обади, че ще урочасам бебето. Едва ли, ама айде... да не я тормозя психически. Качих ги обаче ей тука:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=265744

Половината от тоя пост е писан снощи Simple Smile Кураж и успех на всички, които междувременно са тръгнали за среща с малките хора! Аз още не мога да повярвам, че този човек, макар и малък, довчера е бил вътре в мен... звучи ми като халюцинация  Mr. Green

Hug

# 134
 Heart Eyes добро утро

офф защо станах толкова рано не знам Confused явно вече ме тресат страховете за утре. егати, всички родиха с термин седмици след моя а аз още си стоя и подпирам шкембака..хайде да минава утре че ми писна, от толкова мислене и чакане вече взе да ми става все едно.

Котката-страхотни снимки  Peace много е яка марулка, с готин перчем.

Иренка, стискам ти палци,  Praynig май на един ден ще се мъчим.

Интрига, Ася какво става с вашие тапи? И на вас ви стискам палци   Peace

офф да пробвам да поспя пак, сили ще ми трябват тия дни. до после

ПП И аз като Стели, ама Ея ми се губи дали ражда ?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт