Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да намеря уебсайтове на магазини за дома в Германия, където мога да пазарувам онлайн?
Как да се справя с изискванията за документи при пътуване с 2-месечно бебе от Германия до България?
Как да се справя с проблема с премахването на памперса при дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да намеря уебсайтове на магазини за дома в Германия, където мога да пазарувам онлайн?
Можете да намерите уебсайтове на магазини за дома в Германия, като използвате търсачки като Google или Bing. Някои популярни онлайн магазини за дома в Германия включват IKEA, Amazon.de, Otto.de и Tchibo.de. Тези магазини предлагат разнообразие от продукти за дома, включително сервизи за хранене, готвене и други домакински стоки.
-
Как да се справя с изискванията за документи при пътуване с 2-месечно бебе от Германия до България?
За пътуване с 2-месечно бебе от Германия до България е важно да имате всички необходими документи. В случая на Geburtsurkunde (свидетелство за раждане), може да се наложи да се консултирате с германското консулство или компетентните органи в България, за да определите процедурите и изискванията за документи. Уверете се, че имате всички необходими документи преди пътуването.
-
Как да се справя с проблема с премахването на памперса при дете?
Премахването на памперса при дете може да бъде предизвикателство, но е важно да имате търпение и да използвате подходящи методи. Някои съвети включват постепенно премахване на пелената, мотивиране на детето с морков пред него и използване на награди за постигане на желаното поведение. Важно е да избягвате стреса и да подкрепяте детето в този процес.
-
Каква е процедурата за получаване на разрешително за работа в Германия?
-
Какво представлява Freizügigkeit?
Стига бе, бременни има тука 
бих си го сложила в подписа, но пиша и в други подфоруми, та не е много удобно. жалко.
) в Bürgeramt. Ако не искаш, пак в Bürgeramt (поне в Берлин е така) могат да ти издадат тази Freizügigkeitsbescheinigung. Що се отнася до разрешението за работа то за теб(за ЕУ граждани де) е вече безсрочно(unbefristet).На мен лично ми се наложи лично да ходя до агентурата за работа за да ми дадат май беше някаква бележка,която удостоверява,че имам право на работа постоянно.Аз обаче още съм студентка и затова ми трябваше,предполагам,че при теб няма да е така ако не си студентка. Надявам се да съм се изразила разбираемо,че то и на мен ми се оплете вече всичко. Моят съпруг от месеци ми мрънка да си оправям документите за натурализацията ама пусти мързел

) и питай за безсрочно разрешително и гражданство.