Кекс с босилек пригответе, АВГУСТ да не изтървете

• 15 677
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Интрига да Е МНОГО ЩАСТЛИВА И СКОРО ДА СТАНЕ НАИ ЩАСТЛИВАТА ЛЕЛЯ.

# 196
  • Лондон
Само искам да пожелая успех на всички, които са тръгнали или тръгват да раждат днес!
Страхотен ден за раждане е това... и всичко ще е наред!

Честито на Интрига за сестричката й!
Честит Рожден Ден на Емили!
На Black Eyed и на Иренка за бебетата!
И на Ковачева за хубавата дата!
Дано не съм забравила някой...

Hug

# 197
 newsm51 Честит Имен Ден на всички празнуващи и техните близки  newsm51

bigdance2

# 198
  • София
Честит син Максим на Иренка   bouquet  Да е жив и здрав малкия финес, много да ви радва и топли дните ви  Grinning

Честит юнак Богдан на Black Eyed ! Много здраве и радост му желая; да расте умен и добричък и взаимно да се правите щастливи  Grinning

Честит втори месец на Калина! Да расте здрава, ефирна, красива, щастлива и много обичана  Heart Eyes

Честит Рожден ден на Емили ! Много любов и уважение ти желая Simple Smile Да си обичана и уважавана жена, съпруга и мама   bouquet  Герой си ти с тези две мишлета около теб  Grinning

Честит имен ден на всички именяци и празнуващи на този ден! Всичко най-хубаво желая  Grinning

Интрига, как е положението? Все си ми в главата тази вечер Simple Smile Колкото до останалите неща - ще се наредят едно по едно Wink Дай бойната задача на някоя от бабите да ти подготви дрешките, за да си спокойна и по този въпрос Wink Пожелавам ти и на теб Богородица да ти помогне да се срещнете вече с твоето слънчице скрито в теб  Hug
Мерси за почерпката - да е жива и здрава сестричката ти  Grinning

Мама Галка, много хубаво раждане си имала - дай боже всичките оставащи да сме с такива раждания  Grinning

Камето, пожелавам ти да попаднеш на добър лекар, който да ти обърне необходимото внимание и ти да си спокойна Simple Smile Мисли позитивно и всичко ще е ОК  Hug

Ася, то при теб е съвсем наближило момента и явно за това доктора казва да чакате Simple Smile Съвсем скоро ще си гушнеш малката буболечка  Grinning

Малкабуби, горе главата, как с рев ще влизаш в болницата Simple Smile Аз също нямам разкритие, пък и мойто време си минава и щом трябва - ще подпомагаме на тези сладурчета в нас да излязат Wink Всичко ще бъде наред, спокойно мила  Hug Пожелавам ти наистина да се наспиш тази нощ и да си бодра за срещата с бебче Simple Smile

Брит, бебче ако реши утре да се роди, няма повод да се развали партито на сестра ти, а напротив - ще има още един повод за празнуване Wink И при теб му се вижда края и началото  Grinning

Бобито, стискам ти палци и на теб за утре  Simple Smile Дано всичко да се развие по най-добрия начин за теб и бебе, да мине всичко леко и безпроблемно Simple Smile Богородица ще ви пази  Hug

Мелфин и ти си на термин вече Simple Smile Пожелавам ти и на теб скорошна среща с бебоче Wink

А пък аз да ви кажа какво правих привечер, верно си изперкваме на края  Laughing Детето беше излязо с баба си на вън в училището срещу блока да си играе и моя мъж като се прибра от бач, ми вика да излезнем и ние натам, че да помята топка по кошовете, докато си играе детето. Не си спомням от колко години не бях хващала топка да стрелям по кошовете, но ей го на тази вечер, почти на термин дет' се вика и моя милост взе да мята топка и да подскачам леко стреляйки по кошовете  Mr. Green Определено бях интересна гледка с шкембито, някои хора доста интересно ме гледаха, но не ми пука Wink На мен си ми беше гот  Grinning Дано малко съм раздрускала беба, че да вземе и тя да се показва вече Wink

# 199
Здравейте и от мен мили мили мами.

Искам да ви кажа че и аз най-накрая държа в ръцете си малкото ни съкровище.След като бях преносила вече 5 дни на 10.08. се роди нашата дъщерчка Габриела- 3989гр., 54,5см. Не мога да кажа че раждането беше леко- около 20 часа продължи, и последен изход се оказа секцио, тъй като малката госпожица си била извила вратлето и главата на една страна и не можеше да слезе по канала. По нататък ще пусна и снимки...

Виждам че има много, ама много бебета вече и това може само да ме радва. Честито на новите мами а на тези които все още очакват тяхните бебчета им пожелавам леко раждане   bouquet   bouquet   bouquet

# 200
Вики, честита ти голяма госпожица! Да е здрава и щастлива!  bouquet

Сега, докато по случайност в момента никой не е гладен, ще ви разкажа подробно и за моето раждане.

Значи, на 5 август сутринта ми падна тапата. По спомени от първото ми раждане, когато раждането тръгна в същия ден, много се надявах да не се забави и този път. Предния ден ме проверяваха за разкритие и казаха, че е повече от 3 см. Да, ама цял ден никакви признаци и си казах "Ей, вярно не си приличат различните раждания". По едно време ме  заболя кръста, но не му обърнах внимание, то какво ли не ме болеше последните два месеца. И тъй като вечерта чакахме гости, реших и аз да се правя на домакиня и да направя коронните си сладки. И така си ме присвиваха леки контракцийки от време на време, докато в един момент не се усетих, че ме свива точно през 20 минути. Да не помислите, че съм се сетила, щото съм много умна, не - засичах колко да пека сладките и да бъркам глазурата.Викам си "Ура, почна се най-накрая. Няма да се спи тази нощ, я да полегна, докато се донесат гостите".
Подремах към 3 часа,усещайки в просъница контракциите и като станах към 8, вече бяха през 10 минути. Тогава се прибра мъжът ми, дойдоха и гостите \наше приятелско семейство и по съвместителство гинеколози, при които се канех на раждам\. Аз герой, седя с тях на масата, защото контракциите все още ги усещах като по силна менструална болка. По едно време обаче жената ме загледа и казва "Абе ти да нямаш регулярни контракции?". Нямаше начин, признах си. Измерихме ги официално - на 7 минути. Решихме, че има време и продължихме купона и така до към 11, когато се засилиха доста и вече не ме свърташе на едно място.Ново замерване - оказа се, че са вече на 4 минути и компанията със съжаление реши да остави масата и да тръгнем за клиниката. По приятелска линия и като благодарност за сладките ми подариха бонус във вид на домашен преглед за разкритие - оказа се 7 см и тръгнахме на бегом. Само че в суматохата бяхме събудили децата и слизайки в гаража, намерихме до колата сина ми и тригодишния ми племенник по пижами и кучето с топка в зъбите, готови за тръгване. Следващият половин час отиде в привеждане на аргументи защо деца и кучета не може да присъстват на раждане.В резултат в клиниката попаднахме към 12.30, докато ми направиха клизма, взех един душ и измериха тонове, стана 1.30.
Същинската част - бях решила този път да се пробвам във вода. Вана с топла водичка, тиха музика, всичко много хубаво, ама трябва да се лежи, пък мен легнала ме боли повече... Та станах и го ударих на разходки из стаята. Разходки е силно казано, защото контракциите бяха вече доста продължителни и се отпусках в ръцете на мъжа си, докато преминат.Човекът заслужава медал, два часа ме мъкна по стаята като чувал с картофи. Към 4 часа ми изтекоха водите, контракциите зачестиха на 2 минути и започна да ми се гади. Това беше гадната част, най вече заради гаденето. Да знаете, че като почнете да раждате, не трябва да повтаряте грешката ми и да се наяждате до пръсване със сладко. В 4.30 вече имах пълно разкритие, цопнах се във ваната уж там да раждам, изкарах там два напъна и се сетих че във водата ще им е по трудно да удържат бебето, за да не се получат разкъсвания. Хайде преместих се на магарето. Следващ напън, и мъжът ми, който ме беше прегърнал през раменете, ми казва в ухото "Дръж се още малко, съкровище, довечера ще можеш да спиш по корем".Боли не боли, избухнах в такъв смях, че усетих как проряза главичката.Ако не го беше задържала лекарката, бебето щеше да изхвърчи като тапа.С още два напъна в 5.01 се роди Макси. Радост, сложиха го на гърдите ми, таткото гордо преряза пъпната връв, всичко както му е ред. Да, ама усещам аз, че няма повече напъни. Госпожицата, като се видя вътре нашироко и реши да поостане още някое време.Минаха 10 минути, 15, и нищо. Хайде пак станах да се разхождам. Тогава вече направо си висях в ръцете на мъжа ми и лекаря, защото ми се подкосяваха краката. След десетминутно пристъпяне напред назад малкото инатче разбра, че няма да го оставим на спокойствие и с три напъна излезе в 5.33. Отново се отървах без разкъсвания и шевове. Проспах целия ден и вечерта вече си бях като нова.
Ами това беше. Маймунките засукаха веднага, добре че имах малко коластра. Кърмата ми дойде още на следващия ден и засега им стига. Зачислила съм им по една цица на всяко, душичките на мама сучат внимателно, още не са ме разранили.

А, и още - преди да родя, ме убеждаваха, че при немците го нямало това с кръщаването на родители и свеки няма да го оцени, та нямало смисъл. Всъщност аз я кръстих на свеки, защото така се искаше на мъжа ми. Обаче нищо подобно - като чу името, свеки захлипа от умиление и хукна да си купува билет, та сега си имам и свекърва. Но съм доволна де, те със сестра ми се грижат за всичко, за мен са оставили само кърменето и отвреме на време по някой памперс, да не забравя как се сменят.

Хайде дано не съм ви досадила с дългия разказ. Родих много леко, искрено желая на всички още неродили също такова леко раждане.

# 201
Добро утро поспаланки Simple Smile

Честит празник и нека Богородица бди над всички нас  bouquet А който има възможност да иде и запали свещичка, да запали една за всички ни тук  Praynig 

Викибг миличка да ти е жива и здрава госпожицата. Ти си герой бе маме, я виж какво голямо бебе  Hug   bouquet

Емили чудно раждане си имала и още по-чуден резултат  Hug Още веднъж поклон.
И Честит Рожден Ден!!! Освен здраве и късмет за цялото ти семейство, друго няма какво да ти пожелая ти си го имаш  Hug

Интрига да ти е жива и здрава сестричката. Да е живо името и!    bouquet

Брит и на твоята сестричка Честит Рожден Ден, да ти е жива и здрава и скооро (защо не и днес) да стане и една щастлива леля   bouquet

Ковачева мила слушам и изпълнявам  Mr. Green Надявам се още днес да отида в МД и да се похваля с резултат Praynig

Ако изпускам някого, моля да  ме извини ама съм леко позабременяла  Mr. Green

# 202
Първото ни бебе се появи Simple Smile

Днес в 5:45 се е появила бебе Мариела на мама Бланш с прекрасните мерки 3050 гр, 49см. Да са ни живи и здрави и Богородица да ги закриля през целия им живот!!!

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 10:40 от Asija

# 203
Благодаря момичета, ето я и почерпката за рождения и именния ден на моята малка сестричка!

Честитито бебе на мама Бланш! Да расте закриляно от най-голямата светица!

ВикиБГ честити съкровище и на теб мила! Пожелавам на Габриелка да расте здраво и много,много обичано дете!

Асе, много ми се иска да е днес, но ниама май признаци newsm78 ... То има време д Mr. Greenе 
Аз отивам да боядисвам, че си искат ПС-то , нали съм безкомпютърна....

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 10:37 от Britt

# 204
ЧЕСТИТ СВЯТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ
Първо да честитя на всички мами, които вече гушкат своите рожби, нека Богородица закриля тях и техните семейства.
Нека Богородица закриля всички, които ДНЕС ще раждат своите бебенца, да мине всичко нормално, леко и благополучно.
Нека Богородица закриля и всички нас, на които предстои Cry, че аз вече изперках тотално. Имам чувството, че от цялата група само аз останах. Цветелинка и Бланш (бяхме заедно в Искам бебе) вече гушкат бебоците си - ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БОГ ДА ГИ ЗАКРИЛЯ, а аз седя чакам и вече тотално психясвам.
Асе, душо, само ти остана и Брит, поне сте с моя термин, не ме изоставяйте и вие Crazy, че какво ще правя вече незнам.
ОНзи ден на консултацията, засякохме една контракция, от която верно се изпотих, ама само толкова. Беба не е слязла на долу, а кога мисли да я върши тая работа Crossing Arms като няма време вече.
На 19 съм отново на ЖК и доктора каза ако дотогава не съм родила ще изчакаме 22 и влизам в Шейново. Ама аз мисля, на 19 след консултацията няма ли изгледи на другия ден с торбата и към болницата.
Пожелавам ви лек ден засега, ще се включа пак някога, като ми изфиряса кофтито настроение Rolling Eyes

# 205
Ама Вие вярно всичките се юрнахте да раждате май  newsm78, като гледам няма почти никой . Вярно само аз, Брит и Дидка останахме  Confused

Хайде ето Ви едно линкче, за тез които се гласят за болницата http://contractionmaster.com/

# 206
  • София
Честита благословена Мариела на Бланш  newsm51 Да е здравичка, красива, умна и добричка малката принцеса  Grinning

Честита Габриела с тези прекрасни размери на Вики  smile3525 Много късмет, здраве и усмивки й желая  Grinning

Емили, много вълнуващо раждане - благодаря ти, че го сподели с нас  Grinning Да са ви живи и здрави дечицата, и да пълнят душите ви с щастие  Heart Eyes

При мен за момента нещата са спокойни. С доктора ми се разбрахме твърдо, че до утре бебка не реши ли да се показва, в неделя рано сутринта да влизам в болницата. Все се надявам беболинка до тогава сама да си покаже, че иска да излиза, пък ако ще после пак да й подпомагаме да се появи на белия свят  Simple Smile В крайна сметка, каквото ми е писано - такова Simple Smile

# 207
  • SZ
Аааааааааааа,а мен къде ме забравяте и аз съм тук още,бройте ме при изоставащите,моля!

Честит празник на всички,с повод и без повод!

Честити бебенца на Вики и на Бланш!

Успех на всички,които след броени часове или минутки ще гушнат бебченцата си!Стискам ви палци милички!

Аз се записвам за утре,ама кой ли ме пита!
Сега излизаме с баткото по работа и като се върнем дано да има още бебета,че днес е наистина специален ден.

# 208
Здравейте майчета Simple Smile

На 03.08.08 се роди дъщеря ми Милена, 3000г., 48 см.

Раждането завърши със секцио по спешност и се наложи да полежим малко повече в болницата докато аз се възстановя, но всичко вече е наред, вкъщи сме и се гледаме Heart Eyes

Честито на всички сдобили се вече с бебенца и успех на очакващите  bouquet

# 209
  • София
Добро утро Grinning

И мен ме бройте.. и аз съм още тука Mr. Green

Момичета, снощи нали си спах сама и се ширих из леглото какви болки имах от време на време ама не съм засичала нищо. Аз в просъница ги усещах.
Сънувах също, че бебо се е смъкнал надолу и тъкмо тръгвам да се обаждам на мъжо да идва и да отиваме в болницата и бебето наполовина е излязло и си го държа такава #Crazy
После пък сънувах, че го кърмя и той засука отраз Mr. Green

Диди, и аз най-късно на 21 или 22 ще вляза в Шейново ако не съм родила дотогава.. може да се засечем Peace
Емили, много хубав разказ Grinning Браво!!! Много здраве желая на теб, и на цялото ти семейство Hug
Брит, честит рожден ден на сестричката ти /днес и сестрата на мъжо и тя има рожден ден/. Желая и много здраве и скоро да е най-щастливата леля на света Grinning
Асе, айде и ти ходом марш към МД Mr. Green

Благодаря на всички Ви за пожеланията за сестричката ми Hug

Честити куклички на Бланш, wikibg и meranda  bouquet
Нека малките им принцески растат здрави, красиви и умни деца!!!
Бързо възстановяване им желая Hug

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 11:29 от IntRiGa_GirL

Общи условия

Активация на акаунт