Юнският бебок обича да го гушка мама, за него радост по-голяма няма!

• 13 560
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
вече нямам търпение да мога да го возя на полулегналото положение  Tired (някой сеща ли се от кога можеше, от 4я месец?)
когато не пече и не му слагам сенните на количката е ок, голямо зяпане пада, но като има слънце и го пускам да не му пече, се сърди, че не може да види всичко гледа легнал и иска да го носят
вече няколко пъти се прибираме като тати кара количката, с някоя диня вътре, а аз нося бебето Simple Smile
Тони и ние сме така  Grinning Като го взема на ръце и гледа, кокори се, озърта се, голям образ  Laughing Но най-редовно си се прибираме на ръчички и таткото тика количката  Mr. Green Аз за това толкова искам кенгуру да си взема, само че не ми се дават 70 лв за Чико, а на бертони не ми харесват много, уф, ама май на бертони ще си взема Rolling Eyes

И ние сме така, ама когато татито е с нас. Иначе мама носи с една ръка Диди, а с другата кара количката Tired

Тони, аз мисля, че от 5-ти месец може да се вдига нивото на количката /наскоро имаше такава тема във форума http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322356.0/

А как, как стана отучването от приспиването с кърмене?  Praynig Praynig Praynig. Ние си се кърмим по един час и си заспиваме сучейки newsm78

# 226
И ние до скоро само с кърмене и на ръце се приспивахме. Сега (не знам как стана!!!) като го видя че отлепя и туп в леглото, бибата в устичката и сам се приспива. Дано да продължава така че е много по-леко Praynig Praynig Praynig. Вечер като приключим с яденето към 9 и нещо го оставям в леглото и до 10 най-късно и аз съм готова. А преди до 10 се приспивахме...

# 227
И ние се приспиваме вечер по лесно, даже и без биба сам в леглото замислен и загледан в играчките над леглото. Обаче денем е като маймуна на клон заспива трудно с хленчене , мучене на рамото ми , а пък  в количка абсурд да заспи, и аз така возя празна количка, а кратунчо на рамото ми.

# 228
Здравейте, мами!  Hug

Първо, честити месечинки на Мариета, Сияна, Андрей, Ясен и Калоян!

На Райън и Кори бебоците са големи сладури!  Heart Eyes

Мег, ние използваме такъв аспиратор за сополките и сме много доволни, идеална работа върши. Peace Сега все по-рядко има какво да чистим, ама в първите седмици имаше бая материал. Mr. Green

За болките в кръста - и мен от няколко дена ме боли ама само вечер от умора и сутрин като се надигна от леглото. Tired Боли ме и гърба по нагоре, вчера и днес ходих при един човек, който се занимава с наместване на кокали, та ме понатисна тук там по гръбнака и сякаш ми поолекна.  Blush Само че ме вика още да ходя, явно имам доста поражения от бременността, а и от работата преди това.. Само дето като легна по корем хич не ми е хубаво, тия гърди са като камъни да му се невиди.. Tired

Галика
, незнам за акото какво да ти кажа, Йоана си ака в почти всеки памперс, повече или по-малко.. Може би по-нататък ще оредеят нааканите й памперси. Mr. Green

Тони
, ама ти как спинкаш бе, душа, че мокриш чаршафите?  newsm78 Аз спя със сутиен, съвсем обикновен мекичък без никакви телове и банели, и задължително слагам подложки, които на всяко кърмене сменям. Не мога да си представя да спя без това като знам как ми тече, сигурно ще плувна в мляко. hahaha

Йоана също обича да гледа докато се вози с количката, само че при нас не й е проблем, защото се вози в столчето за кола, а то е под наклон и може да гледа, не е напълно хоризонтално. Peace Иначе заспиването със сучене и тя си го премахна самичка, заспива когато й се спи, може и сама, може и с наша помощ. Но общо взето никога не е била пристрастена да заспива на цицата. Heart Eyes
Някой да е забелязал бебчо да има бенки? Или е рано още? newsm78 На Йоана й намерих две такива бенко-подобни петънца - едното на крачето, на същото място имам и аз, а другото до дясното оченце, където пък има татко й. Heart Eyes Но са много мънички и едва забележими, та се чудех дали е възможно да й излизат вече. Mr. Green

# 229
Здравейте!!!
Вече 3 ден се опитвам да напиша нещо и все не се получава.
Поля много будува през деня и все съм при нея да се занимаваме. Сега случайно заспа и аз незнам как я приспах, иначе излизаме и сутрин и вечер на разходки и през повечето време кротува. Вече 2 дни не се буди през ноща,като заспи към 22ч, 23ч и се събужда сутрин към 6ч., ама много е смешна сутрин като се събужда и само мести краката търси юмрука и пъшка, но очите не отваря, понякога не я чувам като се е събудила(ами като не издава звуци Crazy)и я заварвам я с крака я с глава между решетките на кошарата hahaha, вдигам я за да и сменя памперса но тя пак не отваря очи и така си яде и пак заспива до към 8ч. През деня все иска да има някой край нея да му се хили, бабите се разтапят направо.
Обличам я с боди с къс ръкав или без ръкав и чорапки, а през ноща и обувам боди с къс ръкав и ританки и една тънка пелена отгоре, но тя често е изритвана.
И аз да попитам понеже храня Поля само на ръце и вече не си ги усещам, та може ли да я храня по друг начин,полегнала на някаква възглавница или нещо подобно? newsm78
Ние се приспиваме като я сложа да легне и и дам залъгалката и и пея песни и я тупам по дупето или пускам някоя музикална програма и я увеличавам, повечето пъти става.
Аз също имам болки в кръста,но не са толкова силни, скоро трябва да посетя док., но нека ми свърши М(много силно ми тече, ужас)
Нослето го почиствам всяка вечер след баня с аспиратор за нос и после с клечки, много реве но няма начин, а сутрин като се събужда по някой път хърка, нормално ли е това или нещо не и чистя нослето както трябва newsm78
Честити месечинки на празнуващите!!!
Ето една снимчица и от нас:

Хайде стига толкова от мен.

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 14:27 от elly24

# 230
Привет мами,
аз имам свободно време, но го използвам да си подредя къщата, че е още голям бардак  Confused Иначе, поне успявам да ви прочета Wink
Имаме си страхотни бебчовци тук - много ви се радвам. Кори, Райън, вашите момченца много приличат на вас. Абе, аз ви казах преди време, че май повечето момченца приличат на майките си, а момиченцата - на бащите си Wink Мишел и тя прилича на мъжа ми.

Иначе, вече се гласим да си ходим в БГ. Вас ви умориха тези жеги (много кофти  Confused ), ама аз се моля да се задържи топличко, като се приберем, че да можем да се попечем малко на морето. Иначе, тук си е студеничко, завиждах ви малко за жегите...

Честито на всички, които са имали повод да празнуват!  Hug

Ние с Мишел сме добре. Общо взето при нас картинката е като при повечето от вас. Имам си спокойно и много добро детенце  Heart Eyes Спиме и двете по 10 часа. За килограмите не знам колко е наддала. Преди да тръгнем за БГ ще отида да я премерят, че и на мен ми е интересно. Засега не се притеснявам дали е наддала достатъчно или не. Докато пълни памперсите, всичко е наред, си мисля...

Танитке, и аз да ти кажа да се пазите! Wink
Болните - оздравяхте ли вече? А разтройството на вирус ли се дължи? Питам, щото моят мъж, всеки път като се приберем в БГ и прихваща все що лети из въздуха  Crazy Просто да знам предварително да взема мерки, да купувам фанти, брашно и т.н.

А пък мен за секс още не ми се мисли. Докито даде зелена светлина, ама аз нещо нямам желание. Все си мисля, че ще ми е още леко дискомфортно, въпреки че при гинекологичния преглед нямах проблеми с болки и т.н. При всички случаи, след раждане е желателно да се ползва лубрикант за смазка Wink

# 231
аз да се похваля че вече кърма не ми изтича нощем Whistlingнай-после,беше ужас преди щото сутиен не понасям и чаршафа все мокър
щерката я слагах на полулегнало от 4ти месец,тя все се набираше да види нещо,Калоян обаче е по мързелив и сигурно няма да дава зор,а и за полулегнало трябва да сменя коша на количката че сега сме с кош за новородено

# 232
Здравейте, момичета   bouquet

Много са сладки всички бебчета на снимките. Права е Sleeping Beauty, че момченцата повече приличат на майките си и обратното. Нашата Марти много повече прилича на баща си, отколкото на мен  Wink

Meg_H, ние чистим нослето с аспиратор и съм много доволна, маха ни всички сополки  Peace

galika_81, нашият доки ни каза, че е нормално, ако детето ака веднъж на два дни. Ако стане по-рядко, тогава чак да се прибягва до допълнителни средства, като термометърче и др.  Wink

Марти напоследък много трудно заспива, преди 1,30-2 часа не сме си лягали последните няколко дни. Хубавото е, че след това спи по много. Днес например чак в 8.00 ме събуди за папане. Абе друго си е да спиш през нощта няколко часа поред  Joy

Т O N I, и аз съм като теб с кърмата - през нощта чаршафите ми подгизват понякога, особено като не яде по толкова много време. Иначе си слагах подплънки в потничето, обаче те се разместваха и нямаше никаква файда от тях. А със сутиен не мога изобщо да спя  Naughty

Иначе и аз кърмя седнала с възглавница. Удобно ми е, дори през нощта успявам да подремна, докато малката ми кифличка папка  Mr. Green

Сега я чакам малката да заспи, че и аз да полегна  Mr. Green Целувки на всички   bouquet

# 233
  • Miami
Ето ме пак  Mr. Green

Днес моето детенце спи след всяко хранене чак до следващото и за си вися тук  Simple Smile Успях да пусна две перални и да ги изгладя даже  Laughing Ще го видим довечера така ли ще мирува  Rolling Eyes
Днес за първи път Жорко заспа сам, сложих го в леглото му и му пуснах играчката да пее и да се върти и той я гледа, приказва й, на моменти проплакваше, но аз така и не го взех и по едно време го гледам откъртил  Mr. Green още си спинка  Heart Eyes

Благодаря момичета за милите думи, дано наистина прилича на мен повече Mr. Green Не че мъжа ми е по-грозен от мен  hahaha ама все пак...

Тони
, ама ти как спинкаш бе, душа, че мокриш чаршафите?  newsm78 Аз спя със сутиен, съвсем обикновен мекичък без никакви телове и банели, и задължително слагам подложки, които на всяко кърмене сменям. Не мога да си представя да спя без това като знам как ми тече, сигурно ще плувна в мляко. hahaha
mimchence и аз спя със сутиен(най-обикновен памучен, без банели и дантели  Mr. Green ) и подплънки, нооооо и аз като Тони правя цяла локва под мен. Те ми се разместват подплънките  Rolling Eyes и само да ги махна и почва да тече, като лейка от всички канали  Shocked

Оооф, айде, аз да не се похваля и Жорето се стресна нещо и се разплака  Sad
Отивам да си го гушна  Hug
Чао мацки, чак довечера ще ви досаждам  Mr. Green  Hug

# 234
Ех като чета колко са ви добрички децата, как благородно ви завиждам Blush. Моята дъщеря явно е решила да изгради стратегия как да остане едно дете Joy Joy Joy.

# 235
Бърз отчет (нали е отчетна темата Crazy)
2 месеца - 5500, 58 см; т.е. качил е 1000 за месец, само от циците на мама! Пък аз съм заслабнала застрашително, два дни нищо не ядох от стомашни болки.
Бебето го мъчи жегата, пак го преместихме на ново място, и той е страшно нервен вчера и днес.
Аз също, разправии тук с майстори, обаче му се вижда края.
Компа е в спалнята на свеки, затова дори не успявам да ви чета  Cry
До скоро!

# 236
Здрасти и от нас!
Кори, Райън и Ели24, много сладки бебоци  Heart Eyes Heart Eyes

Ама Жорко колко е рус  Mr. Green - сладур! АнМари, твоя Алекс нали и той беше такъв русичак - пусни някоя по-скорошна снимка, да му се порадваме.

(И все забравям да кажа на Мира55 каква готЕна прическа имате! Пу-пу! Не съм виждала досега бебе с такава голяма коса. Супер сладурана! Ние понеже сме плеши, много се радвам на бебоци с големи коси.  #Silly)

Ели24, ако кърмиш Поли, можеш да я храниш легнала, разбира се. Ако яде от шише обаче, препоръчват да е повдигната нагоре, защото ако е в хоризонтално положение се увеличавал риска от ушни инфекции. (Нямам идея защо, но така съм чела...)

И друго щях да пиша... ама забравих.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 20:53 от Трънче

# 237
мойта щерка също два три дни беше разредила аканията, но сега отново пълни по няколко памперса, като само след яденето в три, съм сменила и три памперса!!! Но така е по-добре, че това количество не би се събрало в един!

мерси за инфото за аспираторите!

Е, Офиоли, Митето даже ни размина по килограми, ние сме към 5,300, а сме вече на 2 месеца и половина! Ние също караме само на кърма в неограничени количества - ядем и после връщаме, което ни е дошло в повече - няма как - лакомички сме още от тумбака на мама, но пък определено не качваме много, то е и защото правим доста упражнения и масажи...

А ето и аз да се похваля с нашата глезанка  Heart Eyes 
Вечер след двете бани - със слънчевата вода и с млякото на мама! Личи си, че тъкмо е свършил купонът, а  Party

А тук сме направо от друга планета...

Ето, с такова удоволствие си пием лекарството!

И последно - една усмивка на всички ви от Катерина!

ПП: Май се улях, но ако много тежат, след малко ще ги поизтрия...

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 17:55 от Meg_H

# 238
Мег, лелеееее колко е порастнала Катерина!!!  Hug Има страхотна прическа! И аз като Трънче завиждам леко и с много любов на бебчетата с косички, че и нашата мома е плешивичка леко  Joy

Моите подплънки за гърдите имат лепенки, но аз така и не ги ползвам. Иначе сутиен не съм слагала изобщо, ходя си със спортно потниче, което стяга достатъчно добре, че чак и да държи подплънките.  Peace

Трънче, на мен тук ми казаха, че когато бебето хапва по-начестичко в късния следобед и надвечер, вероятността да направи по-дълга пауза нощем е по-голяма. Мишел надвечер иска да яде през час, ама аз едва й насмогвам. Та, почти всяка нощ спи непробудно до 6 сутринта. Хапваме, и двете полусънени и после отново спим до 10 ч. и така се наспивам поне аз доста добре.

Сега се сетих какво исках да ви питам. Още докато бяхме бременни, си говорихте за някакви устройства против комари, които не вредят на бебетата. Май на Чико бяха. Може би вес21 е най-веща по въпроса (като техен фен) Mr. Green, ама да питам всички ви - от аптеката ли ги купихте или от някакви специализирани магазини за бебета? Ако някой намери модел със снимка в Нета и ми покаже нагледно, ще съм много много благодарна. Трябва да го покажа на майка ми, че да знае какво да ми купи, че в нашето (тяхното) село има много гадинки дето хапят...

# 239
Бюти, ние сме с такова:
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=3348
Седи само в количката и като излизаме го пускам. Peace Купих го от бебешки магазин.

Общи условия

Активация на акаунт