На АПРИЛското буболече, в коша зимен му е тясно вече!

• 14 087
  • 271
  •   1
Отговори
# 210
Емма когато ние имахме слуз и кръв в акото се обадих на педи и тя каза,че ако са кървави жилки е нормално, но ако е кръв като петна, е опасно. За всеки случай за да си спокойна звънни си на педито  Peace

И Габи кашля чат пат, ама мисля че е от лигите, макар че видях на братовчедка ми бебето, което кашляше за да му обърнат внимание, аз отначало гледах ей така  Shocked то си кашля...тя нищо  newsm78 И после ми обясни че го прави за внимание, а то е точно с месец по-голямо от нас...така че и това може да се очаква скоро  Peace

Очите ни са мечешко кафеви-точно такива исках да са, в родата имаме и сини и зелени  Peace

Миленаг дано се оправят нещата при вас с мъжа ти;-) Алкохола понякога  е и извинение и оправдание, но при всички случаи  води до грешното решение Sad

# 211
Честити месечинки!    ura dazzler1 newsm18  costumed034

Стефан пак падна от дивана  #Crazy #Crazy #Crazy Бях оставила Теди да го гледа аз докато newsm79 , а на него му се допило вода.... И докато си налее дребния се изсипал...    Направо ми призеля като влязох и видях как го гушка, а той  newsm45 

hrisi_g да, гладя  Peace Изварявах само първия месец лъжичката за капките против колики. Сега всеки ден мия играчките със сапун или поне с гореща вода. Въпреки, че Стефан само дъвче биберона на шишето, а не пие вода я преварявам- у дома сме на изворна, т.к. от водопровода е отврат.... Sick
А относно пюретата  - вчера ме хвана една треска и правих от тиквички. Тия дни мисля да продължа с правенето на бебешка зимнина.  Mr. Green  Така че ще заложа на домашно приготвените пюренца  Peace
Очите му са кафеви -само като на новороден му бяха тъмно сиви. Simple Smile

milenaq  дано нещата да се оправят и да не се повтаря!  Hug Hug Hug

# 212
  • София
Момичета, много благодаря за отговорите ви   bouquetи по този повод ето нещо сладурско,като поздрав за вас от мен и Вики  Grinning

http://www.vbox7.com/play:aa3752a2

hiksita, надявам се че бебчо и батко му са добре и че стряскането /искрено се надявам да няма друго/ ще им мине бързо,а също и на теб Hug
Ние също имахме скок от дивана, но при нас освен мен  ooooh! никой друг/Вики/неразбра какво се е случило.

milenaq стискам палци всичко да отмине Hug Hug Hug

# 213
Мамита, я кажете какво да правя с една дрешка на беба - има малко мухъл по нея... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Без да искам съм я оставила мокра при другите дрешки ooooh! ooooh! (иде ми да се  #2gunfire) и то за 1-2 дена докато се събере бебешко пране хванало мухъл - има няколко петънца по ръкавчето.... Аз уж намокрените ги пера веднага, ама тая съм я пропуснала и ... Голяма съм патка....... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out tantrum tantrum tantrum

Хиксита,  Confused нали се успокои Стефчо Praynig

Забравих да ви кажа, че от няколко дена акото ни е все отстрани по крачетата, и докато се усетим с татито, че то памперсите ни вече са малки Mr. Green Mr. Green Големи сме шемети Crazy Crazy Вече купихме четворката и е по-добре ooooh!

# 214
Благодаря на всички за поздравленията Hug искам да ви почерпя ама така и не схванах номера с картинките Embarassed
Яестита месечинка на Самуил baloni
Тъкмо бях решила да се включвам активно и почнаха едни проблеми с малкия. Миналата седмица забелязах че му се появи подутина в областта на ануса. Заведох го при педи, оттам на хирург и тук почна кошмара.Казаха че е възпаление , трябва да се сцепи и то с пълна упойка.Вярвайте направо се разревах в кабинета казах, че искам да го обсъдя със съпруга и буквално избягах от кабинета. От там звъннах на брадовчед ми , той е гинеколог в едно градче близо до Търговище, при него си раждах просто му имам най-голямо доверие. На другия ден заведохме Хриси при негов приятел хирург. Цепнаха подутинката, но с местна упойка. А малкото юначе на мама се държа геройски, плака съвсем малко. Сега само се моля всичко да е ок. Само си го гушкам и цункам, то вярно че е ревливо бебе ама изтърпявам всикия рев на света само да ми е здрав.
Ох оплаках се пък и поста стана дълъг , сори за което.
А днес по повод 4 месечинка дадох на Хриси 2 лъжички картофено пюре и май много му хареса.

# 215
Здравейте момичета. Аз не съм от най-редовните,защото нямам особенно с какво да ви занимавам. Ние сме добре. Моят малчо расте,както всички бебоци,прави си номерата и много обича разходките.
hiksita сподели моля те каква точно зимнина пригитвяш? На мен ми се иска да направя пюрета,защото когато започна да ги давам,няма да има пресни,но незнам как се правят. Освен,че се пасират,захар слага ли се...колко....а колко време се варят???   Нека споделят мамите,които имат опит.
Благодаря предварително.

# 216
момичета здравейте,какво ви е мнението за естествената бебешка хигиена.Ние сме от известно време без памперс и я изпишквам на кукото е разбира се ако се заплесна нещо и изтърва момента се напишква,но като я даржа на всеки 20-30минути и си пишка-

# 217
щях да ви питам също колко повдигате облегалката на количката,може ли вече да правим полу седнало положение

# 218
  • Бургас
Здравейте!  Grinning
Най-накрая успях да прочета всичко - за 4 дни ме нямаше и от сутринта си наваксвам. Може да не пиша всеки ден, но чета прилежно всичко  Grinning
Първо искам да честитя на всички рожденници, месечинковци, именници и специално на най-новата булка с пожелания за щастлив и дълъг семеен живот   bouquet
Надявам се всякакви проблеми - здравословни или емоционални да се разрешат бързо, за да се радваме пълноценно на дечицата си  Praynig
А сега да се похваля  Grinning Мимето е вече официално християнче  Grinning Точно на именния й ден, на 15-ти август я кръстихме в Дряновския манастир. Прилагам снимков материал  Wink
- малко поплака докато я мокреше свещеника, ама за кратко
- с кръстниците си
Този път в Дряново беше кошмарна жега и много-много не сме обикаляли. Разходихме се за кратко до Търново, но не успяхме да "уважим" и Габрово...
Ще чакаме снимки от варненската среща  Wink
Сигурно съм забравила някой, но се надявам да ми простите, защото тази жега ми е втечнила мозъка  Embarassed

# 219
А моят бебок се опитва да пълзи ето така Joy

# 220
 Здравейте момичетаааа!  Hug Най-после у дома и пак сред вас!
 Бързам първо да пиша и след това, ще чета. Прочетох само последната страничка...

Айде и ние в отбора с кървавата слуз в акото, моля пак да кажете-това на какво се дължи? АБКМ или нещо друго? И ако е АБКМ -може ли толкова късно да се прояви, не трябва ли още от началото да стане? И притеснително ли е или да изчакам следващото аки да видя дали ще има?
 А пък Самуил като си мяучи тука (демек като се лигави и си вие нещо на глас) понякога се закашля, ама мен ме съмнява че се преструва, за да му обърнем внимание-възможно ли е или се закашля от лиги?

Емма и Кръсти днес имаше кървава слуз в акото. Много се оплаших. Звъннах веднага на педито, но тя ми каза, че е от храна, която съм му дала   newsm78   и щом няма разстройство и температура не е нищо опасно. Ние по принцип сме само на кърма / все още не ядем пюрета /, но вчера така жално ме гледаше милото, докато ям диня и му дадох около 30 мл. сок от нея и то си изпи цялото количество. Казах това на педито и тя ми каза, че точно от нея / динята / може да се получи тази кървава слуз.
 Кръсти също така мяучи от няколко дни, особено като иска внимание или да се докопа до нещо. Това прокашляне също ме притесни, но при прегледа педито каза, че от лигите...

aneta_77, hiksita, надявам се бебчетата ви да са добре.  Hug  Praynig Hug Hug

milenag, съжалявам за случилото се. Надявам се всичко между вас да се оправи, т.е. бих посъветвала да слушаш сърцето си, но коя пък съм аз да ви се бъркам.... Кураж!

elena draganova, аз практикувам ЕБХ /е, почти /   Whistling  Нещо напоследък не съм сериозна, но пък оправданието ми беше, че сме на балкана и не ми се перът всеки ден пелени, а искам да си почина малко.  Wink  То като си с детето каква почивка....  Sick
 Втори месец вече през деня сме с пелени, а още има моменти, дето ги изпускам и малчо пикае в гащите,   Blush  но не се впрягам. За мен е важно, че е без памперс.

щях да ви питам също колко повдигате облегалката на количката,може ли вече да правим полу седнало положение
Ние сме така от около два месеца..  Peace

Очите ни са кафяви. Не гладя вече дрешките на Кръсти с изключение на тензухите, дето му ги слагам под гащичките, когато сме без пампи.

Такааа много писах, а сега се връщам да чета и по-назад, но преди това да поздравя всички месечинки днес и разбира се малко със закъснение булката. На нея и желая много любов и разбирателство.   bouquet

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 20:22 от anilinda

# 221
  • Варна
Здравейте и от мен Hug Чета ви прилежно, когато имам време, но пък нямам такова да пиша.... Rolling Eyes В къщи сме всички , и баткото, вчера сутринта бях през 10мин в тоалетната Weary , днес пък Максим повърна , за щастие само веднъж , а Мики ака няколко пъти, но не много рядко....както мен Rolling Eyes Мислих си да дойда с двамата днес на срещата , но пък от в4ера като ме почна....сигурна съм,че сте си прекарали много добре Flutter
Хайде и аз да дам отчета Wink За преваряването-все още го правя, правя и млякото с такава вода, а да пие и давам вода от Брита. За  стерилизирането-всеки ден поне по веднъж Peace Гладя и дрешките, защото ми харесват повече така подредени да ги виждам smile3521 Още не съм почнала да захранвам, но мисля следващия месец да бъде зеленчуково newsm10 И Микаела кашля от време на време, сигурна съм че се дави със слюнка Simple Smile milenaq  надявам се, че всичко неприятно ще се размине  bouquet aneta_77 съжалявам за случилото се с малчо, сигурна съм, че всичко ще е ок HugОх, малката мрънка, събужда се, отивам , а после пак ще пиша. И варненките- да разкажете за срещата Flutter

# 222
милена, пожелавам ти отношенията да ви се оправят.  Hug Знам какво означава факторът "алкохол" за отношенията (не от мъжа ми, но от баща ми)  Rolling Eyes

Имам и аз питане: държи ли ви още следродилната депресия?
  Rolling Eyes Моята почна отскоро. Дали защото ми идва вповече и Калоян и бебето (вече 2 месеца съм с двамата) или просто си ме прасна тая работа, не знам  newsm78
Аз никога не съм имала такива работи като депресии и сега ми е доста особено, ама се чувствам като в дупка направо  Sick

За гладенето и преваряването:   не правя нито едното, нито другото  Laughing

# 223
момичета да питам продават ли в бг нърсинг падс на Лансинох и дали има по аптеките хенд санитайзер?интересува ме за да знам дали да се запася от тука преди да се прибера Peace

# 224
  • Пловдив
А моят бебок се опитва да пълзи ето така Joy
Joy Joy Joy Ние сме абсолютно същите  Heart Eyes hahaha  Heart Eyes hahaha  Heart Eyes hahaha

Милена1976, честито ви християнче  Hug

Аз ползвам стирилизатора за шишетата, но вече ме домързя да гладя, нищо че обичам  Blush Вода преварявам в електрическа кана...

На болничките - бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт