Прахосмукачки и други немски чудачки по схема No 85

• 17 232
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
  • в сърцето на един мъж...
Ни въй срам Crazy Стига бе, бременни има тука Rolling Eyes Амаха с маха #Crazy
а кой почна, а. талянци, риена пък прашки, къпане............
тва е култово, мишке. Май ви е налегнало мрачно безебие   bouquetбих си го сложила в подписа, но пиша и в други подфоруми, та не е много удобно. жалко.

Ааа, ша ва замола да ни мъ цитиръте непрайлно Mr. Green Нямам нищо общо с мераците на Риената за мъже по прашки и без Mr. Green Аз казах само за фризьора, вие го обърнахте нааааа... нам си кво там Laughing

# 76
  • Немция
Dessi06, ще се опитам да ти отговоря, макар че не съм експерт и доста неща не са ми ясни съвсем.
Мъжът ти с немски паспорт ли е или поне гражданин ли е на ЕУ(на старите членки)?
Щом си имала 3 години право на работа е възможно да получиш unbefristete Arbeitserlaubnis. Хвърчащата хартийка , която ще получиш може да е и Freizügigkeitsbescheinigung.
В момента само гадая. Всеки случай е малко или много индивидуален. Обърни се най-добре към Ausländerbehörde-те би трябвало да те насочат най-добре.

# 77
  • Германия
Здравейте момичета,
За интересуващите се от разрешения за работа и т.н. ще е много полезно да посетят сайта "заедно", доста са запознати там.
Много се смях на една темичка "В услуга на Милото"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319905.0
 Joy Joy Joy

# 78
Зайо, ето малко информация за разрешителното за работа, специално за информатици и други интересийки.

Знам, че има промяна, откакто ние си вадихме разрешителните. При мъжа ми (IT-зомби) беше по-леко определено.
По принцип фирмата е тази, която трябва да се застъпи за теб и да се обоснове, защо аджеба ти си техният човек. Твоята работа е само да изчакаш между 4 и 6 седмици.
Не виждам място за притеснение - най-трудното си го минала. Намирането на ангажиран работодател. Успех!

Деси06, не се безпокой, правото ти на работа ще бъде взето под внимание. Хартийката, както ти е бибитнала бибитката е Freizügigkeitsbescheinigung и ако си студент пише, че имаш право на еди колко си дни годишно право на работа (в зависимост от провинцията), ако си нормален работонаемник може да те препратят към Arbeitsagentur, но може и да ти втъкнат правото на работа и в гореспоменатото листче. Ти си дошла с работна виза или...? Сподели, че е интересно.

Жени по прахосмупрашки, бих подобрила, Мишок.
Да, липсват ти студентите. Joy

Да не забравяме, че Мишката ще излиза и в майчинство все пак. Момичета, ще става още по-забавно.

# 79
  • Немция

Joy Joy Joy

Мамунке, имаш впредвид прашки, изсмукани от прахосмукачката ли? Laughing

# 80
Здравейте...много ви благодаря за желанието да ми помогнете.Историята е следната.през 2005 сключихме с мъжа ми брак тук в Германия,той е българин но от 15 г е с немско гражданство.Първата виза ми дадоха за 1 г,след туй за още 2 г...и сега ми изтича.В сегашната ми виза пише че мога да живея,и работя в Германия.Сега чувам от мой познати българи че не дават виза,а само удостоверение или нещо такова...та си мисля как ако например си сменя работата ще знае новата ми фирма че имам право на работа.Мисля ще ми трябва  док.от Аrbeitsamt.
На всички лека вечер.

# 81
Деси06, на твое място бих по-скоро се поинформирала не за разрешения за престой и работа, а направо за немско гражданство. От август 2007 между България и Германия има спогодба за двойно такова.
Доколкото знам, при чужденци, женени за немци годините, които трябва да си живял в Германия са три.
Информирай се в отговарящия за теб Einbürgerungsamt към Bürgeramt.

# 82
dessi06 както ти е казала Мамунката можеш да попиташ за натурализация(нали така беше изразът на български  newsm78 ) в Bürgeramt. Ако не искаш, пак в Bürgeramt (поне в Берлин е така) могат да ти издадат тази Freizügigkeitsbescheinigung. Що се отнася до разрешението за работа то за теб(за ЕУ граждани де) е вече безсрочно(unbefristet).На мен лично ми се наложи лично да ходя до агентурата за работа за да ми дадат май беше някаква бележка,която удостоверява,че имам право на работа постоянно.Аз обаче още съм студентка и затова ми трябваше,предполагам,че при теб няма да е така ако не си студентка. Надявам се да съм се изразила разбираемо,че то и на мен ми се оплете вече всичко. Моят съпруг от месеци ми мрънка да си оправям документите за натурализацията ама пусти мързел  Embarassed

# 83
  • в сърцето на един мъж...
Риено, честит рожден ден! Да си жива и здрава! Да илядиш! По-малко нерви, повече усмивки, много любов и прекрасни моменти!

# 84
  • Германия
Леле, това бременните явно така ги удрят хормоните, че от лафовете им ще разбудя блока. Смилете се бре!  newsm62

Риенска, всеки ден да ти е кУрав и здрав! Наздраве!

Деси, и аз да кажа, нищо, че вече е речено, намини през Ауслендер-службата (вах ти думата изцепих ooooh!) и питай за безсрочно разрешително и гражданство.

# 85
Desi06 ти имащ ли работодател или само Виза за работа? По принцип ако към 01.01.07 си имала за повече от 1 год. разрешение за работа е достатъчно да отидеш до Arbeitsamta и да си попълниш един формуляр, мисля че и някакви копия от последните заплати трябва да се дадат. И след 10тина дни, ако не ти се загуби по пощата си го получаваш.
На нас ни искаха, за да ни издадат Freizügikeitberechtigung да им занесем разрешението за работа. Ама си мисля, че онзи нещо беше станал с д....о нагоре. 

Иначе и мен не ме кефят мъже с прашки, нещо са ми странни. Но пък ако правите парти с подстригване ще дойда задължително, че и аз нещо все не попадам на свестния фризьор. Сега пък в Мюнхен съвсем не съм проучила. Ама като гледам, ще има кой да ме светне. 

# 86
риено, душо кукурузена
ха наздраве. да си жива, здрава и еб...ива.
пожелавам ти всичко най, останалото ще си го купиш.

# 87
Риенски, изпращам ти най-сърде4ни поздрави за рождения ти ден!
Остани все такава сладуранка ! Много здаве и късмет. Цунка

# 88
Честит рожден ден, Риен!!! Всичко най-най-хубаво  bouquet

# 89
Риен, да си жива и здрава, от мен една честитка с един танц на истински силни мъже

Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт