Прахосмукачки и други немски чудачки по схема No 85

• 17 178
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Ние пък си мечтаем да отидем в Кения или Танзания, да си направим (или да работим) в развъдник за маймуни и лъвчета и да ги храним с шише и да им слагам памперси Laughing

Ейййй, голям мерак за памперси и шишета Joy а аз си мислех, че са ти се втръснали междувременно Wink. Хайде тренирайте сега на вашите маймунчета и после като порастнат и хванат гората, грабвайте самолета към Кения Laughing

Аз се надявам да можем да водим на старини тук някакъв сносен живот, не ми се ще на дърти години такива приключения като местене в друга държава пък била тя и България, но не се знае след 30 години къде как ще е, затова не се замислям. Peace

# 226
  • Primum non nocere !
Интересен въпрос.....
Да, бих се върнала...или поне сега ми се иска да се върна след 30г.
Преди седмица си мислех ,че искам в България да умра.

Здравейте!

# 227
Здравей те ,теле та!Незнам кога ще ускубя на Риен вси4ки руси пиро6инки!
Пише се "не знам"  Joy Joy
Влече я Мамуната козметологията.
Пак умрях от смях . Мамунке, да ти кажа, че освен на косата, други перушини нямам.  Laughing
Пък и да имам , от доверени източници знам, че не са руси, 'ми червени.
Пардон зелени/ вж.аватара/

# 228
Мда. Като гледам масата пенсионери в България,
не го пожелавам и на врага си да остарява там...
Тия дни бях на детската площадка. Преди да се
заточат дъждовете. Децата играеха по боси крака
в пясъка, родителите и те кой бос, кой не. Играеха.
Преброих колко родители има. 28 души. И НИКОЙ,
повтарям, НИКОЙ не пушеше. Но и нервни нямаше.
То се въргаляха деца по пясъка, то скачане, то имаше
пясък в косите, ушите, навсякъде, никой родител не
видях да истерясва. И реших, че е заради неяденето
на семки. Ако проядат, може би ще се невротизират.
Как да се върнеш в България, като не обичаш семки.
Или не пушиш. Не, че не може, но бива ли изобщо...

# 229
  • Primum non nocere !
Да, невротизирани немци не съм виждала.
Гледат хладно и спокойно,до бездушие, когато чакат на опашка с часове и някой ги прережда.
Гледат по същия начин, когато им съобщаваш ,че имат диагноза рак.
Гледат.......и т.н. Няма истерии, няма викове, няма плач.
Това СД не ми е в компютъра....а може би защото пуша и обичам да чопля семки! Mr. Green

# 230
  • Немция
искам в България да умра.

Да, предполагам, че повечето пенсионери са водени от тази мисъл. Все пак и това е част от живота, макар това да не ми беше главната мисъл в началото. Rolling Eyes

Татяна, аз познавам едно българско семейство тук, бягало преди 89-та за ДЕ. Сега се пенсионираха и през повечето време си живеят в Бг, като се издържат с немските си пенсии. Мисля, че се чувстват много добре-не съм чула големи оплаквания от тях.

След сума години живот тук и там предполагам, че ще се чувствам като майка ми. Тя е израснала в един град, след това се е омъжила за баща ми и са се преместили да живеят в неговия роден град на противоположния край на БГ. Майка ми цял живот кръстосва страната и не знае къде се чувства по-комфортно: дали в родния си край или в града, в който е прекарала по-голямата си част от живота си-където е отгледала децата си, където е работила и е имала своето семейство(баща ми почина преди 10 год.). А сега се "скъсва" от пътуване и покрай децата си, които са в Германия. В случая играе голяма роля  вече споменатото-къде са децата-като заради тях се превръщаш в Пантелей Пътник...

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 22:59 от .bibitka.

# 231
Аз се извинявам за нелепия въпрос  в сериозната ви тема, но ме трвожи едно нещо. Колко време след като една жена роди и идва месечния цикъл? Все си мислех,че идва 1 месец след това. Четох ,че докато се кърми не идвал. Къде е истината? newsm78

# 232
  • Primum non nocere !
Докато жената кърми истински, няма менструация. Тя настъпва след отбиването, но винаги е различно при всеки организъм. Срокове- от няколко дни до няколко месеца.
Митове и легенди са, жената може да забремее докато кърми. Това се случва, когато има период на прекъсване, спада нивотона  пролактина, за няколко дни / има неистинско кърмене, веднъж на ден или отбиване за седмица/.

# 233
В такъв случай трябва ли да се пази с мъжа ми да не ни изненада още с едно бебе или можем да го караме през просото. Аз нямам намерения да спирам да кърмя скоро. От няколко дни усещам лека тежест ниско долу като преди да ми дойде цикъла.

# 234
30 години са адски много време. Не знам дали ще искам да се върнем. Сигурно. Ние все си викаме, че ако изскочи нещо готино и сега може да се върнем. Но  Naughtyпри условие, че ситуацията в държавата се нормализира. Пък като гледам хич не върви на там. Аз няма да се чувствам изобщо добре дори да си имаме готина къща и кола, след като в момента в който напусна къщата си и попадам в някакъв ад.
И спокойствието тук не може да се замени за нищо.
Нас до пенсия ни остават 40 години, та ми се вижда още по-имагинерно. Сигурно ако живея толкова години тук,  а и ако децата живеят тук не знам дали няма да съм се отчуждила много. Но пътят винаги е отворен. Ще поживеем и ще видим какво ще ни изненада.

Иначе четох за някакъв синдром на чужденеца, дето като е в държавата, в която живее говори как е в родната му страна, а в момента в който стъпи в родината си и почва да разправя как е там където живее. При мен със сигурност важи с голяма сила. Всичко колеги знаят какво големи и вкусни са доматите в БГ  Joy

И малко извън темата тук има ли прах за пране за бебета или спокойно мога да си ползвам персил без да ми тежи на съвестта, че ще уморя детето си. Аз досега не видях, ама не съм търсила много. 

# 235
Аз се извинявам за нелепия въпрос  в сериозната ви тема, но ме трвожи едно нещо. Колко време след като една жена роди и идва месечния цикъл? Все си мислех,че идва 1 месец след това. Четох ,че докато се кърми не идвал. Къде е истината? newsm78

Строго индивидуално. Една мама от от4етната ми тема кърми все оЩе на поискване и на нея й дойде когато бебето беШе на 3 месеца...тъкмо й бяха спрели лохиите  ooooh!  И други бяха така, докато кърмеха на поискване.
А преди 1ви цикъл има 1ва овулация, т.е. риск да zабременееШ. Гаранция Франция.

Щом не искаШ прородени деца  Wink  се консултирай с гинеколог. Отиде ли на преглед след раждането (6 седмици след това)? Мен тогава ме питаха как въzнамеряваме да се паzим. Има противоzа4атъ4ни, които могат да се пият и от кърма4ки  Peace

# 236
И малко извън темата тук има ли прах за пране за бебета или спокойно мога да си ползвам персил без да ми тежи на съвестта, че ще уморя детето си. Аз досега не видях, ама не съм търсила много. 

Вzеми Персил или Ариел, от сенситивния. АкуШерката ме съветваШе да не полzвам омекотител zа бебеШките дрехи, zаЩото той нали не се иzплаква.

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 23:43 от Tatjana

# 237
"Нивото на пролактина препятства зачатието ...при животните." Хората трябва да се пазят от 6тата седмица. Дима ти не си ли раждала тук? Нямаш ли гинеколог?Трябва на контролен преглед да отидеш след 6 седмици и да те посъветва.
Ха Татянка ме изпревари

# 238
# 239
Благодаря за бързите отговори. Тук родих,но със секцио,вече ходих на преглед, но не съм много добре с немския, та не можах да разпитам в подробности. Аз само подозирах разни работи, но както разбирам има голяма опасност да се уредим с породено дете Simple Smile. Но да чакам чак до 6 месец, за да почна да пия противозачатъчни  не ми допадаше като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт